Kibarca işten mi kovuldum? Yardım edin hanımlar..

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba hanımlar, bu sefer ki konum biraz farklı. Aynı işyerinde yaklaşık iki yıldır çalışıyorum. Geçen ocak ayında yeni bir eleman işe başladı. Satış müdürü olarak. Bu ocak ayında ise yanı tam 1 yıl sonra patronum şirketin dörtte birini hisse olarak ona verecekmiş. Biz bu bir sene içerisinde her iş yerinde yaşanan irili ufaklı anlaşmazlıklar yaşadık. Çoğunu da atlattık. Şimdi sorunum şu;

Bu yılbaşında hissedar olacak satış müdürü benim o işyerinde çalışmamı istemiyormuş. Bugün patronumla kısa bir toplantı yaptık birebir. Bana bunu kendisi söyledi. Bunun yanı sıra öncelikli olarak piyasanın kötülüğünden dolayı eleman olarak küçülmeye gideceğinden bahsetti. Daha sonra müdürün benimle çalışmak istemediğini söyledi.

Patronum pazartesi bir toplantı yapacakmış ben ve 1 eleman daha hariç diğer 2 elemanı çıkaracakmış. Bana da seni de çıkarıcam gibi konuşucam bozuntuya verme, ben müdüre seni kızım gibi sevdiğimi ve çıkartmak istemediğimi söyledim dedi.

Çok uzun olacak ama detay vermek zorundayım. Daha sonra da maaş+yemek+yol olarak anlaştığım şartları yemek yol dahil sadece maaş olarak değiştirdi. Kabul edersen kal daha iyi bi iş bulurum dersen çıkabilirsin dedi. Şirket olarak kötüye gidiyoruz, kemer sıkmalıyız vs vs bir sürü şey anlattı.

Ve ben biraz mecburiyetten ve ihtiyaçtan bu şartları kabul ettim.

Anlamak istediğim şu, patronum beni müdürümle konuşup beni işten çıkarmaya karar verdi ama bana mı söyleyemedi de bu tarz konuşmalar geçti aramızda?

Yani ben bugün kibarca kovuldum mu?
Şimdi işten çıkmasam yılbaşında müdür ortak olduktan sonra beni pat diye çıkarır mı?

Siz ne anladınız bu konuşmalardan?

iş aramaya başlasan iyi olur kovulmamış olsan dahi gelecekte seni istemeyen bir amirle çalışman çok zor olur. büyük ihtimal kendi ekibini oluşturacak. ayrıca kızı gibi sevdiği birine bunu yapan patronu ben bir sorgularım sana tavsiye ayrıca mümkün olduğunca kurumsal bir firma seç.

Ben çok iyi niyetli düşünüyorum sanırım bu kemer sıkma politikasını bana söylediğinde saf gibi yardımcı olma umuduyla kabul ettim ama onlar o kadar iyi niyetli düşünmüyorlar sanırım

Patronun senin arkanda müdür seni istemiyo bunu anladım.

Asla Çıkma ocağa bişey kalmadı. Onlar çıkartırsada alırsın tazminatını.
Yakın zamanda müdür de hisse sahibi olacağı için bir nevi oda patron sayılacak yani direkt patron beni istememiş olacak

Kesinlikle iş aramaya başla.Seni istemeyen bir müdür var ortada.Ocak ayında kışın ortasında kapıda bulursan kendini? Yerinde olsam iş bakardım.

sanki kovamamış ama anlamanı beklemiş.
yavaştan iş bak canım yerin sağlam değil artık bence....

Ben çok iyi niyetli düşünüyorum sanırım bu kemer sıkma politikasını bana söylediğinde saf gibi yardımcı olma umuduyla kabul ettim ama onlar o kadar iyi niyetli düşünmüyorlar sanırım
zaten kanunen sana bunu sunamaz eğer işe girerken imzaladığın sözleşmede yol ve yemek varsa ben senin yerinde olsam çıkardıklarında bununla ilgili dava bile açarım. ya iş ara ve gerçekten iyi bir iş bulana kadar çıkma ihbarını kıdemini al ayrıca maaşının asgariden mi yatıyor netten mi brütten mi araştır bu süre içinde izinlerini vs hesapla. sakın aman 2 yıldır çalışıyorum ayıp olur diye düşünme

Yakın zamanda müdür de hisse sahibi olacağı için bir nevi oda patron sayılacak yani direkt patron beni istememiş olacak

Farketmez. Sonuçta hisse sahibi oluyo hisselerin tamamı ona ait olmuycak.
Yani devir yok şirkette yeni ortak var okadar.

Ocağa kadar bekle oarada işte bak haber sal. Çıkartırlarsa alırsın tazminatı hemde Açıkta kalmadan başka yere başlarsın.

ayrıca asgariden yatıp sana elden para falan veriliyorsa bunu ispatlamaya çalış. devlette acayip büyük cezası var

sanki kovamamış ama anlamanı beklemiş.
yavaştan iş bak canım yerin sağlam değil artık bence....
Bence de belki hem sevdiğinden hemde direkt söyleyemediğinden bu şekilde ima edip benim anlamamı bekledi ama ben salak gibi bütün şartları kabul edip kalıcam dedim. Resmen istenmediğim yerde kalıcam diye ısrar ettim

Uzun süreli çalışan değilim ki bu şartlarda da tazminat hakkım var mı?

atılmayı bekle tazminat için sakın gurur yapıp da istifa ediyorum deme yani dememeye çalış zorlayabilirler seni dikkat et gerildim wallaha kışın ortasında 2 yıllıkmış hem de işin şu hale bak allah ne yapsın onları, yeni iş de bak wallaha atıyorlar, müdür kendi tanıdıklarından oluşturacak çalışanlarını.

Zaten bir tanıdığını 20 gün evvel işe aldılar. Sadece ben ve o çıkartılmayacakmış. Tabii ben idareten kaldım yani apaçık ortada bana da yol gözüküyor

canım iş bakmaya başla kendine başvurularını yap. kendisine de söyle istersen iş bulur bulmaz çıkıcam dersin.
maddi olarak mecbur değilsen direk kendin çıkabilirsin.

google yaz, kıdem tazminatı nasıl hesaplanır

1 asgari ücretine denk geliyor her bir yıl,
yani yaklasık 2 gibi alıcaksın,

ihbar tazminatı var o da 15 günlük maaşın yani yarım asgari ücret. onu da vermeliler. Ettı sana 2,5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…