Kibarca işten atıldım.

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
643
Ankara
Ben adı duyulmuş iyi bir dershanede geçen cts işe başladım . Ben etüd öğretmenliği olarak anlaşmıştım haftada 3 gün gidecek 25o lira alacaktım . cumartesi dershneye gittiğimde 6.ve 7.sınıfların matematik derslerini de bana yazmışlar . Sesimi çıkarmadım . Pazar ve bugün de tüm gün çalıştıktan sonra günün sonunda benden 1 gün daha gelmem talep edildi . Okulumun devam ettiği ve şehirdışında okuğum idareciler tarafından bilindiği halde hemde . Mümkün olmadığını söylediğimde ise müdür yardımcısı (hanımefendi?!) kot pantolon ve converse ayakkabıyla derse girmenin yasak olduğunu ''bundan sonra gelmeyin bu şekilde Güneş Hocam '!'' diyerek belirtti . Ben orada öğretmen konumundayım . Öğrenci gibi azarlanmak neyin nesi ? . Ben daha fazla sizinle çalışmıyorum diyerek işime son verdim . Ve benim 3 gün 8'er saatten çalıştığım emeğim de gitti . İsteyemedim de . El elde baş başta kalakaldım . Geçen sene çalıştığım yerden de referansım vardı adamlar beni direk almışlar, öğrenciler de çalıştığım bir kaç saat içinde çok çok memnun kalmışlardı .
Neden böyle oldu anlamadım istifa etmem için yer aradılar bence

kot pantolan her yerde yasaktır,neden o şekilde gittiniz:26:

Aldığınız parayı kıyafete harcamanızı istemişler birde siz siz olun nerede bir bayan yönetici arkanızı dönmeden kaçın yada çok iyi yalakalık yapmayı becerin!

Aldığınız parayı kıyafete harcamanızı istemişler birde siz siz olun nerede bir bayan yönetici arkanızı dönmeden kaçın yada çok iyi yalakalık yapmayı becerin!

Kesinlikle katılıyorum ben de 5 aydır evdeyim sevgili bayan yöneticim yüzünden..Yalakalık yapamayanın maalesef bu iş dünyasında pek yeri olmuyor...

Ben dershanede öğretmenim ve hiç bir dershnede geçen sene çalıştığım dahil kot pantolon sıkıntısı yoktu ve çoğu bayan hoca bu şeklde giyiniyordu ...

Benim 3o liralık emeğim gitti . İsteyemedim hoş vermezlerdi d

dershanlerde kıyafet zorunluluğu yok. bahane etmişler. dershaneler öyle ya. yeni mezunları topluyorlar. 2 kuruşa gece gündüz çaılştırıyorlar. sonunda yükseleceksen amenna... karın tokluğuna çalış ama belli bir zaman sonra "ben artık tecrübeliyim, maaşımı düzenleyelim" dediğin anda atıyolar işte. Nasılsa etrafta bir sürü yeni mezun işsiz var.

işsizliği kötüye kullanan sektörlerin en başında dersahenecilik var.

devlete girebilirsin umarım. yoksa başka dershanelerde de benzer şeyleri yaşarsın.

benim şimdiye kadar gittiğim bütün dersanelerde hocalarım kot pantolon giyiyorlardı. dersane bir yana, üniversitedeki hocalarım da kot giyiyorlardı

benim çocuklarımın dersanelerinde kot yasaktı.demekki bizim buraya mahsusmuş

sana aynı parayla daha çok çalış demiş, kabul etmeyince de kot pantolonu bahane etmiş. BUnların hepsi aynı...

Son düzenleme:
kadın yönetici idareciden kaçmak lazım..

ben de yeni okulumda kadın md yardımcısıyla daha ilk günden ders programı yüzünden tartıştm

Hayır aksine gayet modern bir dershnede çalışıyorum . Zaten bölümüm istatistik yani bankacılık falan düşünüyorum dershane benim harcım değil.
O 3 günün parasını isteme hakkım var mı bilemiyorum ki Sigorta falan istememiştim ama

ben mi yanlıs anladım bılmıyorum ama ,sızı ısten cıkarmamıs kı sadece kılık kıyafet konusun da sızı uyarmıslar .sız bıraz fevrı davranıp alınganlık yapıp ıstıfa etmıssınız .her dershanenın kuralları farklıdır .bu sadece dershanelerde degıl tabı dıger ıs alanların da oyle .dıger dershanede rahat gunluk gıyınebılırsınız ama ,bır baskasında da aynı olucak dıye bırsey yoktur .bence uyarıyı dıkkate alıp ıstedıklerı gıbı gıyınebılrdınız .bu sorunla heryer de karsılasabılırsınız .heryer de kılık kıyafet uyumu dıye bırsey vardır .bazı sektorler onemsemez ıken bazıları onemser kılık kıyafet uyumunu .kendı fıkrımı belırtmem gerekırse eger,ben de bır egıtımcıye convers gıymeyı yakıstıramam acıkcası .sonucta sız bır egıtımcısınız ve durusunuzla bıle ornek olmalısınız dıye dusunuyorum .bakkala spora gıder gıbı conversle cıddı bır kuruma ve dershaneye gıdılmez. gercekten bır egıtımcıye yakısmadıgını dusunuyorum .rahat olmak ıstıyorsanız eger ,duz klasık babetler tercıh edebılırdınız .

kot pantolan her yerde yasaktır,neden o şekilde gittiniz:26:

bende ark.a katılıyorum...baştan söylemediler mi ki ben ilk öğretmenlik için başvurmuştum onlar ilk olduğunu söyleyince sakın yanlış anlamayın diye söze başlayarak söylemişti ki sonra işe başlamadan önce derse girmiştim(ilk kez ders başı yapacaım için derslere girmiştim) hocamızda kendiside söylemişti beni böyle dışarıda göremezsiniz çok renkli giyinirim ama öğretmenlik yaptığım için mecbur klasik takılıyorum diye..

yane bence normal bir uyarı bu he bazı yerler çok rahat hiç karışmıyorlar ama yetişkin dışında yane küçüklere eğitimde genelde bu şekilde kot giyinmek falan yasak diye biliyorum...

Aynı parayla daha çok çalış dediler bana kot converse işin bahanesi oldu aslında bence . Kaldı ki ben babet zaten sevmiyorum topukluyla da performansım düşüyor alışkın değilim çünkü . Dolgu topuk falan desem conversten daha avam bir görüntü bence .
bir de onlar benim belirttiğim çalışma saatlerinde bana sormadan nasıl değişiklik yapabiliyorlar . Sadece soru çözümleri etüdler diye anlaştığım halde ders yazmaları da ilginç tabiki . Velhasıl herhangi bir hak da idda edemedim çalıştığım saatler üzerinde

Aslinda giyim kusam ve calisma saatleri cok acik ve net konusulmali is görüsmesinde.
Sanki her iki tarafda pek anlasilmamis itibari birakti bende.
Yani az konusulmus ve karsilikli bir yanlis anlama olayi olmus gibi.
Neyse herseyde bir hayir vardir bence, hic bir sey bosuna degildir o calisipda 3 gün para alamadigin günlere üzülme, tecrübe tecrübe, tecrübe.
Baska is konusmalarina gittiginde, bundan sonra daha acik ve net konusacagindan eminim bu olaydan sonra.
Insan bilgilendikce daha cok disariya karsi emin ve ne istedigini bilen kisi oluyor, herseyi bastan acik acik konusun.
Yani ne ögrendik bu durumda? En ufak ayrintiya kadar herseyi bastan konusmak lazim. Hatta aklinda tutamiyorsan bir kagidia yazip notlarini öyle konus.
Gecmis olsun.

benim gittiğim dershanelerde kot pantolon giyiyorlardı.

fatih fem anafen gibi islami bir dershanede çalışıyorsanız bilemem.

Cevabınız çok ilginç olmuş güneşş. Kime, neye göre aksi modern oluyor ? Herneyse biçok kişi gibi sizde batı zihniyeti kelime oyununa katılmışsınız belkide farkına varmadan.

..

Bu arada geçmiş olsun ama keşke şartlarınızı birkez daha konuşup, geçmiş hakkınızıda eklseseydiniz, hemen pes etmeseydiniz..O tür bayan yöneticilere biraz had bildirmek gerekiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…