- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi sempatiksayilir
-
sileceğim zaten o insanları yakında . bu arada instagram falan kullanmıyorum sadece facebook kullanıyorum,
fakat anlatamıyorum galiba
Sorun şu,
Neden sadece yemeğin fotoğrafı ???
Ya kardeşim sen kendini çek, yemek kenardan çıkar buna kimse bir şey diyemez,
adam alıyor telefonu üstten direkt yemeği çekiyor
Geçenlerde biri paylaşmış meyve tabağı eriktir çilektir odur budur, ama direkt üstten çekmiş, ona nıye yedin niye aldın diyen mi var, yok, ama o illaki o siteye koyacak, bakın ben keyf yapıyorum mesajı gizliden.
Erik mi diyeceksiniz, geçenlerde aldığı son model ıphone fotoğrafını çekeni gördüm, hem de kutusuyla hem görgüsüzlük hem kibirdir bu. Görgüsüzlük ile kibiri karşılaştıran arkadaş olmuş, çok çok farklı şeyler değil. Kibirin olduğu yerde görgüsüzlük de vardır, görgüsüzlüğün olduğu yerde de kibir.
ben facebook u iletişim için kullanıyorum mesela, bir de bunu yapan insanlar hep aynı kişiler, sadece yemek değil her şey, aldığı yeni telefon olsun yediği olsun farketmiyor, zihniyeti o onun,
bu arada yüzümü güldürdün teşekkür ederim, o da olası yakında korkarım ki
sileceğim zaten o insanları yakında . bu arada instagram falan kullanmıyorum sadece facebook kullanıyorum,
Sorun şu,
Geçenlerde biri paylaşmış meyve tabağı eriktir çilektir odur budur, ama direkt üstten çekmiş, ona nıye yedin niye aldın diyen mi var, yok, ama o illaki o siteye koyacak, bakın ben keyf yapıyorum mesajı gizliden.
Erik mi diyeceksiniz, geçenlerde aldığı son model ıphone fotoğrafını çekeni gördüm, hem de kutusuyla hem görgüsüzlük hem kibirdir bu. Görgüsüzlük ile kibiri karşılaştıran arkadaş olmuş, çok çok farklı şeyler değil. Kibirin olduğu yerde görgüsüzlük de vardır, görgüsüzlüğün olduğu yerde de kibir.
Neden bu kadar takıntılısın? Yani kimse çilek, erik alamaz mı? Sadece çok parası olan insanlar alıp yiyebildiği için resmini çekmesi sana görgüsüzlük geliyor. Yoksa neden rahatsız olasın ki?
Bunu yapanların içinde görgüsüzü de vardır ama eğlence için olanı da vardır. Bence çok fazla sıfatlaştırmaya gerek yok.
dediklerin görgüsüzlük olabilir belki ama asla kibir değil..
kibirli insanı ancak tanıdığın zaman kibirli dersin ve şak diye anlaşılır bu.
görgüsülük diyemezsiniz, bakın şunu anlamıyorsunuz o sitelerin amacı bu! kocasıyla duvarında cilveleşen de var, aldığı son model ürünün fotosunu koyan da var.. zaten artık smartphone= ekmek gibi birşey oldu, herkesin elinde ama küçük ama büyük bir tane var.. son model telefon kimseye "benim payam yok amca" dedirtip sezercik duruşu yaptırmıyor kisizde iphone 5 yoktur da 4s vardır, o yoktur başka bir markanın ki vardır.. zaten telefonların da birbirlerinden pek bir farkı yok.. ipeğin dediği gibi kimse "baaaak bende ne var, sen de yok ki" demiyordur emin olun.. arkadaşların dedikleri gibi bu bir trend gelecek ve geçecek.. ha sizin listenizde gıcık olduklarınız vardır silin gitsin zaten
Erik çilek örneğini verdikten sonra eriğe mana bulmayın diye ıphone örneğini verdim değil mi, o ıphone alabildiği için bana görgüsüz geliyor, ama eğlence için de paylaşanı vardır ıphone u, hem de kutusuyla eğlence için paylaşır, bu örnekteki insan hem görgüsüz hem kibirli olmaz mı ?
Bu konu çok tartışıldı.Sadece sana şunu söyleyeceğim.Bakış açısına göre değişebilir.Sen kibir olarak algılarsın,bir başkası paylaşmak için paylaşmıştır.O zaman hiç reklamlar olmasın.Alan var alamayan var.Kimse giyinip sokağa çıkmasın giyern var giyemeyen var.Yemek siteleri,restoranlar kapansın.Restorana gidince cam kenarına oturmayalım görürler.Giden var gidemeyn var.Böyle şeylere çok takılmamak lazım.İnsanları anlamak..
Ne bu insanlardaki kibir..
Kibir kibir kibir.. nereye kadar ? ..
Facebook ta mesela..
İnsanlar önüne gelen yemeğin fotoğrafını çekip orda burda paylaşacağım diye, önlerindeki yemek soğuyor .
Çok mu önemli, senin yediğini onların görmesi ? Alan var alamayan var,
Amacın ne senin, iyi niyetli olmadığın belli ?
Kendi olsa neyse, bir de direkt yemeği çekiyorlar, hiçbir açıklaması olamaz bunun..
Bu örnekler daha da çoğaltılabilir
İnsanlarda bu kibir oldukça insanlıktan bahsedemeyiz diye düşünüyorum
Diğer konunda da dedim sen erken yaşlanacaksın
Önceki konu maaşlardı
Şimdi erikler
Sırda ne var acaba
Ben olsam kendi hayatıma bakarım
Önemli olan benim maaşım, benim görgüm
Ha biri haber kaynağını komple kaplıyo çok mu abartılı paylaşımları 'haber kaynağında göster' i pasif eder keyfime bakarım
ben facebook u iletişim için kullanıyorum mesela, bir de bunu yapan insanlar hep aynı kişiler, sadece yemek değil her şey, aldığı yeni telefon olsun yediği olsun farketmiyor, zihniyeti o onun,
bu arada yüzümü güldürdün teşekkür ederim, o da olası yakında korkarım ki
Dün hayatım da ilk kez pizza yaptım ve inanamıyorum hala harika oldu.sileceğim zaten o insanları yakında . bu arada instagram falan kullanmıyorum sadece facebook kullanıyorum,
Sorun şu,
ya ben her şeyi anlıyorum da şu öğrencilerin ellerindeki benimkinden iyi marka telefonları anlamıyorum. yani nasıl oluyor bu iş? Herkes demek her şeye ulaşabiliyor artık. O bizim dönemdeydi okulda dexter ayakkabı giymek ayrıcalıktı. Şimdi neler var neler…
burada çeşitli görüşleri görmek gerçekten güzel,
insan gereksiz şeylere sinir olmamayı umursamamayı öğrenmeli
bundan sonra o kadar kafaya takmayacağımı sanıyorum onun bunun paylaştığı fotoğrafı
Dün hayatım da ilk kez pizza yaptım ve inanamıyorum hala harika oldu.
Çok isterdim resmini koymayı ve arkadaşlarımdan övgü almayı ama maalesef sırf böyle düşüncelerden ötürü koymuyorum.
Her koyulan foto da art niyet aramamak lazım bence.artık böyle düşünüyorum.
Dün hayatım da ilk kez pizza yaptım ve inanamıyorum hala harika oldu.
Çok isterdim resmini koymayı ve arkadaşlarımdan övgü almayı ama maalesef sırf böyle düşüncelerden ötürü koymuyorum.
Her koyulan foto da art niyet aramamak lazım bence.artık böyle düşünüyorum.
ya ben her şeyi anlıyorum da şu öğrencilerin ellerindeki benimkinden iyi marka telefonları anlamıyorum. yani nasıl oluyor bu iş? Herkes demek her şeye ulaşabiliyor artık. O bizim dönemdeydi okulda dexter ayakkabı giymek ayrıcalıktı. Şimdi neler var neler
Kendine iyilik etmiş olursun
Beğenmediğini sil gitsin hatta çok mu önemli listende durması
atalarımız da demiş; yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat. eskiden yoktu böyle şeyler. evinde yemek pişirsen komşuya kokusu gitmiştir canı çekmesin, deyip az yada çok tadına bakacak kadar o yemek komşunun ayağına götürülürdü.:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?