• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Keşke sen annem olsaydın”

20 yaşında evlenmiş kızınız,umarım mutlu olur ama çok erken bir yaş değil mi?
Bilemedim bu devirde okulunu bitirip meslegini eline almayan,kadın/erkek farketmeksizin evlenmemeli bana göre, büyük konuşmak istemem ama kızım 20 yaşında evlenmeye niyetlense nerede hata yaptım diye sorgularım.
Tabi bu bana göre doğrusu ,sizin durumunuzu bilemem.
Annesi bu durumu da hayır diyememiş demek ki.

Ay evet çocuğunun şımarık olduğunu kabul eden kimseye denk gelmedim ben şimdiye kadar. Ki kuralsız büyüyüp de şımarık olmayan kimseyi bilmiyorum.

Mesela bizim bir yakınımızın çocuğu hayır denilince bağıra bağıra ağlıyor, başka çocukların oyuncaklarını gasp edip bu artık benim diyor, parka gittiğinde kendi kaydığı kayaktan kimseyi kaydırmıyor, hem akranlarına hem yetişkinlere tekme yumruk atıyor, evimize gelince dolap kapaklarını açıp içindekileri yerlere atıyor. Annesi bunları yaparken “yapma” demeyi bırakın kahkahalarla gülüyor. Bu çocuk beni hiç üzmedi, çok akıllı diyor.

Bir de genelde bu tarz kadınlar çocuğunu disiplinli büyüten anneleri çok eleştirirler. Bahsettiğim kişi de öyle yapıyor. Çocuğuna yapma, etme diyen annelere pinpirikli diyor, böyle çocuk mu büyütülür diyor. Ortak bir yakınımız var aynı yaşlarda çocukları var. O ortak tanıdığımız çok disiplinlidir çocuğuna karşı. Onun analığını eleştire eleştire bitiremiyor.
Annem gözüme baksa yerime otururdum. Babam bir tokat değil bir yerimi.bile tutmamistir acıtmak için ama annem babanla da konuşalım bunları dediğinde bir 3.5 atardım. 26 yaşına gireceğim evlendim ne bir travmam kaldı ne çekingen bir insan oldum ne de bir şeylerden geri kaldım. Annemi babamı da çok severim. Dedem namaz kılardı biz sessiz sessiz beklerdik bitirmesini bitirince hurra oynardik koşa koşa dedem kafam şişti der "öf dede ya sen de bir sus" demezdik kıkırdar yavaş ses çıkaralım derken yine dozu kaçırırdk dedem gülerek çıkardı odadan başka bir yere giderdi 😂 şimdi kendi yigenim babama sen kelsin diye kavga ediyor 😂😂 of dede bıktım sesinden biraz sus diyor 😂

es
Annesiz büyümem sebebiyle sizden çok daha yumuşak ve esnek bir anneyim anlayisliyim buyuk kizim 2003 doğumlu 2 yıldır evli kucağıma oturtur saçını öperim diğerleri keza öyle yani demek istediğim kesinlikle doğru yoldasınız bakın kizlarim beni hiç üzmedi 1 defa olsun yalan söylemediler sevgilisiyle buluşmaya gittiğini de biliyordum arkadaslariyla şehir dışına tatile gittiğini de biliyordum ben hep sey derdim annecim herseyi bana anlatın içinden beraber çıkalım nereye gideceginizi bana doğru söyleyin Allah korusun bir sey olursa sizi nerde arayacağım bileyim
Mesela şu an yaşları 22 19 12
Sülalede akranlari çok örneğin okul öncesi dönemde yemek yemezlerdi tamam derdim o kadar tenkit edildim ki zayıflar yedirmyorsun çünkü benim ailemde zorla yemek yedirme var benimde kabusumdu o tabak bitecek denirdi ay o çocuk aklımla tabak büyür ev kadar olurdu gözümde
Bugün geldiğimiz noktada çocuklarımın sulaledeki akranlarinin tamamının kilo problemi var obez durumdalar ya da ona yakınlar sadece benim kizlarim 34 36 bedenler bugün bile yemeyecegim dedikleri şeyi asla zorlamam hiç bir konuda zaten zorlamam sadece gerekeni anlatırım böyle olmalı derim izah ederim Allaha şükür anlarlar dinlerler her zaman benim dediğim olmaz buna da tamam çünkü hayat onların ne diyebilirim tabii ki dikta edemem
Birde komik bir şey anlatmak istiyorum büyük kızların arası yaklaşık 3yas bir gün evde misafir var kızlar oynuyor daha 3. Kizim yoktu neyse bunlar bana göre cıvıl cıvıl ama etrafa göre sesli evin içinde dönüyorlar falan derken kuzenim dedi ki " Allahını seversen kalk iki tane patlat da kamuoyu rahatlasın "😁 ay ne gülmüştük
20 yaşında evlendirmişsiniz çocuğu. Aynı yaşta yeğenim var bırakın 2 sene önceyi bugün gelip evlenicem dese dayak cennetten çıkmadır deyip sülalece döveriz 😂

İşin şakası bir yana, evlilik konusunda bile hayır diyemeyip, muhtemelen kendi hayatı deyip he demişsiniz. Bu kadar ciddi bir konuda bile sınır koyamayan bir annenin çocuklarının iyi yetişmiş olabileceğini düşünmüyorum. Sınır, katı yasaklar, kısıtlamalar, şiddet vs. demek değildir…

es

20 yaşında evlendirmişsiniz çocuğu. Aynı yaşta yeğenim var bırakın 2 sene önceyi bugün gelip evlenicem dese dayak cennetten çıkmadır deyip sülalece döveriz 😂

İşin şakası bir yana, evlilik konusunda bile hayır diyemeyip, muhtemelen kendi hayatı deyip he demişsiniz. Bu kadar ciddi bir konuda bile sınır koyamayan bir annenin çocuklarının iyi yetişmiş olabileceğini düşünmüyorum. Sınır, katı yasaklar, kısıtlamalar, şiddet vs. demek değildir…
Katılıyorum. Aynı şekilde 03 doğumlu erkek kardeşim evlenmek istese ciddiye almam dalga geçerim. Çünkü daha neyi isteyip istemediğini bilmediğine eminim. Kaldı ki zaten bizden uzakta üni okuyor hayatı yeni yeni tanımaya başladı.
Yorumu yapan üye son paragrafı komik bir anı olarak anlatmış ama baya etrafı rahatsız eden çocuklarmış işte. O kadar rahatsız etmişler ki "iki tane patlat" tepkisini duymuş ve hala daha şımarık demiyor da cıvıl cıvıl diyor.

es

En son üniversiteye başlamıştı kızı diye hatırlıyorum, sonra birden evlendi diye yazmaya başladı.
Okul yarım kalmış da olabilir.
Sınır iyidir. Sağlıklı Sınır çocuğu her türlü korur.

Dünya üzerinde çocuğunun şımarık olduğunu benden başka fark eden yok sanırım. Her akşam yaka paça yatıyor, zorla. Yatması lazım oluyor çünkü sesine daha fazla tahammül edemiyorum 🤷‍♀️

Böyle objektif insanlar lazım işte bu topluma 😁

Kimse çocuğuna ve ebeveynlik anlayışına toz kondurmuyor gerçekten. Çocuk sesine de bağışıklık geliştiriyorlar sanırım. Baksanıza burada bile "ay cıvıl cıvıllar" diye anlatılmış başkasını rahatsız edecek kadar gürültü yapan çocuklar.
Sizinki düşündüğünüz kadar şımarık değildir yani eminim.

Hanımlar, bu konu benim için artık gerçekten düşünceli bir hâl aldı. Sizden samimi yorumlar bekliyorum.
Ben 22 yaşında anne oldum, 26 yaşında ikinci kızımı dünyaya getirdim. Hayatımdan memnunum, eşimi yine seçerdim; fakat şimdi aklım olsa bu yaşta evlenmezdim. Çok erken hayata atıldığımı sonradan fark ettim.
Asıl konuma gelmek istiyorum.
3,5 yaşındaki kızımı akşam 9.30’da yatırmaya çalışıyorum ama yatmak istemediğinde “illaki yatacaksın” diye zorlamıyorum. Biraz esnetebiliyorum.
Yemekten önce çikolata diye ağladığında “önce yemek, sonra çikolata” diye diretmiyorum. Bazen küçük bir parça çikolata veriyorum, ardından yemeğini yediriyorum. Zaten kızım yemeğini gerçekten güzel yer, bunu biliyorum.
Yakın zamanda oyuncak almış olsam bile, çok beğendiği bir oyuncak olursa bazen dayanamayıp alıyorum.
Dışarı çıkıp parka gitmek istediğinde, işim olsa bile “götüremem” demekte zorlanıyorum. Hatta yeni doğan kardeşi olmasına rağmen, kardeşi henüz 1 haftalıkkken bile parka gittik.
Ev temizliğine çok dikkat ederim. Kızım halıyı boyadığında ya da bilerek bir yaramazlık yapıp eve zarar verdiğinde güzelce uyarırım ama asla el kaldırmam, buna çok karşıyım.
Bazen kendi kendime soruyorum:
Ben mi çok gevşek davranıyorum?
Bunu düşünmeme sebep olan şeyler de var.
Bir tanıdığımızın oğlu annesine “Sen kötü annesin, X’in annesi (yani ben) çok iyi, sen onun gibi değilsin” demiş.
Yakın arkadaşım Kamrhan da “Sen kızını hiç kırmıyorsun, ağzından hiç ‘hayır’ dediğini duymadım” dedi.
Ama şuna da inanıyorum: Kızım, hayır demediğim hâlde şımarık bir çocuk değil. Beni genel olarak dinler, üzmez.
Bugün de bir tanıdığımızın 14 yaşındaki kızı bana şunu söyledi:
“Sen çok iyi bir annesin, hem de gençsin. Keşke benim annem olsaydın. Benim annem benimle hiç dertleşmez, beni dinlemez ama sen öyle değilsin. Kızların çok şanslı.”
Bunları duyunca ister istemez kafam karıştı.
Ben bugüne kadar kendimi bu konuda hiç yargılamamıştım. Ama şimdi dışarıdan bakıldığında yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Mesela neden “Saat 9.30, kesin yatakta olacaksın ve yatacaksın” diyemiyorum?
Neden bazı konularda daha yumuşak davranıyorum?
Gerçekten merak ediyorum.
Dışarıdan gözle, sizce yanlış mı yapıyorum?
Çocukların böyle övdüğü bir yetişkinde otorite sorunu vardır. Hiçbir şeye hayır dememek sorun, özellikle de çocuğa...

Çocuğun belki şımarıktır ama sana öyle gelmiyordur. Veya birkaç seneye şımarık olabilir.

Çocuğun okula başlayınca problem yaşayabilir. Çünkü okulda bir şeye hayır deniliyorsa hayırdır. Bu kadar.

Hele 14 yaşında bir ergenin dediğini ciddiye almamak gerekir. Çünkü ergenler özellikle tek bir hayır kelimesine dahi tahammül edemezler.

Zaten övünüyor,fark etmediniz mi :)
Ya ben niye anlamadım konuyu sizin gibi? Övünme değil de, çok mu esnek davranıyorum, sınırlar mı yok, fazla mı rahat yetiştiriyorum? şeklinde sorduğunu düşündüm.

Dünya üzerinde çocuğunun şımarık olduğunu benden başka fark eden yok sanırım. Her akşam yaka paça yatıyor, zorla. Yatması lazım oluyor çünkü sesine daha fazla tahammül edemiyorum 🤷‍♀️
Yok canım ya bizimki de çok şımarık.
Ben çok şımarttım;biliyorum,kendimi.

Böyle objektif insanlar lazım işte bu topluma 😁

Kimse çocuğuna ve ebeveynlik anlayışına toz kondurmuyor gerçekten. Çocuk sesine de bağışıklık geliştiriyorlar sanırım. Baksanıza burada bile "ay cıvıl cıvıllar" diye anlatılmış başkasını rahatsız edecek kadar gürültü yapan çocuklar.
Sizinki düşündüğünüz kadar şımarık değildir yani eminim.
Bir tanıdığın kızı 5 yaşında. İstediği olmayınca bas bas ağlıyor. Birine küfretti. Annesi asla kızmadı, müdahale etmedi. Bişey söylesene deyince aralarında halletsinler dedi. Ona göre kendisi pedagog gibi anne maşallah 😵‍💫

es

Kizim 5 yasinda keman çalmaya başlamıştı konservatuvar hayaliydi dereceyle kazandi 9 Eylül 'u ama biz Ankarada yaşıyoruz
Evini tuttum eşyalarını aldım düzenini kurdum onu orda bırakıp döndüm 2. Sınıfta aşık oldum evlenmek istiyorum dedi elbette tamam olur demedim kizim bak ben bile annen olarak 24 yasinda evlendim emin misin biraz daha düşünelim dedim o zaman beraber yaşarız dedi
Biliyorum çok tepki alacagim ama o kadar modern değilim maalesef bunu duyar duymaz tamam evlenin dedim
Allaha şükürler olsun mutlular tek şartım eğitimin asla aksamayacak demiştim o da halloldu uzun lafın kısası bende istemezdim ama karşısında duramadım
Herkesin yaşantısı inancı örf ve adeti kendine çok rica ediyorum ne var beraber yaşamalarında diye polemiğe girmeyelim

@choccywhoccydoodah size de cevap vermiş olayım 😍

Katılıyorum. Aynı şekilde 03 doğumlu erkek kardeşim evlenmek istese ciddiye almam dalga geçerim. Çünkü daha neyi isteyip istemediğini bilmediğine eminim. Kaldı ki zaten bizden uzakta üni okuyor hayatı yeni yeni tanımaya başladı.
Yorumu yapan üye son paragrafı komik bir anı olarak anlatmış ama baya etrafı rahatsız eden çocuklarmış işte. O kadar rahatsız etmişler ki "iki tane patlat" tepkisini duymuş ve hala daha şımarık demiyor da cıvıl cıvıl diyor.
Olay benim evimde gecti oynayan benim çocuklarımdi başkasının evinde başkasının düzenini bozar halde değildik
Asla şımarık olmadılar emin olabilirsiniz
Hem şımarık kime göre neye göre bu da göreceli bir kavram öyle değil mi

Bir hikaye var cok severim kadın komşusuna diyor ki bu çocuklar benim olsalar gün döverdim o da diyor ki haklısın senin olsa bende her gün döverdim
O misal

En son üniversiteye başlamıştı kızı diye hatırlıyorum, sonra birden evlendi diye yazmaya başladı.
Okul yarım kalmış da olabilir.
Sınır iyidir. Sağlıklı Sınır çocuğu her türlü korur.
Okul yarım kalmadı dereceyle kazanmıştı ekleyeyim ses kayıt teknolojileri bölümü 9 Eylül İzmir

Hanımlar, bu konu benim için artık gerçekten düşünceli bir hâl aldı. Sizden samimi yorumlar bekliyorum.
Ben 22 yaşında anne oldum, 26 yaşında ikinci kızımı dünyaya getirdim. Hayatımdan memnunum, eşimi yine seçerdim; fakat şimdi aklım olsa bu yaşta evlenmezdim. Çok erken hayata atıldığımı sonradan fark ettim.
Asıl konuma gelmek istiyorum.
3,5 yaşındaki kızımı akşam 9.30’da yatırmaya çalışıyorum ama yatmak istemediğinde “illaki yatacaksın” diye zorlamıyorum. Biraz esnetebiliyorum.
Yemekten önce çikolata diye ağladığında “önce yemek, sonra çikolata” diye diretmiyorum. Bazen küçük bir parça çikolata veriyorum, ardından yemeğini yediriyorum. Zaten kızım yemeğini gerçekten güzel yer, bunu biliyorum.
Yakın zamanda oyuncak almış olsam bile, çok beğendiği bir oyuncak olursa bazen dayanamayıp alıyorum.
Dışarı çıkıp parka gitmek istediğinde, işim olsa bile “götüremem” demekte zorlanıyorum. Hatta yeni doğan kardeşi olmasına rağmen, kardeşi henüz 1 haftalıkkken bile parka gittik.
Ev temizliğine çok dikkat ederim. Kızım halıyı boyadığında ya da bilerek bir yaramazlık yapıp eve zarar verdiğinde güzelce uyarırım ama asla el kaldırmam, buna çok karşıyım.
Bazen kendi kendime soruyorum:
Ben mi çok gevşek davranıyorum?
Bunu düşünmeme sebep olan şeyler de var.
Bir tanıdığımızın oğlu annesine “Sen kötü annesin, X’in annesi (yani ben) çok iyi, sen onun gibi değilsin” demiş.
Yakın arkadaşım Kamrhan da “Sen kızını hiç kırmıyorsun, ağzından hiç ‘hayır’ dediğini duymadım” dedi.
Ama şuna da inanıyorum: Kızım, hayır demediğim hâlde şımarık bir çocuk değil. Beni genel olarak dinler, üzmez.
Bugün de bir tanıdığımızın 14 yaşındaki kızı bana şunu söyledi:
“Sen çok iyi bir annesin, hem de gençsin. Keşke benim annem olsaydın. Benim annem benimle hiç dertleşmez, beni dinlemez ama sen öyle değilsin. Kızların çok şanslı.”
Bunları duyunca ister istemez kafam karıştı.
Ben bugüne kadar kendimi bu konuda hiç yargılamamıştım. Ama şimdi dışarıdan bakıldığında yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Mesela neden “Saat 9.30, kesin yatakta olacaksın ve yatacaksın” diyemiyorum?
Neden bazı konularda daha yumuşak davranıyorum?
Gerçekten merak ediyorum.
Dışarıdan gözle, sizce yanlış mı yapıyorum?
Annelik iyi söylemlerde bile kendinde kusur aramaya neden olabiliyor. Anlatımınızdan çocuğunuza yeteri kadar hayır demediğinizi düşündüğünüz halde çocukta herhangi bir sınır ihlali, şımarıklık, ağlama krizleri olmadığını anlıyorum. Belli ki güzel bir sinerjiniz var; o sizi, siz onu zorlamıyorsunuz ve mutlusunuz :) Herkesin düzeni bambaşkadır. Dışarıdan gelen sesleri değil, yüreğinizi dinleyin ❤️

Okul yarım kalmadı dereceyle kazanmıştı ekleyeyim ses kayıt teknolojileri bölümü 9 Eylül İzmir

Bu bolum icin cocugu baska sehre yollayip ustune bi de ev dizip kirasini ödemezdim.
Cidden cocuguna kiyamayan bir annesiniz ve her sekilde destekliyorsunuz bu cok guzel aslinda.
Ama bazen disiplin daha iyi oluyor her ne kadar cocuklarin hosuna gitmese de benim gozlemlerim.

Bu bolum icin cocugu baska sehre yollayip ustune bi de ev dizip kirasini ödemezdim.
Cidden cocuguna kiyamayan bir annesiniz ve her sekilde destekliyorsunuz bu cok guzel aslinda.
Ama bazen disiplin daha iyi oluyor her ne kadar cocuklarin hosuna gitmese de benim gozlemlerim.
Nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim

Kizim 5 yasinda keman çalmaya başlamıştı konservatuvar hayaliydi dereceyle kazandi 9 Eylül 'u ama biz Ankarada yaşıyoruz
Evini tuttum eşyalarını aldım düzenini kurdum onu orda bırakıp döndüm 2. Sınıfta aşık oldum evlenmek istiyorum dedi elbette tamam olur demedim kizim bak ben bile annen olarak 24 yasinda evlendim emin misin biraz daha düşünelim dedim o zaman beraber yaşarız dedi
Biliyorum çok tepki alacagim ama o kadar modern değilim maalesef bunu duyar duymaz tamam evlenin dedim
Allaha şükürler olsun mutlular tek şartım eğitimin asla aksamayacak demiştim o da halloldu uzun lafın kısası bende istemezdim ama karşısında duramadım
Herkesin yaşantısı inancı örf ve adeti kendine çok rica ediyorum ne var beraber yaşamalarında diye polemiğe girmeyelim

@choccywhoccydoodah size de cevap vermiş olayım 😍
Evet gerçekten yumuşak bir anneymişsiniz 20 yaşında okuyan kızını ne olursa olsun kimse evlendirmezdi çünkü birde çocuk yapsın 👌🏼

Her şeyin ortası güzel. Ne çocuğun her istediği yapılmalı ne de çocuğu kurallarla boğmalı. O çocuk büyüyüp ergenliğe girdiğinde, iş hayatına atıldığında her şeye sahip olamayacağını, her şeyi istediği zaman yapamayacağını ve olmayacağını öğrenmesi, bilmesi gerekiyor. Kızınız ne kadar şımarık ne kadar değil bilemem ama şuan olmasa bile ileride siz istediklerini yapmayınca geçmişte yaptığınız için şımarabilir, bocalayabilir.
Kuralları siz o kötü olsun diye koymayacaksınız ki iyi olsun diye koyacaksınız.

Back
X