Kesin çıldıracağım artık :(

Yok yapmadım, henüz ceza da gelmedi kuruma zaten, gelince başlayacak tekrar baskılar diye düşünüyorum.
Öncelikle sizin göreve başlamanız, sizin hatanızı doğurmaz. Bu Cuma veya başka günlük bir durum değil, personel daha önceden olan hatasını size yıkmaya çalışmış. Pazartesi de başlasanız aynı sorunlar olurdu. Ayrıca geriye dönük göreve başlama yazışmaları ve sistem girişleri yapılabilir.
Kesilen idari para cezaları personelin kusuru saklı kalmak kaydıyla kurum öder, kişiye ödetilmez. Temmuz maaş farkı ve alamadığınız ücretlerin dilekçesini mutlaka verin ve verdiğiniz dilekçelerin birer nüshasını mutlaka evde dosya yaparak yedekleyin.
İstifa gibi bir durumdan ziyade bağlı bulunduğunuz kurumda "mobbing" uygulandığı şeklinde kişileri şikayet ederseniz, daha rahat edersiniz. Kaldı ki şu anda mobbing'e maruz kalıyorsunuz.

Hakkınızı savunmalısınız. Sizi bastırmaya çalışıyorlar, özel sektörde olur böyle şeyler. Bir devlet kurumda, hele hele bir üniversitede böyle bir şeyin olmasını kabul edemiyorum. Ceza gelir yakın zamanda, tabii ki kurum adına gelir, yapan memur adına da gelmez. Kaldı ki olayın sizinle hiç bir ilgisi yok. Ben olsam eksik yatan maaşım için de dilekçe verirdim. Ceza ile ilgili bir daha konu açılırsa da şahsım adına gelen bir ceza söz konusu değil bu yüzden ödemiyorum deyin eğer bir daha baskı yaparlarsa da bence Cimer'e şikayet etmek zorunda kalmak istemediğinizi söyleyin. Tehdite tehdit, bu işler böyle. Baktınız adam olmuyorlar şikayet edin, geri adım atmayın.

Öncelikle sizin göreve başlamanız, sizin hatanızı doğurmaz. Bu Cuma veya başka günlük bir durum değil, personel daha önceden olan hatasını size yıkmaya çalışmış. Pazartesi de başlasanız aynı sorunlar olurdu. Ayrıca geriye dönük göreve başlama yazışmaları ve sistem girişleri yapılabilir.
Kesilen idari para cezaları personelin kusuru saklı kalmak kaydıyla kurum öder, kişiye ödetilmez. Temmuz maaş farkı ve alamadığınız ücretlerin dilekçesini mutlaka verin ve verdiğiniz dilekçelerin birer nüshasını mutlaka evde dosya yaparak yedekleyin.
İstifa gibi bir durumdan ziyade bağlı bulunduğunuz kurumda "mobbing" uygulandığı şeklinde kişileri şikayet ederseniz, daha rahat edersiniz. Kaldı ki şu anda mobbing'e maruz kalıyorsunuz.

Mobbing ama öyle böyle bir mobbing değil, ben olanları anlatsam kimse inanmaz gibi geliyor artık bana, olaylar o kadar saçma ki. Bugün eski okulumun mutemeti ile konuştum, temmuz maaş farkı tüm üniversiteye aynı anda yatar size nasıl yatırmamışlar anlamadım ki dedi. Bir maaşımda agi yok, bir ayda eğitim ödeneği, hangi ayı isteyeceğimi şaşırdım, asla hata da kabul etmiyorlar. Dekan hoca da geçen sene de bizim ek dersler yatmadı, devlet böyle bir şey diyor, diğeri şeriatin kestiği parmak acımaz diyor, iyi de devlet bana bu parayı layık görmüş vermiş, sen hata yapıp vermiyorsun bana, bunun devlet ile ne alakası var. Bir de ben yasal iznimi kullanmıştım, yaz dönemi okul yok çünkü, çalıştın mı ki az yattı çok yattı diyorsun diyor, yasal iznimi kullanıyor olmam bile rahatsız ediyor onları. Ben bu insanların yaptıklarını kapsamlı düşünürsem hasta olurum, şu an aman her şey olacağına varır tavrındayım. Zaten ne kadar umursamayacağım desem de hiç suçumun olmadığı hatta mağdur olduğum bir olay yüzünden ilişkilerimin bu kadar kötüleşmesine üzülüyorum.

Hakkınızı savunmalısınız. Sizi bastırmaya çalışıyorlar, özel sektörde olur böyle şeyler. Bir devlet kurumda, hele hele bir üniversitede böyle bir şeyin olmasını kabul edemiyorum. Ceza gelir yakın zamanda, tabii ki kurum adına gelir, yapan memur adına da gelmez. Kaldı ki olayın sizinle hiç bir ilgisi yok. Ben olsam eksik yatan maaşım için de dilekçe verirdim. Ceza ile ilgili bir daha konu açılırsa da şahsım adına gelen bir ceza söz konusu değil bu yüzden ödemiyorum deyin eğer bir daha baskı yaparlarsa da bence Cimer'e şikayet etmek zorunda kalmak istemediğinizi söyleyin. Tehdite tehdit, bu işler böyle. Baktınız adam olmuyorlar şikayet edin, geri adım atmayın.

Evet kuruma gelir ceza, ben sadece hukuken bu cezayı ödemek zorunda değilim dedim diye, bana dünyanın en kötü şeyini demişim muamelesi yaptılar, hayır anlamıyorum ki benden başka herkes bu cezayı kuzu kuzu ödeyecek miydi, şu an oluşturdukları ortam tamamen bu şekilde, sen nasıl tuhaf bir insansın ki ödemeyeceğim diyebiliyorsun diyorlar her sözleri ile. Ben bu kadar saçma bir cezayı hiçbir akademisyenin ödemeyeceği düşüncesindeyim, onlar ise bir akademisyen nasıl ödemem der diyorlar. Bu kadar olaydan sonra ben bu cezayı ödersem içime dert olacak, ödemezsem de bunlar bana huzur vermeyecek, her iki durumda kötü benim için, bu işten sessizce sıyrılma seçeneği yok.

Her gün yüz yüze baktığım insanları cimere şikayet edip yüz yüze bakmaya devam edemem, bu seçenek yok benim için. Zaten herkes birbiri ile arkadaş, birbirlerini tutarlar ben haksız duruma düşerim. Ben dersime girip, ofisimde çalışıp insanlarla minumum iletişim halinde olmayı planlıyorum. Bundan sonra iyi niyetli davranmayız biz de o zaman sözünün arkasından ne çıkabilir bilmiyorum tabi, benim aklıma gelen geliş gidiş saatine karışılması, yüksek lisans dersi verilmemesi falan, umarım daha büyük yaptırımları olmaz, olursa da o zaman düşüneyim onu da bana da yazık bugünümü mahvetmeyeyim daha fazla.

Mobbing ama öyle böyle bir mobbing değil, ben olanları anlatsam kimse inanmaz gibi geliyor artık bana, olaylar o kadar saçma ki. Bugün eski okulumun mutemeti ile konuştum, temmuz maaş farkı tüm üniversiteye aynı anda yatar size nasıl yatırmamışlar anlamadım ki dedi. Bir maaşımda agi yok, bir ayda eğitim ödeneği, hangi ayı isteyeceğimi şaşırdım, asla hata da kabul etmiyorlar. Dekan hoca da geçen sene de bizim ek dersler yatmadı, devlet böyle bir şey diyor, diğeri şeriatin kestiği parmak acımaz diyor, iyi de devlet bana bu parayı layık görmüş vermiş, sen hata yapıp vermiyorsun bana, bunun devlet ile ne alakası var. Bir de ben yasal iznimi kullanmıştım, yaz dönemi okul yok çünkü, çalıştın mı ki az yattı çok yattı diyorsun diyor, yasal iznimi kullanıyor olmam bile rahatsız ediyor onları. Ben bu insanların yaptıklarını kapsamlı düşünürsem hasta olurum, şu an aman her şey olacağına varır tavrındayım. Zaten ne kadar umursamayacağım desem de hiç suçumun olmadığı hatta mağdur olduğum bir olay yüzünden ilişkilerimin bu kadar kötüleşmesine üzülüyorum.
Hata sizde. Yüz yüze konuşmayın, her şeyi maille konuşun, ebys ile gönderin. Siz yılmayın, onları yıldırın.

Bir de çalıştığım günleri eksik yazdıkları için maaşım eksik geldi, bir de bunun için yedikleri cezayı ben ödemiyorum diye beni vicdansız ilan ettiler. Bana göre de bu kadarı beni enayi yerine koymak oluyor. Çok farklı açılardan bakıyoruz kurumla.
Evet eger bunu ispatlayabilirseniz eksik maaşınızı da alirsiniz

Hata sizde. Yüz yüze konuşmayın, her şeyi maille konuşun, ebys ile gönderin. Siz yılmayın, onları yıldırın.

Bu konu iyice kocasından eziyet görüp boşanmayan kadınların konusuna döndü, sürekli hata bende çıkıyor, hırsızın hiç mi suçu yok diyesim geliyor :KK70:

Çok öz eleştiri yapan bir insanım, yine de hiç hatam olmadığını düşünüyorum. Ben çok kurumsal bir okuldan geldim buraya, burada ise kurumsallık sıfır. Asla ama asla maillere cevap verilmiyor, bir mail atsan en iyi ihtimal karşıdaki telefonla arıyor, bu en iyi ihtimal, çoğunlukla cevap vermiyorlar. 5 tane whatsapp grubu var, gece 2, sabah 6 hiç fark etmez sürekli mesaj geliyor, artık okumuyorum, sessize aldım, olur da bir gün önemli bir şey yazacakları tutarsa yandım :) Onlara sorsan ben çok fazla hakkımı arıyorum zaten, ne gerek var modundalar, maaşımın detaylarına bakmam bile aşırı absürt bir durummuş gibi tepki aldım. Yok yok cidden hiç suçum yok, bu ortamda bu kadarını yapmış olmam bile mucize.

Maillere nasıl cevap verilmiyor hayret. Bakalım bu olayın sonucu nereye varacak, umarım en az zararla olayın üstesinden gelirsiniz.
Bu arada olayları gülerek anlatmanız ister istemez bende de gülümsemeye yol açıyor 😂

Bu konu iyice kocasından eziyet görüp boşanmayan kadınların konusuna döndü, sürekli hata bende çıkıyor, hırsızın hiç mi suçu yok diyesim geliyor :KK70:

Çok öz eleştiri yapan bir insanım, yine de hiç hatam olmadığını düşünüyorum. Ben çok kurumsal bir okuldan geldim buraya, burada ise kurumsallık sıfır. Asla ama asla maillere cevap verilmiyor, bir mail atsan en iyi ihtimal karşıdaki telefonla arıyor, bu en iyi ihtimal, çoğunlukla cevap vermiyorlar. 5 tane whatsapp grubu var, gece 2, sabah 6 hiç fark etmez sürekli mesaj geliyor, artık okumuyorum, sessize aldım, olur da bir gün önemli bir şey yazacakları tutarsa yandım :) Onlara sorsan ben çok fazla hakkımı arıyorum zaten, ne gerek var modundalar, maaşımın detaylarına bakmam bile aşırı absürt bir durummuş gibi tepki aldım. Yok yok cidden hiç suçum yok, bu ortamda bu kadarını yapmış olmam bile mucize.
Ahahah onu biraz ironik yazdım, suç diye. Yoksa ben de çekiyorum bu arkadı sağlamlardan kendi üniversitemde. Ama whatsapp da iyi bence. Yazılı kanıt.

Maillere nasıl cevap verilmiyor hayret. Bakalım bu olayın sonucu nereye varacak, umarım en az zararla olayın üstesinden gelirsiniz.
Bu arada olayları gülerek anlatmanız ister istemez bende de gülümsemeye yol açıyor 😂

Bilmiyorum ki ağlayacak halime gülüyor muyum acaba :KK70:

Şu an ağlasam da durum değişmeyecek, canımı sıkmanın bana kattığı bir artı olmadı. Cezayı ödemeyeceğimi söyledim, tekrar istediklerinde size önceden ödemeyeceğimi söylemiştim diyeceğim. Kulağa çok zor gelmiyor aslında.

Dilekçe yazıp eksik maaşlarımı isteyeceğim, geri gelirse gelir, gelmezse demek ki kısmetimde yokmuş, ben elimden geleni yapayım da. Çok yoğun çalışıyorum, hayatın getirdiği yükümlülükler de var, bir yerde takılı kalırsam diğer günde eksik gider, zincirleme batarım, yaşandı bitti saygısızca diyebilmem lazım :KK70:

Her şekilde durduk yere insanlarla aram bozuldu, yöneticimle de aynı keza, sadece onla aram iyi olsa yeterdi aslında, gel sen şimdi gülme ama.

Ay yok ya whatsapp ı görseniz bir, benden başka herkes erkek, ben yazınca cevap vermiyorlar zaten, beni niye eklediler gruba bilmiyorum :KK70:
Sizde destur bayan geldi yazın sussunlar😂

Tam 30 dakikadır tüm yazılanları okudum ve yüreğim catladi biryandan da kocamın horultusu beni iyice gerdi 🙄 eğer sizin yerinizde ben olsaydım bayanliktan çıkmış bir erkek tiplemesi olurdu sabriniza hayran kaldım valla kavga edeskm geldi isterseniz geleyim 😂 çok sinirlendim hakkınızı yedirmeyin herşey gönlünüzce olsun ☺

Öncelikle durumunuza çok üzüldüm, umarım sizin için en hayırlı olacak şekilde sonuçlanır.

Ben ne yapardım diye düşünüyorum. Sanırım bütün bu süreci bir şekilde belgelemeye çalışır, sonra da bir güzel dava açardım. Hukuken ödeme mecburiyetim olmayan bir parayı bana ödettiler, mobbingle beni bu duruma mecbur bıraktılar diye olayı bir de sosyal medyadan deşifre ederdim.

20'li yaşlarımda benzer bir şey yine bir kamu kurumunda başıma gelmişti. O zaman üzüle üzüle oturmuştum. O üzüntünün sağlığımdan ve hayatımdan çaldığını geri getirecek hiçbir kuvvet yok. İşimi kaybetmemek uğruna daha çok şey kaybettim. Elimde bir sürü de koz, dava açsam kazanacak birçok kişiye de emsal teşkil edecek malzemem vardı.

Keşke işimi kaybetseydim diyorum. Keşke cesur olsaydım.

Dayanamayıp istifa etmiştim.

İstifa etmeyin taviz vermeyin rahat olun.
Az para çok para umrum olmaz ben hayratmıyım başkasının cezasını ödeyeyim .
Herkes hatasının bedelini ödesin birdaha hata yapmaz deyin kapatın konuyu.

Sizde destur bayan geldi yazın sussunlar😂

Tam 30 dakikadır tüm yazılanları okudum ve yüreğim catladi biryandan da kocamın horultusu beni iyice gerdi 🙄 eğer sizin yerinizde ben olsaydım bayanliktan çıkmış bir erkek tiplemesi olurdu sabriniza hayran kaldım valla kavga edeskm geldi isterseniz geleyim 😂 çok sinirlendim hakkınızı yedirmeyin herşey gönlünüzce olsun ☺

Daha çoğunu anlatmıyorum, anlatsam ben değil insanlar çıldıracak bunlara nasıl dayanıyorsun diye. Akademik bir konu yazdılar whatsapp ta bende cevap verdim, sonra bu prof diyor ki biz hepimiz güldük sana, nereye geldim ben üniversite diye ilkokula mı geldim, toplanıp gülüyorlar bana :KK70:O günden beri okumuyorum da cevapta yazmıyorum.

Kendimi övmeyeyim diyorum ama zorluyorsunuz :) Çok iyi bir okuldan geldim ve çok başarılıyım, çok şükür, diğerleri ise hep tanıdık birbirleri ile, ilk günden projelerim için resmi izin isterken hepsi cephe aldılar bana bakışlarından hissetmiştim zaten, ne açığını bulsak da eleştirsek diye bekliyorlar, durum böyle iken nedenlerini de biliyorken hangi birisine takayım. Bir de çok erkek egemen bir yer, tek bayanım, ataerkil düşünce yapıları yüzünden içten içten beni küçük görüyorlar bir taraftan, bayan bu anlamaz diye, hareketlerine yansıyor, bu düşünce yapısını mı dikkate alayım. Erkek erkekten çekiniyor az da olsa, karşıdaki bayan olunca nasıl olsa bir şey yapamaz diye gelişine sallıyorlar böyle.

Ben istifa edecektim başka işte bulmuştum, sonra vazgeçtim, ama geçerken ne yaparlarsa yapsınlar takıp umursamayacaksın, iyilik yapanda kötülük yapanda kendine yapar diye söz verdim kendime.

Çıkış yolunuz mobbing şikayeti. Hapise kadar yolu var, kafanız da rahat olur, işleriniz de bundan sonra 4-4'lük ilerler.

Ben buna inanmıyorum, en azından akademide geçerli değil, bunun örneklerini çok gördüm. Bir üniversitede yar doç kadrosunu iyi elamana değil de cv si vasat olan elamana verdiler, şikayet etti, ondan da aldılar kadroyu ama şikayet eden kişi hala alamadı kadroyu. Aynı örneği defalarca gördüm farklı üniversitelerde.

Bir şey elde etmeniz açısından söylemedim zaten; en azından üzerinizdeki baskıyı kırarsınız. Ayrıca mobbing ile sizin verdiğiniz örnek çok farklı.

İstifa etmeyin taviz vermeyin rahat olun.
Az para çok para umrum olmaz ben hayratmıyım başkasının cezasını ödeyeyim .
Herkes hatasının bedelini ödesin birdaha hata yapmaz deyin kapatın konuyu.

Şu an aynısını yapıyorum. Henüz ceza gelmemişti bir ay önce, ben ödemeyeceğim bunu bilin dedim. Ceza geldi mi şu an haberim yok, ödemeyeceğimi söylemişim, buna rağmen öde derlerse ben size ödemeyeceğimi söylemiştim diyeceğim.

Öncelikle durumunuza çok üzüldüm, umarım sizin için en hayırlı olacak şekilde sonuçlanır.

Ben ne yapardım diye düşünüyorum. Sanırım bütün bu süreci bir şekilde belgelemeye çalışır, sonra da bir güzel dava açardım. Hukuken ödeme mecburiyetim olmayan bir parayı bana ödettiler, mobbingle beni bu duruma mecbur bıraktılar diye olayı bir de sosyal medyadan deşifre ederdim.

20'li yaşlarımda benzer bir şey yine bir kamu kurumunda başıma gelmişti. O zaman üzüle üzüle oturmuştum. O üzüntünün sağlığımdan ve hayatımdan çaldığını geri getirecek hiçbir kuvvet yok. İşimi kaybetmemek uğruna daha çok şey kaybettim. Elimde bir sürü de koz, dava açsam kazanacak birçok kişiye de emsal teşkil edecek malzemem vardı.

Keşke işimi kaybetseydim diyorum. Keşke cesur olsaydım.

Dayanamayıp istifa etmiştim.

Bende size çok üzüldüm inanın. Aynı hataları ben yaptım eskiden. Çalıştığım okulda hata yapıp aldığım dersleri saymamışlardı, enstitü sekreteri dava açsan kesin kazanırsın dedi, ama ben açmadım, hata yapmışım, şu an o okulda değilim, keşke daha cesur olsaymışım.

Back
X