Bir seminerde bir psikiyatr demisti ki, aslında söylediginiz her söz karsıdakini kucumseyen ve sizi onunla yarıstıran sözlerdir. en basit bir evet bile. aslında hepsinin altında egonuzu tatmin eden anlamlar bulunur.
ben sizin cahil oldugunuzu dusunmuyorum, bu durumun farkındaymıssınız ve rahatsızlık duymussunuz da zaten. cogu insan iyi seyler almak güzel ve pahalı yasamak ister, ama bence bunu karsıdakiler ezilsin onlara hava olsun diye degil de kendiniz icin yapın bence. ben de arkadaslarım arasında hep bir tık daha pahalı giyinir daha pahalı seyler kullanırım, ama bunları onları ezmek icin veya begenmedigim icin yapmam kendim hep en iyisini istiyorum diye yaparım. yoksa zaten o insanlarla arkadas olamam. ben kendimi tatmin etmek icin pahalı seyler alıyorum, baskaları görsun diye degil.
ayrıca kıskanmak, veya birileri uzerinden ego tatmini yapmak bir insanı ezik, kompleksli veya ne bileyim bir şey yapmaz yani. bunlar insanın dogasında olan duygular. bunlardan asla kurtulamayız, boyle kodlandık cunku. dısarı ne kadarını yansıttıgımız bizi o sıfatlardan biri ile niteler.