Keşke hiç dogmasydim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten nasıl bir kafanız var, bu öğretmen nefretiniz cehaletten mi kaynaklanıyor yoksa genel olarak hem köyü hem chip misin., Yukarda koskoca yazıdan tek kelime öğretmen, ben orda seksen tane şey söylemişim,senin bu konuyla ilgili olarak yorumun bu mu. Derdimi anlatirken yazım yanlisina mi takılacağım, kitap mı yazıyorum, makale mı yazıyorum, burda okuma yazmayı anca öğrenmiş sizin gibilere bu fazla bile sen içeriğe odaklan, ki senin gibi kötü biri ona odaklanmasa da olur,son olarak umarım çocuğun olmaz ve olsa da okula gitmez ,varsa yoksa hep siz siz ,benim öğretmenliğimle ilgili ne biliyorsun da konuşuyorsun, inşallah cocugun olmaz ya da okula gitmez mi bizim gibiler egitmesin ,senin gibiler egitsin.

Teşekkürler yorum için , diğerleri gibi öğretmen nefretini kusmak yerine en azından güzel yorum yapmışsınız.

Teşekürler desteğiniz için.

İnşallah anne falan değilsinizdir, yazdıklarıma odaklanmak yerine buna mi odaklandiniz, ben kitap yazmıyorum, ve Lale yazmiyorim, telefon mu , inşallah çocuğunuz yoktur, yoksa o öğretmenlere bela olursunuz.,ki sen de yaptıklarınız yazmışsın klavye hatası değil,cylunleye böyle başlayan birinin tavsiyesini de dinlemem.

Gerçekten nasıl bir kafanız var, bu öğretmen nefretiniz cehaletten mi kaynaklanıyor yoksa genel olarak hem köyü hem chip misin., Yukarda koskoca yazıdan tek kelime öğretmen, ben orda seksen tane şey söylemişim,senin bu konuyla ilgili olarak yorumun bu mu. Derdimi anlatirken yazım yanlisina mi takılacağım, kitap mı yazıyorum, makale mı yazıyorum, burda okuma yazmayı anca öğrenmiş sizin gibilere bu fazla bile sen içeriğe odaklan, ki senin gibi kötü biri ona odaklanmasa da olur,son olarak umarım çocuğun olmaz ve olsa da okula gitmez ,varsa yoksa hep siz siz ,benim öğretmenliğimle ilgili ne biliyorsun da konuşuyorsun, inşallah cocugun olmaz ya da okula gitmez mi bizim gibiler egitmesin ,senin gibiler egitsin.

Teşekkürler,iyi yorumunuz için.

Teşekkürler yorum için , diğerleri gibi öğretmen nefretini kusmak yerine en azından güzel yorum yapmışsınız.
Harcanan ilk hayat sizinki değildir emin olun. Olan olmuş artık. Bundan sonra önünüze bakın. Henüz gençsiniz. Tayin isteyin gidin o evden. O zaman kısmetleriniz de çıkar. Kafanıza uyarsa evlenirsiniz uymazsa yalnız yaşarsınız. Sömürücü insanlarla yaşamaktansa bazen yalnızlık çok daha iyidir. Bir silkinin hocam. Herşeyi değiştirebilirsiniz. Yeter ki bir adım atın önce. Hayır demeyi öğrenin. Sınırlarınız olsun insanlara.

E tamam hayatının bundan sonraki kısmını kurtar niye tayin istemiyorsun niye gitmiyorsun hem ev işi yaptırıyorlar hem dayak var hem paranı aliyorlar hem hakaret duyuyorsun niye kendini kurtarmiyorsun hala.
Bu arada aileye para vermektense bir şeyler almak kesinlikle daha mantıklı. Para gerçekten görünmüyor ama eşya alınca o hep kalıyor bunu bu aldı diye.

Çok sağolun, sizin gibiler insanların içine su serpiyor, tekrar ediyorum sanki,klavye değil kalem kullanmışım gibi, öğretmen nasıl bunu yapar diyip konuma odaklanmayip nefret kusan kisilerden hiç olmasa, hep sizden olsa dünyada ,malesef bunlar ürüyor da, Ortadoğu kafası bunlar, sürekli birilerini ortalarına alıp parçalamaya hevesliler,onların yorumları yüzünden kendi sorunuma odaklanamadim, tekrar sağolun.

Rica ederim. İzin verirsek inanın hepimiz birer kurban adayıyız. Aile kullanır , komşu kullanır, arkadaş kullanır gelmez sonu. Önce ben demelisiniz. İndirimler başladı mesela. Güzel kıyafetler alın. Bir kendinize güveniniz gelsin. Ben öğretmenlik yaparken ki öğretmen değilim aslen, bir arkadaşımız vardı 45 lerinde. Tüm kazancını ailesine yeğenlerine kardeşlerine harcamış arabası bile yoktu. Üstü başı dökülüyordu o maaşla. Bakın siz henüz gençsiniz. Geri dönüşünüz var. Size madalya takmayacaklar sömürenler. Giyinin kuşanın . Turlara katılın. Size aman gitme tek başına bir kadın gezer mi bile derler bunlar. Parayı onlar yiyecek ya. İlla biri yiyecekse siz yiyin ilerde evladınız olursa o yesin. Bunlara kurban edin artık. Yeterince sömürdüklerine saysınlar.

Ya benim telefonum İngilizce yazıyor,bir de hiç kullanmam, mesaj yazamam, klavye küçük gelir bana, bir de yazarken çok duyguya odaklanıyorum kontrol etmiyorum, benim klavye de kendi kendine güya düzeltiyor, mahvediyor tam tersi,o yüzden nefret ederim mesaj yazmaktan

Yalnızlık,kimsem yok, 34 yasindayim hiç sevgilim bile olmadı,y kusagiyim, hep evdeydim, öyle yaşıma göre çok saftim,l. Bir de sürekli suçlu hissediyorum onlara karşı, gidersem daha çok suçlu hissederim

Dün okuyup şok olmuştum. Ama şu yorum beni daha çok şaşırttı. Bu ailenin neyine suçluluk hissediyorsunuz ki? Kendimi daha iyi kullandıramadım suçluluğu mu? Daha ne yapacaksınız. Nefes alıyorsunuz sadece. Yaşamıyorsunuz.
Kendinizi o berbat ev ve insanlardan kurtarmak için paranızda var, seneleriniz de olmuş. Siz sadece üzülmüşsünüz ve bilmem kaç küsür sene sonra şikayet etmek gelmiş aklınıza.
Aileniz sizi sevmiyor. Açık ve net. Evlat ayrımı yapan toksik insanlar. Sizi senelerce sömürmüşler. Kendinize ait bir hayatınız yok ve siz işi gücü olan istese tek başına ayakları üzerinde durabilecek imkana sahip bir kadınsınız.
Bunlara niye katlanıyorsunuz. İnsana bu kadar zulmü düşmanı yapmaz. Aile falan değil bu insanlar. Uyanın artık.
Biraz omurganız olsun. Dik durun.
Kaç yaşındasınız. Sizi kendinizden başka kimse kurtaramaz.
İlk tayinde uzak ve rahat geçinebilceğiniz bir yere tayin aldırın.Tayininiz çıkana kadar kimseye söylemeyin. Çıkar çıkmaz taşının. Aileniz ile ilgili uzaklaştırma kararı aldırın.
Hiçbiriyle de muhatap olmayın.
Bunları ilk yıllarda yapmış olsaydınız şimdi kendi hayatınız olurdu. Belki kendi mutlu ailenizi kurardınız.
Siz böyle yaşamaya devam ederseniz. İlerde kardeşlerinizin yanında yaşlanınca size bakarlar mı sanıyorsunuz. Daha beter muamelede bulunurlar. Çünkü size ne saygı ne sevgi duyuyorlar.
Kurtulun bu insanlardan.
Sert bir üslupla yazdım. Ama siz gerçekten kurban rolüne o kadar bürünmüşsünüz ki kendinize gelmeniz lazım. Bi silkelenin.
Hala o aile ile yaşamaya devam etmek inihardan farksız.
Bir psikoloğa falan gidin.
Suçluluğuda çöpe atın. Onlardan nefret edin. Nefreti o kadar çok hakediyorlar ki. Mahvetmişler hayatınızı. Ezmişler sizi.

ya dedim bir tabir var sanırım tanım var popüler ben bilmiyorum ; ) çok chipsin falan gibi

Benim bi tanıdığım da böyle. Çünkü küçüklükten beri öyle yetiştiriyorlar. Sen ablasin sen bakmak zorundasın onlar senin kardeşin sen hastane işlerini halletmek zorundasın sen ders çalıştırmak zorundasın. Yıllarca hep böyle şeyler duyarak büyükleri için her şeyden kendilerini sorumlu hissediyorlar. Ve gerçekten o kafadan çıkmaları zor. Benim o tanıdığım kisi de yıllardır çalışıyor, annesine kardeşlerine harcadı hep hiçbir şeyi yok borç içinde ama yine de kardeşleri hiç memnun olmuyor
Kötü bi ilişki yaşayan o ilişkiden çıkıp kurtulabilir ama ailesi tarafından sömürülen ondan kurtulamıyor sanırım çünkü küçüklüğünden beri onu doğru bilmiş.

O ailenin anne babası yapıyorlar . Halbuki hiçbir borcu yok aileye. Bakmak zorundalar okutmak zorundalardı. Hastalık olur acil birşey olur ya da gelir çok yüksek olur verilir para. Bir öğretmen maaşına da ömür boyu göz dikilmez. Ayıptır , günahtır.

Doğduğun ev kaderindir oluyor sanırım.
Biraz mizaçta önemli. Konu sahibi fazla pasif.

Çok kötü ya. Gerçekten çok üzücü. Bomboş bir hayat. Kendine ait hiçbir şey yok. O kadar verdiğine karşı biraz olsun değeri yok. Bir yeri yok.
Umarım konu sahibi artık uyanır. Bunlar doğru değil. İnsan düşmanına böyle davranmaz. Ana babası daha beterini etmiş evladına.

Ayyyyyy abuk sabuk yazılar yazan herkesin bahanesi de makale mi yazıyorum, kitap mı yazıyorum, buraya yazarken aceleyle yazdım, otomatik düzeltme bilmem ne. Düzgün yazın arkadaşım. Öğretmen nefretimiz falan yok. Bizzat öğretmen çocuğuyum. Kendi beceriksizliğinizin sorumluluğunu başkasına yüklemeyin.

Sen atanmış bir öğretmensin, kimseye muhtaç değilsin.Yıllarca emek vermişsin, maaşını vermişsin, kendinden vazgeçmişsin, Ama artık yeter bence. Kimseye para verme, Kimseye yaranmaya çalışma, Evde hizmetçi değil, evin bireyisin, Hayır demeyi öğren. Sınır koyma zamanı gelmiş. Tayin istemeyi düşünebilirsin, ya da evini ayır, ailemiz elbette önemli ama sınır koymalısın.

Ben bu yaşta okumuş meslek sahibi birinin yapabilecegi bu kadar şey varken hiç birşey yapamayacak aciz biri gibi sadece sert yanmasina şaşırdım. Psikolojiniz normal olmayabilir ama bir yerde önce bir doktora gidilir toparlanilir yeniden hayata başlanır. Sadece beklemekle hiç birşey çözülmez ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…