- 26 Nisan 2014
- 418
- 73
- 38
- Konu Sahibi sempatiksayilir
-
İnsanları anlamak..
Ne bu insanlardaki kibir..
Kibir kibir kibir.. nereye kadar ? ..
Facebook ta mesela..
İnsanlar önüne gelen yemeğin fotoğrafını çekip orda burda paylaşacağım diye, önlerindeki yemek soğuyor .
Çok mu önemli, senin yediğini onların görmesi ? Alan var alamayan var,
Amacın ne senin, iyi niyetli olmadığın belli ?
Kendi olsa neyse, bir de direkt yemeği çekiyorlar, hiçbir açıklaması olamaz bunun..
Bu örnekler daha da çoğaltılabilir
İnsanlarda bu kibir oldukça insanlıktan bahsedemeyiz diye düşünüyorum
Ben insanların kibirden değil de moda adı altında yeni trend bu olduğu için yaptığını düşünüyorum. Yoksa bütün herkes kötü kalpli kraliçe misali "ahahahha işte bunları da görün bunları da canınız çeksin pislikler" dediğini düşünmüyorum. Cahillik olabilir. Ama kibir değil bence. Kibrin tanımı bu değil bence.
özünde haklısınız ama. Ben etkilenmiyorum açıkcası bu paylamışlardan.Çok resmi olduğum insanları eklemem zaten. Samimi olduğum insanların
paylaşımlarıda beni çok etkilemez. Alan alamayan meselesine gelince TV reklamları yeterince kötü zaten. Üstelik alamayan insanlar faceden daha çok reklamları görüyor çocuklar falan özellikle. .
Fıstık ya çevrende varsa gerçekten kibirle görgüsüzlüğü ayırt edersin. Kullanmayı sevmiyorum ama cemiyetten olan insanlardaki işte o kibir. İçlerinde tamam çok alçak gönüllü insanlar da var ama özellikle kadınların o botoxlu bakışlarından bunu çok rahat hissediyorsun.
Ben bu cemiyetten olan insanlardan milyon tane tanıyorum ama hiç onlardan biri olamadım. Dışarı da bile özel hayatımızda buluşamadık yani..
Ben buyuzden facebook falan kullanmiyorum.esim gosterdi birgun bir is arkadasi bayan asagi yukari ne kadar maas aldigi ortada sirf hava olsun diye bilmem ne yalisinda yemege gidiyor ayi yiyebildigide herhalde bie makarnaki okadat luks yerde makarnanin resmini cekmis.neymis efendim bilmem ne yalisinda bogaza karsi ywmek yemis bak bak bak..
Bilmiyorum İpek ya. Açıkçası foursquare'e ilk sardığımda her yerde check in yaptım. Benim Starbucks sevdamı bilir arkadaşlarım, gittiğim ülkelerde de gittim orda aldım Ristrettomu bastım fotomu. Kibir-görgüsüzlük gibi glmiyor bu bana. Ne görmemiş bir insanım ne de kibirden hazzederim aslında. Her yediğimi paylaşıyor muyum hayır. Ama paylaşa da bilirdim. Ne biliyim çok vaktim olsa, işim gücüm olmasa bunlara sarabilirdim de. Ne kötülüğüne yapardım ne de görmemişliğine ama. Yani bu konunun gideceği yerler belli. Kaç kere işlendi. Birine göre paylaşılan yemek görgüsüzlük, birine göre gidilen yerlerin resimleri, kiminin çocuğu olmuyor bebek fotoğraflarına dayanamıyor kimi hayatında o an kimse yoksa düğün fotoğraflarına, biri bebeğinin ultrasonunu paylaşanı taşlıyor diğeri evinin avizesini. Yani neden bu kadar nefret doluyuz anlamıyorum. Ben sadece yemek kısmına katılıyorum. Onda da daha çok dikkat ediyorum ama bu konu da gidecek gittiği yere kadar.
Kibirle konunun pek alakasını anlamadım kibir değildir onun adı evet bende hoşlanmam yemek paylaşılmasından ama paylaşana da saygım var ve bu kibir değildir
Bu da bir akım haline geldi.
Benim daha önce Fb kullanmayan arkadaşım bile şimdi evde yemek yapıyor resmini ekliyor bekleriz diye..
Yani bana komik geliyor ama dayanılmaz değil.
Görgüsüzlük namına yapanlar da mutlaka vardır ama hayatın tüm renkleri işte bunlar. Ben zaten ne FB, ne de diğer sosyal paylaşımları kullanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?