Ben sadece nikah yaptim, esim cok istiyodu dugun vazgecirdim onu dedigin gibi bende oynamayi falan bilmem, milleti arkadamdan ustune bide para verip konusturmamak icin dugune hic luzum yok dedim, gelen insan nikahada dugunede gelir merak etme. Cokda iyi yapmisim. Ev pesinatimida cikardim bendehele bide bizim gibi ev yoksa, hiiic masraf etmenizr luzum yok o parayi gene versinler size pesinatiniza koyarsiniz
Aynen bende bosa giden para diye bakiyorum dugun meselesine, inan hicde pisman olmadim bilakis iyiki boyle yapmisiz dedik hep.. Herkes geldi, gelmeyen olmadi. Tam tersi artik herkesin isine geliyo. Ama ikna edemezseniz aileleride yapacak bisey yok orta yollu bi dugun patlatirsiniz artik. Cokda kafani yorma simdiden... Ama ailelere simdiden ne istediginizi anlatmaniz kabul ettirmeniz ilerisi icin daha onemli.. Sonucta ikiniz bi aile olacaksiniz, asil mevzu iki tarafinda size fazla mudahele etmemeleri. Ettirmeyin. Bu sefer ileride herseye karismaya baslarlar..Ev var aslında ama başka şehirde ve fiyatı ankaraya göre düşük. Takilardan gelen parayi evi satıp üstüne koymayı düşünüyoruz. Evi istediğimiz yerde ki binalar eski ama yeri guzel ailelerde vercekleri paraya içini yaptirsinlar diyoruz ama kime diyoruziki tarafda kimse gelmez,bu sene düğün yapalım seneye evi yine hallederiz diyolar. Sorun para degil zaten o paranın boşa gitmesi,hic bi amacı olmamasi. Sabahtan beri beynim patladı düşünmekten gerçekten.
Ya tamam doğru o düğün heycanini yaşamak istiyolar ama en az 10bin. Bi yere sorduk 23bin dedi mesela. Baska bi yer yemeksiz kisi başı 100-150 arasi dedi 350 kisi olsa en az siz düşünün fiyatı. Bi yer var bildiginiz iftar çadırı gibi 7bin fiyat soyledi hafta ici olursa 6bin. O kadar hevesim kırıldı ki bu fiyatlara. İstediğim gibi zaten olmicak daha fazla masraf olmasın diye baska yerlerden kismaya baslicam. E bu fiyatlar sadece düğün yeri fiyatları. Bunun gelinliği var kinasi var davetiyesi var. Varda var yaniAslında doğru ama düğünde ayrı bi tad bence, nikah çok sade kalır yani. Ki ailelerin düğün heyecanını yaşamak istemesi çok normal. Ama cidden düğün yapcak insamları neden böyle kazıklıyolar ki ya... 10bin nedir ya 2 saat için
Bende aynı olurum büyük ihtimalle. Yerimden kalkmam. Bide heycanlanirim ya bayilirim ya igrenclesirimtörenli yemekli nikah yaptık biz de. kendı kınamda bıle komşu kızı pozısyonunda oturdum kaldım oldugum yere.. bana göre degıl bu tarz seyler.. eşim de aynı ben gibi bu konularda
sorun yaşamadık.
ama sizin aileler karısan tipler bellı, ikna etmek zor olabılır. ama ne olursa olsun istediğinizi yapın
onlar ne derse desın
ben nıkah ısteyenlerdendım; ne oynamayı bılıyorum nede okdr masrafa gerek yok dedım ..ammaaa ıyıkı dugunum olmus ..o ambıyans aıle ıle bırlıkte o ortamı esınle o heyecanı paylasmak bıle yetıyor..cok hakverdım herkese ıyıkı dugun olmus ...hatta nıkahıda fotogrf cekımlı sonrasında yemek davetlı yaptık.benı cok ıyı yonlendırmıs aıleler dıyorum sımdı..Merhaba herkese .. Ben 22 yaşındayım. 6 yıldır biriyle beraberim ve artık kısmet olursa evlilik düşünüyoruz. İsteme ve aile arasında nişan yaptık. Yazın düğün düşünüyoduk ve arastirmalara başladık. Düğün parası aileler arasında ortak olcak.
Düğün yerlerinden begendiklerimizi aradık ve fiyat aldık. Fakat yemeksiz bile 10bin altında fiyat veren 2 yer var oralarda gerçekten güzel değil.
O kadar para vermek de içimden gelmiyor açıkçası. İnsanlar 2 saat eglenecekler diye o kadar parayı resmen çöpe atmak istemiyorum. Zaten ben oynamayı bilmiyorum kendim eglenemem sanırım
En sonunda nikah olsun dedik. Düğüne vereceğimiz paraya yurtdışına gideriz daha çok egleniriz dedik bu sefer de aileler istemedi.. nikaha kimse gelmezmis. Düğün 1kere yapılırmış,pişman olurmuşum. Evet iki tarafında durumu kötü değil ama süperde değil. İllaki elleri sıkıscak.
Şimdi size sormak istediğim düğün yapmadan sadece nikah yapan,pişman olmayan aksine iyi ki böyle yapmışım diyen var mı? Gerçekten pişman olur muyum ? Bidedüğünde takılacak takılarla aynı mı olur nikahta takilanlar ev için kullanmak istiyorum onları buda önemli bi detay benim için bu nedenle. Simdiden cok tesekkürler
Herkesin fikri,düşüncesi,istekleri farklı tabiki. Ben düğün yapıp üstüne yemekli bisey hayatta yapamam. Bana insanları doyurup,eglendirmek gibi geliyo nedense. Belkide suan böyle hissediyorum. Belki düğün yapsam bende sizin gibi iyi ki yapmışım diyebilirim. Parayi kendim icin harcamasini cok seviyorum ama yok baska turlusu olmuyoben nıkah ısteyenlerdendım; ne oynamayı bılıyorum nede okdr masrafa gerek yok dedım ..ammaaa ıyıkı dugunum olmus ..o ambıyans aıle ıle bırlıkte o ortamı esınle o heyecanı paylasmak bıle yetıyor..cok hakverdım herkese ıyıkı dugun olmus ...hatta nıkahıda fotogrf cekımlı sonrasında yemek davetlı yaptık.benı cok ıyı yonlendırmıs aıleler dıyorum sımdı..
Mantıklı olanı dusunuyorsunuz ama buyuklerın artık kalıplasmış bır dogrusu var:) ben ne oyun ne halay bılmm:) dugunde hıc oturmadım oturamadım daha dogrusu.. Tavsıyem fotograf cekımıne önem vermenız o gunden gerıye bı onlar kalıyorHerkesin fikri,düşüncesi,istekleri farklı tabiki. Ben düğün yapıp üstüne yemekli bisey hayatta yapamam. Bana insanları doyurup,eglendirmek gibi geliyo nedense. Belkide suan böyle hissediyorum. Belki düğün yapsam bende sizin gibi iyi ki yapmışım diyebilirim. Parayi kendim icin harcamasini cok seviyorum ama yok baska turlusu olmuyobide benim nişanlım anadan babadan kayserili galiba cimrilik oldu bende hic cimri insanlar degillerdir halbuki ben niye böyle oldum ki acaba
Merhaba herkese .. Ben 22 yaşındayım. 6 yıldır biriyle beraberim ve artık kısmet olursa evlilik düşünüyoruz. İsteme ve aile arasında nişan yaptık. Yazın düğün düşünüyoduk ve arastirmalara başladık. Düğün parası aileler arasında ortak olcak.
Düğün yerlerinden begendiklerimizi aradık ve fiyat aldık. Fakat yemeksiz bile 10bin altında fiyat veren 2 yer var oralarda gerçekten güzel değil.
O kadar para vermek de içimden gelmiyor açıkçası. İnsanlar 2 saat eglenecekler diye o kadar parayı resmen çöpe atmak istemiyorum. Zaten ben oynamayı bilmiyorum kendim eglenemem sanırım
En sonunda nikah olsun dedik. Düğüne vereceğimiz paraya yurtdışına gideriz daha çok egleniriz dedik bu sefer de aileler girdi araya tabiki. Basta bu fikri begenip, mantıklı düşünmüşsunuz diyen insanlar aile büyüklerinin baskılariyla düğün olması gerektiğine inandirildilar sanırım. Çünkü benim babaannem mesela çıldırıyor düğün için. Elinden gelse hemen şimdi yaparailelere göre şuan durum düğün yapılması. Biz karar vercekmisiz,onlar her şekilde uyarlarmis ama nikaha kimse gelmezmis, düğün 1kere yapılırmış,ilerde pisman olabilirmisim,onlari düşünmeyecekmisiz bu onların goreviymis.E tamam karari bize birakiyolar da istiyolar düğün belli her şekilde. Evet iki tarafında durumu kötü değil ama süperde değil. İllaki elleri sıkıscak. Ve ben bu parayı gerçekten sokağa atmak istemiyorum. Onları da kırmak istemiyorum. Şimdi aileler kararı bize bıraktı,nişanlım da sağolsun sen ne istersen ben uyarım diyerak bana.. Kafa patlatan benim yani.
Şimdi size sormak istediğim düğün yapmadan sadece nikah yapan,pişman olmayan aksine iyi ki böyle yapmışım diyen var mı? Gerçekten pişman olur muyum ? Bidedüğünde takılacak takılarla aynı mı olur nikahta takilanlar nisanlimin baska bi sehirde evi var o satılacak ama üstüne para koymak gerekirse takilanlar kullanılacak. Buda önemli bi ayrıntı bu nedenle bizim icin. Şimdiden teşekkürler :)
Ben varım hiç pişman değilim yine olsa yine yaparımMerhaba herkese .. Ben 22 yaşındayım. 6 yıldır biriyle beraberim ve artık kısmet olursa evlilik düşünüyoruz. İsteme ve aile arasında nişan yaptık. Yazın düğün düşünüyoduk ve arastirmalara başladık. Düğün parası aileler arasında ortak olcak.
En sonunda nikah olsun dedik. Düğüne vereceğimiz paraya yurtdışına gideriz daha çok egleniriz dedik bu sefer de aileler girdi araya tabiki. Basta bu fikri begenip, mantıklı düşünmüşsunuz diyen insanlar aile büyüklerinin baskılariyla düğün olması gerektiğine inandirildilar sanırım. Çünkü benim babaannem mesela çıldırıyor düğün için. Elinden gelse hemen şimdi yaparailelere göre şuan durum düğün yapılması. Biz karar vercekmisiz,onlar her şekilde uyarlarmis ama nikaha kimse gelmezmis, düğün 1kere yapılırmış,ilerde pisman olabilirmisim,onlari düşünmeyecekmisiz bu onların goreviymis.E tamam karari bize birakiyolar da istiyolar düğün belli her şekilde. Evet iki tarafında durumu kötü değil ama süperde değil. İllaki elleri sıkıscak. Ve ben bu parayı gerçekten sokağa atmak istemiyorum. Onları da kırmak istemiyorum. Şimdi aileler kararı bize bıraktı,nişanlım da sağolsun sen ne istersen ben uyarım diyerak bana.. Kafa patlatan benim yani.
Şimdi size sormak istediğim düğün yapmadan sadece nikah yapan,pişman olmayan aksine iyi ki böyle yapmışım diyen var mı? Gerçekten pişman olur muyum ? Bidedüğünde takılacak takılarla aynı mı olur nikahta takilanlar nisanlimin baska bi sehirde evi var o satılacak ama üstüne para koymak gerekirse takilanlar kullanılacak. Buda önemli bi ayrıntı bu nedenle bizim icin. Şimdiden teşekkürler :)
Çok lüks yerler değil aslında sorduğumuz yerler isimlerini versem ve düğün yerini gorseniz anlarsınız niyr düğün istemediğimi. Cok güzel yerler yok mu ver tabi ama onlarda 20 civarıBende hiç düğün meraklısı değilimdir ama düğüne katılım nikaha katılımdan daha fazla oluyor bu çok açık.
Nasıl düğün mekanlarına sordunuz ki en az 10 bin? 3-4 bine sıradan bir yerde düğün yapılabilir bence.
Hem ailelerin de gönlü olur.
Siz fiyatından dolayı nikah diyorsunuz büyük ihtimal, zaten her gelin oynamayı sevmez ki :)
Bence illa çok şık bir yer olması gerekmiyor ve dediğim gibi uygun fiyatları olan yerler illaki vardır yoksa her düğün yapan batardı.
Şimdiden yer ayırtırsanız daha da uygun olur hem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?