• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ki ucu ... denek:( Ltfen bana akl verin...

canım inan bana baban okadar haklıki dediğini tut kesinlikle derdinize ne oldu yaa şuan hayat sana okadar toz pembe güzüküyo nan evlenince öle olmuyo herşey çok zorlaşıyo bekleyin ne olacak keşke bizimkilerde bekleseydi evlenin diye diretmeselerdi

biz çıkıyorduk eşimle çıkdığımız duyuldu daha bize bile sormadan nişan yaptılar aileler biz zaten ciddiydik ama henüz erken diyodum ama bizi dinleyenmi var sonra okullarımız bitti daha iş yok güz yok hemen evlendirdiler bizi oysaki birçok hayallerimiz vardı işimizi bulacaktık eşim askerliğini yapacaktı ama nerdeeeeee neymiş çok uzamış hemen olacakmış keşke bizimkilerde senin ailen gibi olsalardı ozaman heveslendik ama evlendikten sonra ne oldu yaaa dedik Allahtan Yüce Rabbim hep yanımızdaydı işimiz hep yaver gitti ama şimdi ddaha eşim askere gidece 6 ay bırak boşver aceleye getirme emin ol ailen çok haklı ......
Haklısın canım ama bizim evlenmemiz için şartlar uygun.
Babam bilmiyor olsa dahi, biz yine kendi kendimize o tarihte bişiler yapacağız diye konuşuyorduk. Ama kısmetten öteye köy yok, hakkımda hayırlısını versin Rabbim.

Ben anlamadım seni. Baban haklı sonuna kadar.
Sen daha okuyorsun, işin yok. Sevgilinin işi yok, ARASIRA babasının nakış makinalarında çalışıyor. Askerliğini de muhtemelen yapmadı.
Nasıl evleneceksiniz ki siz zaten?
Bak abla tavsiyesi sana. Acele etme. Yokluk bacadan girince, aşk kapıdan çıkar. Yanlış anlaşılmak istemem. Para pul elbette önemli değil. Ama ikinizin de ayaklarının üzerinde durabildiğiniz zamana kadar beklersen bambaşka bir evlilik yaşarsın, beklemezsen bambaşka.
Şöyle düşün, halaları bile ne kadar önemli olmuş kararlarını belirlemede. Aile babanın haberinin olmadığı birşey konusunda teyzene haber gönderiyor. Yani senin babanın ertlemek istemesi yada haberinin olmaması kaale alınmıyor. Yani lafın kısası baskın bir aile. Sevgilin ve sen bu aileye bağımlı olarak evleneceksiniz şu anda. Senin teyzenle babası konuşabiliyorsa babanı çok da takmadan, yarın seni hiç takmazlar. Bu saygı meselesidir. Baban seni daha vermeden nasıl bu kadar gelin güvey olabiliyorlar, kız babası bu yahu. Tabi sen seçeceksin evleneceğin kişiyi ama babanın onca yıllık emeğinin hatrına dikkate alınmalı diyorum. Ki adamcağızın söyledikleri doğru. Düşünsene sevgilin askere gidecek sen kayınvalide, kayınpeder ve birbirine çok bağlı, çok düşkün bir sürü sülale üyesi ile başbaşa kalacaksın. Babanın hatırını şimdi saydırmazsan o günlerde canını sıktıklarında hiç saydıramazsın.
Bekle bir sene, ne olacak? Sevgilin de askere gitsin, belki kısa dönem yapar, üniversite mezunuymuş. O zaman başı dik ayaklarının üzerinde duran iki genç yetişkin gibi evlenir kendi düzeninizi kurarsınız. Şimdi o ailenin düzenine mecbursun, unutma.
kesinlikle haklısın, gözüm kör değil. hep kalbimlede hareket eden biri değilim. elbette maddiyatta önemli.
ben lise sondan bu yana çalışıyorum. ilk üniversitemi 2. öğretim okudum. çalışmama engel olmadı. AÖF zaten dışardan. ARA SIRA çalışmasının sebebi, bilmiyorum nakış işini biliyormusunuz ama, her dönem o makineler çalışmıyor. çünkü her dönem haldır haldır iş olmuyor, çalıştıkları dönemde Allah herkese versin iyi para bırakıyor. hiç çalışmasa, babasının yanında da çalışsa o bile yeter.
ama bizim isteğimiz iyi veya kötü aileye bağlı kalmamak. yoksa ailesine kalsa oğulları birlikte çalışsın.
teyzemle komşular. evleri yan yana, o samimiyetten öyle söylemiş. yoksa gidin haber verin. onlar istesede istemesede biz geleceğiz dememiş. halalarına gelince illa onlarla olacak demiyor, halaları durumu bile bilmiyor bile. onun düşüncesi onlarda geldiğinde olsun, onlarda görsün istiyor. bi dönem maddi olarak zor günler yaşamışlar ve herkes onlara sırtını dönerken halaları sahip çıkmış onlara. yani tuncayın aileden önemsediği kişilerin başında geliyor onlar.
ailemi saymamak gibi bişi söz konusu bile olamaz, çok şükür durum o konuma gelmedi henüz. ve bu durumada getirmeyiz inşallah.

baban haklı.halaları madem çok önem veriyolar sevgiline bi daha geliverirler merak etme. babanın kalbini kırma. onun halalarına göre değil kendi babana danışarak tarih belirle. ayrıca senin işin yok sevgilinin işi yok arada sırada orda çalışıyo diysoun. evlenip neyapacaksınız, kim geçinderecek evi. bu devirde iş bulmakta kolya değil..

Haklısın canım ama bizim evlenmemiz için şartlar uygun.
Babam bilmiyor olsa dahi, biz yine kendi kendimize o tarihte bişiler yapacağız diye konuşuyorduk. Ama kısmetten öteye köy yok, hakkımda hayırlısını versin Rabbim.

kesinlikle haklısın, gözüm kör değil. hep kalbimlede hareket eden biri değilim. elbette maddiyatta önemli.
ben lise sondan bu yana çalışıyorum. ilk üniversitemi 2. öğretim okudum. çalışmama engel olmadı. AÖF zaten dışardan. ARA SIRA çalışmasının sebebi, bilmiyorum nakış işini biliyormusunuz ama, her dönem o makineler çalışmıyor. çünkü her dönem haldır haldır iş olmuyor, çalıştıkları dönemde Allah herkese versin iyi para bırakıyor. hiç çalışmasa, babasının yanında da çalışsa o bile yeter.
ama bizim isteğimiz iyi veya kötü aileye bağlı kalmamak. yoksa ailesine kalsa oğulları birlikte çalışsın.
teyzemle komşular. evleri yan yana, o samimiyetten öyle söylemiş. yoksa gidin haber verin. onlar istesede istemesede biz geleceğiz dememiş. halalarına gelince illa onlarla olacak demiyor, halaları durumu bile bilmiyor bile. onun düşüncesi onlarda geldiğinde olsun, onlarda görsün istiyor. bi dönem maddi olarak zor günler yaşamışlar ve herkes onlara sırtını dönerken halaları sahip çıkmış onlara. yani tuncayın aileden önemsediği kişilerin başında geliyor onlar.
ailemi saymamak gibi bişi söz konusu bile olamaz, çok şükür durum o konuma gelmedi henüz. ve bu durumada getirmeyiz inşallah.

ınşallah, mutluluklar o zaman. Siz kararlısınız. Babanıza gene de kulak verin ama dediğiniz gibiyse bile babanızı yumuşak dille ikna yoluna gidin.

Son düzenleme:
İnşallah, mutluluklar o zaman. Siz kararlısınız. Babanıza gene de kulak verin ama dediğiniz gibiyse bile babanızı yumuşak dille ikna yoluna gidin.
teşekkür ederim. Allah utandırmasın kararımdan. :Saruboceq:
dediğim gibi babama kulak vermesem çok daha çirkef davranırdım. çok şükür hala onun sözündeyim.

Asıl benim istediğim iki tarafıda memnun etmek ve kalplerini kırmamak. Bu konuda ne yapabileceğim CADIARZU

canım bence baban biraz da çok acele karar verme biraz daha tanıyın birbirinizi diye ayak diretiyor ki bence haklı

ben de eşimle flörtümüzün ilk yılında evlenmek istemiştim annem taş koydu daha ilk yılınız aşığım diyorsun tamam ama daha aşkınız taze bekle biraz tanıyın birbirinizi ilk yıl gözünün görmediği kusurları mantıklı düşünecek hale geldiğinde görebilirsin ancak ondan sonra karar verebilirsin biz razı değiliz dedi biz 3. yılımızda evlenebildik ki ben eşimi flört döneminden önce de tanıyordum

madem babacığın okulunu şart koştu bir yıl daha bekleseniz olmaz mı Haziran da okulu bitir mutlaka ve babanı karşına alıp tekrar konuş eğer halaları izni erteleyebiliyorsa erteleyip daha sonra gelsinler siz de Haziran da nişan sonra da bir kaç ay için düğünü yaparsınız

ya da babana derslere sarıldığını Haziran da mutlaka okulunun biteceğini göster mart- nisan gi,bi isteyip nişanlasınlar Haziran da sınavlar bittikten sonra düğününü yap

canım bence baban biraz da çok acele karar verme biraz daha tanıyın birbirinizi diye ayak diretiyor ki bence haklı

ben de eşimle flörtümüzün ilk yılında evlenmek istemiştim annem taş koydu daha ilk yılınız aşığım diyorsun tamam ama daha aşkınız taze bekle biraz tanıyın birbirinizi ilk yıl gözünün görmediği kusurları mantıklı düşünecek hale geldiğinde görebilirsin ancak ondan sonra karar verebilirsin biz razı değiliz dedi biz 3. yılımızda evlenebildik ki ben eşimi flört döneminden önce de tanıyordum

madem babacığın okulunu şart koştu bir yıl daha bekleseniz olmaz mı Haziran da okulu bitir mutlaka ve babanı karşına alıp tekrar konuş eğer halaları izni erteleyebiliyorsa erteleyip daha sonra gelsinler siz de Haziran da nişan sonra da bir kaç ay için düğünü yaparsınız

ya da babana derslere sarıldığını Haziran da mutlaka okulunun biteceğini göster mart- nisan gi,bi isteyip nişanlasınlar Haziran da sınavlar bittikten sonra düğününü yap

Teşekkür ederim tatlım. hiç düşünmediğim bi fikir verdin bana:1hug:
zaten AÖF kursuna kayıt yaptırdım. çalışarak okumak biraz zor oluyor ama inşallah bitireceğim sınavlarımı. :Saruboceq:
dün akşam tuncayın annesi ile karşılaştım misafirlikte. dedim ki acele etmeyin daha var. haziran gibi yaparız herşeyi. şakayla karışık konuştuk bu şekilde.
anneside eve gitmiş tuncaya, gelmeyin dedi e nasıl yapcaz şimdi falan filan gibi sitem etmiş biraz. işte böle şeyler olsun istemiyorum. sanırım bundan sonrasına karışmayacağım. nasıl biliyolarsa öyle yapsınlar. çok zormuş bu işler mafoldumben

aman çok zor be bu işler bi kız evlat için.
çünkü babalar gerçekden kızlarını çok seviyorlar ve gitmesini istemiyorlar
ben daha 19 yaşındaydım eşimle sözlendiğimizde ama beklemeye söz verdik ailelerimize
babamın anneme sadece daha erken değilmi dediğini duydum gece söliceni biliyordum uyuyamadım
hiç sinirlenmedi eşimide tanıyordu zaten 1 ay içinde söz odu ama tam 6 sene bekledik bu süreç çok zordu...
her neyse bence bırak istemeye geleceklerse gelsinler ben babanın ses çıkaracağını sanmıyorum
insanları karşısında göünce hiç bişiy demez bence büyüklere bırak işi yoluna girecekdir herşey
allah çıkdığın yolda utandırmasın herşey gönlünce olsun ....

Teşekkür ederim tatlım. hiç düşünmediğim bi fikir verdin bana:1hug:
zaten AÖF kursuna kayıt yaptırdım. çalışarak okumak biraz zor oluyor ama inşallah bitireceğim sınavlarımı. :Saruboceq:
dün akşam tuncayın annesi ile karşılaştım misafirlikte. dedim ki acele etmeyin daha var. haziran gibi yaparız herşeyi. şakayla karışık konuştuk bu şekilde.
anneside eve gitmiş tuncaya, gelmeyin dedi e nasıl yapcaz şimdi falan filan gibi sitem etmiş biraz. işte böle şeyler olsun istemiyorum. sanırım bundan sonrasına karışmayacağım. nasıl biliyolarsa öyle yapsınlar. çok zormuş bu işler mafoldumben

İşte bak yanlış anlama ama benim hatalı bulduğum nokta bu. Anladığım kadarıyla zaten herkesin birbirini tanıdığı bir çevrede yaşıyorsunuz. Aileniz sizin seçiminizi onaylamadan bu tür konularda sevgilinizin ailesi ile muhatap olmamanız gerek bence. İyi günde iyidir ama yarın birgün sizin kızla biz aramızda anlaşıyorduk derlerse ne olacak? Biraz mesafe koyun, ağırlığınız hissedilsin biraz.

aman çok zor be bu işler bi kız evlat için.
çünkü babalar gerçekden kızlarını çok seviyorlar ve gitmesini istemiyorlar
ben daha 19 yaşındaydım eşimle sözlendiğimizde ama beklemeye söz verdik ailelerimize
babamın anneme sadece daha erken değilmi dediğini duydum gece söliceni biliyordum uyuyamadım
hiç sinirlenmedi eşimide tanıyordu zaten 1 ay içinde söz odu ama tam 6 sene bekledik bu süreç çok zordu...
her neyse bence bırak istemeye geleceklerse gelsinler ben babanın ses çıkaracağını sanmıyorum
insanları karşısında göünce hiç bişiy demez bence büyüklere bırak işi yoluna girecekdir herşey
allah çıkdığın yolda utandırmasın herşey gönlünce olsun ....
çok teşekkür ederim hayatım iyi dileklerin için. a.s.
bende bıraktım artık, dediğiniz gibi karışmamaya çalışacağım.

İşte bak yanlış anlama ama benim hatalı bulduğum nokta bu. Anladığım kadarıyla zaten herkesin birbirini tanıdığı bir çevrede yaşıyorsunuz. Aileniz sizin seçiminizi onaylamadan bu tür konularda sevgilinizin ailesi ile muhatap olmamanız gerek bence. İyi günde iyidir ama yarın birgün sizin kızla biz aramızda anlaşıyorduk derlerse ne olacak? Biraz mesafe koyun, ağırlığınız hissedilsin biraz.

keşke en başında yapsaydım ben o dediklerini. ama neyse, inşallah bundan sonrası için hakkımızda hayırlısı olur :Saruboceq:
ayrıca yanlış anladığım falan yok hayatım, sende benim görmediğim pencereleri bana gösteriyorsun.:çok üzgünüm:

Acele etme bencede , babanında bir bildiği vardır mutlaka. Evden gelin çıkartmak da hayli masraflı , belki buna göre hazırlığını yapacaktır. Gelecek misafire göre niye plan yapıyorsunuz , Haziran olmazda Eylül olur Kasım olur. Baban kesinlikle olmaz dememiş ya. Önemli olan kararı vermek , hazırlığını tamamlamak. Evliliğinin ilk yıllarında borç ödeyeceğine , evvelden yapın hazırlıklarınızı rahat edersiniz..

Acele etme bencede , babanında bir bildiği vardır mutlaka. Evden gelin çıkartmak da hayli masraflı , belki buna göre hazırlığını yapacaktır. Gelecek misafire göre niye plan yapıyorsunuz , Haziran olmazda Eylül olur Kasım olur. Baban kesinlikle olmaz dememiş ya. Önemli olan kararı vermek , hazırlığını tamamlamak. Evliliğinin ilk yıllarında borç ödeyeceğine , evvelden yapın hazırlıklarınızı rahat edersiniz..

yaz gelini olmayı çok istiyorum. bayramdan önce olmasını istemiştik. biz giresunluyuz ve bizim hemen hemen herkesin giresunda fındık tarlaları vardır. okullar kapandıktan sonra tasını tarağını toplayan giresuna gider genellikle. işte ekinine hizmet etmeye gider, fındığını toplar, kurutur, satar falan filan. kimse kalmaz yani. daha sonralarına kalırsak eğer, biz bize düğün yapmış oluruz.
keşke senin dediğin gibi maddi açıdan düşünüyo olsa, o zaman tamamlanana kadar sesimi çıkarmam. babam hala benim büyüdüğümü kabullenemiyor. değil tuncay, kim çıkarsa çıksın daha erken diyeceğinden eminim. sadece babama büyüdüğümü kabullendiremiyorum. gerçi her evlat ana babasının gözünde küçüktür ama, her şeyinde bir zamanı vardır. büyüdüm, okula başladım. büyüdüm, mezun oldum. büyüdüm, ikinci okulumu okuyorum. büyüdüm, çalışıyorum. büyüdüm, bir yuva kurmak istiyorum senağlama

Back
X