• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Keşke sen annem olsaydın”

Hanımlar, bu konu benim için artık gerçekten düşünceli bir hâl aldı. Sizden samimi yorumlar bekliyorum.
Ben 22 yaşında anne oldum, 26 yaşında ikinci kızımı dünyaya getirdim. Hayatımdan memnunum, eşimi yine seçerdim; fakat şimdi aklım olsa bu yaşta evlenmezdim. Çok erken hayata atıldığımı sonradan fark ettim.
Asıl konuma gelmek istiyorum.
3,5 yaşındaki kızımı akşam 9.30’da yatırmaya çalışıyorum ama yatmak istemediğinde “illaki yatacaksın” diye zorlamıyorum. Biraz esnetebiliyorum.
Yemekten önce çikolata diye ağladığında “önce yemek, sonra çikolata” diye diretmiyorum. Bazen küçük bir parça çikolata veriyorum, ardından yemeğini yediriyorum. Zaten kızım yemeğini gerçekten güzel yer, bunu biliyorum.
Yakın zamanda oyuncak almış olsam bile, çok beğendiği bir oyuncak olursa bazen dayanamayıp alıyorum.
Dışarı çıkıp parka gitmek istediğinde, işim olsa bile “götüremem” demekte zorlanıyorum. Hatta yeni doğan kardeşi olmasına rağmen, kardeşi henüz 1 haftalıkkken bile parka gittik.
Ev temizliğine çok dikkat ederim. Kızım halıyı boyadığında ya da bilerek bir yaramazlık yapıp eve zarar verdiğinde güzelce uyarırım ama asla el kaldırmam, buna çok karşıyım.
Bazen kendi kendime soruyorum:
Ben mi çok gevşek davranıyorum?
Bunu düşünmeme sebep olan şeyler de var.
Bir tanıdığımızın oğlu annesine “Sen kötü annesin, X’in annesi (yani ben) çok iyi, sen onun gibi değilsin” demiş.
Yakın arkadaşım Kamrhan da “Sen kızını hiç kırmıyorsun, ağzından hiç ‘hayır’ dediğini duymadım” dedi.
Ama şuna da inanıyorum: Kızım, hayır demediğim hâlde şımarık bir çocuk değil. Beni genel olarak dinler, üzmez.
Bugün de bir tanıdığımızın 14 yaşındaki kızı bana şunu söyledi:
“Sen çok iyi bir annesin, hem de gençsin. Keşke benim annem olsaydın. Benim annem benimle hiç dertleşmez, beni dinlemez ama sen öyle değilsin. Kızların çok şanslı.”
Bunları duyunca ister istemez kafam karıştı.
Ben bugüne kadar kendimi bu konuda hiç yargılamamıştım. Ama şimdi dışarıdan bakıldığında yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Mesela neden “Saat 9.30, kesin yatakta olacaksın ve yatacaksın” diyemiyorum?
Neden bazı konularda daha yumuşak davranıyorum?
Gerçekten merak ediyorum.
Dışarıdan gözle, sizce yanlış mı yapıyorum?
Yanlış anlamayın ama beni evin konusu gibi olmuş ya, sen çok iyi bir annesin lafları duyup neyi eleştirmemizi yada yorumlamamızı bekliyorsunuz tam olarak
Ayrıca her annenin,evin,çoçuğun dinamiği farklıdır, tamamen aynı davranarak bir çoçuğun ideal annesi-diğeri için kötü anne olabilirsiniz.Yaptığınız annelik biraz çoçuğunuzun sizi nasıl gördüğüne bağlı

Neden mi cünkü temel de kendinizi degersiz hissediyorsunuz

NKB olanlarda da var bu özellik

Beni yanlis anlama keske her cocuk böyle anneyle büyüse ama bu kadar esneklik de İyi degil

Cocuk hayiri ögrenecek ki hayal kirikligi yasamasin hep kücük bebeginiz olarak kalmayacak hayata hazirlamaniz gerek

Kizim 5 yasinda keman çalmaya başlamıştı konservatuvar hayaliydi dereceyle kazandi 9 Eylül 'u ama biz Ankarada yaşıyoruz
Evini tuttum eşyalarını aldım düzenini kurdum onu orda bırakıp döndüm 2. Sınıfta aşık oldum evlenmek istiyorum dedi elbette tamam olur demedim kizim bak ben bile annen olarak 24 yasinda evlendim emin misin biraz daha düşünelim dedim o zaman beraber yaşarız dedi
Biliyorum çok tepki alacagim ama o kadar modern değilim maalesef bunu duyar duymaz tamam evlenin dedim
Allaha şükürler olsun mutlular tek şartım eğitimin asla aksamayacak demiştim o da halloldu uzun lafın kısası bende istemezdim ama karşısında duramadım
Herkesin yaşantısı inancı örf ve adeti kendine çok rica ediyorum ne var beraber yaşamalarında diye polemiğe girmeyelim

@choccywhoccydoodah size de cevap vermiş olayım 😍
Hayır diyememenizin cezası olmuş gibi sanki bu biraz. Daha otoriter ne bileyim kurallı bir ailede yetişmiş olsaydı izin vermezseniz birlikte yaşarım diyemezdi.
En baştan kural koysaydınız okulun bitmeden evlilik konusunu bana açma diye mesela ne bileyim.
Kızimın lgs senesi bu sene,en başından oturup kurallarımız,olması gerekenler falan konuştuk,telefon kullanımı,erkek arkadaş vb konularda da konuştum. Baskı yaparak zıtlaşarak değil ama o da tamam dedi. Bu sene gelip bana ben sosyal medya hesabı açıyorum,izin vermezsen gizli gizli yaparım diyemez mesela. Konuştuk bunları ısrar etmenin,farklı yollarla denemenin bana işlemeyeceğini biliyor. O denemekten vazgeçmedi öğrenirken ama ben hep istikrarlı davrandım. Haliyle kendini bile yormuyor artık bu konuda zira lgs sınavı sonrasi konuşulup karar verilecek bir durum dedim. Fikrim de değişmez şu durumda bilir kızımda bunu.
Sizi manüpile etmiş kızınız aslında. İzin vermezsen birlikte yaşarız diyerek. En başından konuşsaydınız belki okulunu bitirip öyle evlenecekti.

Hanımlar, bu konu benim için artık gerçekten düşünceli bir hâl aldı. Sizden samimi yorumlar bekliyorum.
Ben 22 yaşında anne oldum, 26 yaşında ikinci kızımı dünyaya getirdim. Hayatımdan memnunum, eşimi yine seçerdim; fakat şimdi aklım olsa bu yaşta evlenmezdim. Çok erken hayata atıldığımı sonradan fark ettim.
3,5 yaşındaki kızımı akşam 9.30’da yatırmaya çalışıyorum ama yatmak istemediğinde “illaki yatacaksın” diye zorlamıyorum. Biraz esnetebiliyorum.
Yemekten önce çikolata diye ağladığında “önce yemek, sonra çikolata” diye diretmiyorum. Bazen küçük bir parça çikolata veriyorum, ardından yemeğini yediriyorum. Zaten kızım yemeğini gerçekten güzel yer, bunu biliyorum.
Yakın zamanda oyuncak almış olsam bile, çok beğendiği bir oyuncak olursa bazen dayanamayıp alıyorum.
Dışarı çıkıp parka gitmek istediğinde, işim olsa bile “götüremem” demekte zorlanıyorum. Hatta yeni doğan kardeşi olmasına rağmen, kardeşi henüz 1 haftalıkkken bile parka gittik.
Ev temizliğine çok dikkat ederim. Kızım halıyı boyadığında ya da bilerek bir yaramazlık yapıp eve zarar verdiğinde güzelce uyarırım ama asla el kaldırmam, buna çok karşıyım.
Bir tanıdığımızın oğlu annesine “Sen kötü annesin, X’in annesi (yani ben) çok iyi, sen onun gibi değilsin” demiş.
Yakın arkadaşım Kamrhan da “Sen kızını hiç kırmıyorsun, ağzından hiç ‘hayır’ dediğini duymadım” dedi.
Ama şuna da inanıyorum: Kızım, hayır demediğim hâlde şımarık bir çocuk değil. Beni genel olarak dinler, üzmez.
“Sen çok iyi bir annesin, hem de gençsin. Keşke benim annem olsaydın. Benim annem benimle hiç dertleşmez, beni dinlemez ama sen öyle değilsin. Kızların çok şanslı.”
Ben bugüne kadar kendimi bu konuda hiç yargılamamıştım. Ama şimdi dışarıdan bakıldığında yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Ergenlerin olayı bu zaten.anne baba dışındaki herkese hayranlar 🤭

Ya ben niye anlamadım konuyu sizin gibi? Övünme değil de, çok mu esnek davranıyorum, sınırlar mı yok, fazla mı rahat yetiştiriyorum? şeklinde sorduğunu düşündüm.
Ha?

Konu sahibi hiç mesaj yazmamış kendi kendimize takılmışız öven söven gömen mdndndjdm

Doğru olanı yapıyorsunuz bence. İçinizden geldiği gibi davranın.

Çocuğunuzun cekingenliği şayet ona yük olacaksa, hayatta onu zorlayacaksa kasiyer ve mutlu olmasını tercih ederim..
Kasiyer ve mutlu olamaz ki… Şu şartlar altında kasiyer ve geçim derdinden delirmek üzere olur ancak. Para her zaman mutsuzluk getirmez ancak parasızlık her zaman mutsuzluk getirir.

Hayır diyememenizin cezası olmuş gibi sanki bu biraz. Daha otoriter ne bileyim kurallı bir ailede yetişmiş olsaydı izin vermezseniz birlikte yaşarım diyemezdi.
En baştan kural koysaydınız okulun bitmeden evlilik konusunu bana açma diye mesela ne bileyim.
Kızimın lgs senesi bu sene,en başından oturup kurallarımız,olması gerekenler falan konuştuk,telefon kullanımı,erkek arkadaş vb konularda da konuştum. Baskı yaparak zıtlaşarak değil ama o da tamam dedi. Bu sene gelip bana ben sosyal medya hesabı açıyorum,izin vermezsen gizli gizli yaparım diyemez mesela. Konuştuk bunları ısrar etmenin,farklı yollarla denemenin bana işlemeyeceğini biliyor. O denemekten vazgeçmedi öğrenirken ama ben hep istikrarlı davrandım. Haliyle kendini bile yormuyor artık bu konuda zira lgs sınavı sonrasi konuşulup karar verilecek bir durum dedim. Fikrim de değişmez şu durumda bilir kızımda bunu.
Sizi manüpile etmiş kızınız aslında. İzin vermezsen birlikte yaşarız diyerek. En başından konuşsaydınız belki okulunu bitirip öyle evlenecekti.
Kesinlikle size katılıyorum. Alttan alta tehditle herseui yaptırmış ailesine. 14 yaşından beri eşimle beraberim ergenlik hali hep evlilik hayalim tabi ki annemler asla gorusemezsn demediler ama sınırı vardı sağda solda gezmeyin derdi eşim annemler varken bize gelirdi ders çalışırdik mutfakta 10senelik birliktelik sonrası evlendik. 20 yaşında evleneceğim deseydim babam gözüme görünme derdi herhalde hiçte diyemedm zaten anca okul iş hayatı yeni evlendik 🤷‍♂️ bilmiyorum çok farklı hayatlar bu kadar çok serbestlik çocuk onceligi diye diye tepelerine cikardilar

Kasiyer ve mutlu olamaz ki… Şu şartlar altında kasiyer ve geçim derdinden delirmek üzere olur ancak. Para her zaman mutsuzluk getirmez ancak parasızlık her zaman mutsuzluk getirir.
İçimden geçenleri tek cümle ile ozetlemissiniz 🤌

Bu dert anlatmaktan ziyade kendini övmek olmuş.ne dememizi bekliyorsunuz o zaman kötü anne olun.ergen bırinin dediğini de çok takmayın kafaya.

Maalesef sizinde bahsettiğiniz gibi kuralci olmayan ailelerin çocukları Maalesef iyi yerlere gelemiyor. Okullarda bile bakın sınıfın en basarilisi 9.30 uyuyan yemek saati ödev saati belli olan çocuklardır. Çocuğun çok özgüvenli olsun ama bir markette mi çalışsın yoksa daha çekingen ama bir doktor avukat mi olsun derseniz 2. Tercih ederim.
Bende çok kuralciyim kızım 4.sinifta şuan başarılı ilerde nolur bilmiyorum.bu yaşa kadar uykusundan yemeğine kadar hep zamanında yaptım.asiri kural koymuyorum ama bazı şeylerde kural olmalı diye düşünüyorum.sirf daha cici gorunecem diye onun hayatını mahvedemem.cocuk serbest bırakılmayi değil ona gerçekten sevgi gösterilmesini anlıyor.kural koysam bile günün sonunda onu sevdigimi biliyor.

Ben şimdiye kadar çocuğum şımarık diyen kimseyi görmedim.sizin sözünüzü dinliyor çünkü ne dese yapıyormuşsunuz niye sorun çıkarsın ki.

Linçleyen linçlesin kuralsız,sınırsız çocuk yetiştirmek anneliğin en kolay hali çocuk için ‘şimdilik’ mükemmel,çevre için zor. Asıl mesele dengeyi kurabilmek bunu da başarıp başaramadığımızı yetişkin olduklarında,kişilikleri oturduklarında anlarız nerede hata yaptık nerede doğrusunu yaptık.

Linçleyen linçlesin kuralsız,sınırsız çocuk yetiştirmek anneliğin en kolay hali çocuk için ‘şimdilik’ mükemmel,çevre için zor. Asıl mesele dengeyi kurabilmek bunu da başarıp başaramadığımızı yetişkin olduklarında,kişilikleri oturduklarında anlarız nerede hata yaptık nerede doğrusunu yaptık.
Yetişkinlik değil , çocuk okula başlasın akla kara belli olur.

Back
X