ben bu meseleye farkli bir acidan yaklasmak istiyorum musaadenizle:
cinsiyet secimi konusunun yerinin burasi olmamasina katilmiyorum. sonucta burasi tup bebek bolumu, cinsiyeti secilmis bebek de ancak tedaviyle yapilmis bir bebek olabilir. o halde konuyu acan arkadar burada degil de nerede sorusuna cevap aramaliydi emin degilim.
bu topikte bulusan herkes sozkonusu bebek olunca cok hassas, bunun farkindayim. ben de tup bebekle hamile kalmis bir kadinim ve herkesin neler hissettigini cok iyi anliyorum. ama incinecegiz, kirilacagiz, parcalanacagiz diye insanlara soru sormaktan cekinmeleri icin baski yapmayi dogru bulmuyorum. konu dahilinde oldugu muddetce herkes istedigini sorabilmeli bu forumda.
gelelim cinsiyet secimi konusuna. oncelikle belirtmeliyim ki bu konu sahibine yazilmis bir cevap ya da yapacagi islem hakkinda bir yorum degildir, ben konu hakkindaki genel fikrimi belirtmek istiyorum. cinsiyet seciminin dunyanin cogu ulkesinde yasak olmasinin ve kibris gibi dunyada cogu ulkenin tanimadigi bir ulkede serbest olmasinin bir nedeni var elbette. bu nedenin de dinle ya da bilimle alakasi yok. tamamen ahlaki olmayan bir secim olmasiyla ilgisi var.
pek cok dogu ulkesinde oldugu gibi turkiye'de de insanlarin "erkek cocuk duskunlugu hastaligi"na sahip oldugunu inkar edecek kimse yoktur oyle degil mi? evet durum eskisi kadar vahim degil ama hala sirf erkek oldugu icin oncelik sahibi olan cocuklar var ailelerde. erkek cocuk icin yanip tutusan, sahip olamayinca kendini eksik hisseden aileler var. demem o ki, cinsiyet meselesi maalesef sosyal bir sorun ulkemizde.
peki gunumuzde bir erkegin yapabildigi ama kadinin yapamadigi ne var bana ornek verebilir misiniz? bir erkek kadindan neden ustun olsun? neden oncelikli olsun? tek bir ornek verebilir misiniz? benim fikrim, insanlarin hala erkek diye delirmesinin tek sorumlusunun kadinlar oldugu yonunde... evin kadini boyle bir ayrima meydan vermese, kizlarini kiz gibi degil de dunyada yapamayacagi hicbir sey olmayan bireyler gibi yetistirse bugun bu konuyu tartisiyor olmayiz. maalesef bu hastalik yuzunden memleketimin kadinlari hep geride kalmaya, hep erkekten bir adim arkada yurumeye mahkumlar. bunu degistirecek tek cins kadinin kendisi ama uzulerek goruyorum ki durum o degil.
anne olarak bizlere dusen kizlarimizi ogullarimiza esit yetistirmektir. hicbir kiz cocugu sirf cinsiyeti yuzunden erkek kardesinden farkli olmamalidir. ne kizimin futbol oynamasinda, maclarda bagirmasinda sakinca gorurum ne de oglumun evde temizlik yapmasinda, mutfakta is yapmasinda sakinca gorurum. aslolan beyindir, dusuncedir, insandir. cocuklarimizi insan gibi yetistirelim, kiz gibi erkek gibi degil. baska turlu erkek cocuk hastaligi iyilesmeyecek.