Kibirlenen insanlar..

ben arada bir yemek yaptigim icin
paylasirim arada saheserimi
Ama listemde akrabalar,benimle denk insanlar oldugu icin sorun olmuyor.
Afrikali cocuklar yok hic birimizin listesinde. İnternete girecek parayi bulan yemeginide bulucak.
o sunu bu sunu da..
bir karismadigimiz insanlarin sosyal hayati kalmisti onuda yapiyoruz..

Ben hastanede checkin yapanlara katlanamıyorum. Kan aldırmaya gidip checkin yapıyorlar. Altına 20 kişi yorum yapıyor geçmiş olsun ne oldu merak ettik bilmem ne. İnsanları merak ettirmeye ne gerek var bu tip şeylerle. İlgi manyaklığından başka bir şey değil bence. Güzel anların paylaşılması hoşuma gidiyor. yurtdışına gidip gezip değişik şeyler yiyenlere bakmaya bayılıyorum.

Her sabah günaydın selfiesi yapan birkaç hatun var onları sildim o kadar. Suratını niye göreyim her sabah senin ya :)

Bunu insanların gözüne sokmak yani görgüsüzlük ya da caka satmak için yaptığından emin misin?
Belki son derece masumane bir paylaşımdır.
Belki uzun zamandır gitmek istediği bir yerdi..
belki gerçekten egoları sıfırda olan biridir de başkalarının egoları yüksek olduğu için onu ters anlıyordur.
Ben kredi kartlarının hayatımıza bu denli girdiği ve her hizmetin bu kadar ucuzladığı bir dönemde bu tür şeyleri üstünlük olarak görmüyorum. Öğrenciler bile 12 ay taksitle en lüks mekanlarda tatil yapıyor.

Bakın gittiğimiz yerlerde bir dünya resim çekeriz. Öyle ki bence o anları kaçırırız. Yani daha sonra yeniden bakmaksa amaç aç internetten yaz falanca yer onlarca resim. O yüzden içinde benim ya da sevdiklerimin olmadığı fotoğraflar anlamsız gelir bana. Ama kimseye de hepiniz xsiniz, bu fotoğrafları x sebebiyle çekiyorsunuz, anı kaçırıyorsunuz, sırf foto çekmek içn gittiniz di mi oraya falan demem. Anlamsız çünkü.

hazır herkes buradayken ben de sorayım.. paylaşımları görmekten şikayetçi arkadaşlar, yahu neden Facebook, Foursquare, Instagram kullanıyorsunuz ki? O sosyal ağların amacı bu, paylaşmak.. ister yemek yerken paylaşır, ister uyurken paylaşır.. yemek paylaşma alamayan var, çocuğunun fotosonu paylaşma çocuk hasreti çeken var, düğün paylaşma nişanlısından ayrılan var, ev paylaşma kirada oturan var, elbise paylaşma çıplak gezen var, var da var.. adamlar bunları paylaşmak isteyenler için app hazırlamış, siz neden paylaşılıyor diyorsunuz paylaşmak kibir değil de, paylaşılan bir şeyi bu kadar dert edip konu açmak garip.. aha ben de yazdım

Ben de ünlülerin çektiği saçma resimlere dayanamıyorum. Resim yarışına girmiş gibi hepsi..
Özellikle de ivana sert i görmeye ve türk kimliğini kullanmaya çalışması bana çok yapmacık geliyor.
Bir kısmı sadece reklam amaçlı, bir kısmı gerçekten egolu..
Yani bazılarına gerçekten dayanamıyorum..

cok dogru gercekten

O yüzden içinde benim ya da sevdiklerimin olmadığı fotoğraflar anlamsız gelir bana. ' demişsiniz. tamam zaten sorun o. Sorun yemeğin fotoğrafı, bir masa etrafında fotoğraf çekilir kıyıdan köşeden yemek gözükür, ben bundan bahsetmiyorum, sadece yemeğin fotoğrafını çekip paylaşmak nedir?

Büyüklenmek, büyüklük taslamak, ululuk iddia etmek. Kendini başkalarından yüksek görerek onları aşağılamak buna kibir denir alıntı bir yazıdır
Fotoğrafla alakası olduğunu yine sanmıyorumYemek fotoğrafı paylaşmak bir akım gibi özentilik bana göre pahalı mekanlarda yapılan paylaşma da sadece bir havadır bana göre tabi ki ama o akımın içerisindekiler için sadece akımı takip etmek modaya uymaktır dediğim gibi yapmam hoşnutta olmam ama paylaşandan da banane der geçerim beni ilgilendirmez

Kesinlikle doğru. Benim hiç birine üyeliğim yok. Sabahları gazete karıştırırken bir tek ünlülerinkine bakıyorum bazen o kadar. Hiç kimseden de rahatsız olmuyorum. Gerçekten hem paylaşıyorlar hem de rahatsızlık diz boyu..

Amaç ne olabilir sence peki?
"baak biz yiyoruz, yiyebiliyoruz..." bu mu?
çok bayat değil mi?

Yeni bir trenddir. Sırf bunun için bile applicationlar var. Foursquare'in yemek için olanı. Her trend iyidir diye bir şey yok ama insanlara yok görgüsüz yok kibirli diye kin kusmadan önce düşünmek lazım. Misal bu anneler gününde belki anne temalı bir şey paylaşacaksınız, arkadaş listenizdeki yüzlerce kişiden annesi ölmüş biri olabileceğini düşünecke misiniz? Yani bazen insanlar sırf akıma takılıp bazı şeyleri yapar. Ama bu onları kötü kalpli iğrenç insanlar yapmaz. Hayatında hiç mi o yemekten görmedi de görgüsüz olacak ya da level mı atladı o yemeği yiyince de kibirli olacak. Sadece son modaya uydu o kadar. Omuzdaki vatkalar gibi düşün. Bir gün gelir moda olmaktan çıkar.

şu cümle iyiydi...:13:

cidden bu her yediğini paylaşanlar facebook'u kullanma gayesini anlamamış,görgüsüz insanlar..benim arkadaş listemde'de maalesef var bunlardan,adam ilk önce yemeğin fotosunu koyuyor yedikten sonra'da boş tabağın fotoğrafını paylaşıyor yakında sıçtığı b..kun resmini koyup buda son hali demesinden korkuyorum.

sileceğim zaten o insanları yakında . bu arada instagram falan kullanmıyorum sadece facebook kullanıyorum,

fakat anlatamıyorum galiba
Sorun şu,

Neden sadece yemeğin fotoğrafı ???
Ya kardeşim sen kendini çek, yemek kenardan çıkar buna kimse bir şey diyemez,
adam alıyor telefonu üstten direkt yemeği çekiyor
Geçenlerde biri paylaşmış meyve tabağı eriktir çilektir odur budur, ama direkt üstten çekmiş, ona nıye yedin niye aldın diyen mi var, yok, ama o illaki o siteye koyacak, bakın ben keyf yapıyorum mesajı gizliden.

Erik mi diyeceksiniz, geçenlerde aldığı son model ıphone fotoğrafını çekeni gördüm, hem de kutusuyla hem görgüsüzlük hem kibirdir bu. Görgüsüzlük ile kibiri karşılaştıran arkadaş olmuş, çok çok farklı şeyler değil. Kibirin olduğu yerde görgüsüzlük de vardır, görgüsüzlüğün olduğu yerde de kibir.

Kibir değil ki bu...Kim ne yiyorsa onu çekiyor.
Öğrenci hamburgecide çeker,orta halli biri köftecide çeker,zengin olan lüks restoranda çekecek tabii.
Bu tür paylaşımları sevmemekle beraber,parası olana hava atıyor demek doğru gelmiyor.

Neden bu kadar takıntılısın? Yani kimse çilek, erik alamaz mı? Sadece çok parası olan insanlar alıp yiyebildiği için resmini çekmesi sana görgüsüzlük geliyor. Yoksa neden rahatsız olasın ki?
Bunu yapanların içinde görgüsüzü de vardır ama eğlence için olanı da vardır. Bence çok fazla sıfatlaştırmaya gerek yok.
dediklerin görgüsüzlük olabilir belki ama asla kibir değil..
kibirli insanı ancak tanıdığın zaman kibirli dersin ve şak diye anlaşılır bu.

ben facebook u iletişim için kullanıyorum mesela, bir de bunu yapan insanlar hep aynı kişiler, sadece yemek değil her şey, aldığı yeni telefon olsun yediği olsun farketmiyor, zihniyeti o onun,

bu arada yüzümü güldürdün teşekkür ederim, o da olası yakında korkarım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…