• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kibir ve gösteriş

O kıskansın bu gorsun dıye ınsan hayat mu surer yahu

Senden daha kibirli birinin kibrine maruz kaldığın gün anlarsın canım insanların ne hissettiğini :KK14:yine hakkını yememek lazım kibirli insanlar eleştirilmeye gelemez övülmek isterler :KK51: sense özeleştiri yapıyorsun bu bile bir adımdır bana göre

Acikcasi o tarz durumlar bana cok itici geliyor bi akrabamiz var arada biz ordayken cuzdanini bosaltir paralarini sayar kocasi su kadar vermis oglu sukadar bilmem ne bana cok gorgusuzce geliyor

ediyor tabiki
en son italyaya gtii geçen ay tek basına
ocak sonu da ingiltereye gidecekmiş
Sizin gelin hic yaslanmaz evliya celebi gibi geziyor.tek basina gitmekte iyi e
Cesaret insan minosuda alir yanina;)
Ya yine konu acsana sen ilk banimi senin konunda yemistim:KK12:
Banim acilana kadar konu kapanmisti:bicak:

Ne o çaycılığa mı başlayacakmış bu kadar çaydanlık toplamış allah allah.... Bir konunuzu okumuştum hatırlıyorum da yani sonradan görme evlenmeden maddi durumu kötü müydü
çok ıyı oldugu seoyenemez
bursla falan okudu hep
yoklukta buyudu yani
komsumuzdu bizim çok kucuklukten tanırım

ama şimdi benı begenmez :KK70:

Kucukken size birileri boyle davranmis olmali.

Yani birileri aldiklari esyalarla hava atmislar sizi kiskandirmislar. Bu da bilinc altiniza yerlesmis.

Ben kiz kuzenlerimin icinde tek okumus ve meslek sahibi olanim.

Bir kuzenim var beni gorunce basliyor yok su markadan su kadara ayakkabi aldim su markadan su kadara canta aldim.

Ben sadece guluyorum ve uzuluyorum onun icin.

Akli sira sen okumus olabilirsin ama bende asagi degilim diyor.

Ama en son okudugu kitabi sorsan hatirlamaz.

Belkide bir kitabi alip okumus ve bitirmis bile degildir.

Disaridan bakanlarda ona ay ne havali ne marka giyiniyor demiyor. Aksine ne yapsin kucuklugunde gormemis evlenince koca evinde gormus marka giymeyi marifet zannediyor diyorlar.

Kusura bakmayin ama aldiginiz seylerle ovunen insan disaridan bakildiginda herhalde cok icinde kalmis gibi gorunuyor.

Sizin gelin hic yaslanmaz evliya celebi gibi geziyor.tek basina gitmekte iyi e
Cesaret insan minosuda alir yanina:KK66:
Ya yine konu acsana sen ilk banimi senin konunda yemistim:KK12:
Banim acilana kadar konu kapanmisti:bicak:
eğlence lazım sanırım sana :KK45::KK45:

çok ıyı oldugu seoyenemez
bursla falan okudu hep
yoklukta buyudu yani
komsumuzdu bizim çok kucuklukten tanırım

ama şimdi benı begenmez :KK70:
Haha kız sen başımıza Leyla Tekin mi kesildin dersen sesi soluğu kesilir yani kendi paranla alman var koca parasıyla almak var de susar ;)

Ha birde benim ailemden aldigim ahlaka aykiri birilerini kiskandirmaya calismak.

Annem derdiki biz market alisverisi yaparken bile kalin ici gorunmeyen posetlere koyardik ki alan var alamayan var kimse ozenmesin.

Biri benim sahip oldugum bir seye ozenir bende niye yok diye uzulurse o kisi benim sebebimle uzuldu diye ben uzulurum.

Olmayanin gozune sokmak benim var diye o insana zulumdur der eski insanlar. Erdemli bir davranis olmasa gerek kiskandirmaya calismak.

teşekkür ederim cevabınız için insanız işte nefis terbiyesi yapmak gerekiyo. pek hoşlanmıyorum ailesinden gerçekten iğneliyorlar belkide bu yüzden
Tahmin etmiştim bende de oluyor çünkü ama gösteriş demeyelim ona kendini korumak diyelim bişey yapamasınlar kusur bulamasınlar küçümseyemesinler diye koruma altına alıyoruz kendimizi. Bazen oluyor sonra bende utanıyorum ama bırakıncada onlar sürekli bi üstünlük taslama havasına girmeye çalışıyorlar ki Allah günah yazmasın ama üstünlük taslayacaklaro hiçbişey yok ama garip garip şeylerle görgüsüzlük yapıyorlar bende de içten içe "ulan bende varken bi ortaokuldaydım, annem şunu yapıyorken ben daha okula gitmiyordum, ben şuraya gittiğimde daha 18yaşımdaydım hava attıkları şeye bak" gibi cümleler geçiyor aklımdan

Hastayım bu kk kadınlarının her zaman elit,asil duruşlarına, yada öyle görünme çabalarına. Bir insana cahil,eğitimsiz veya sonradan görme etiketi yaftalamak ne kadar da kolay degil mi? Nasılsa burda iç sesinden bahseden siz degil de bir baskası:)))

Konu sahibesi sana gelince amaaaaan ne gerek ya onlar için sıkıntıya girmeye gerek var mı demeyi dene. Anında o an o psikolojiden sıyrılıyorsun..

leyla tekın kım yahu:))
Yaprak dökümünde karakter eheh. Dizinin ilk sezonunda izleyicileri sinir etmişti hali tavrı o pembe palto senin o kürk benim derken sonunda Leyla'nın burnu iyi sürtülmüştü. Koca parası yiyordu baba evinde görmemiş görgüsüz bana onu hatırlattı. Bir de bdvdeki kız kardeşler konularında mutlaka aklıma gelir ve yazarım Leyla Tekin mi oldu diye :D

Zenginlik bagirir, asalet fisildar demis buyukler.ne kadar da dogru! Nerde kibirli gosteris meraklisi varsa hepsi de sonradan gormedir.asaletli insan mutevazi olur.bizim de var bi tanidik tam bir sonradan gorme.yok kocasi kiymasiz yemek yemezmis yok onu yerlermis bunu yerlermis.oyle boyle sonradan gorme degil yani.herkes dalga geciyo arkasindan.gosteris yapmayi ovunmeyi sevenler arkanizdan guluyoruz haberiniz olsun.

şu gelininden dert yanan kişiye acıdım cidden içine oturmuş heralde. gelinin yanında eminim süt dökmüş kedi gibidir. :KK49: beni anlayan ve gerçekten güzel yorumlar yazanlara teşekkür ederim

Hastayım bu kk kadınlarının her zaman elit,asil duruşlarına, yada öyle görünme çabalarına. Bir insana cahil,eğitimsiz veya sonradan görme etiketi yaftalamak ne kadar da kolay degil mi? Nasılsa burda iç sesinden bahseden siz degil de bir baskası:)))

Konu sahibesi sana gelince amaaaaan ne gerek ya onlar için sıkıntıya girmeye gerek var mı demeyi dene. Anında o an o psikolojiden sıyrılıyorsun..
haklısınız teşekkürler

eşyayla kıskandırmak ya da kıskandırmaya çalışmak basit düşünmektir bana göre.. kıskandıkları siz değilsiniz, vazo.. yani bu durumda 100-200 tl lik vazo sizin önünüze geçmiş oluyor.. eğer illa kıskandırmak istiyorsanız kültürünüzle, bilginizle, okuduklarınız ve anlattıklarınızla kıskandırın en azından önce çıkan değersiz bir eşya değil bizzat siz olursunuz.. zaten o kadar okuyup belli bir seviyeye geldikten sonra da birilerini eşyayla kıskandırmak ya da birilerinin eşyalarını kıskanmak basit bir hareket olarak gelecektir size..

Back
X