• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kibir ve gösteriş

Ay. Bir eksikliğini, olumsuz bir özelliğini paylaşmaya çekiniyor insanlar sizin yüzünden. Sonra gelsin haksız olsa bile yanlışını kabul etmeyip, özür dilemeyen, hep ben haklıyımcılar. Bu profil sizin linç ve etiketleme kültürünüzden dolayı ortaya çıkıyor bir nebze.
Yorumlara bakın ya.

ikiyüzlülükten sonra en sevmediğim. hiç gerek yok böyle şeylere bana çok basit ve saçma geliyor bu tip uğraşlar.

Kibir ve gösteriş maalesef çoğumuzda var kabul etmesek bile.. ben böyle hissettiğim gururlandığım zamanlarda hep şunu aklıma getirmeye çalışıyorum, elimizdeki Her şeyin ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu, alanın da verenin de Allah olduğunu..Düşmez kalkmaz yalnızca Allah.. böyle bakmak lazım bence :)

Hayatta deger verdiginiz şeylerin eşya degilde ,sevdiklerinizin sağlıklı ve hayatta olduklarının paha biçilemez olduğunu anladığınız vakit eşya ile kibirlenmenin ne saçma olduğunu öğrenirsiniz merak etmeyin .....

Özeleştiri yapmanız ve bu durumdan rahatsız olup buraya konu açıp tavsiye istemeniz çok güzel Bir daha yapmayın çünki arkanızdan sonradan görme yada görgüsüz diye düşünebilirler

Doğru değil bu yaptığın, maaşın da olsa durumun kat be kat iyi de olsa bir başkasını küçümseme ezme hakkın kesinlikle yok!

Ne alırsan al marka da alsan, kalite de alsan kimseyi ilgilendirmez, sanada kibirlenme hakkını vermez...

Bir Söz var, Hayatımızın yarısı kınamak ve küçümsemekle geçiyor diğer yarısı da kınadıklarımızı küçümsediklerimizi yaşamakla....
Aynı duruma elbet düşersin o zaman bu sözün önemini kavrarsın...

Her kayınvalide kıskanacak diye bişey yok.Mesela benim kayınvalidem herşeyin en iyisi en güzeli bende olsa kıskanmaz beni.Belki seninki yapıyorsa sende bunu farkettiğin için bu rekabete giriyo olabilirsin.Bence yapmamalısın.Kendine saygından öncelikle.Çünkü dısardan bir gözle bakıldığında gerçekten kaliteli birine yakışmıyor.

Bence gayet eğitimlisin ..
Çünkü insan kendini bilmeli hatalarını, yanlışlarını ben ne yapabiliyorum diyebilmeli..
Sen bunu yapabiliyorsun nihayetinde.
Gözlerin kör değil .
Bende üni mezunuyum bazen arkadaşlarımın başarılarını kıskanabiliyorum ..
Hemen farkına varıp kendimi törpülemeye calısıyorum ..
İnsanız biz yahu ..
Eleştiren herkesin bu zayıf bi kötü yanı vardır illa ki .

Bir seminerde bir psikiyatr demisti ki, aslında söylediginiz her söz karsıdakini kucumseyen ve sizi onunla yarıstıran sözlerdir. en basit bir evet bile. aslında hepsinin altında egonuzu tatmin eden anlamlar bulunur.

ben sizin cahil oldugunuzu dusunmuyorum, bu durumun farkındaymıssınız ve rahatsızlık duymussunuz da zaten. cogu insan iyi seyler almak güzel ve pahalı yasamak ister, ama bence bunu karsıdakiler ezilsin onlara hava olsun diye degil de kendiniz icin yapın bence. ben de arkadaslarım arasında hep bir tık daha pahalı giyinir daha pahalı seyler kullanırım, ama bunları onları ezmek icin veya begenmedigim icin yapmam kendim hep en iyisini istiyorum diye yaparım. yoksa zaten o insanlarla arkadas olamam. ben kendimi tatmin etmek icin pahalı seyler alıyorum, baskaları görsun diye degil.

ayrıca kıskanmak, veya birileri uzerinden ego tatmini yapmak bir insanı ezik, kompleksli veya ne bileyim bir şey yapmaz yani. bunlar insanın dogasında olan duygular. bunlardan asla kurtulamayız, boyle kodlandık cunku. dısarı ne kadarını yansıttıgımız bizi o sıfatlardan biri ile niteler.

hanımlar bu bir öz eleştiri yazısı gibi olacak. eminim sizlerinde zaman zaman böyle düşündüğünüz oluyordur. bazen özellikle eşimin ailesine karşı içten içten küçümseme onlara hava atma duyguları hissediyorum. şunuda alayımda kıskansınlar bunuda alayım havam olsun gibi iç konuşmalarım oluyo gün içinde. benim zaten maaşım var tabikide eşyam şu marka olacak gibi. bu kibir duygumu yenmeye çalışıyorum. dışarıdan nasıl görüyo onlar bilmiyorum ama belli etmemeye çalışıyorum. bu duyguyu yenmek için tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler
Sizi asagiliyorlarmi veya begenmiyorlardami boyle yapiyorsunuz. Derdiniz ne o kisilerle

hanımlar bu bir öz eleştiri yazısı gibi olacak. eminim sizlerinde zaman zaman böyle düşündüğünüz oluyordur. bazen özellikle eşimin ailesine karşı içten içten küçümseme onlara hava atma duyguları hissediyorum. şunuda alayımda kıskansınlar bunuda alayım havam olsun gibi iç konuşmalarım oluyo gün içinde. benim zaten maaşım var tabikide eşyam şu marka olacak gibi. bu kibir duygumu yenmeye çalışıyorum. dışarıdan nasıl görüyo onlar bilmiyorum ama belli etmemeye çalışıyorum. bu duyguyu yenmek için tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler
Benim öyle bi duygum yok kendinize ne alıyorsanız kaynanaizada almaya calisin

Canım insanız olabilir böyle hisler ,bak farkındasin bu huyundan memnun değilsin ,bu bile bir gelişmedir ...
Mücadele edicekson kendinle ,bu tür hisler kapildiginda kendine ket vuracaksin ..
Ah be canım millet aç ,sırtına giyeçek kıyafeti yok ,hastaneler dolup taşıyor ,dermanı olmayan dertler var ..insanı yatağa düşürecek dertler ,düşününce bazı şeyler anlamsiz gelir belki ..

Off biz mikimmiliz seansı başlamış.

Konu sahibi küçükken para sıkıntısı çektiyseniz ondan kaynaklanıyor olabilir.
Fark etmemiz de güzel.
Mesela burada size hava yapanlar fark etmiyor :)
Sorma ,hemcinslerim kendini ovecek bir fırsat buldumü affetmiyor

bu duyguya oncelikle neyin neden oldugunu altinda yatan sebepleri bulman lazim. gecmiste yasadiginiz bi olay senin kendni onlara ustun gosterme cabandaki sebebi bul once. onu icinde baska bi noktaya koy. o yasanilan sey her ne ise sana hissettirdiklernden diye dusunuyorum bu davranislarin.

Cok ilginc gercekten, birsey aldiginizda neden baskalarini dusunuyorsunuzki? Benimde sadece kendimi dusundugum zamanlar alisveris yaptigimdadir herhalde.
Ama sorunu genel anlamda cozmeli, demek siz baskalarinin dusuncesine cok deger veriyorsunuz, vermeyin! Inanim her konuda daha rahat yasarsiniz

Kendini ve kafanı meşgul edecek sana da faydalı olacak bi meşgale bul. Böylece bu tip yersiz düşünceler aklına gelmez.

Back
X