Aşağılanmak falan tahmin ama istenmediğim konusunda eminim annem kendisinden duymuşValla ben bişey yapmadım onlar yaptı ne yaptıysaeşimi maddi olarak sömürüyorlardı evlenmesini pek istemediler bir sürü saygısızlık yaptılar aileme eşim vazgeçmedi düğünümüze filan gelmediler 3 yıldır ufacık bir iyilikleri olmadı hep zarar ziyan saygısızlık diz boyu. Namusuma kadar dil uzattı o kaynana iftiralar yalanlar dolanlar gırla bütün bunlara karşı hiç muhatap olmadım çünkü tam kara cahiller laftan sözden anlamazlar anlasalar utanmazlar o yüzden kendi etti kendi buldu. Eşim de konuşmuyor görüşmüyor zaten onlar ancak para istemek için ararlar eşimi yaşadıklarımı anlatsam kendi kaynananı anam diye bağrına basarsın o yüzden çok takma kafana eşinle mutluluğuna bak onları sevmesen de saygı duy ki gerçekten tahminlerle istenmiyorum demek çok yanlış.
İnşallah sağolun :)Yaptıklarını tamamen görmezden gelin. Mesafeli ve ilgisiz bir tutum takının. Onların da kibiri çöker, size karşı. Gelip gitmeyi de keserler.
Sabırlı olursanız oluyor bu dediklerim
Anliyor gibi yap kelimeleri anladigini söyle.Zamanla cok daha gelişiyor gerilme.Öğreniyorum dili konuştuklarından da bazı kelimeleri anlıyorum ama hepsi gibi olmuyor tabi
O istediği kadar istemesin onun isteğiyle olacak iş değil evlenmişsin bitmiş gitmiş. Dediğim gibi özgüvenli ol suşisini evinde yesin kaynana senin evin senin kuralların beğenmeyen yemesin nimet yahu... Saygıda kusur etme yoksa eşinle çok sorun yaşarsın. Herkes kendine yakışanı yapar sen de sana en çok yakıştığı şekilde ağırla onları.Aşağılanmak falan tahmin ama istenmediğim konusunda eminim annem kendisinden duymuş
Keşke öyle olsak bizde hiç görüşmesek ya da resmi olarak görüşsek ne güzel olurdu
Çok sabırsızımAnliyor gibi yap kelimeleri anladigini söyle.Zamanla cok daha gelişiyor gerilme.
Saygısızlık yapmamaya çalışıyorum şuana kadar bilerek bir şey yapmadımO istediği kadar istemesin onun isteğiyle olacak iş değil evlenmişsin bitmiş gitmiş. Dediğim gibi özgüvenli ol suşisini evinde yesin kaynana senin evin senin kuralların beğenmeyen yemesin nimet yahu... Saygıda kusur etme yoksa eşinle çok sorun yaşarsın. Herkes kendine yakışanı yapar sen de sana en çok yakıştığı şekilde ağırla onları.
Benim kaynana modelinden o zaman seninki de laftan anlamaz öyleleri anlayacak insan öyle konuşmaz zaten. Boşver çok muhatap olmaSaygısızlık yapmamaya çalışıyorum şuana kadar bilerek bir şey yapmadım
Ama bi kaç gün önce gittik sinirden çatlamak üzereydim beni yalnız buldu ya hemen düştü çenesi anneme saydırmaya başladı çok zoruma gitti savundum tabiki ama başkası olsaydı o lafları bi tarafına sokardım ona o kadar kaba olamadım hala kafamla konuşuyorum sinir oldum lafları çok kötü dam dum konuşuyor hiç düşünmeden tartmadan herkese karşı böyle
Sana öğretiyim dersem aşırı bozulurlar aramızda 30 yaş fark var :))
Eşim bana birşey demez hatta beni savunurNe bozulacak ya boşversene sen bozulsunlar o zamn eşin birşey derse diyeceğin laf hazır kusura bakma hayatım cahilligime ver affedersin yurtdışında oldukları için unuttukları diye düşünmüştüm dersin de çık işin içinden
Eşim bana birşey demez hatta beni savunur
Deneyelim bakalım :)
Eşimi düşündüm şimdi bana destek verir diye bi taraftan da senin söylediklerin fena gaza geldim gömerim ben onlarıEsin bir şey demeden ne güzel benim ki de öyle gerekirse laf şok der her zaman ileri gitmeden :) o zamn sen bunu dene azcik da sen kucumse bakalım küçük nasıl oluyormuş azcik tadına baksinlar :)
Eşimi düşündüm şimdi bana destek verir diye bi taraftan da senin söylediklerin fena gaza geldim gömerim ben onları
Bence de haberinin olması iyi bişey bende hep anlatırım herkesten önce ben anlatırım döne döne anlatırım :)Sen yap yap dediğimi yap ama eşinle bunu yapmadan konuş ben hep öyle yaparım birşey yapacağım zaman bir gün öncesinden okeylersen yapicam derim haberi olsun ki ona söylediklerinde adam mal gbi kalmasın Hep bu yontemim ise yaramıştır dayısı yada annesi aradığında böyle böyle olmuş diye.benim haberim var der onlarda susuarlar :)))
eşinin hatrına kibarca ağırla gerisini takmaMerhaba, öncelikle bir soru sorayım
kv nize ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz ve arıyorsunuz ? Mesafelerle ve çalışıp çalışmadığınız ile birlikte söylerseniz sevinirim
Konuma gelince pazar günü görümcem ve kızları ilk defa evimize gelecekler
Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama bunlar beni beğenmiyor
Köylüleri kötülemek için bu örneği vermiyorum ama öyle bir kalıp var tam bir "köylü-şehirli" gibi düşünüyorlar
Eşimle akraba evliliği yaptık ailelerimiz mahalleye kadar aynı bölgeden çıkma
Ama bunlar yurtdışında yaşamaya başlayınca nerden geldiklerini unutmuşlar burunları büyümüş
Bana bir kötülükleri olmadı bir kaç kere konuştuk şimdiye kadar gayet normal konuşup davrandı ama ben yine de kardeşleriyle kendi arasındaki konuşmalardan davranışlarından beni küçük gördüklerini anlayabiliyorum
Pazar günü bana bişey demeseler de büyük ihtimalle evimizi ve yemekleri beğenmyckler
(Yemek konusunda da tamamen kültür farkı oluşmuş durumda türk yemeklerini pek bilmezler)
Açıkçası benim hiç umrumda değil beğenip beğenmemeleri aslını unutan onlar ama ben bu durumu nasıl atlatabilirim onları kırmadan aslını hatırlatmak istiyorum çünkü her zaman bu böyle gidemez benim için önemli olmasa bile onların gözünde ezilmek istemiyorum
Bir de bazen düşüncesizlik yapıp benim yanımda yabancı dil kullanıyorlar yani benim anlamamam için.
Bunu ben direk söylemeli miyim onlara ya da eşime söyleyip kibarca o mu onları uyarmalı ?
Az ve öz :)eşinin hatrına kibarca ağırla gerisini takma
Bence de haberinin olması iyi bişey bende hep anlatırım herkesten önce ben anlatırım döne döne anlatırım :)
Bir de yapmadan önce anlatayım bakalım ne olck
Tabi yapmam için onlardan bir hamle beklemem gerekiyor malesef
Az ve öz :)
Teşekkür ederim
Valla eşim de öyle özellikle bi misafir geleceği zaman evde olduğu günlerde çağırır sabahtan kalkıp süpürür siler sağolsunTabi ki mesela bir olay olmuştu bizi ailesinden biri gelin yemeğine aldı beni kuzenleri hiç takması mal gbi oturdum orda benim sinirlendigimi anladı biri kalktı x sana kuzenlerle gelelim.bir gün dedi bana Soran yok ve bunu Soran bir bayan benm n kdr sinirlendigimi anlayınca on dk sonra kalktık arabaya biner binmez bu terbiyesizliği benim evimde yapmaya kalktığındacevabim ağır olacak dedim ben çağırmasan cagirmayacaksin dedim ve o olaydan 3 ay sonra da evime çağırdım ve eşimle bir gün önceden bak en ufak terbiyesizliği de kimin evinde olduğunu hatırlatırım diye her defasında söyledim oda zaten o zamn laf sokmaman hataydı dedi. Geldiklerinde ise erkeklerin iş yapmasını hiç iyi karşılaşmalar hatta kıskanırlar :) bn de eşim sağolsun evimi süpürür Allah herkese böyle eş versin diye konuştum durdum catladilar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?