• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kibir

Kibirli değil ama bazen bencil olmak gerekiyor. Bende psikologtan yardim aldım. O bana karşımdaki insanlarım yerine kendimi fazla koyduğumu yani çok fazla empati yaptığımı bunun bana zarar verdiğini söyledi. Anlayışlı olmak çok güzel bir erdem ama sana zarar verene kadar. Belli sınırların olsun, özellikle hizmet karşılığı ödeme yaptığın biri varsa. Sen ona bedava iş yaptırmıyorsun. Haklıysan sonuna kadar savunmalısın. Taciz konusunda da bende şikayet etmen gerektiğini düşünüyorum. Ama bu konuda şahitlerin olacak mi vs. Bunları iyi hesapla. Zor durumda kalma. Tam olarak sikayetinin altini doldurarak git mudurun yanina

işte orda ben para karşılığı is yaptırıyorum diye değil de kadın çocuğunu okutmak için çok yoruluyor diye düşünüyorum. Bu da verdiğim parayı kıymetsiz yapıyor

hah işte bunu nasıl yapacağım ?
Taktik maktik yok, bam bam bam!:KK70: Canim nasil yapacagim diye birsey yok. Sadece aklindan geceni soyleyeceksin. Karsindaki insanin senden bi farki yok. Oda burnunu karisiriyor oda gaz cikariyor oda poposunu kasiyor. Kendimiz icin yasiyoruz. Haksiz olduunda bar bar konusacaksin. Karsindakini susturmaya calisacaksin

yapamiyorum zaten diyorum. O yüzden mi mutsuzum diyorum. Nasıl kendimi düşünen kimsenin üzemedigi biri olabilirim diye soruyorum. Fitratimda yok zaten böbürlenme

Bu tarz hassas olan bir insan bunu yani KİBİR 'i düşünemez zaten.
Piskoloğunuzun bu önerisini de yapamayacağınıza göre tek yapacağınız yavaştan giderek yaNLIŞ olan bir durumu kendinizce YORUMLAYARAK cevap vermeniz.

Taktik maktik yok, bam bam bam!:KK70: Canim nasil yapacagim diye birsey yok. Sadece aklindan geceni soyleyeceksin. Karsindaki insanin senden bi farki yok. Oda burnunu karisiriyor oda gaz cikariyor oda poposunu kasiyor. Kendimiz icin yasiyoruz. Haksiz olduunda bar bar konusacaksin. Karsindakini susturmaya calisacaksin

ahahaha kafede tek başına kahve iciyordum masum masum kahkaha patlattım birden ;)))

Bi önceki konumda sözlü tacize uğradığımı ama şikayet edecek kadar güçlü olmadığımı söylemiştim. Burda o gücü topladım ve biraz sonra dilekçemi müdüre teslim edeceğim.

Bahsedeceğim konu benim kendimle ilgili sorunum. Ben günlük hayatta kendimi her ne kadar pasif görmesem de çoğu şeyde sesimi çıkaramayan biriyim.

En basiti evimi temizlemeye gelen kadın, son gelişinde sadece evin tozunu almış parayı almış ve gitmiş. Hem de arkadaşıyla birlikte gelmiş sucuklu yumurta bile yemişler evde. Salonumda sigara içmişler . 2 aydır düzenli gelen kadın bi de. Memnundum da. Ama ben kadını arayıp rahatsızlığımı dile getirmek için bile kirk takla attım kendimle savaştım. Sesim titreyerek çok üzüldüm falan diye kendimi ifade edebildim.

Bu örnekleri çoğaltabilirim.

Dün psikologa gittim. Bana kibirli olmamı tavsiye etti. Kırıcı olmam gerektiğini karşıdaki insandan çok kendi duygularımın önemli olduğunu , işimi yaptırabilmek için hükmedici olmam gerektiğini, eğer kararlı olmazsam kibirli olmazsam herkesin beni değersiz göreceğini söyledi.

Hatta bu şikayet konusu için de dedi ki " şikayet etmen senin kendine ne kadar değer verdiğini gösterir " ben şikayet ederken bile adamın kızlarını düşünecek kadar hassas davranıyorum.

Sonra psikolog dedi ki, iyi niyet istismara yol acar. Kötülük yapmazsın zaten ama iyi niyetli olmaktan vazgeç artik dedi.

Ben nasıl kibirli olcam ? Kibirli olan ve her işini kolaylıkla çözebilenler, kimsenin uzemedigi bayanlar lütfen bana akil verin.

Eşim de benden bu konuda çok şikayetçi. Artik kendi çıkarlarını düşün bu kadar pasif olma diyor. Başım derde girince hep eşim arka mi topluyor. Yani bundan 1 sene önce temizlikçi kadınla esim muhatap oluyordu . Eskisi gibi değilim ama yine de ben oldum diyemiyorum.

Şu hayatta kibrin iyi bir şey olmadığını kibirli insanların düşüşüne şahit olarak anladım. Ki ben de hiçbir zaman kibirli olmadım olmak da istemem.. Ancak şunu da belirteyim ki bizleri üzen temel sorun zamanında veremediğimiz tepkiler..Tepkisizlik de tepkisizliği doğurur. Tepkimizi kısa ve net olarak, uygun ölçüde de olmak koşuluyla ortaya koyabilirsen zaten karşımızdaki insanlar da buna göre davranmayı öğrenecektir. Bence bu tip durumlarda özgüvenin ve geçmiş yaşantıların etkisi büyükk

Bence o psikologun önce tedavi görmesi lazım. Durumunuza getirdiği izahlar ne kadar saçma! Kibirli olun diye tavsiye mi olur? Ki onlar tavsiye de vermezler.
bir konu da çok uç nokta da olan kişilere diğer çok ucu önerirsiniz nasıl olsa ortaya kadar ancak gelebilecek.psikolog çok mantıklı geldi bana da:KK51:

Katilmiyorum ve psikologunuzu degistirmenizi oneriyorum.zaten psikologlara inancim yakin arkadasimin esinin kendine hayri olmadginda kirilmisti sizinki de o hesap olmus bence kendisine hayri yok.guzel bir ruhunuz var bunu kaybetmeyin.ben de boyleyim hatta annemde. bana kotuluk yapana bile iyiligi secerek yanit veriyorum. eskiden ofkelenirdim anneme " safmisin sen bu kadar olmaz" diye yillar gectikce kazananin annem oldugunu gordum.karakterinizi zorla degistirmeye calismayin. bu sizi daha da bunalima surukler.hep kibirli olup vicdan azabi cekecegime iyi olup aci cekip kafami bastiga rahat koymayi tercih ederim.dunya da yeterince bencil insan var.

bir konu da çok uç nokta da olan kişilere diğer çok ucu önerirsiniz nasıl olsa ortaya kadar ancak gelebilecek.psikolog çok mantıklı geldi bana da:KK51:

ben de bunu düşündüm. Mesela vajinismus sorununda da acı çekmemi tavsiye etmişti. Aci çekmeye kendimi kanalize ettim ama acımadı :))

şimdi o değişik bir durum

bir arkadaşım var

avukat hatta tüketici sorunları ile ilgilenen bir avukat

bir gün saçını boyatmış

olmamış vs

bşr de çok fazla para vermiş işte adam renk farkı görünmeyecek vs vs demiş

bunu müvekkil gelip dese idi orayı başına yıkardı iş olarak bakar ve o işi hallederdi

ama kendi saçı için yeterince atik olamadı hatta bunun için yanında bir başka arkadaşla gittiler vs vs

bu biraz da kendimiz için bir şey istemekle ilgili

örneğin sizin olayda o sözü size değil de öğrenciye demiş olsaydı çoktan olayı çözmek için ortalığı yıkardınız

bu tarz ve kişilik meselesi
biraz da bastırılmış hayır demeyi öğrenememiş çocukluklarımız ile ilgili olduğunu düşünürüm ben

bence kibirli olmak değil de önce ben demeyi bilmek

yani biz önce ben demek yerine daha çok karşıdakinin konumunu yahut onun adına mazeretleri vs vs düşünüyoruz

klasik aman o üzülmesin, aman bir şey olmasın derken biz arada haybeye gidiveriyoruz

bu nedenle çözüm kibirli olmak değil de olması gerekeni yapmak yani karşıdakinin düşünüp kendimizi unutmamak empati yaparken dozunu kaçırmamak

Kibirli olmakta zaten başlı başına bir sorun.
Psikolog kendini sevmen gerektiğini en güzel dille anlatacak olan insan, nasıl doğru kelimeyi bulamayıp kibir diye adlandırır anlamadım.

Kendine değer ver diyor, ki burda çok kişi o psikologdan daha güzel üslupla verir bu tavsiyeyi ;)

Kibirli olmakta zaten başlı başına bir sorun.
Psikolog kendini sevmen gerektiğini en güzel dille anlatacak olan insan, nasıl doğru kelimeyi bulamayıp kibir diye adlandırır anlamadım.

Kendine değer ver diyor, ki burda çok kişi o psikologdan daha güzel üslupla verir bu tavsiyeyi :KK66:

yani ben de aynı şeyi düşündüm

psikolog dediğimiz sanki işi bırakmış da burada önceki konusunda yazan arkadaşlar da ya da buna yazanlar da bu alanda çalışmaya başlamış gibi hissettim bir an

kibirli olanlara git bir psikologla görüş aş bu durumu deriz ama onlar kibirli ol diye tavsiye veriyormuş ilginç

Bi önceki konumda sözlü tacize uğradığımı ama şikayet edecek kadar güçlü olmadığımı söylemiştim. Burda o gücü topladım ve biraz sonra dilekçemi müdüre teslim edeceğim.

Bahsedeceğim konu benim kendimle ilgili sorunum. Ben günlük hayatta kendimi her ne kadar pasif görmesem de çoğu şeyde sesimi çıkaramayan biriyim.

En basiti evimi temizlemeye gelen kadın, son gelişinde sadece evin tozunu almış parayı almış ve gitmiş. Hem de arkadaşıyla birlikte gelmiş sucuklu yumurta bile yemişler evde. Salonumda sigara içmişler . 2 aydır düzenli gelen kadın bi de. Memnundum da. Ama ben kadını arayıp rahatsızlığımı dile getirmek için bile kirk takla attım kendimle savaştım. Sesim titreyerek çok üzüldüm falan diye kendimi ifade edebildim.

Dün psikologa gittim. Bana kibirli olmamı tavsiye etti. Kırıcı olmam gerektiğini karşıdaki insandan çok kendi duygularımın önemli olduğunu , işimi yaptırabilmek için hükmedici olmam gerektiğini, eğer kararlı olmazsam kibirli olmazsam herkesin beni değersiz göreceğini söyledi.

Hatta bu şikayet konusu için de dedi ki " şikayet etmen senin kendine ne kadar değer verdiğini gösterir " ben şikayet ederken bile adamın kızlarını düşünecek kadar hassas davranıyorum.

Sonra psikolog dedi ki, iyi niyet istismara yol acar. Kötülük yapmazsın zaten ama iyi niyetli olmaktan vazgeç artik dedi.

Ben nasıl kibirli olcam ? Kibirli olan ve her işini kolaylıkla çözebilenler, kimsenin uzemedigi bayanlar lütfen bana akil verin.

Eşim de benden bu konuda çok şikayetçi. Artik kendi çıkarlarını düşün bu kadar pasif olma diyor. Başım derde girince hep eşim arka mi topluyor. Yani bundan 1 sene önce temizlikçi kadınla esim muhatap oluyordu . Eskisi gibi değilim ama yine de ben oldum diyemiyorum.

Ben tamamen katiliyorum psikologun dediklerine. Aksi halde insan hep eziliyor, haksizliga ve hatta tacize ugruyor. Bende oyleydim ve simdi tamamen aksine degistim, tabiri caizse kibirli oldum. Ama kimseye kotuluk yapmadan. Ne cok iyi insan taniyorum hakkini talep eden ama guzel kalpli insanlar, cok saygi duyuyorum, ornek aliyorum onlari. O insanlardan biri ayni o psikolog gibi demisti: "once sen, sen kendin".

Komik olan ne biliyormusunuz, kibirli olunca daha iyi insan oldum, insanlari daha az uzdum :)

Birde ben her insanin yaptigi yanlis davranisin neticesine katlanmali olduguna inaniyorum, aksi halde kotulukler devam eder, bas alip gider...

Ben tamamen katiliyorum psikologun dediklerine. Aksi halde insan hep eziliyor, haksizliga ve hatta tacize ugruyor. Bende oyleydim ve simdi tamamen aksine degistim, tabiri caizse kibirli oldum. Ama kimseye kotuluk yapmadan. Ne cok iyi insan taniyorum hakkini talep eden ama guzel kalpli insanlar, cok saygi duyuyorum, ornek aliyorum onlari. O insanlardan biri ayni o psikolog gibi demisti: "once sen, sen kendin".

Komik olan ne biliyormusunuz, kibirli olunca daha iyi insan oldum, insanlari daha az uzdum :)

Birde ben her insanin yaptigi yanlis davranisin neticesine katlanmali olduguna inaniyorum, aksi halde kotulukler devam eder, bas alip gider...

bana tavsiye verin. İcimdeki gereksiz empati, acıma duygusunu, karşıdakinin mağduriyetini düşünüp kendi mağduriyetimi unutmayı nasıl halledeceğim

yani ben de aynı şeyi düşündüm

psikolog dediğimiz sanki işi bırakmış da burada önceki konusunda yazan arkadaşlar da ya da buna yazanlar da bu alanda çalışmaya başlamış gibi hissettim bir an

kibirli olanlara git bir psikologla görüş aş bu durumu deriz ama onlar kibirli ol diye tavsiye veriyormuş ilginç
Aynen.
Psikoloji bilimiyle uzaktan yakından alakam yok meslek olarak. Sözelci bile değilim yani, ben daha doğru cümleler kurarım sanırım.

Mesela sevgili Astoria’da bazı konularda bizim saçma sapan cümlelerle düşündüğümüz şeyi bilimsel ve mesleki yaklaşımla şaaak diye tek cümleyle özetliyor.

Ya mesleki becerisi hiç yok yada ben yanlış düşünüyorum.

Yine de tabi konu sahibi ne kadar faydalanmış o önemli :)

bana tavsiye verin. İcimdeki gereksiz empati, acıma duygusunu, karşıdakinin mağduriyetini düşünüp kendi mağduriyetimi unutmayı nasıl halledeceğim

Zaten dunyada bir suru haksizlik var, neden karsi cikmayasiniz ki? Birisine kasten kotuluk yapmiyorsunuz, duzgun insan olmayi destekliyorsunuz. Burada uzulmeli ne var? Ama ben ilk once tam netlestirirdim karsidakinin hakketen haksiz olup-olmadigini. Yargic olman lazim, tam karar ver ve adaletli deger bic. O zaman tum gereksiz duygular kaybolur, icin rahat olur bence.

Sozlu tacize ugradiniz mesela, o adamin size oyle davranmasi yanina kar mi kalmali? Ne kadar da medeniyetsiz bir insanmis. Sikayet etmezseniz yarin baskasina belki daha kotu davranacak? Ihtimal da buyuk zaten. Haksiz davranisin haksiz oldugunu belirtmeniz lazim, hicbir degisiklik olmasa bile bunun kotu haraket oldugunu onun BILMESI lazim. Rahat-rahat dolasmamali, kolay yapilabilir birsey sanilmamali.
Yada temizlikci olsun, yanlis davranis oldugunu bilmeli sonucta. Siz ona durduk yerde kotuluk yapmiyorsunuz, kendinize yapilan kotuluye karsi cikmaya calisiyorsunuz. Acima duygusu kotuluk yaparken olmali.

Bir keresinde yeni ise duzeldigim yerde biri bana "ayy saclarinda senin cok dokulmus yaa..." demisti lavaboda. Bendede genetik dokulme var, caresi yok ve zaten bunun icin cok uzuluyorum. Ayri zaman olsa sessiz kalardim, kabalik etmeyeyim diye. Ama sessiz kalmadim, bunu soylemeye gerek yok dedim, zaten dokuldugunu biliyor ve uzuluyorum; bu iyilesmeyen genetik bir hastalik dedim. Neden oyle diyorsun ki, uzulecegimi hic dusunmuyormusun? Yani en azindan bilsin kotu davrandigini. Ben birisine azacik kaba laf desem gunlerle vicdanim agrir, o neden uzdugu halde rahat-rahat dolassin ve uzmeye devam etsin ki? En azindan utansin bari. Sizin durumda daha ciddi ama sonucta prensip ayni.

Kuzums en o psikologa birdaha gitme o nasil sey kibirli ol :110:

Bak kuzum sen cok.mutevazi bir insan olabilirsin, ol, dunyanin senin gibi dusunceli zarif ve mutevazi insanlara ihtiyaci var inan hayat daha guzel olur oncelikle bunu bir soyleyeyim
Insan iliskilerinde unutma hakli olmak saldirganligi gerektirmez ...

Mutevazi ol ama kendini enayi yerine koydurma dengeli ol bende yasadim bana bunu tavsiye ettiler ha beceremedim ama ana fikri anladin sen...

Ya psikologda bir sorun var ya sen psikoloğu yanlış anlamışsın ya da yanlış aktarıyorsun. Zira verdiği tavsiyeler hiç akl ı selim gelmedi bana

Bende aynı sizin gibiyim, bizim iyi niyetli olmamız kendimizi ezdirmemiz anlamına gelmez o bizim vicdanımızla alakalı bişey,, ben insanlara hayır demesini öğrendim ama bunu kibirlenerek ya da konumumdan yararlanarak değil, söyle düşünün karşınızdaki sise bir konuda yardım edemeyeceğini nasıl sizin kırılıp kırılmadığınızı düşünmeyerek söylüyorsa sizde öyle yapın, korkmayın istemediğiniz bişeyi karşınızdaki ne der ne yapar üzülür mg kırılır mı diye düşünmeden rahatça söyleyin,duygusal yaklaşmayın vr karşınızdaki insanın duygularını bu konuda önemsemeyin.

Back
X