Keşke dememek için..

  • Konu Sahibi Konu Sahibi TLC
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TLC

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
119
94
13
32
Merhaba herkese .. Ben 22 yaşındayım. 6 yıldır biriyle beraberim ve artık kısmet olursa evlilik düşünüyoruz. İsteme ve aile arasında nişan yaptık. Yazın düğün düşünüyoduk ve arastirmalara başladık. Düğün parası aileler arasında ortak olcak.

Düğün yerlerinden begendiklerimizi aradık ve fiyat aldık. Fakat yemeksiz bile 10bin altında fiyat veren 2 yer var oralarda gerçekten güzel değil.
O kadar para vermek de içimden gelmiyor açıkçası. İnsanlar 2 saat eglenecekler diye o kadar parayı resmen çöpe atmak istemiyorum. Zaten ben oynamayı bilmiyorum kendim eglenemem sanırım


En sonunda nikah olsun dedik. Düğüne vereceğimiz paraya yurtdışına gideriz daha çok egleniriz dedik bu sefer de aileler girdi araya tabiki. Basta bu fikri begenip, mantıklı düşünmüşsunuz diyen insanlar aile büyüklerinin baskılariyla düğün olması gerektiğine inandirildilar sanırım. Çünkü benim babaannem mesela çıldırıyor düğün için. Elinden gelse hemen şimdi yapar ailelere göre şuan durum düğün yapılması. Biz karar vercekmisiz,onlar her şekilde uyarlarmis ama nikaha kimse gelmezmis, düğün 1kere yapılırmış,ilerde pisman olabilirmisim,onlari düşünmeyecekmisiz bu onların goreviymis.E tamam karari bize birakiyolar da istiyolar düğün belli her şekilde. Evet iki tarafında durumu kötü değil ama süperde değil. İllaki elleri sıkıscak. Ve ben bu parayı gerçekten sokağa atmak istemiyorum. Onları da kırmak istemiyorum. Şimdi aileler kararı bize bıraktı,nişanlım da sağolsun sen ne istersen ben uyarım diyerak bana.. Kafa patlatan benim yani.

Şimdi size sormak istediğim düğün yapmadan sadece nikah yapan,pişman olmayan aksine iyi ki böyle yapmışım diyen var mı? Gerçekten pişman olur muyum ? Bide düğünde takılacak takılarla aynı mı olur nikahta takilanlar nisanlimin baska bi sehirde evi var o satılacak ama üstüne para koymak gerekirse takilanlar kullanılacak. Buda önemli bi ayrıntı bu nedenle bizim icin. Şimdiden teşekkürler :)
 
Son düzenleme:
Ben sadece nikah yaptim, esim cok istiyodu dugun vazgecirdim onu dedigin gibi bende oynamayi falan bilmem, milleti arkadamdan ustune bide para verip konusturmamak icin dugune hic luzum yok dedim, gelen insan nikahada dugunede gelir merak etme. Cokda iyi yapmisim. Ev pesinatimida cikardim bende hele bide bizim gibi ev yoksa, hiiic masraf etmenize luzum yok o parayi gene versinler size pesinatiniza eklersiniz
 

Ev var aslında ama başka şehirde ve fiyatı ankaraya göre düşük. Takilardan gelen parayi evi satıp üstüne koymayı düşünüyoruz. Evi istediğimiz yerde ki binalar eski ama yeri guzel ailelerde vercekleri paraya içini yaptirsinlar diyoruz ama kime diyoruz iki tarafda kimse gelmez,bu sene düğün yapalım seneye evi yine hallederiz diyolar. Sorun para degil zaten o paranın boşa gitmesi,hic bi amacı olmamasi. Sabahtan beri beynim patladı düşünmekten gerçekten.
 
Aslında doğru ama düğünde ayrı bi tad bence, nikah çok sade kalır yani. Ki ailelerin düğün heyecanını yaşamak istemesi çok normal. Ama cidden düğün yapcak insamları neden böyle kazıklıyolar ki ya... 10bin nedir ya 2 saat için
 
Aynen bende bosa giden para diye bakiyorum dugun meselesine, inan hicde pisman olmadim bilakis iyiki boyle yapmisiz dedik hep.. Herkes geldi, gelmeyen olmadi. Tam tersi artik herkesin isine geliyo. Ama ikna edemezseniz aileleride yapacak bisey yok orta yollu bi dugun patlatirsiniz artik. Cokda kafani yorma simdiden... Ama ailelere simdiden ne istediginizi anlatmaniz kabul ettirmeniz ilerisi icin daha onemli.. Sonucta ikiniz bi aile olacaksiniz, asil mevzu iki tarafinda size fazla mudahele etmemeleri. Ettirmeyin. Bu sefer ileride herseye karismaya baslarlar..
 
Ya tamam doğru o düğün heycanini yaşamak istiyolar ama en az 10bin. Bi yere sorduk 23bin dedi mesela. Baska bi yer yemeksiz kisi başı 100-150 arasi dedi 350 kisi olsa en az siz düşünün fiyatı. Bi yer var bildiginiz iftar çadırı gibi 7bin fiyat soyledi hafta ici olursa 6bin. O kadar hevesim kırıldı ki bu fiyatlara. İstediğim gibi zaten olmicak daha fazla masraf olmasın diye baska yerlerden kismaya baslicam. E bu fiyatlar sadece düğün yeri fiyatları. Bunun gelinliği var kinasi var davetiyesi var. Varda var yani bu paraya ohoo neler yaparım ben diye düşünüyo insan
 
törenli yemekli nikah yaptık biz de. kendı kınamda bıle komşu kızı pozısyonunda oturdum kaldım oldugum yere.. bana göre degıl bu tarz seyler.. eşim de aynı ben gibi bu konularda
sorun yaşamadık.
ama sizin aileler karısan tipler bellı, ikna etmek zor olabılır. ama ne olursa olsun istediğinizi yapın
onlar ne derse desın
 
benim kendi evim var -yani altını peşinat yapmak gibi bir beklentim yok - ama evlensem yine de düğün yapmayi düşünmem
güzel bir kina yaparim sadece eğleneceğim insanlari çağırırım davetiyeye yazmam, güzelce oynar kurtlarimi döker, eğlenirim. sonra da nikah kıyar geçerim. zaten benim çevrem muhafazakar gelinlikle dağıtamam, deli bu gelin derler! eğlenemeyeceksem neden düğün yapayım? yemekle filan hiiiç uğraşamam, benim çevrem çok kalabalık 500 kişilik, kimse memnun olmaz bir de o kadar masraf. gereksiz. kısacası düşünce tarzınızda bence bi tuhaflık yok.

siz 22 yaşında olduğunuz için aile üzerinde otorite kurma şansınız biraz düşük ben 32 yaşındayım böyle yapacam dersem kimse bişey diyemez :) zira 10 senelik zaman farkında yeterince mücadele ettim yeterince tecrübe yaşadım. zaten artık çevremdeki herkes hem böyle düşündüğümü biliyor -alıştırdım- hem de hakikaten düğünlerde yorul uğraş kimse de mutlu olmuyor, görüyorlar. gelin düğünü istemedikten sonra bence kimseye laf düşmez.

ve fakat gelin 22 yaşındaysa ben de bir durur, emin misin derdim. çok gençsiniz. parasını da o kadar dert etmeyin daha çok 10 binler kazanır harcarsınız. hevesiniz sırf paradan kırılıyorsa bu yaşta bundan kaçınmayın.

takı meselesesine gelince, evet düğün kalabalık olur da takı takacak kişi nikah da olsa takıyor, ay düğün yapmadılar takı takmayayım mı diyecekler? -bazı yörelerde var bu ama öyle olsa zaten bilirdiniz.
 
S sinirboyu

Doğru söylüyorsunuz daha gencim ve ilerde belki pişman olabilirim niye yapmadım diye içimde kalabilir. kafamı karıştıran para değil aslında ben o parayla başka şeyler yaparım düşüncesi ne bileyim mesela benim göğüslerim çok küçük o paraya onlari yaptırıp aynaya bakınca of be ne güzeller diyip kendi kendime mutlu olabilirim oylesine verdiğim bi ornek bu aslinda ama anlamissinizdir. Baskalarini mutlu etmekten cok kendimizi mutlu edelim,bizim faydamiza olsun düşüncesi.

Aileler gerçekten müdahaleci insanlar degillerdir normalde. Simdiye kadar karıştıklari hemen hemen hic bisey olmamıştır. Ama bu konuda birbirimizi anlamiyoruz galiba. Onlar görevimiz yaparız diyolar. Bide herkes yapiyo ya kendilerini eksik hissetmek istemiyolar sanırım benim fikrim bu tabi. Bende düğün yapmayıp yurtdışına gitmek,görmediğim yerleri görmek daha güzel ve daha eğlenceli bi anı olur düşünüyorum.
 
Bende aynı olurum büyük ihtimalle. Yerimden kalkmam. Bide heycanlanirim ya bayilirim ya igrenclesirim benim yazmamdan aileler cok karışan insanlar gibi olmuş ama gerçekten öyle degiller 22 yaşındayım en azından kendi ailemin hic bi seçimimde karıştığıni bilmem sadece öneride bulunurlar. Buda öyle aslında yani genel konuşma siz bilirsinizle biz herseye uyarizla başlıyor. Sonrasında ama bak nikaha çok kişi gelmez,insan bi kere evleniyo ilerde keske diyebilirsin,bizi düşünüyorsanız düşünmeyin bu bizim görevimizle devam ediyo. Bi nevi bilinçaltı mesajı. Asla kelimelerde zorlama yok ama sanki kirilcaklarmis gibi hissettiriyolar. Kabul ettiririm illaki ama ben tek cocugum babanemlerin ilk torunuyum onlarida kirmak istemiyorum. Ama düğünde istemiyorum :)
 
ben nıkah ısteyenlerdendım; ne oynamayı bılıyorum nede okdr masrafa gerek yok dedım ..ammaaa ıyıkı dugunum olmus ..o ambıyans aıle ıle bırlıkte o ortamı esınle o heyecanı paylasmak bıle yetıyor..cok hakverdım herkese ıyıkı dugun olmus ...hatta nıkahıda fotogrf cekımlı sonrasında yemek davetlı yaptık.benı cok ıyı yonlendırmıs aıleler dıyorum sımdı..
 
Herkesin fikri,düşüncesi,istekleri farklı tabiki. Ben düğün yapıp üstüne yemekli bisey hayatta yapamam. Bana insanları doyurup,eglendirmek gibi geliyo nedense. Belkide suan böyle hissediyorum. Belki düğün yapsam bende sizin gibi iyi ki yapmışım diyebilirim. Parayi kendim icin harcamasini cok seviyorum ama yok baska turlusu olmuyo bide benim nişanlım anadan babadan kayserili galiba cimrilik oldu bende hic cimri insanlar degillerdir halbuki ben niye böyle oldum ki acaba
 
Mantıklı olanı dusunuyorsunuz ama buyuklerın artık kalıplasmış bır dogrusu var:) ben ne oyun ne halay bılmm:) dugunde hıc oturmadım oturamadım daha dogrusu.. Tavsıyem fotograf cekımıne önem vermenız o gunden gerıye bı onlar kalıyor
 
düğün parası ailelerden çıkacakmış.
şimdi düğün yapmazsanız o parayı size balayı için vermezler diye düşünüyorum.
Yani ona harcayacağıma şuna harcıyayım diye bir durum yok gibi.

ikinci olarak artık sadece nikah olayı çok yaygınlaştı, bir çok nikah salonunun da ayrıca takı bölgesi var, millet geliyor takısını takıp tebrik ediyor. Hani kimse gelmez durumu bence geçerli değil. Hatta bir çok kişi için daha iyi oluyor, hızlıca tebriğini etmiş oluyor.

siz düğün sevmediğiniz için bence nikah konusunda diretebilirsiniz. Çünkü gelinle damatın oynamadığı düğünler bence çok güzel olmuyor :)
 
Ben düğün yaptım pişmanım. Hiç gerek yokmuş.
 
Bende nikah memerunun eve gelip.nikah kiymasindan cok hoslaniyorum yakin akrabalara da guzel bir yemek bence yeterli ama dugun masraf ve klasık halaybaslari bana gore degil
 

Bizde evlenicez bu yaz nasipse nişanlımla. Bizde nikah istedik aileler tutturdular düğün diye ki bizim evimiz de yok artı benim nişanlımın anne ve babası takı bile takmıcaklar hiçbir şekilde maddi destek yok. Bence nikah yapın derim. Düğünde milleti eğlendireceğinize gider en kral yerde balayınızı yaparsınız ya da onca parayı kendi geleceğinize yatırım yaparsınız...
 
Bende hiç düğün meraklısı değilimdir ama düğüne katılım nikaha katılımdan daha fazla oluyor bu çok açık.
Nasıl düğün mekanlarına sordunuz ki en az 10 bin? 3-4 bine sıradan bir yerde düğün yapılabilir bence.
Hem ailelerin de gönlü olur.
Siz fiyatından dolayı nikah diyorsunuz büyük ihtimal, zaten her gelin oynamayı sevmez ki :)
Bence illa çok şık bir yer olması gerekmiyor ve dediğim gibi uygun fiyatları olan yerler illaki vardır yoksa her düğün yapan batardı.
Şimdiden yer ayırtırsanız daha da uygun olur hem.
 
Ben varım hiç pişman değilim yine olsa yine yaparım
 
Çok lüks yerler değil aslında sorduğumuz yerler isimlerini versem ve düğün yerini gorseniz anlarsınız niyr düğün istemediğimi. Cok güzel yerler yok mu ver tabi ama onlarda 20 civarı kötü bi yer istemiyorum. Eger illaki düğün diyolarsa tabikide kafamdakini yapcam. Gidip hic beğenmediğim bi yer de düğün yapmak gercekten mutsuz eder beni. Rüyamda düğün salonları gördüm bugün son bi ailelerle ne istediğimi,neden böyle istediğimi konuscam. Eger hala yok düğün diyolarsa dediginiz gibi uygun fiyatlı ama kötü de olmayan bi yer bulmaya caliscaz artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…