- 14 Eylül 2014
- 21.079
- 101.290
- 798
- Konu Sahibi mandalinalimon
-
demek istediğimbuydu, senin problemin bu,kibirlisin. ben bu mantelitede insanlara yaklaşan biriyle konuşmamı sonlandırırım,
Troll Ne Demek?
İngilizce bir kelime olarak bilinen troll kelimesi fiil ve isim olarak kullanılmaktadır. İsim olarak kullanıldığında “muzip cüce ya da trol” ve ”olta yemi” anlamlarına gelirken fiil olarak kullanıldığında ise “oltayla balık tutmak,” şeklinde tanımlanmaktadır. Troll ve trol kelimeleri sıkça karıştırılan kelimeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Trol kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki karşılığı ”gemilerde balık ya da deniz ürünleri yakalamak için kullanılan bir çeşit ağa” verilen isim iken Troll kelimesinin Türkçe anlamı“yem atmak” ya da “zarf atmak” şeklinde tanımlanır ve İngilizce Trolling kelimesinden türemektedir.
İnternet ve Sosyal Medya Ortamında Troll Nedir?
Troll kelimesini tanımlamak oldukça zor olsa da bu tanımlardan birinin günümüzde en çok karşılaşan haline yani İnternet Trollüğüne değineceğiz. Kendini troll olarak adlandıran bu kişi ya da kimseler internet ortamında insanların keyfini kaçırıp, rahatsız etmek, birilerini küçük düşürmek, dışlamak ya da münakaşa ortamı oluşturmak için paylaşımlarda bulunmaya özen gösterirler. Bu kişiler yani troller normal olmayan bir paylaşım türü sergileyerek uyguladıkları bu yöntemle insanları tahrik etmeyi ve bu kimselerin kızgınlıkla verilmiş cevaplar yazacaklarını amaç edinirler. Bu şekilde karşıt görüşü ya da kişiyi olabildiğince herkesin gözü önünde küçük düşürmeye, sinirlendirmeye çalışırlar.
*alıntıdır[/QUOTE
ingilizce bilmek zorunda değilim, ayrıca tanımla uzaktan yakından ilgim yok, konumun sonlarına doğru üyeler hakaret ediyor, anlamıyorum.
ayrıca bu yazdıklarınız bana yapılıyor, her seferinde konu sulandırılıyor, hakaret ediliyor vsTroll Ne Demek?
İngilizce bir kelime olarak bilinen troll kelimesi fiil ve isim olarak kullanılmaktadır. İsim olarak kullanıldığında “muzip cüce ya da trol” ve ”olta yemi” anlamlarına gelirken fiil olarak kullanıldığında ise “oltayla balık tutmak,” şeklinde tanımlanmaktadır. Troll ve trol kelimeleri sıkça karıştırılan kelimeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Trol kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki karşılığı ”gemilerde balık ya da deniz ürünleri yakalamak için kullanılan bir çeşit ağa” verilen isim iken Troll kelimesinin Türkçe anlamı“yem atmak” ya da “zarf atmak” şeklinde tanımlanır ve İngilizce Trolling kelimesinden türemektedir.
İnternet ve Sosyal Medya Ortamında Troll Nedir?
Troll kelimesini tanımlamak oldukça zor olsa da bu tanımlardan birinin günümüzde en çok karşılaşan haline yani İnternet Trollüğüne değineceğiz. Kendini troll olarak adlandıran bu kişi ya da kimseler internet ortamında insanların keyfini kaçırıp, rahatsız etmek, birilerini küçük düşürmek, dışlamak ya da münakaşa ortamı oluşturmak için paylaşımlarda bulunmaya özen gösterirler. Bu kişiler yani troller normal olmayan bir paylaşım türü sergileyerek uyguladıkları bu yöntemle insanları tahrik etmeyi ve bu kimselerin kızgınlıkla verilmiş cevaplar yazacaklarını amaç edinirler. Bu şekilde karşıt görüşü ya da kişiyi olabildiğince herkesin gözü önünde küçük düşürmeye, sinirlendirmeye çalışırlar.
*alıntıdır
Ben de 2 numaram ilan ediyorum. Listemin başında kazenin geri püskürttüğü bi arkadaş var.Bildirim geliyo bakiyorum her defasinda "bu kadın şaka mı yapıyo" yoksa " ruh hastası mı" diye düşünüyorum...
Arkadaslar siz de boşan boşan diyosunuz da bunun olamayacağını anlayamadınız mı hala...kadın konunun basında mutsuzumla girdi sonunda "aslında rahatım..kaynana derdi yok...cocugun da yedigi onunde yemedigi arkasinda"yla çıktı...
Istedigi şu; sosyal fobik oldugu icin eminim herhangi bi arkadasi yoktur...burdakiler kötü de olsa az biraz tepki verdikleri icin yalnizligını unutuyodur...zehrini bize akıtıyo sonra manik depresif olarak kendi mutluluk oyununa devam ediyo biz de kendimizi yiyoruz burda...
Ve itiraf etmeliyim ki konu sahibi şu ana kadar en sinir oldugum kk üyesi unvanını başarıyla her açıklamasiyla hak ediyo....
Seni iyi anlıyorum zor bir durum kendimi gördüm anlattıklarında bende benzer bi durumdayım be artık üzülmekten keşke demekten vazgeçtim hiç birşeye sesimi çıkarmadan yaşıyorum beklentisizKeşkelerim var ve acıtıyor, hamileyken beni döven adamı affedip hadi evliliğimize devamedelim dedim, ama o olaydan sonra güvenemedim, beni sevmediğini itiraf edip ağlattığında da yol vermedim, Allahım ben nasıl affederim diyorum şimdi, sanırım doğru olan herkesin kendi yoluna gitmesiydi ama işte olmadı çünkü babamın bize sahip çıkacağına yeterince inanmadım oysa babam elinden geleni yaptı bizim için.
şimdi bir yılanla evliyim ve bugün de yaptı yılanlığını, yine ona daha önce anlattığım bişiyi başıma kaktı, acıttı söylerken, tıpkı bir yılan gibi, sinsi ve zehirli...Ev huzurdur, ev rahatlıktır, ev ve eş özeldir, ona herşey söylenilmeli ama bu adamanlattığımherşeyi bana karşı kullanacak kadar sinsi
mantıken şöyle adam benisevmiyor, o yüzden üzülmemde önemli değil, önemliolan çıkar ilişkileri, dılarıdan x bir adam karısına hakaret edebilir ama eğer o adam güçlüyse eşimo adama bişi diyemez, bana laf söyletir,korumaz, duymamazlıktan gelir.
Keşke diyorum iyi bir e vliliğimolsaydı, güven huzur vesevgi duysaydım, özellikle gvenin çok eksikliiğini hissediyorum.kısa zamanda kendi hayatımı kurup defolup gidiyim bu evden, kendi evimde sadece güven huzur vesevgi olsun, böyle yılanlar istemiyorum.
bir haber izledim adamın biri karısını vekızını yanan evden kurtaermak istemişve hepsi birden ölmüşler, çok duygulandım ve eşim acaba bizi kurtarır mıydı yoksa hayatımdan iyiki çıktılar diye sevinirmiyidi diye sordumkendi kendime, sanırım bizikurtarmazdı, davranışlarına bakınca bizi sevmediğini anlıyorum ve okadar zor ki, sanırım k...ı yırtsa ki yırtmaz inanmıyorum inanmayacağım sevildiğime
geçen gün dua ediyim dedim, içinde bulunduğum durum düzelsin diye ama eşim beni sevsin ne olur sevsin dua edemedim, etmek istemedim, çünkü onun beni sevmesini istemedim, Allahımhayırlısı ne ise oolsun hakkımızda dedim.
ay
ayrıca bu yazdıklarınız bana yapılıyor, her seferinde konu sulandırılıyor, hakaret ediliyor vs
Şimdi bunu okuyacak ve en olmadık yerinden bir şey seçip sen bana ne diyorsun diye çıkışacaknedeni hakkında biraz düşünmeye ve özeleştiri yapmaya ne dersin?
mesela sana diğer kullanıcı adlarını sordum, dalga geçtin, bunlarla alakam yok dedin ama hepsi senindi, yani alenen yalan söyledin. yalancıları kimse sevmez, o yüzden seni kimse sevmiyor, insanların sinirlerini bozuyorsun, onları aptal yerine koymaya çalışıyorsun, onlar da dayanamayıp sana hakaret ediyor.
burda bile insanları 2 dakikada çileden çıkarırken, eşine neler çektirdiğini düşünmek bile istemiyorum. sonra da beni sevmiyor, saygı duymuyor diye ağlıyorsun, eğer burda yaptıklarını özel hayatında da yapıyorsan sosyal çevrenin olmaması, eşinin senden nefret etmesi, hepsi çoook doğal.
Sen çok uğraştın ama bu üye valla insana kafayı yedirtir. Birkaç hesap söylendi bu üyeye ait olabilir diye ama birleştirilmedi ben hala anlam veremiyorum ondan başka kim yazacak ki ayrıca bir hesap daha var bence o da bu üyeye ait ama burada yazılmadı galiba ben göremedimIngilizce bilmeden nasıl yüksek lisans yaptın M mandalinalimon ben şizofrenik olduğunu iddia edince suçlu oldum; ama sen harbi kendi kendini ele veriyorsun, al bir falso daha.
Bana yedirmesi zor, kolay sinirlenemiyorum, psikolojisi bozuk çok kişiye denk geldiğim için bu tarz kisilere karşı normalden daha sabırlıyım. Beni sinir edip, sindiremediği için o kadar öfkelendi, bedduaya başladı, sonra bir rahatlama geldi. Orası komik. :)Sen çok uğraştın ama bu üye valla insana kafayı yedirtir. Birkaç hesap söylendi bu üyeye ait olabilir diye ama birleştirilmedi ben hala anlam veremiyorum ondan başka kim yazacak ki ayrıca bir hesap daha var bence o da bu üyeye ait ama burada yazılmadı galiba ben göremedim
Falınızda ban çıktıHaydi kızlar bugün de fal bakalım, kahveleri yapalım keyiflere bakalımDDDD.Sonra kahve fincanlarının resmini çekip burada paylaşalım DDD.Bir fal bakan bulunur elbet :))))))Sınav sonucumu bekliyorum,ne olacak, ne olacak? DDDDDDDDDD
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?