Kibirlenen insanlar..

Aynen öyle bir fotoğrafım var arkadaşım facebookta. iphone'umun çektim fotosunu koydum. Benim arkadaşlarım da bilir nasıl aldım o telefonu. Kaç ay düşündüm de aldım. Tanıdığım herkes de tebrik etti. Açıkçası iphone fotosu paylaştım diye görgüsüz olduğumu düşünecek kişi varsa listemde ikimize de bir iyilik yapsın çıkarsın arkadaşlıktan. Ben onun düşüncesini bilsem çoktan çıkarmıştım zaten. Ne iphone aldım diye adam oldum, ne iphone aldım diye bir şey kattı bu bana yeri gelir modelini çok sevdiğim ve aldığım bir biblonun da resmini koyarım ama o bibloya değil de iphone resmime laf söylüyorsa bir insan eziktir benim gözümde. Çünkü benim için ikisi de bir. Severek aldığım bir şey.

Son düzenleme:

Fb a gelene kadar o kadar çok iletişim aracı var ki. GSM ler artık utanmasalar bedava yapacaklar hatları..
Bu kadar gerekli değilse senin için kapat madem.

görgüsülük diyemezsiniz, bakın şunu anlamıyorsunuz o sitelerin amacı bu! kocasıyla duvarında cilveleşen de var, aldığı son model ürünün fotosunu koyan da var.. zaten artık smartphone= ekmek gibi birşey oldu, herkesin elinde ama küçük ama büyük bir tane var.. son model telefon kimseye "benim payam yok amca" dedirtip sezercik duruşu yaptırmıyor ki sizde iphone 5 yoktur da 4s vardır, o yoktur başka bir markanın ki vardır.. zaten telefonların da birbirlerinden pek bir farkı yok.. ipeğin dediği gibi kimse "baaaak bende ne var, sen de yok ki" demiyordur emin olun.. arkadaşların dedikleri gibi bu bir trend gelecek ve geçecek.. ha sizin listenizde gıcık olduklarınız vardır silin gitsin zaten

Diğer konunda da dedim sen erken yaşlanacaksın

Önceki konu maaşlardı
Şimdi erikler
Sırda ne var acaba

Ben olsam kendi hayatıma bakarım
Önemli olan benim maaşım, benim görgüm
Ha biri haber kaynağını komple kaplıyo çok mu abartılı paylaşımları 'haber kaynağında göster' i pasif eder keyfime bakarım

Erik çilek örneğini verdikten sonra eriğe mana bulmayın diye ıphone örneğini verdim değil mi, o ıphone alabildiği için bana görgüsüz geliyor, ama eğlence için de paylaşanı vardır ıphone u, hem de kutusuyla eğlence için paylaşır, bu örnekteki insan hem görgüsüz hem kibirli olmaz mı ?

ya ben her şeyi anlıyorum da şu öğrencilerin ellerindeki benimkinden iyi marka telefonları anlamıyorum. yani nasıl oluyor bu iş? Herkes demek her şeye ulaşabiliyor artık. O bizim dönemdeydi okulda dexter ayakkabı giymek ayrıcalıktı. Şimdi neler var neler…

Canım bak iphone muş bilmem neymiş neymiş bunların hepsi demode artık. Yani şöyle ticaret globalleştikçe yani var olan kaynaklar artıp rekabet çoğaldıkça her şey ucuzladı ve imkanlar arttı. İphone almak o insanın gelir seviyesini kesinlikle göstermiyor. Bazıları öyle algılayabilir ama 5-6 yaş gurubunda tablet varsa artık iphone ayağa düşmüştür.

Bu konu çok tartışıldı.Sadece sana şunu söyleyeceğim.Bakış açısına göre değişebilir.Sen kibir olarak algılarsın,bir başkası paylaşmak için paylaşmıştır.O zaman hiç reklamlar olmasın.Alan var alamayan var.Kimse giyinip sokağa çıkmasın giyern var giyemeyen var.Yemek siteleri,restoranlar kapansın.Restorana gidince cam kenarına oturmayalım görürler.Giden var gidemeyn var.Böyle şeylere çok takılmamak lazım.

Benim bir yegenim var Allah bağişlasin 16 yaşında. 2 yaşında yetim Kaldı, yengem asla evliliği düşünmedi biz de saygı duyduk çünkü çok severek evlenmislerdi. Bizim yanimizda oldular hep. Yegenim kardesim oldu beraber buyuduk gibi bi sey. Ben evlendim ve yengemle yegenim bana yatili misafirlige gelmislerdi. Eşim de yegenimle konusurken sormuş ne zamam doğdun, hangi ay falan diye. Yegenim de soylemis. Dogumgunune daha 3 gün varmış ki ben unutmustum ama ertesi gün gidecekleri için eşim çok güzel bir pasta yaptırmış mumlarla falan yollamis. Cok sevindi foto falan cektik. Ben hicbir sosyal paylasim sitesinde yokum eşim de yok ama yegenim kullaniyor. Derken denemek icin dedim ki can xim artik koyarsin fotoyu facebook'a. Bana dedi ki: ne kadar çirkin. Hayatta böyle bir sey yapmam, cok gorgusuzluk, alan var alamayan var niye gösteriş yapayim ki dedi. İşte o zaman aferin dedim koca bir aferin.. Benim canım kucucuk tatlım bile böyle dusunebiliyor fakat koca koca insanlar dusunemiyor.. Sadece yazik diyorum. Ha biz disarda dondurma da yemiyoruz. Gecen okulda 75 kurusu kalmis arkadaslariyla oturmuslar bi yerde demiski ya cips ismarliyim size diye ki asla tek yemez, almis cipsi ve icinden 7.5 lira cikmis hepsine dondurma almis.. Akilli bizim oglan masallah masallah.. koca koca insanlar örnek almalilar bence..
Selametle... ( paylasmak güzeldir)

Son düzenleyen: Moderatör:

burada çeşitli görüşleri görmek gerçekten güzel,
insan gereksiz şeylere sinir olmamayı umursamamayı öğrenmeli
bundan sonra o kadar kafaya takmayacağımı sanıyorum onun bunun paylaştığı fotoğrafı

facebooku kendilerini tanıtmak için bir araç olarak kullanıyorlar işte. "görgüsüzüm ben, baksana bana nasıl da görgüsüzüm'. atalarımız da demiş; yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat. eskiden yoktu böyle şeyler. evinde yemek pişirsen komşuya kokusu gitmiştir canı çekmesin, deyip az yada çok tadına bakacak kadar o yemek komşunun ayağına götürülürdü. şimdilerde ise yemeğiyle gurur yapan yada kalite yaratmaya çalışan ya da bilmiyorum her ne saik adı altında yapılıyorsa bu eylem bunu yapan insan müsveddeleri türedi hızla. bakteri gibi bir gecede iki katına çıkarcasına artıyor bu tipler gün geçtikçe.

Dün hayatım da ilk kez pizza yaptım ve inanamıyorum hala harika oldu.
Çok isterdim resmini koymayı ve arkadaşlarımdan övgü almayı ama maalesef sırf böyle düşüncelerden ötürü koymuyorum.
Her koyulan foto da art niyet aramamak lazım bence.artık böyle düşünüyorum.

öğrenciler, yemiyor içmiyor iyi mekanlara gidiyorlar, onlarınki de ayrı biçim ben de öğrenciyim ama ne yediğimi ne içtiğimi kimse görmez, bir ufak çikolatanın bile fotoğrafını çekmem ne gerek,

ayrıca o telefonlar taksitle alınmış telefonlar ve içinde kontör de yoktur coguna baksanız

Kendine iyilik etmiş olursun
Beğenmediğini sil gitsin hatta çok mu önemli listende durması

yanlış mı düşünüyorum diye tereddüt ediyorum ama yıllardır öfkelenmişim olmuyor, bu bir moda olsa yıllardır olmazdı ne zamandır böyle yok yok yok vazgeçilmiyor

Aynen
Bizim topiğin kızları da bilir
Ben mutfağa evlendikten sonra girdiğimden
Yemeklerim hep 'ilk' ti
Hani başardım gibisinden paylaşırdım önceleri
Şimdi yeni bişey bile denesem paylaşmıyorum

birde mutemadiyen waffle,pizza,çiğköfte türü şeyler yemektedir.bir mercimek çorbası olsun,bir patlıcan yemeği olsun yediğini göremezsiniz atılmaz onların resmi...

tatminsizlik sorunu bu şekilde başlıyor işte Ipekciğim. Her yaş grubu, her şeye çok kolay bir şekilde sahip olunca ne çalışmanın, ne de kazanarak birşeyleri elde etmenin hiç bir anlamı kalmıyor onlar için. asıl sorun fb falan değil bence de bu..

Mesajının tamamına katılamadım ama alıntıladığım şu kısım,bu paylaşımları sevmeme sebebimi özetliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…