kibirli şımarık bilmiş bir kayınvalide sorunu

gecen ben esıme patladım senınle basbasa ıcelım senı sarhos edıyım dayan kapıya bana neden laf sokutyosun neden benı sınır edıyorsun de nagra at ıcını dok dıyo :)

evet onun sacmalıkları yuzunden

kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı yandım gelın dedıkce altına odun atmalı .... bu cumle yeterlı dıye dusunuyorum. bende kaynanamı aksıne cok sewıyorum yaa.. ama senın kayınwalıdenın sozlerınden anlasılacagı gıbı sewılecek bır tarafı yok

Evlenirken sadece sevdiğimiz adamla evlenemiyoruz, ailesiyle de evleniyoruz.. bunun hem iyi yanları var hem kötü.. şimdi burdan bakınca herşey çok iyi çok yolunda ama kayınvalidenden hoşlanmıyorsun, olabilir, ben de pek hoşlanmam, aynen senin dediğin gibi çooook zıtız.. ve hoşlanmadiğin bi insanla böyle sık sık bi araya gelmek zorunda olman ve hayatına müdahale etmesi gerçekten can sıkıcı ona da tamam ama bir yandan da bu kadının hayattaki tek dayanaği oğlu.. eşinden ayrılmiş ve senelerini oğluyla yalnız geçirmiş, eşinden ayrılıp tüm sevgisini çocuklarına adayan annelerimiz genellikle biraz daha düşkün oluyorlar evlatlarına, anlıyorum da.. bi de onun tarafından bak, oğlu onun tek dayanaği ve seneler sonra sen geliyorsun evleniyorsun oğluyla, haliyle yalnız kalıyor, onun açısından da zor, bu onu haklı kılar mı asla tabiki de sadece belki de oğlunun evlenmesi onun için bir travma oldu ve seni kabullenmekte güçlük çekiyor.., ama hayat bu insanlar aşık olur evlenir ve yuvadan uçar öyle değil mi, zamanla sizin bi aile olduğunuzu kabullenecektir, senin biraz daha anlayişli ve ılımlı olmanı haddim olmayarak tavsiye ediyorum... Yani sen sinirlerini bozma canım benim, neden her dediği lafa can sıkıyorsun ki, o olamıyorsa sen olgun ol.. güleryüz göster, saygı göster yeter, sınırlarını da güzelce çek.. en nefret ettiğim insan tipidir gülerek laf sokan ve şakaya vuran insanlar, seni küçümsediğini sana tepeden baktiğini hissedersin ve bişey diyemezsin, ama eşine olan aşkın için sabir göster ve cidden kafaya takma. sen kendini bilmiyor musun ? o seni küçümsedi veya sana laf soktu diye sen değerinden birşey mi kaybediyorsun, gül geç, o sınırı çiz, bak bi de demişsin ya böyle olacağina içi dışı bir patavatsız bir kayınvalidem olsaydı diye, ahh ahh öyle deme canım benim, benim başımda var, bilmeden etmeden lafım nereye gider incitir myim kırar mıyım diye zerre düşünmeden savurganca kelimelerini harcayan bir kayınvalidem var benim =( annemlerin yanında veya olmadık ortamlarda bana öyle bir laf eder ki dumur olurum ! öyle bir soru sorar ki inan ben cevap vermeye utanırım ! ve daha nişanlıyız.. inan hep mahcup eder mi beni gene diye korkuyla dolanıyorum diken üstündeyim.. mesela geçen mangal yaptılar, bütün sülale orda, bana ne dese beğenirsiniz "kızım sen de soğan ye nişanlın yiyor bak sana kokar şimdi" tamam anne diyorum hala uzatıyor, yani denecek laf mı kayınbabamın yanında =( içi tertemiz eminim zerre şüphem yok, ama öyle patavatsızdır ki, ben de bazen keşke sinsi olsaydı ama zeki olsaydı derim =(

Son düzenleme:
Minikoko arkadaşım kayınvalidenin sana karşı olan davranışlarından örnek verebilir misin?
Mesela ne gibi şımarıklık yapıyo?
Sana laf dokundurduğunu söylemişsin neler diyo mesela?
Yüzeysel anlatmışsın biraz.O yüzden kadının anormalliğini anlayamadım.
Akşam çıkıp gelmesini,sizi görmek istemesini yanlış bulmadım,tek oğlu var ve ailesi sizsiniz artık.
Ama ne gibi zararı var neden canını sıkıyor?

Katılıyorum, okurken bende bir anormallik görmedim.

Sadece anladığım, konu sahibi kayınvalidesinden hoşlanmıyor ve bu yüzden yaptıkları gözüne batıyor, birde bazen çıkıp gelmesi hoşuna gitmiyor.

Adimiz Gelin. Birsey desek olay aninda katmerlenir. Ortalik karisir. Kotu olan tek biz oluruz.

Seni iyi anliyorum canim. Ancak maalesef bu kisileri secme sansimiz yok. Evliligindeki uyum artik kolay yakalanmiyor. neler okuyoruz.

Eslerimizin hatiri icin cevap vermiyoruz bazi seylere. O kisilere saygi duydugumuzdan degil.

Belki de kadinin istedigi ona ters bir yorum yapman. Ondan sansini zorluyor olabilir ki oglunu doldurabilsin.

Evet,neden hoşlanmıyor o merak konusu bende de :44:

O ünlem işaretıde ne demek oluyor ?
Sizi uzaktan gormuyorum hanıfendı , cumlelerınızı kuruş tarzınız ve uslubunuzla değerlendırıyorum .
Yazdıgınız ve anlattıgınız ılk mjınızda kayınvalıdenıze '' Şımarık , kibirli '' gb hıtaplarda bulunup elle tutulur bısey yazmayısınız bu yonde dusunmeme sebeb olmus olabılır mı ne dersınız ?
Ayrıca Konu açıyorsanız şahsınıza hakaret edılmedıgı surece her turlu yorumada acık olmak zorundasınız ..

kayınvalide düşmanını kabul etmiyorum ben sadece .düşman olsam eminim farklı olurdu burda konu açtım fikir almak için,kayınvalide düşmanı olduğumu birilerinden duymak için açmadım yani...düşman olmak demek ben ona nasıl kötülük yaparım onu nasıl incitirim haksızca canını nasıl yakarım demek.mesajları okursan anlarsın kırıp dökmeden nasıl bir yol izlerim onu soruyorum...adı üstünde canıını sıkan birşey varsa yaz dök içini rahatla diyor bir derdim var bölümünde..ben bunu yaptım sadece.

Bence sınırlarınızı siz koyun, eşinize yansıtmaktansa.
Mesela size sormadan yemek planları yapıyorsa, tavrınızı koyun, işiniz olduğunu söyleyin.
Laf sokmalarına , siz de inceden inceden cevap verin başka çare yok.
Siz ne kadar izin verirseniz o kadar hayatınızın içinde olabilir ancak.
Eğer eşiniz buna izin veriyorsa, işte o zaman rahatsız olduğunuz şeyleri açık açık konuşun eşinizle.

sorun varda ben mi anlayamıyorum diye düşünürken sizin yorumlarınızı gördüm,neyseki yalnız değilmişim

Canım tipik bir kayınvalide tipi.Biriyle evlenirken sadece onunla değil tüm ailesiylede evleniyorsun.Bence terbiyenden ve saygından asla vaz geçme.Duymamazlıktan gel canınıda sıkma.

bu lafı gayet iyi niyetle kayınvalidemin yanında söylemiştim. beni eşime şikayet etmişti... ama doğru! biriyle evleniyorsan onun ailesi ile de evleniyorsun!

en güzeli hiç tarzını bozmayacaksın. onu da anlamaya çalış. hayatta oğlundan başka dayanacağı kimsesi yok.

ayrıca sinir olduğunu belli edersen daha kötüye gidebilir..

insanların karakterini değiştiremezsinizki, 'çokbilmiş şımarık' senin sevmediğin özellikler olabilir ama onu öyle kabul etmelisin ,bence napıcam diye kendini yıpratma kayınvalidenin bu huylarıyla yaşamayı öğren çünkü ohiç değişmiycek sen ne yaparsan yap

örnek veriyim.mesela erkek kardeşim izmirde yaşıyor.ben ona destek verdim bir iş açtık ben 2 kez yanına gittim geçen sene.ve işler yoluda gitmedi kapatmak zorunda kaldı.ben hem kardeşim açısından hem kendi maddi kaybım açısından üzüldüm.umutlarımız yıkıldı sonuçta..bu süreçte iyi niyetli bir insan destek olur köstek değil.sanki zevk alıyor bu konu hakkında 2 ay laf söyledi,konuyu kapatamadı.ticaret herkesin harcı değil,işte allahtan bizim işlere ortak değilsiniz valla yanmıştık gibi laflar...oğlum olsaydı başka olurdu gibi...sonuçta o da benim kardeşim,bu durumda siniriniz bozulmaz mı o kişiden soğumaz mısınız...ben çok hassasım bunları takıyorum ...ben şu an çalışıyorum geçen sene 4 ay kadar çalışmadım...alışverişi seven bir insanım maddi imkanımızda var yani aileyi sarsacak eşimi zorlayacak şeyler yapmıyorum ..bizdeyken ekstreler ortadaydı.ve ödemeleri gördü inceledi..çalışmayınca paranın kıymeti bilinmiyor işte...nasıl olsa hazır da var gibi bir laf soktu..sonra güldü ay boş ver ye böyle tatlı para falan diye şakaya vurdu,.ailemde ki maddi manevi sorunlar hep dilinde ama kendi ailesi hakkında ne soru sorduruyor ne birşeyini döküyor saçıyor.annem geçen ay 1,5 yıldan beri ilk kez evime geldi.3.gün beraber kahvaltıya gittik ay izmir dururken bu soğukta ne işin vardan tut,dönüş bileti aldınız mı ya kadar bir sürü şeyi söyledi.resmen git dedi ki düğünden beri ilk kez bir araya geldiler bu söylenir mi,annem 4 gün daha kalıcaktı 5.gün sıkıldım ben kızım yaza siz izmire gelin dedi gitti çok üzüldüm..bunlar bazı örnekler.benim ailem uzakta ben onu burda annem olarak görmeye çok çalıştım..ama bende insanım ben bir tatlı söz bir sıcaklık bekliyorum..böyle didaktik bir şekilde ettiği laflar,iğnelemeler,ailem hakkında kıyaslamalar,yaptığım yemeği beğenmeyip yememelerle,kendini bana örnek olarak göstermelerle nereye kadar?sonuçta bu küçük şeyler damla damla birikiyor.burda birşey görmedim kayanana düşmanı tarzı şeyler yazanlar var bu da sinirimi zıplattı.ben hayatımda kimseye düşman olmayı bilmedim..keşke olabilsem belki hakederdim...

Son düzenleme:

canım güzel anlatmışsın...ben bunları hep düşünüyoum empati kurmaya çalışıyorum onun açısından da bakıyorum...ama biz onu dışlamadık hiç yalnız kalmadı hep şımartıldı...eşim ve ben hep hayatındayız zaten..ne evlatlar var eşim çook hayırlı bir evlat...ayrı yaşıyor ama çevresinde arkadaşları aile üyeleri var evi var arabası var...anadolu da köylerde ne cefakar kadınlar var,ne evlatlar ne gelinler var annesine çektiren..şükret biraz olgun ol sev sevil.sen beni sev ki ben sana tapayım..ben adım attıkça sen tepersen nereye kadar..ailemi eleştirerek konuşursan nereye kadar?yaptığım herşeye kulp takıp burun kıvırırsan nereye kadar? canım herkesin ayrı bir derdi var senin kayınvaliden hiç olmazsa sadece içinde geldiği gibi konuşuyor.o dediği laf seni zor durumda bırakıyor belki ama kırmıyor..ben kırılıyorum...zaten 50 yaşında bir kadını değiştiremem böyle kabul edeceğim...eşime saygım sevgim olmasa bende kırardım ama eşime olan sevgim engel oluyor

Dost acı söyler kızma canım ama o evlenmeden size rahat yok.Çok bariz kıskanıyor sizi.Şaka bi yana kıskanılmak güzel değil mi tadını çıkarın.Çeken bilir tabiki eminin çok zordur.Allah sabır versin...

canım bir evin tek oğlu olan ve annesine bu kadar düşkün bir kocaya ne kadar çıtlatsan anlatsan göbeğin çatlasa yine inanmaz anlamaz..sakın eşinle ara bulmaya çalışma..akıllı bi kadınsın yazılarınla belli ediyorsun..takdir ederim seni ve aklını kullanıp bu kadının üstesinden gelebilecek birisin.. eşine alenen anlatmak yerine kurnazlık yapıp eşine annesinin bu hareketlerini göstermye çalışmalısın.. mesela ilk aklıma gelen eşin gayet romantik biriymiş ve onunla büyükçe bir plan ayarladığınız vakit annesinin bu olayı bozması durumunu yaratın... ucundan kıyısından derken sabırla bu işi çözersiniz bence.. zaten eşiniz üç beş kere annesinin bu tutumlarını gördükçe oda anlayıp uyaracaktır onu.. ve bir anne evladı tarafından uyarıyı şefkatle kabul etmez..illaki cephe alıcaktır ikinize karşı..zamanla sadece mesafeli bi ilişkiniz oluşur kayınvalidenizle...

Özellikle annene karşı olan tavrı hiç hoş olmamış.
Eşin annesinin bu yaptıklarına sessiz mi kalıyor peki?
Sen kayınvalidenin söylediklerine tepki verirsen yüzgöz olursunuz.
Ama eşin onu uyarmalı.Annesinin davranışlarını görmesini sağlamalısın.
Dün bir arkadaşımız konu açmıştı "acaba diyorum" diye.
Annesinin yaptıklarını eşinin görmesini sağlamış.Biraz sabır istiyor ama sonu selamet en azından.
Sen yine de iyi geçinmekten vazgeçme.Huyuna git,o şekilde konuştuğunda duymazdan gelmeye çalış.
Ama eşinin mutlaka bunu görmesini sağla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…