daha önce yaşadığımız yerde bir bayan vardı oğluyla yaşayan.eşi seneler önce ölmüş hayatını oğluna bağışlamış.ilk tanıdığımda çok garip gelmişti.deli dolu çok rahat tavırlı sokakta kahkahalarla gülen rengarenk giyinen bir kadındı.meğer kadın çok sıkıntılar atlatmış.kocası ölmüş,çocuğunun biri nehirde boğulmuş,kanser olmuş.hayatı sıkıntılarla geçmiş ama zamanla hastalığı yanmiş ve resmen hayatla dalga geçmeye başlamış,canısıkıldımı müziği sonuna kadar açıp oynamaya başlardı.bu delisenliği ile hastalığı yenmiş
neyse zaman geçip oğlu evlenmeye kalktı.konuştuğu kız vardı ve eve gelip gidiyordu.yani kaynanayı gayet iyi tanıyordu.önce kız ev uzaktan olsun diye tutturdu.çocuk istemesede nişanlısının dediğini yaptı.kadın çok üzüldü ama elinden geldiğince oğlunun evini kurup evlendirdi.kısa bir süre sonra gelin sorun çıkardı, kadını beğenmemeye başladı sanki durumu bilmezmiş gibigelip gitmemeye başladı.zamanla uğruna öldüğü oğlanda annesiyle sorun yaşadı.bu deli dolu kadından eser kalmadı.günlerce evden çıkmadı.o temiz titiz kadın evini boş verdi.çok sonra hastalığının nüksettiğini anladık.ama inatla dr gitmeyi reddetmiş.bir süre sonra kadın kendi kendine ölmüş,komşuları farketmiş durumu.oğlu sonra kafasını duvarlara çok vurdu ama iş işten geçmişti tabii eşiyle de sorun yaşadı sen neden oldun diye.
şu fani dünyada bunlarla can sıkmaya değmez,şimdi sizin arkanızda olan eşiniz sizi tanımayabilir.o kadar çok örneğini okuyoruz ki bu forumda.biraz duymamaya görmemeye çalışalım.biraz sakin relaks olalım
Hepinize merhaba kızlar,1 buçuk yıllık evliyim eşimle üniversitede tanıştım büyük bir aşk ile evlendik.Eşim ailesine ait ortak bir dış ticaret şirketinde çalışıyor ve ortak..maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yok,sosyal anlamda da aktif bir çiftiz uyumluyuz mutluyuz.
benim sorunum kayınvalidem.kendisi son derece kaprisli son derece kibirli bir kadın.evlenmeden önce bir maske takıyordu melek gibiydi.evlendikten sonra tamamen değişti.kendisi çok süslü çok bilmiş her konuda baskın olmaya çalışan biri..Sürekli bir iğneleme sürekli her konuda akıl verme sürekli soru sorma ve yorum yapma halinde.
Eşim annesine her erkek gibi düşkün zaten bir evin tek oğlu 12 yaşında babasıyla annesi boşanmış aileden varlıklılar pek sıkıntı çekmemişler,kayınvalidemde bir eli yağda bir eli balda yaşamış bir kadın,hala da öyle onun tavırları ona batmıyor ya da görmüyor.ama ben boğuluyorum.
çalıştığım halde haftada 1 kez bile görmek yetiyor.Hep hasta hep bunalımda hep ilgi istiyor.Altında arabası canı sıkıldığında geliyor akşamüstleri falan.allahım sabır ver bana yazarken bile sinirlerim tepeme çıktı.yaptığı şakayla karışık esprilere karşılık versem bi dert vermesem bir dert.eşim çok sevecen romantik şimdiye kadar kalbimi hiç kırmadı.ama annesiyle zaman geçirdiğimizde ya da konuştuğumda sinirlerim tepeme çıkıyor gerilim yaratıyorum.eşime de bir şey demek istemiyorum ilişkimize zarar vermek en son yapacağım şey..annesi diye saygı duymaya çalışıyorum ama bardak taşmak üzere bana sormadan bizimle yemek planları yapar,arar beni bir yerlere çağırır, iğneleyerek yorum yapar tanımadığı insanları küçümser.bazen eşim hakkında acaba bu kadının oğlumu diye düşünüyorum neyse çok uzattım inanın bu sorun için üye oldum.daha neler var.lütfen ben bu durumu kimseyi kırıp dökmeden nasıl düzeltirim..eşim şu anda seyahatte bugün yine sinirlerim zıpladı sayesinde ben bu işi artık çözmek istiyorum..aynı sorunların üstesinden gelenler veya fikri olanlar?lütfen bana da akıl verin..ben sakinliğimle ailemden aldığım terbiye ile 1 buçuk yıl dayandım...hep mesafemi korudum saygımı bozmadım ama olmuyor
Hepinize merhaba kızlar,1 buçuk yıllık evliyim eşimle üniversitede tanıştım büyük bir aşk ile evlendik.Eşim ailesine ait ortak bir dış ticaret şirketinde çalışıyor ve ortak..maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yok,sosyal anlamda da aktif bir çiftiz uyumluyuz mutluyuz.
benim sorunum kayınvalidem.kendisi son derece kaprisli son derece kibirli bir kadın.evlenmeden önce bir maske takıyordu melek gibiydi.evlendikten sonra tamamen değişti.kendisi çok süslü çok bilmiş her konuda baskın olmaya çalışan biri..Sürekli bir iğneleme sürekli her konuda akıl verme sürekli soru sorma ve yorum yapma halinde.
Eşim annesine her erkek gibi düşkün zaten bir evin tek oğlu 12 yaşında babasıyla annesi boşanmış aileden varlıklılar pek sıkıntı çekmemişler,kayınvalidemde bir eli yağda bir eli balda yaşamış bir kadın,hala da öyle onun tavırları ona batmıyor ya da görmüyor.ama ben boğuluyorum.
çalıştığım halde haftada 1 kez bile görmek yetiyor.Hep hasta hep bunalımda hep ilgi istiyor.Altında arabası canı sıkıldığında geliyor akşamüstleri falan.allahım sabır ver bana yazarken bile sinirlerim tepeme çıktı.yaptığı şakayla karışık esprilere karşılık versem bi dert vermesem bir dert.eşim çok sevecen romantik şimdiye kadar kalbimi hiç kırmadı.ama annesiyle zaman geçirdiğimizde ya da konuştuğumda sinirlerim tepeme çıkıyor gerilim yaratıyorum.eşime de bir şey demek istemiyorum ilişkimize zarar vermek en son yapacağım şey..annesi diye saygı duymaya çalışıyorum ama bardak taşmak üzere bana sormadan bizimle yemek planları yapar,arar beni bir yerlere çağırır, iğneleyerek yorum yapar tanımadığı insanları küçümser.bazen eşim hakkında acaba bu kadının oğlumu diye düşünüyorum neyse çok uzattım inanın bu sorun için üye oldum.daha neler var.lütfen ben bu durumu kimseyi kırıp dökmeden nasıl düzeltirim..eşim şu anda seyahatte bugün yine sinirlerim zıpladı sayesinde ben bu işi artık çözmek istiyorum..aynı sorunların üstesinden gelenler veya fikri olanlar?lütfen bana da akıl verin..ben sakinliğimle ailemden aldığım terbiye ile 1 buçuk yıl dayandım...hep mesafemi korudum saygımı bozmadım ama olmuyor
zaten kayınvalidelerimiz sadece bize laf sokuştursa o kadar batmaz ama ailemize laf soktu mu dayanamıyoruz işte.. sen bu konuda tavrını koy, erkek kardeşinin yaşadiği talihsizlikle dalga geçmemesi gerektiğini hissettir. o soğuk esprilerinde suratını as ve hiç bi cevap verme, o zaman anlar.. ben de bana yapilan saygısızlıklara bir nebze tahammül gösterebilirim ama söz konusu ailem ise asla tahammülüm yoktur. benim annem de bilgisayar kullanan ve gününün çoğunu net başında geçiren bir kadın, sitesi var yazılar şiirler paylaşir, benim kayınvalidem de bu konu hakkında soğuk soğuk espri yaptı bi kaç kez, bi iki defa da nişanlıma dedikodusunu yapmış annemin annemin annelikle alakası yokmus da işi gücü internetmiş de bilmemneymiş de nişanlım da terslemiş, seni ne ilgilendiriyor demiş, bunu da bana anlatan kayınvalidemin kendisi "oğlum da annene hiç laf söyletmiyooo ha " deyip anlattı, hiç bi tepki vermedim.. zaten aslında kayınvalidem kötü fesat bi kadın olsa bunu bana kendisi anlatmaz, içini bilirim özünde çok iyidir kayınvalidem çenesini tutamaz her düşündüğünü söyler, e ben de tavrımı koya koya artık daha dikkatli gibi.. sen de kırmadan incitmeden ama gerek mimiklerinde gerek sessizliğinle tavrını koy.. sevdiğimiz insanların hatrına sabır gösterip onlar olmuyorsa bizim olgun davranmamız gerek. yoksa ilişkilerimiz zarar görür.. şimdi eşinin ne suçu var, ya da benim nişanlımın, erkeklere yansıtmadan biz gereken sınırı çizdik mi hallolacak şeyler..
kayınvalidene kızmak yerine acırsan, hatta hiçbirşey hissetmemeye çalışırsan emin ol daha mutlu olacaksın. anladığım kadarıyla sen iyi niyetli ve aileden iyi terbiyeli bir insansın. bu nedenle kayınvalidenle ne kadar çabalarsan çabala aşık atamazsın. çünkü ondaki kibir, laf sokma huyu vs artık onun karakteri haline gelmiş. ona cevap vermek bir profesyonelle tennis oynamaya benzer. bu nedenle bence duygularının nötrleştirip bunu da ona hissettirmelisin. yani sana iyi davrandığı zamanlarda sevinmemeyi , kötü davrandığı zamanlarda da üzülmemeyi öğrenmelisin. bunun yolu da ona tam anlamıyla değer vermemekten geçiyor. söyledikleri sana tv deki reklamları dinliyormuş hissi vermeye başladığında hem kendini üzmemiş olursun hem de bir süre sonra sende olumlu yada olumsuz herhangi bir his uyandırmadığını anlayınca bu davranışları sönmeye başlar. sorularına hislerini katmadan gayet net ve yorumsuz cevaplar ver. yaptığı yorumlar karşısında tepki verme, sadece dinle, sonra hiçbirşey olmamış gibi kalk mutfağa git. ona göre önemli bir olayı anlatırken, yada seninle ilgili olumsuz birşey söylemeye hazırlanırken çok yorgun, hasta vs, olduğunu bahane et, müsade iste ve odadan ayrıl. çok komik birşey anlattığında hislerini kontrol et ve sadece tebesüm et. bir süre sonra bu duygu donukluğuna alışacaksın. o da büyük ihtimalle eğer tamamen alışkanlık sonucu böyle davranıyorsa sana olan ilgisini kaybedecek, ve eğer kötü niyetle büyün bunları yapıyorsa acayip sinirlenecek.
tabii bütün bunları yaparken eşine kesinlikle hissettirme. o gittiğinde üzerindeki donukluğu hemen at. annesi hakkında iyi yorumlar yap. özellikle onun geleceği saatlerde cinsel aktiviteyi arttır. ama hevesi kursağında kalsın. keyfini annesi kaçırmış olsun. onun olduğu saatlerde de öyle şeyler yap ki bir an önce annesinin gitmesini istesin.
çocuğun olduğunda ise zaten dünyayı fethetmiş gibi hissedeceğin ve büyük ölçüde bir karakter değişimine uğrayacağın için çok sorun yaşamazsın. iyi niyetle söylenen şeyleri bile yanlış anlayacağın ve garip tepkiler vereceğin için gözü biraz korkacaktır. daha ilk günden annelik hormonlarının seni kurt adama dönüştürdüğü bahanesiyle aşırı tepkiler ver. senden habersiz kucağına dahi alamayacak hale getir. ve bunun ona özel bir muamele olmadığını kendi annene de elinde olmadan böyle davrandığını, bundan böyle herkesin bebek konusunda hassas davranması gerektiğini , onun başına gelecek en ufak bir olayda herkesi pişman edeceğini, sana söylenen en ufak kırıcı bir lafta sütünün kesilebileceğini,vs vs söylemesen de bir şekilde idrak etmesini sağlarsın. ama dediğim gibi çocuğun olduğunda zaten senden başkasının onu sahiplenmesine izin vermeyeceksin. rahat ol.
onu şımarık bir çocuk gibi düşün. etrafta bu şımarıklığı çekecek kimse olmadığında bir çocuk niye şımarsın ki? dinlemiyor gibi yapmak yerine gerçekten dinlemeye layık bulmamayı başarırsan hiç bir sorunun kalmaz. umarım tavsiyeler işine yarar. kolay gelsin
daha önce yaşadığımız yerde bir bayan vardı oğluyla yaşayan.eşi seneler önce ölmüş hayatını oğluna bağışlamış.ilk tanıdığımda çok garip gelmişti.deli dolu çok rahat tavırlı sokakta kahkahalarla gülen rengarenk giyinen bir kadındı.meğer kadın çok sıkıntılar atlatmış.kocası ölmüş,çocuğunun biri nehirde boğulmuş,kanser olmuş.hayatı sıkıntılarla geçmiş ama zamanla hastalığı yanmiş ve resmen hayatla dalga geçmeye başlamış,canısıkıldımı müziği sonuna kadar açıp oynamaya başlardı.bu delisenliği ile hastalığı yenmiş
:tabii eşiyle de sorun yaşadı sen neden oldun diye.
şu fani dünyada bunlarla can sıkmaya değmez,şimdi sizin arkanızda olan eşiniz sizi tanımayabilir.o kadar çok örneğini okuyoruz ki bu forumda.biraz duymamaya görmemeye çalışalım.biraz sakin relaks olalım[/Q
.bencede ama yaşamayan bilmez
canım yazdıklarını okudum içim daraldı. bunu yaşayan bilir ve anlar. ben 4 senelik evliyim senin anlattığının bir versiyonuda bende var. öyle kimse ahkam kesmesin saygılı olun alttan alın diye. kişi bunları yaşadıkça ve alttan aldıkça kendine saygısı ve özgüveni kalmıyor. içinde çelişmeye başlıyor ve ruh sağlığı altüst oluyor. 4 senedir bende ağzımı açmadım. annem günah, ayıp dedi, eşim idare et ,hasta dedi. ya ben. bana ne olacak.
canım tavrını koymalısın. ben evlendiğimde onların kasabasında yaşamamı istediler. özel sektörede çalışıyorum orada iş bulmam imkansız.hayır bulunduğum konum ve işim de çok güzeldi. yarım saatlik yol için ben neden kasabada yaşayım. biz şehirde ev tuttuk, evlendik. benim evime 8 ay gelmediler. aç mısınız demediler, aramadılar . benim eşimde evin tek oğlu. maddi durumları da iyi. evlendiğimde evimde şohben, halı, masa, soba vs yoktu. düşün yeni gelinsin evde sıcak su yok.borç harç bugünlere geldik. destek olmadılar. sürekli eşimi arayıp beni şikayetler, ağıtlar falan filan. anlatsam roman olur. şimdi ben bunun neyini affediyim. neden affediyim.
valla canım ben canım isterse arıyorum, eğer beni kızdırırsa 1 ay aramıyorum. telefonumu da açmıyorum. gitmiyorumda. eşime sen git diyorum,sonuçta ailesi. yaptıkları saçmalıkları anlasınlar artık.
bir insan biraz yaşının insanı olur.biraz mütevazi olur birşeyi de bilmez.inan canım görüşme lafı bile geriyor
Merhaba aradan baya zaman geçmiş yazınızı yeni okudumda son durumunuzu merak ettim bende aynı şeyleri yaşıyor gibiyimHepinize merhaba kızlar,1 buçuk yıllık evliyim eşimle üniversitede tanıştım büyük bir aşk ile evlendik.Eşim ailesine ait ortak bir dış ticaret şirketinde çalışıyor ve ortak..maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yok,sosyal anlamda da aktif bir çiftiz uyumluyuz mutluyuz.
Eşim annesine her erkek gibi düşkün zaten bir evin tek oğlu 12 yaşında babasıyla annesi boşanmış aileden varlıklılar pek sıkıntı çekmemişler,kayınvalidemde bir eli yağda bir eli balda yaşamış bir kadın,hala da öyle…onun tavırları ona batmıyor ya da görmüyor.ama ben boğuluyorum.
çalıştığım halde haftada 1 kez bile görmek yetiyor.Hep hasta hep bunalımda hep ilgi istiyor.Altında arabası canı sıkıldığında geliyor akşamüstleri falan.allahım sabır ver bana …yazarken bile sinirlerim tepeme çıktı.yaptığı şakayla karışık esprilere karşılık versem bi dert vermesem bir dert.eşim çok sevecen romantik şimdiye kadar kalbimi hiç kırmadı.ama annesiyle zaman geçirdiğimizde ya da konuştuğumda sinirlerim tepeme çıkıyor gerilim yaratıyorum.eşime de bir şey demek istemiyorum ilişkimize zarar vermek en son yapacağım şey..annesi diye saygı duymaya çalışıyorum ama bardak taşmak üzere…bana sormadan bizimle yemek planları yapar,arar beni bir yerlere çağırır, iğneleyerek yorum yapar tanımadığı insanları küçümser.bazen eşim hakkında acaba bu kadının oğlumu diye düşünüyorum…neyse çok uzattım inanın bu sorun için üye oldum.daha neler var.lütfen ben bu durumu kimseyi kırıp dökmeden nasıl düzeltirim..eşim şu anda seyahatte bugün yine sinirlerim zıpladı sayesinde ben bu işi artık çözmek istiyorum..aynı sorunların üstesinden gelenler veya fikri olanlar?lütfen bana da akıl verin..ben sakinliğimle ailemden aldığım terbiye ile 1 buçuk yıl dayandım...hep mesafemi korudum saygımı bozmadım ama olmuyor
Yaptığı plana dahil olma açıkca söyle ben sosyal hayatı olan bir insanım benim adıma benden habersiz plan yapmayın de ve sana sormadan yaptığı hiç bir plana gitme sen gittikçe devam eder sende şakayla karışık sokabildiğin kadar laf sok bir şey derse ama ben şaka yaptım seni annem gibi görüyordum aşkolsun kırıldım de otur ağla o senden kaçsın anladın mı demek istediğimi bu kız deli bulaşılmaz desinHepinize merhaba kızlar,1 buçuk yıllık evliyim eşimle üniversitede tanıştım büyük bir aşk ile evlendik.Eşim ailesine ait ortak bir dış ticaret şirketinde çalışıyor ve ortak..maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yok,sosyal anlamda da aktif bir çiftiz uyumluyuz mutluyuz.
Eşim annesine her erkek gibi düşkün zaten bir evin tek oğlu 12 yaşında babasıyla annesi boşanmış aileden varlıklılar pek sıkıntı çekmemişler,kayınvalidemde bir eli yağda bir eli balda yaşamış bir kadın,hala da öyle…onun tavırları ona batmıyor ya da görmüyor.ama ben boğuluyorum.
çalıştığım halde haftada 1 kez bile görmek yetiyor.Hep hasta hep bunalımda hep ilgi istiyor.Altında arabası canı sıkıldığında geliyor akşamüstleri falan.allahım sabır ver bana …yazarken bile sinirlerim tepeme çıktı.yaptığı şakayla karışık esprilere karşılık versem bi dert vermesem bir dert.eşim çok sevecen romantik şimdiye kadar kalbimi hiç kırmadı.ama annesiyle zaman geçirdiğimizde ya da konuştuğumda sinirlerim tepeme çıkıyor gerilim yaratıyorum.eşime de bir şey demek istemiyorum ilişkimize zarar vermek en son yapacağım şey..annesi diye saygı duymaya çalışıyorum ama bardak taşmak üzere…bana sormadan bizimle yemek planları yapar,arar beni bir yerlere çağırır, iğneleyerek yorum yapar tanımadığı insanları küçümser.bazen eşim hakkında acaba bu kadının oğlumu diye düşünüyorum…neyse çok uzattım inanın bu sorun için üye oldum.daha neler var.lütfen ben bu durumu kimseyi kırıp dökmeden nasıl düzeltirim..eşim şu anda seyahatte bugün yine sinirlerim zıpladı sayesinde ben bu işi artık çözmek istiyorum..aynı sorunların üstesinden gelenler veya fikri olanlar?lütfen bana da akıl verin..ben sakinliğimle ailemden aldığım terbiye ile 1 buçuk yıl dayandım...hep mesafemi korudum saygımı bozmadım ama olmuyor
Konu 6 sene oncesinin sekerYaptığı plana dahil olma açıkca söyle ben sosyal hayatı olan bir insanım benim adıma benden habersiz plan yapmayın de ve sana sormadan yaptığı hiç bir plana gitme sen gittikçe devam eder sende şakayla karışık sokabildiğin kadar laf sok bir şey derse ama ben şaka yaptım seni annem gibi görüyordum aşkolsun kırıldım de otur ağla o senden kaçsın anladın mı demek istediğimi bu kız deli bulaşılmaz desin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?