Kibirli Patron

Andromeda-

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
36
42
18
30
Merhaba herkese. Yaklaşık 1 buçuk ay önce bir işe başladım. Küçük bir yer, sahibi ve 2 oğlu tarafından işletiliyor ama genellikle küçük oğlu dükkanda. Ben e-ticarete bakıyorum. Çalışma saatlerimiz uzun haftada 6 gün sabah 8:30 akşam 19:00 çalışıyoruz hatta 19:30'lara kadar uzuyor. Ücret asgari ücret. İş zor değil diye başlangıçta kabul ettim, işe ihtiyacım var çalışırım dedim, burnumdan geldi.
Patronun oğlu o kadar şuursuz bir insan ki hayatımda böylesiyle karşılaşmamıştım. Adamın sesini duyduğumda irkiliyorum artık. Devamlı dedikodu peşinde, devamlı birilerini kötülüyor, telefon çalar "öff seninle mi uğraşacağım şimdi yaa" der, telefonu açar "buyrunuz nasılsınız iyi ki aradınız ya" muhabbeti döndürür. Ne yapsam beğenmiyor, kulp bulup laf sokuyor. Dışardan birileriyle konuşurken kahkahalar atar ama biz çalışanlara sıra gelince beş karış surat, devamlı azarlama. Aramızda da 5 yaş var kendisiyle öyle yaşını başını almış deneyimli biri de değil. Başka iş arayışına girdim ama iş bulmanın zorluğu hepimizin malumu. Ben ne yapacağım bu adama nasıl katlanabilirim? Muhatap olmuyorum ama kendisi beni gördüğü anda bir şeyler söylemeye başlıyor. Şunu şöyle yap, şu böyle olacak, şunu ara, şu maili at hep emir kipi. Dikkat etmiyorsun, şu olursa maaşından keserim, sana kimse yardım etmesin hata olursa senden bilirim, senin arkada işin erken biter buraya yardım et. Bunların yanında yemek yenir bulaşık yıkamak da ya bana ya diğer çalışan ablaya kalır.
Uzun yazdım daha yazsam neler neler var da kimseyi okurken yormak istemiyorum. Ben ne yapayım? Kibirli insanlarla nasıl başa çıkılır? Aynı yollardan geçenler, fikri olanlar bana bir akıl verin lütfen... İşten ayrılmak istesem başta ailem çıtkırıldım, mızmız, iş beğenmeyen biri olarak nitelendirecek beni. Ben mi abartıyorum?

Bir de özel sektörde patron şirketlerinin bir çoğu benzerdir. Bulunduğunuz yerde her yer patron şirketiyse alışmaya çalışın. Gireceğiniz yer bulunduğunuz yerden farklı olmayabilir.
Abartmıyorsunuz, size hak verdim ama iş çalışırken aranır. İş bulup öyle ayrılın.

Elemana sert yaparsa işlerin daha iyi gideceğini düşünüyor. Gelende kaçar onun yanından. Senin tek yapacagın şey iş aramak. Çıkarkende bi ton saydırmayı unutma. Allahından bulsun demeden. Agzına geleni say. Mesajlada olur. Sonrada buraya yazarsan çok mutlu olurum

Gerçekten 1 buçuk ayda çok yoruldum. Üç kuruş para için akıl sağlığımdan olacağım. Zaten işgücü devir oranı yüksek olan bir işletmeymiş girmeden bilmiyordum. Böyle yapa yapa herkesi kaçırmış demekki dengesiz.

patronum diye herkese bağırabileceğini sanıyor dangalak.öylelerini ortada bırakmaya bayılıyorum. Güvendirip güvendirip pat diye işe gitmiyorum. Nie gelmedin diyincede bi ton saydırıyorum. Hiç püşman değilim yine olsa yine yaparım

Böylesini hak ediyorlar. Bedavadan para veriyor sanki. Ben de böyle yapacağım bir gün ansızın "ben değer göreceğim başka bir iş buldum" diyip kaçıp gideceğim

oncelikle kendinizi en az etkilemesi icin ugrasin. mesela telefonda yapmacik konusuyorsa bunu o kadar kafaya takmamaniz gerek. mottonuz aman bana zarar vermesin de olsun. bi sey soyledigi zaman tamam deyin, lafi uzatmayin, mumkun oldugunca ayaginin altinda olmamaya calisin. elbette muhatap olmaniz gerekecek ama minimuma indirmeye calisin. bulasigi kadinlara kitlemesi cok sinir bozucu ama degistiremeyeceginiz durumlari kabullenip oyle davranin. ve bir an once baska ise gecin.

Sabrediceksiniz. Bı yandanda iş bakın derim

Yazdıklarınızı okurken günlük diyaloglarımız gözümün önünden geçti. Evet bir şey söylediğinde ben açıklama yapıyorum, kendimi savunuyorum ama o her şekilde üste çıkmayı başarıyor. Artık tamam diyip geçmeyi öğrenmem gerek.

internette toxic insanlarla basa cikma yontemleri var, bol bol onlari bulup dinleyin. walla ben yaptim, oyle huzurluyum ki. toxic insanlar da benden sikiliyor, baskasina salca oluyor. ama onun bir dengesi var.. yani seni kim takar havasinda degil, dogal bicimde yapmak gerekiyor. bir de ben normalde herkesi cok dusunen vs bir insandim, simdi aman benim isim goruluyor mu, o zaman diger seyleri kafama takmam moduna geldim.

Evet ben de başkalarını aydınlatmak için kendini yakan tiplerdenim. Haksızlığa, ezilmeye de gelemiyorum ne benim ne başkasının hakkı yenmesin istiyorum. Yenilince de agrasifleşiyorum işte. Sabahtır kibirli insanla nasıl başa çıkılır videoları izliyorum. Onun değişeceğine dair umudum sıfır zaten, ben bir süre sabredip uzaklaşmaya çalışacağım.

İş arayın ve bulunca direk çıkın. Patrondan önce çalışma saatleri çok uzun ve maaş asgari ücret. Asla değmez o kadar emeğe.
Karşınıza yine aynı cinsten patronlar çıkabilir tabi ama en azından katlanacak maaşı veya çalışma saatleri, şartları olur.

Çok haklısınız.. Kendi kul hakkıma giriyorum. Para lazım diye girdim katlanırım dedim ama bir yere kadar. Bir an evvel uzaklaşacağım.

E zaten asgeri ucret, baskasini ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…