- 9 Nisan 2025
- 1
- 0
- 1
- 45
Merhaba sonus aldınız mı british yumurta donasyonu hakkındakucağına almak nasip olur inşallah canım peki orada donasyon için bi bilgin var mı benim yumurta kalitem çok düşük onun için donasyon düşünüyorum deneyimi olanda yazsın lutfen
Ticaret haneMerhaba sonus aldınız mı british yumurta donasyonu hakkında
Çok geçmiş olsun yaşadıklarınız yenilir yutulur değil Erdal hoca da gayet kibar gibiydi telefonda görüşmüştüm.Merhaba ben British Ivf’te tedavi gördüm ve ben de ticarethane olduğunu düşünüyorum.Yeni transferim gerçekleşti nasıl sonuçlanır bilemiyorum belki pozitif olur ama durum şu ki çalışanların özellikle doktor ve hemşirelerin tavırları hoş değil.Transfer sonrası hastaneden tartışarak çıktık.Donörden 16 olgun yumurta toplanmış bunların 11 tanesi işleme girmiş ve 2 adet 4 AA kalite ve 2 adet 3AA kalite embriyo ile ortada kaldık zaten 2 tanesi bana transfer edildi diğer iki tanesini dondurdular ve 1 sene için 500 Euro ödedik.Yani geriye sadece 2 adet embriyo kaldı milletin 6-7 tane kalıyor benim 2 tane…Benim kızdığım nokta laboratuvar bana adam akıllı açıklama yapamadı…Diyorum ki bu kadar olgun yumurtadan nasıl 4 adet embriyo çıkar çünkü benim eşimin sperm kalitesi çok iyiydi hatta normalin üzerinde sayı ve kalitedeydi spermsel bir sorun olamaz o zaman yumurtalar kalitesiz diyorum bana bu tarz sorunlar olabilir diyorlar.Yahu 19 yaşında genç bir kızın yumurta kalitesi nasıl böyle olur o kadar yumurta kalitesiz çıkıyorsa demek ki dondurulmuş yumurta kullandınız diyorum Yoo hayır kesinlikle diyorlar..ama doğru düzgün açıklama yok beni ikna edemediler en azından yumurtaları topladıkları tarihi belirten bir belge sunabilirlerdi sunamadılar…Doktor Erdal odama girmeden önce koridorda hemşireler doktora:"Dilek hanım şikayette bulunacakmış"dediler ve doktor aynen şöyle söyledi “Ne yaparsa yapsın”…ve bütün bunları ben duydum…zaten olayda orda koptu…Neyse yanıma geldi ben durumu izah ediyorum adam bana bağırmaya başladı sen beni sahtekarlıkla mı suçluyorsun diye.Ben asla öyle birşey söylemedim mağduriyetimi anlatıyorum muhtemelen suçluluk psikolojisiyle bağırarak üste çıkmaya çalıştı ama çok da umrumda.Ben zaten şikayetimi gereken yerlere yapacağım bana bağırıp çağırmadan adam gibi izah etseydiler bir sorun olmayacaktı ama bağırması bardağı taşırdı.Bana pek güven vermediler umarım transferim pozitif sonuçlanır da bir daha bu sıkıntıları yaşamam…
Teşekkür ederim…Evet herkes transferden önce çok kibar davranıyor..Biz transfer günü muhasebeye gittik 1500 Euro ödememiz kalmıştı bunun 500 Euro’su dondurma ücretiydi.Ben muhasebede bu 500 Euro’yu ödemek istemedim çünkü bana transfer günü bilgi verilmesi lazım kaç embriyo kaldı kaçı dondurulacak diye bana hiç bilgi verilmedi sadece 3. gün 11 embriyonuz var hepsinin gelişimi devam ediyor denildi o kadar..Ben de muhasebede önce bana bilgi verilsin belki hiç embriyom kalmadı nerden bilebilirim niye boş yere ödeme yapayım ki dedim.Muhasebede ki çalışanlar bile şaşırdı nasıl yani size bilgi vermediler mi dediler laboratuvarı aradılar onlara da bilgi vermediler o zaman çıkışta ödeme yaparsınız dediler bizi odaya aldılar ben tekrar hemşireye rica ettim bana biri bilgi versin diye asla yanıma kimse gelmedi.Embriyolog bana ameliyathanede transfer aşamasında bilgi verdi ve benim moralim çok bozuldu transfer sonrasıda odama bir evrak gönderdiler imzalamam için ve bana dediler ki bu transfer olduğunuza dair evrak imzalayın evrakın üstünde donduracağım embriyo için(o iki tane kalan embriyo) düzenlenmiş belgeydi birde bana yalan söylüyorlar sanki okumam yazmam yok.Ben imzalamam dedim ondan sonra embriyolog geldi yanıma açıklama yapmaya çalıştı..Yemin ediyorum o günü aklımdan silmeye çalışıyorum çok üzüldüm asla parasında değilim evet büyük paralar ama insan yerine koymayıp doğru düzgün açıklama yapma zahmetinde bile bulunmadılar.Ben embriyoların kameralı inkübatörlerdeki görüntülerini istedim bu normalde her gelişmiş laboratuvarda olan birşey bütün embriyolar kamera ile izlenir ve kayıt altına alınır bana bu inkübatörler ücret dahilinde sizinkinde böyle birşey yok denildi.Daha önce asla ücret dahilinde dememişlerdi bana görüntüleri de vermediler..Onu geçtim imzaladığım evrakların bir nüshasını istedim cevap bile yazmadılar..Çok geçmiş olsun yaşadıklarınız yenilir yutulur değil Erdal hoca da gayet kibar gibiydi telefonda görüşmüştüm.
İnşallah olumlu sonuçlanır. Böyle böyle elimizde gidecek klinik kalmadı resmen…
Çok kötü şeyler gerçekten bunlar.. Allah yardımcınız olsun.. geride kalsın o günler. İyi ki orayı seçmemişim diyorum. Biz nereye güvenebiliriz? Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?Teşekkür ederim…Evet herkes transferden önce çok kibar davranıyor..Biz transfer günü muhasebeye gittik 1500 Euro ödememiz kalmıştı bunun 500 Euro’su dondurma ücretiydi.Ben muhasebede bu 500 Euro’yu ödemek istemedim çünkü bana transfer günü bilgi verilmesi lazım kaç embriyo kaldı kaçı dondurulacak diye bana hiç bilgi verilmedi sadece 3. gün 11 embriyonuz var hepsinin gelişimi devam ediyor denildi o kadar..Ben de muhasebede önce bana bilgi verilsin belki hiç embriyom kalmadı nerden bilebilirim niye boş yere ödeme yapayım ki dedim.Muhasebede ki çalışanlar bile şaşırdı nasıl yani size bilgi vermediler mi dediler laboratuvarı aradılar onlara da bilgi vermediler o zaman çıkışta ödeme yaparsınız dediler bizi odaya aldılar ben tekrar hemşireye rica ettim bana biri bilgi versin diye asla yanıma kimse gelmedi.Embriyolog bana ameliyathanede transfer aşamasında bilgi verdi ve benim moralim çok bozuldu transfer sonrasıda odama bir evrak gönderdiler imzalamam için ve bana dediler ki bu transfer olduğunuza dair evrak imzalayın evrakın üstünde donduracağım embriyo için(o iki tane kalan embriyo) düzenlenmiş belgeydi birde bana yalan söylüyorlar sanki okumam yazmam yok.Ben imzalamam dedim ondan sonra embriyolog geldi yanıma açıklama yapmaya çalıştı..Yemin ediyorum o günü aklımdan silmeye çalışıyorum çok üzüldüm asla parasında değilim evet büyük paralar ama insan yerine koymayıp doğru düzgün açıklama yapma zahmetinde bile bulunmadılar.Ben embriyoların kameralı inkübatörlerdeki görüntülerini istedim bu normalde her gelişmiş laboratuvarda olan birşey bütün embriyolar kamera ile izlenir ve kayıt altına alınır bana bu inkübatörler ücret dahilinde sizinkinde böyle birşey yok denildi.Daha önce asla ücret dahilinde dememişlerdi bana görüntüleri de vermediler..Onu geçtim imzaladığım evrakların bir nüshasını istedim cevap bile yazmadılar..
Teşekkür ediyorum umarım bir an önce geride kalır..Test sonucuma daha var sonucu bekliyorum zaten kliniğe ya da laboratuvara yazsam da geri dönüş yapmıyorlar..Benim size tavsiyem nerede tedaviniz olursa olsun farketmez konuştuklarınız sözlü olarak kalmasın mesela fresh yumurta diyorlarsa bunu mesajda yazılı olarakta yazmalarını sağlayın yada aynı gün topladıklarını gösteren belge isteyin.. bana o kadar dil döktüler ben Prag’a gidecektim yok efendimmm taze yumurta,yumurtalarımızın kalitesinin arkasındayız,en geniş havuza sahibiz,bizim hastanemize adımınızı attığınız andan itibaren iyi ki diyeceksiniz Prag’da adım başı para vs..vs.. beni vazgeçirdiler.Eşim demişti Avrupa ülkesi olmadığı için sorun yaratabilirler denetimleri çok iyi olmayabilir diye ben de abartma demiştim şimdi ona çok mahçup oldum..Bir dee sakın tecrübesiz olduğunuzu belli etmeyin ben daha önce tüp bebek denemedim bilmiyordum bu işleri..Ben artık hiç bir merkeze güvenmiyorum sadece uyanık olmak gerekiyor imzaladığınız her evrağın nüsahasını alın,kameralı inkübatörleri sorun ve embriyoların görüntülerini almak istediğinizi söyleyin bunları en başta söyleyin..Hatta size sözleşme atacaklar bunları eklemelerini söyleyin en azından benim gibi 3-4 embriyo kalırsa diğerlerine ne oldu ne bitti laboratuvarda inceletirsiniz kafanızda soru işareti kalmaz.Benim aklımdan neler neler geçiyor neden vermezler ki neticede çöp olmuş işte bende göreyim içim rahatlasın bu tutumları kafamda çok soru işareti bıraktı çok korkuyorum açıkçası..Çok kötü şeyler gerçekten bunlar.. Allah yardımcınız olsun.. geride kalsın o günler. İyi ki orayı seçmemişim diyorum. Biz nereye güvenebiliriz? Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?
merhaba sonucunuz ne oldu acaba pozitiftir umarım.Teşekkür ediyorum umarım bir an önce geride kalır..Test sonucuma daha var sonucu bekliyorum zaten kliniğe ya da laboratuvara yazsam da geri dönüş yapmıyorlar..Benim size tavsiyem nerede tedaviniz olursa olsun farketmez konuştuklarınız sözlü olarak kalmasın mesela fresh yumurta diyorlarsa bunu mesajda yazılı olarakta yazmalarını sağlayın yada aynı gün topladıklarını gösteren belge isteyin.. bana o kadar dil döktüler ben Prag’a gidecektim yok efendimmm taze yumurta,yumurtalarımızın kalitesinin arkasındayız,en geniş havuza sahibiz,bizim hastanemize adımınızı attığınız andan itibaren iyi ki diyeceksiniz Prag’da adım başı para vs..vs.. beni vazgeçirdiler.Eşim demişti Avrupa ülkesi olmadığı için sorun yaratabilirler denetimleri çok iyi olmayabilir diye ben de abartma demiştim şimdi ona çok mahçup oldum..Bir dee sakın tecrübesiz olduğunuzu belli etmeyin ben daha önce tüp bebek denemedim bilmiyordum bu işleri..Ben artık hiç bir merkeze güvenmiyorum sadece uyanık olmak gerekiyor imzaladığınız her evrağın nüsahasını alın,kameralı inkübatörleri sorun ve embriyoların görüntülerini almak istediğinizi söyleyin bunları en başta söyleyin..Hatta size sözleşme atacaklar bunları eklemelerini söyleyin en azından benim gibi 3-4 embriyo kalırsa diğerlerine ne oldu ne bitti laboratuvarda inceletirsiniz kafanızda soru işareti kalmaz.Benim aklımdan neler neler geçiyor neden vermezler ki neticede çöp olmuş işte bende göreyim içim rahatlasın bu tutumları kafamda çok soru işareti bıraktı çok korkuyorum açıkçası..
Merhaba,merhaba sonucunuz ne oldu acaba pozitiftir umarım.
Mayala neredeeeen nereye ...İşte nasip böyle bir şey. Şimdi ise ikizlerini bekliyorsun. Rabbim tüm bekleyenlerin beklediklerini versinAmin inşallah dilerim olur Allah razı olsun Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşallah
1. Tüp bebeğimde 4 olgun yumurta çıktı ne yazık ki hiçbiri döllenmedi ondan transfer olamadım
2. Tüp bebeğimde 2 adet embriyom sadece oluştu çok şükür ilk transferimi oldum pozitif oldu ama dış gebelik geçirdim ameliyat oldum sonra toparlanınca tekrar başladım
3. Tüp bebegimi Kasım ayında yaptım 2 adet embriyom oluştu ikisi de transfer edildi ama onlarda tutunmadı negatif sonuç aldım
Allahtan ümidimi kesmedim dedim demek ki bunları yaşamam gerekiyormuş yaşadım şimdi ara verdim ama yeniden randevu oluşturdum önümüzdeki ay ön görüşme yapacağız doktorumla ondan sonra bir aksilik çıkmazsa 4. Tüp bebeğime başlayacağım dilerim bu sefer Altın embriyomuzu buluruz sağlıklı bir şekilde transfer olup pozitif sonuç almak dileğiyle inşallah Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın bizde yakın zamanda mucizelerimize inşallah kavuşalım Allah’ın izniyle
Mayala neredeeeen nereye ...İşte nasip böyle bir şey. Şimdi ise ikizlerini bekliyorsun. Rabbim tüm bekleyenlerin beklediklerini versin
İkiz oğlun olacak sanırım. Halin keyfin nasıl bakalım. Nasıl gidiyor?
Hadi inşaallah sağlıklı şekilde tamamlarsın gebeliğini.Yaa canımsın çok teşekkürederim öyle vallahi gerçekten vakti gelince Rabbim beklemediğin anda nasip ediyor çok şükür Elhamdulillah
Amin canım Rabbim sana da bu güzel duyguları yaşatsın en kısa zamanda inşallah sağlıklı hayırlı güzel evlatların olsun Amin
Çok şükür canım arada mide bulantısı devam ediyor birde halsizlik çok vardı yeni yeni kendime geliyorum ama çok şükür çok kötü geçmedi henüz cinsiyetleri belli değil Salı günü perinatoloji doktorunda randevum var bakalım cinsiyetlerini söyler mi
Hadi inşaallah sağlıklı şekilde tamamlarsın gebeliğini.Sağlıklı da doğum olur inşaallah. Amiin inşallah bize de nasip olur.
Amiin dualarım hep ikiz olsun yönünde duan kabul olur inşallahAmin canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Amin Ecmain darısı başına inşallah sağlıklı hayırlı ikizlerin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?