Bence de işine gelirse tarzı konuştu bana belki kabul etmez diye şansını denedi ama ben kabul ettim muhtemelen bir sonraki adım direk kovmak olacaktıryeni yılda yeni bir zam yapamıyacağım dese anlarımda, var olan şartları değiştirmesi kemer sıkmaktan değil siz kabul etmezseniz ve çıkarsınız düşüncesinden bence.Çıkan arkadaşlara tazminatları veriliyormu?
Uzun süreli çalışan değilim ki bu şartlarda da tazminat hakkım var mı?
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler içingoogle yaz, kıdem tazminatı nasıl hesaplanır
1 asgari ücretine denk geliyor her bir yıl,
yani yaklasık 2 gibi alıcaksın,
ihbar tazminatı var o da 15 günlük maaşın yani yarım asgari ücret. onu da vermeliler. Ettı sana 2,5
Yok agi falanda almıyorum. Onu devlet ödüyormuş zaten sanırım patronun cebinden çıkmıyormuş ama hiç istemedim bende onları aile olarak gördüğüm için. Hatta ilk bir kaç ay sigortasız çalıştım onun parasını bile istemedim herkes alırkenTabiki var 2 yıldır çalışıyomuşsun.
Maaşın eksik yatıyomuş alo maliyeyi ara ihbarda bulun. Geldiklerinde şu şu şikayet etti demiyolar korkma.
Maaşını tam söyle sorduklarında asgari olarak söyleme . Bi ceza yesinler akılları başlarına gelsin.
Agini alıyo musun bari ?
Almıyosan onuda talep edebilirsin 2 yıllık adi güzel tutar yapar.
Daha evvel uzun süreli pek çalışanı olmadı bilemiyorum kimse daha evvel tazminat aldı mı ama bazıları çıkarken ödenmeyen ayların sigorta paralarını istedi onu istemek hak mı bilmiyorum ya da vermek zorunda mı ama isteyenlerin arkasından baya atıp tuttularBence de işine gelirse tarzı konuştu bana belki kabul etmez diye şansını denedi ama ben kabul ettim muhtemelen bir sonraki adım direk kovmak olacaktır
Evet nerden baksam bi tutarsızlık var bende anlayamadım bilemiyorum zora düştüm durup dururkenBence siz patrona da güvenmeyin. Ben olayı anlamadım dörtte üç hısse patronda dörtte bir hisse müdürde. Patronunuz sizi gerçekten istedeydi söz Hakkı daha çok olduğu için küçülmeyi başka personeli çıkarmakla sağlardı. Ama diğer yandan da koskoca patron niye böyle Ali Cengiz oyunu yapsın direkt sizi isten çıkarırdı diye dusunuyo insan. Bence siz vakit kaybetmeden iş arayın
Bence de iyi niyetli degiller. Kucuk bir numarayla yemek+yol parasindan yirtmislar bunlari maasina dahil ederek.Ben çok iyi niyetli düşünüyorum sanırım bu kemer sıkma politikasını bana söylediğinde saf gibi yardımcı olma umuduyla kabul ettim ama onlar o kadar iyi niyetli düşünmüyorlar sanırım
Bizimkisi nasıl olur bilmiyorum sözde kızları gibi seviyorlar ama tazminat agi vs istemeye kalksak kötü ben olurum muhtemelen kimbilir neler derler arkamdanbazılarına yıllık izne çıkmadılarsa o paraları bile verirler bazılarına da istifanı yaz imzala diye kağıt uzatırlar.
Bence de iyi niyetli degiller. Kucuk bir numarayla yemek+yol parasindan yirtmislar bunlari maasina dahil ederek.
zaten kanunen sana bunu sunamaz eğer işe girerken imzaladığın sözleşmede yol ve yemek varsa ben senin yerinde olsam çıkardıklarında bununla ilgili dava bile açarım. ya iş ara ve gerçekten iyi bir iş bulana kadar çıkma ihbarını kıdemini al ayrıca maaşının asgariden mi yatıyor netten mi brütten mi araştır bu süre içinde izinlerini vs hesapla. sakın aman 2 yıldır çalışıyorum ayıp olur diye düşünme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?