- Konu Sahibi sempatiksayilir
-
Ben buyuzden facebook falan kullanmiyorum.esim gosterdi birgun bir is arkadasi bayan asagi yukari ne kadar maas aldigi ortada sirf hava olsun diye bilmem ne yalisinda yemege gidiyor ayi yiyebildigide herhalde bie makarnaki okadat luks yerde makarnanin resmini cekmis.neymis efendim bilmem ne yalisinda bogaza karsi ywmek yemis bak bak bak..
kibirle nasıl alaka kuramıyorsunuz ben de onu anlamadım ? kibir nedir övünmektir
o lüks mekanda, oranın tadını çıkarmaktan çok daha önemsedikleri, fotoğrafını çekip paylaşmak oluyor, ta ki bunu yapmak dedim ya çok daha önemseniyor yemeğin her neyse önündekinin soğumasından,
yani insanlar o mekanın o yemeğin tadını çıkaracakları yerde ellerinde telefon paylaş paylaşabildiğini , resmen o fotoğrafı paylaşabilmek için o yemeği yiyorlar. kibirdir bu, yer etiketleyene lafım yok ama direkt yemeğin fotoğrafını koyan kişinin yaptığı,
' Bu yemeği yiyebiliyorum, ben bunu alabiliyorum ' demekten farksızdır.
Peki sizce kibir değil de nedir? Ne gibi bir açıklaması olabilir, yemek geldiği an fotoğrafını çekip paylaşım sitesine koymanın ?
Arkadaş senin parayla kesin bir derdin var diyerek hayır olsun inşallah diyorum.
Bunu insanların gözüne sokmak yani görgüsüzlük ya da caka satmak için yaptığından emin misin?
Belki son derece masumane bir paylaşımdır.
Belki uzun zamandır gitmek istediği bir yerdi..
belki gerçekten egoları sıfırda olan biridir de başkalarının egoları yüksek olduğu için onu ters anlıyordur.
Ben kredi kartlarının hayatımıza bu denli girdiği ve her hizmetin bu kadar ucuzladığı bir dönemde bu tür şeyleri üstünlük olarak görmüyorum. Öğrenciler bile 12 ay taksitle en lüks mekanlarda tatil yapıyor.
Bakın gittiğimiz yerlerde bir dünya resim çekeriz. Öyle ki bence o anları kaçırırız. Yani daha sonra yeniden bakmaksa amaç aç internetten yaz falanca yer onlarca resim. O yüzden içinde benim ya da sevdiklerimin olmadığı fotoğraflar anlamsız gelir bana. Ama kimseye de hepiniz xsiniz, bu fotoğrafları x sebebiyle çekiyorsunuz, anı kaçırıyorsunuz, sırf foto çekmek içn gittiniz di mi oraya falan demem. Anlamsız çünkü.
kibirle nasıl alaka kuramıyorsunuz ben de onu anlamadım ? kibir nedir övünmektir
o lüks mekanda, oranın tadını çıkarmaktan çok daha önemsedikleri, fotoğrafını çekip paylaşmak oluyor, ta ki bunu yapmak dedim ya çok daha önemseniyor yemeğin her neyse önündekinin soğumasından,
yani insanlar o mekanın o yemeğin tadını çıkaracakları yerde ellerinde telefon paylaş paylaşabildiğini , resmen o fotoğrafı paylaşabilmek için o yemeği yiyorlar. kibirdir bu, yer etiketleyene lafım yok ama direkt yemeğin fotoğrafını koyan kişinin yaptığı,
' Bu yemeği yiyebiliyorum, ben bunu alabiliyorum ' demekten farksızdır.
Peki sizce kibir değil de nedir? Ne gibi bir açıklaması olabilir, yemek geldiği an fotoğrafını çekip paylaşım sitesine koymanın ?
hazır herkes buradayken ben de sorayım.. paylaşımları görmekten şikayetçi arkadaşlar, yahu neden Facebook, Foursquare, Instagram kullanıyorsunuz ki? O sosyal ağların amacı bu, paylaşmak.. ister yemek yerken paylaşır, ister uyurken paylaşır.. yemek paylaşma alamayan var, çocuğunun fotosonu paylaşma çocuk hasreti çeken var, düğün paylaşma nişanlısından ayrılan var, ev paylaşma kirada oturan var, elbise paylaşma çıplak gezen var, var da var.. adamlar bunları paylaşmak isteyenler için app hazırlamış, siz neden paylaşılıyor diyorsunuzpaylaşmak kibir değil de, paylaşılan bir şeyi bu kadar dert edip konu açmak garip.. aha ben de yazdım
O yüzden içinde benim ya da sevdiklerimin olmadığı fotoğraflar anlamsız gelir bana. ' demişsiniz. tamam zaten sorun o. Sorun yemeğin fotoğrafı, bir masa etrafında fotoğraf çekilir kıyıdan köşeden yemek gözükür, ben bundan bahsetmiyorum, sadece yemeğin fotoğrafını çekip paylaşmak nedir?
O yüzden içinde benim ya da sevdiklerimin olmadığı fotoğraflar anlamsız gelir bana. ' demişsiniz. tamam zaten sorun o. Sorun yemeğin fotoğrafı, bir masa etrafında fotoğraf çekilir kıyıdan köşeden yemek gözükür, ben bundan bahsetmiyorum, sadece yemeğin fotoğrafını çekip paylaşmak nedir?
Yeni bir trenddir. Sırf bunun için bile applicationlar var. Foursquare'in yemek için olanı. Her trend iyidir diye bir şey yok ama insanlara yok görgüsüz yok kibirli diye kin kusmadan önce düşünmek lazım. Misal bu anneler gününde belki anne temalı bir şey paylaşacaksınız, arkadaş listenizdeki yüzlerce kişiden annesi ölmüş biri olabileceğini düşünecke misiniz? Yani bazen insanlar sırf akıma takılıp bazı şeyleri yapar. Ama bu onları kötü kalpli iğrenç insanlar yapmaz. Hayatında hiç mi o yemekten görmedi de görgüsüz olacak ya da level mı atladı o yemeği yiyince de kibirli olacak. Sadece son modaya uydu o kadar. Omuzdaki vatkalar gibi düşün. Bir gün gelir moda olmaktan çıkar.
hazır herkes buradayken ben de sorayım.. paylaşımları görmekten şikayetçi arkadaşlar, yahu neden Facebook, Foursquare, Instagram kullanıyorsunuz ki? O sosyal ağların amacı bu, paylaşmak.. ister yemek yerken paylaşır, ister uyurken paylaşır.. yemek paylaşma alamayan var, çocuğunun fotosonu paylaşma çocuk hasreti çeken var, düğün paylaşma nişanlısından ayrılan var, ev paylaşma kirada oturan var, elbise paylaşma çıplak gezen var, var da var.. adamlar bunları paylaşmak isteyenler için app hazırlamış, siz neden paylaşılıyor diyorsunuzpaylaşmak kibir değil de, paylaşılan bir şeyi bu kadar dert edip konu açmak garip.. aha ben de yazdım
Amaç ne olabilir sence peki?
"baak biz yiyoruz, yiyebiliyoruz..." bu mu?
çok bayat değil mi?
sileceğim zaten o insanları yakında . bu arada instagram falan kullanmıyorum sadece facebook kullanıyorum,
fakat anlatamıyorum galiba
Sorun şu,
Neden sadece yemeğin fotoğrafı ???
Ya kardeşim sen kendini çek, yemek kenardan çıkar buna kimse bir şey diyemez,
adam alıyor telefonu üstten direkt yemeği çekiyor
Geçenlerde biri paylaşmış meyve tabağı eriktir çilektir odur budur, ama direkt üstten çekmiş, ona nıye yedin niye aldın diyen mi var, yok, ama o illaki o siteye koyacak, bakın ben keyf yapıyorum mesajı gizliden.
Erik mi diyeceksiniz, geçenlerde aldığı son model ıphone fotoğrafını çekeni gördüm, hem de kutusuyla hem görgüsüzlük hem kibirdir bu. Görgüsüzlük ile kibiri karşılaştıran arkadaş olmuş, çok çok farklı şeyler değil. Kibirin olduğu yerde görgüsüzlük de vardır, görgüsüzlüğün olduğu yerde de kibir.
cidden bu her yediğini paylaşanlar facebook'u kullanma gayesini anlamamış,görgüsüz insanlar..benim arkadaş listemde'de maalesef var bunlardan,adam ilk önce yemeğin fotosunu koyuyor yedikten sonra'da boş tabağın fotoğrafını paylaşıyor yakında sıçtığı b..kun resmini koyup buda son hali demesinden korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?