• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Keşke sen annem olsaydın”

Benimde 3.5 yaşında bir kızım var aynı yollardan geçiyoruz kızım günde 10 kere beni sevmeyip sonra sevdiğini söylüyor 😀😀 ama sevmediği için değil istediğini onaylamadığımız zaman basen kızdığımda bunları söyler. Çocuk bunlar 🥰
önceki konunuzda böyle demişsiniz.
Hatta ayrı bir konu açmışsınız çocuk evden mi kaçmak istiyor yeni tanıştığı insanın bile evine gitmek orada kalmak istiyor demişsiniz.
Demek ki mükemmel anne olmakla alakalı değil diğer çocukların da keşke annem sen olsaydın demesi.
Sizin çocuğunuz da benzer süreçten geçmiş.

[/QUOTE]
Aslında üstlerde yazmıştım mesele özgüven ile gelen mutluluksa eğer örneğim kız kardeşim kasiyer olarak başladı iş hayatına ama hep özgüvenli ve hırslı bir kızdı şuan müdür. Gelir olarak bir doktordan daha fazla kazanıyor. Yani kasiyer kalmak değildi yukarda bahsedilen. Atılgan özgüvenli olmanın artısıydı benim anladığım.
Kardeşiniz hangi markette müdürlük yapıyor acaba ? Çünkü gerçekten merak ettim doktordan fazla kazanıyorsa... suan ise yeni başlamış pratisyen hekim maaşı 110 ile 130 bin arası değişiyor çünkü. Büyük şehir olması acil ve cerrahi bölüm olarak değişiyor hatta aynı hırs çaba ile doktorlar ilk kazandığı maaşı 3 e katlayabiliyor. Sağlık sektörüyle ailem dolayisiyla yakından alakalıyim. Özel sektöre de çok hakimim. Bahsettiginiz maaşları kardeşiniz alabiliyorsa çok şaşkınım a101 de bölge müdürü kuzenim de var , balık dünyası lojistik müdürü ablam , glint personel müdürü diğer ablam, ozdilek yazılım bölümü müdürü eniştem 😅 eniştem dışında bahsettiginiz maaşları alabilen kimse yok o da yazılım mezunu 8 yıllık deneyim sonrası 😂

Kardeşiniz hangi markette müdürlük yapıyor acaba ? Çünkü gerçekten merak ettim doktordan fazla kazanıyorsa... suan ise yeni başlamış pratisyen hekim maaşı 110 ile 130 bin arası değişiyor çünkü. Büyük şehir olması acil ve cerrahi bölüm olarak değişiyor hatta aynı hırs çaba ile doktorlar ilk kazandığı maaşı 3 e katlayabiliyor. Sağlık sektörüyle ailem dolayisiyla yakından alakalıyim. Özel sektöre de çok hakimim. Bahsettiginiz maaşları kardeşiniz alabiliyorsa çok şaşkınım a101 de bölge müdürü kuzenim de var , balık dünyası lojistik müdürü ablam , glint personel müdürü diğer ablam, ozdilek yazılım bölümü müdürü eniştem 😅 eniştem dışında bahsettiginiz maaşları alabilen kimse yok o da yazılım mezunu 8 yıllık deneyim sonrası 😂
[/QUOTE]

Markette müdürlük yapmıyor , hiç markette çalışmadı benzinlik kasiyeri olarak başladı. Büyük şehirdeyiz. Çok yakın bir arkadaşım dahiliye uzmanı aldığı maaşı biliyorum. A101 gibi marketlerin müdürleri kasiyerlerden bir tık fazla alıyor. Oraya sabit kalmak durumunda değil hiç biri. Cv sağlamlaştıktan sonra gelişimde statüde mümkün. Yerinde saymak veya girdiği markette bölge müdürlüğüyle yetinmek yerine üstüne koyan kendini bambaşka konuma getiren insanlarda var. Yerinde sayarak elbette kimse bir noktaya ulaşamaz. Ben biraz daha cesaret , atılganlık , özgüven kısmına odaklanarak yazdım. Yoksa asgari ücretle mutlu olacak kimse yok ama cesaret ve özgüveni olan kimsede bulunduğu yerde sabit kalmaz hep bir üste çıkmak için tırmalar.

önceki konunuzda böyle demişsiniz.
Hatta ayrı bir konu açmışsınız çocuk evden mi kaçmak istiyor yeni tanıştığı insanın bile evine gitmek orada kalmak istiyor demişsiniz.
Demek ki mükemmel anne olmakla alakalı değil diğer çocukların da keşke annem sen olsaydın demesi.
Sizin çocuğunuz da benzer süreçten geçmiş.
Siz benim yazdıklarımı neden başka yere çektiniz kime neyim dert oldu anlamadım valla burdakilerm hepsi anladımki en mükemmel anne ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyı. Dye buraya yazmışım gelmişsiniz bana neler yazmışsınız 😀😀

Siz benim yazdıklarımı neden başka yere çektiniz kime neyim dert oldu anlamadım valla burdakilerm hepsi anladımki en mükemmel anne ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyı. Dye buraya yazmışım gelmişsiniz bana neler yazmışsınız 😀😀

Ben nerde yanlış yapıyorum konusundan daha çok beni övün mükemmel anneyim konusu olmuş.

Markette müdürlük yapmıyor , hiç markette çalışmadı benzinlik kasiyeri olarak başladı. Büyük şehirdeyiz. Çok yakın bir arkadaşım dahiliye uzmanı aldığı maaşı biliyorum. A101 gibi marketlerin müdürleri kasiyerlerden bir tık fazla alıyor. Oraya sabit kalmak durumunda değil hiç biri. Cv sağlamlaştıktan sonra gelişimde statüde mümkün. Yerinde saymak veya girdiği markette bölge müdürlüğüyle yetinmek yerine üstüne koyan kendini bambaşka konuma getiren insanlarda var. Yerinde sayarak elbette kimse bir noktaya ulaşamaz. Ben biraz daha cesaret , atılganlık , özgüven kısmına odaklanarak yazdım. Yoksa asgari ücretle mutlu olacak kimse yok ama cesaret ve özgüveni olan kimsede bulunduğu yerde sabit kalmaz hep bir üste çıkmak için tırmalar.
Benzinlik müdürü de doktor kadar kazanamaz. Dahiliye uzmanı arkadaşınız da maaşını bilerek az söylüyor olabilir kimsenin gözü kalmasın diye. Statü ve saygınlık olarak da iki meslek grubu aynı seviyede değiller.

Bunu tartışmak da saçma bu arada. Konu disiplinli veya kuralsız büyütme üzerine açılmış. Kuralsız büyüyen insanlar özgüvenli olmuyor ki şımarık oluyor. Özgüven ve şımarıklık aynı şey değil.

Akaryakıt istasyonunda müdür olan biri de doktor kadar kazanamaz. Dahiliye uzmanı arkadaşınız da maaşını bilerek az söylüyor olabilir kimsenin gözü kalmasın diye. Statü ve saygınlık olarak da iki meslek grubu aynı seviyede değiller.

Bunu tartışmak da saçma bu arada. Kuralsız büyüyen insanlar özgüvenli olmuyor ki şımarık oluyor. Özgüven ve şımarıklık aynı şey değil.
Ben de sabahtan beri aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum😅 gercekten insanlar ya fanusun içinde yaşıyor ya da tek hayatı kendi evlerindeki gibi saniyor

Benzinlik müdürü de doktor kadar kazanamaz. Dahiliye uzmanı arkadaşınız da maaşını bilerek az söylüyor olabilir kimsenin gözü kalmasın diye. Statü ve saygınlık olarak da iki meslek grubu aynı seviyede değiller.

Bunu tartışmak da saçma bu arada. Konu disiplinli veya kuralsız büyütme üzerine açılmış. Kuralsız büyüyen insanlar özgüvenli olmuyor ki şımarık oluyor. Özgüven ve şımarıklık aynı şey değil.
Hayır bilerek maaşı az söyleme gibi bir imkan yok çünkü maaş ortalamaları ortada. Bir falcının ayda 400-500 bin kazandığı bir ülkedeyiz. O yüzden kazanç konusuyla statü malesef aynı oranda ilerlemiyor zaten. Benzinlik marketleri marketler zinciri şeklindedir. Tüm marketlerin sayım sorumlusu olan kişi 90 bin alıyor örneğin. Şube müdürü 70-90 arasıyken bu genel müdürlükte elbetteki artıyor ve değişiyor. Kuralsız büyüme konusunda asla serbest büyüsünler tarzında bir tavrım yok. 10 yaşında bir kızım var hastalık vs yoksa uyku saati hep sabittir örneğin. Kuralsız bir anne değilim ama katı kuralları olan bir annede değilim. Ben bu kısımlara yorum yapmadım zaten başarı kısmı için yorum yaptım. Özgüvenli ve hırslı biri kendini daimi yukarı taşımak için elinden geleni yapar anlamındaydı örneğim ve söylediklerim.

Aklını kaybetmeyen biri kesinlik ilk seçeneği tercih eder. Çekingenlik üzerine biraz çalışılırsa gayette yenebileceğiniz bir özellik. Ama parasızlık öyle değil, mutsuzlukla beraber bir çok sorunu beraberinde getiriyor sadece buda değil parasızlık berbat insanları hayatınıza çeker ve kişiyi kullanılmaya müsait duruma getirir. Bundan hayatı boyunca kurtulmayan yada kurtulsada atlatmayan insanlar var.
İşte ben mutsuzluk kısmını tercih etmiyorum. Kasiyer mi doktor mu deseniz doktor derdim. Ama mutsuz doktor mu, mutlu kasiyer mi eh o zaman mutlu kasiyer. Kasiyerler genelde mutsuz olabilir hayat şartlarından dolayı ama burdaki örnekte kasiyer mutlu , ben 2 seçenek içinden gidiyorum yoksa elbette doktor olmasını tercih ederim. Ama mutlu ve sağlıklı olması ilk tercihim olur

Hayır bilerek maaşı az söyleme gibi bir imkan yok çünkü maaş ortalamaları ortada. Bir falcının ayda 400-500 bin kazandığı bir ülkedeyiz. O yüzden kazanç konusuyla statü malesef aynı oranda ilerlemiyor zaten. Benzinlik marketleri marketler zinciri şeklindedir. Tüm marketlerin sayım sorumlusu olan kişi 90 bin alıyor örneğin. Şube müdürü 70-90 arasıyken bu genel müdürlükte elbetteki artıyor ve değişiyor. Kuralsız büyüme konusunda asla serbest büyüsünler tarzında bir tavrım yok. 10 yaşında bir kızım var hastalık vs yoksa uyku saati hep sabittir örneğin. Kuralsız bir anne değilim ama katı kuralları olan bir annede değilim. Ben bu kısımlara yorum yapmadım zaten başarı kısmı için yorum yaptım. Özgüvenli ve hırslı biri kendini daimi yukarı taşımak için elinden geleni yapar anlamındaydı örneğim ve söylediklerim.
Yani bilmiyorum arkadaşınız özelde mi çalışıyor ama devlette maaşlar sizin küçümsediğiniz boyutlarda değil maalesef... annem araştırma hastanesinde çalışıyor şuan bir personel bile döner sermaye tediye gibi pek çok yan hak ile 60 bin üstü maaş alıyor...
Rahat çalışan bir doktor (asistan ,pratisyen gibi ) bir market veya zincir market gibi müdürün kıdem atlaya atlaya gelip aldığı maaşı rahat şekilde alıyor... kazandığı saygı da cabası..https://www.kariyer.net/pozisyonlar/dahiliye+uzmani/maas
Yani Türkiye genel şartları.bu şekilde. Ben de özel.sektorde çalışıyorum cidden kiyaslanabilecek maaşlar değil...

İşte ben mutsuzluk kısmını tercih etmiyorum. Kasiyer mi doktor mu deseniz doktor derdim. Ama mutsuz doktor mu, mutlu kasiyer mi eh o zaman mutlu kasiyer. Kasiyerler genelde mutsuz olabilir hayat şartlarından dolayı ama burdaki örnekte kasiyer mutlu , ben 2 seçenek içinden gidiyorum yoksa elbette doktor olmasını tercih ederim. Ama mutlu ve sağlıklı olması ilk tercihim olur
Konuyu çok dağıttınız konu mutluluk mutsuzluk değil di ki. Daha ozguvenli, daha çekingen. Her çekingen olan mutsuz.olmuyor. Sağlık da işin içine girmiş. Belli ki çok duygusal düşünen birisiniz. Ama gerçeklik her zaman daha iyidir emin olabilirsiniz. Böyle uzatılacaksa doktor ama mutsuz, kumar bağımlısı, 5 çocuğu olmuş diye uzarda gider konu...

Hayır bilerek maaşı az söyleme gibi bir imkan yok çünkü maaş ortalamaları ortada.
Doktorlar genelde maaşlarını doğru söylemezler. Az söyleyen varsa muhakkak net yatan maaşı söylemiştir bunun üzerine döner ve teşviği de hesaba katmak lazım.

Bence sizin doktor maaşlarından cidden haberiniz yok. Bir de pratisyen de değil uzman hekim demişsiniz. Şu an rahat 200 bin alıyolar uzmanlar. Benzinlik müdürünün bunun yanına bile yaklaşması mümkün değil. Bir de siz 30 yaşında olduğunuzu yazmışsınız. Kardeşiniz en fazla 20li yaşlarının ortasındadır. Birkaç meslek grubu dışında 20li yaşlarının ortalarında olup da maaşlı çalışarak o parayı kazanan kimse yok şu an Türkiyede (maaşlı diyorum kendi işini yapanları söylemiyorum).

Bir de yazdığınız şeyler konunun bağlamına uygun değil. Hırs, bir şeyleri başarma isteği için insanlar motivasyona ihtiyaç duyar. Her istediği yapılan, hayır denilmeyen bir çocuğun hırslı veya özgüvenli olması için bir motivasyonu olmaz (sizin çocuğunuz için söylemiyorum konuya yorum yapıyorum)

Bence sizin doktor maaşlarından cidden haberiniz yok. Bir de pratisyen de değil uzman hekim demişsiniz. Şu an rahat 200 bin alıyolar uzmanlar. Benzinlik müdürünün bunun yanına bile yaklaşması mümkün değil. Bir de siz 30 yaşında olduğunuzu yazmışsınız. Kardeşiniz en fazla 20li yaşlarının ortasındadır. Birkaç meslek grubu dışında 20li yaşlarının ortalarında olup da maaşlı çalışarak o parayı kazanan kimse yok şu an Türkiyede (maaşlı diyorum kendi işini yapanları söylemiyorum).

Bir de yazdığınız şeyler konunun bağlamına uygun değil. Hırs, bir şeyleri başarma isteği için insanlar motivasyona ihtiyaç duyar. Her istediği yapılan, hayır denilmeyen bir çocuğun hırslı veya özgüvenli olması için bir motivasyonu olmaz (sizin çocuğunuz için söylemiyorum konuya yorum yapıyorum)
Ablam 32 yaşında balık dünyasında lojistik müdürlük yapıyor hala daha kpss ye çalışıyor her sana bir üstünü yaparım umuduyla. Kötü bir maas almıyor ama hastalandiginda uzun süre işten ayrılınca dönünce işini bulamıyor, raporluyken parası çok çok azalıyor mesela. Yan hakkı yun hakki yok. Bankalarla anlaşma yapınca onlara ne gelen var ne giden. Özel sektör de ne kadar cabalarsaniz çabalayın çok iyi yerlerde okuyup kendinizi geliştirmeye omrunuzu adamazsaniz bir b*k olmuyor olsa da devamlılığı olmuyor. Özel sektör de müdürlük mükemmel bir şey olsa 3 kız kardes her sene kpss ye girip ugrasmazdik vallahi. Bunları yazan insanlar ya evinde oturup koca parası yiyor dünyayı toz pembe sanıyor, ya da baba parası var aldıkları paralar onlara harçlık oluyor başka bir şey düşünemiyorum ben cunku

Başka yere çekmedim geçen seneki kendi yorumunuzu koydum.
İstediği olmadığında kötü annesin diyorsunuz, sonra gelmişsiniz herkesin çocuğu bana özeniyor keşke annem olsa demişsiniz. Daha genç anne olduğum için özeniyor demişsiniz.
Saçma olan dert olmayan şeyle gelip konu açmanız. Hadi açtınız E sizin de çocuğunuz kızınca böyle cümleler kuruyor demek ki. Her anne az çok bilir bunu. Neden gelip sordunuz?
Ayrıca yemek öncesi çikolata vermek, 9 da uyumak istemeyince gece yarısına kadar oturtmayı iyi anne sanıyorsanız ilkokulda büyük şenlikler yaşayacaksınız😄

Ay yapmayın Allah aşkına ya bu tip zincirlerin müdürleri çok kazanmaz. CEO yada bölge müdür olduysa bilemem tabii kasiyerlikten yükselip😀
Hiç bir özel sektörün ufak müdürü uzman doktor gelirini sağlayamaz.

Uzman hekimden daha fazla alıyor yazmadım öncelikle dikkatli okursanız maaş ortalamalarını biliyorum anlamında tanıdığım olduğunu söyledim. Doktor maaşından fazla alıyor dedim. Böyle olmasa neden böyle olduğunu söyleyeyim benim bundan çıkarım ne. Ne kasiyerim ne doktorum bambaşka bir kariyer yolum var yani kendimlede ilişkilendirmedim konuyu. Çok iyi kazanan öyle meslekler var ki etrafımızda olmadıkça şahit olmuyoruz. Söylense inanmayız. O yüzden hak veriyorum. Diğer konuya gelecek olursam her istediği yapılan biri konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Zaten bunuda savunuyorum. Sadece aşırı baskı özgüveni yok eder düşüncesindeyim ama kuralsız çocuk = şımarık çocuk bana göre.

Ay yapmayın Allah aşkına ya bu tip zincirlerin müdürleri çok kazanmaz. CEO yada bölge müdür olduysa bilemem tabii kasiyerlikten yükselip😀
Hiç bir özel sektörün ufak müdürü uzman doktor gelirini sağlayamaz.
Ufak müdürü kısmını zaten şube müdürü değil diyerek elemiştim😄 Kasiyerlikten yükselip şeklindeki küçümsemeye üzüldüm çünkü evet bu mümkün. Ha bana sorsanız asla mümkün değildi annem okumadı diye sürekli başına kakıyordu bu süreçte hepimiz onun adına üzülüyorduk ama o bizi şaşırttı. O yüzden normal karşılıyorum bu inanmayışları 😄

Back
X