Kıbrıs Cinsiyet seçimi

Burada yardımcı olacak birileri var mı yok mu bilmiyorum, ancak bu sitenin adı kadınlar kulübü ve bende bir kadın olarak duygularımı paylaşıp fikir edinmek istedim. Yoksa bende biliyorum elbette googleda aratmayı veya kendileri ile görüşmeyi.
Ben bu konuyu birileri etik bulsun, bulmasın, kınasın yada tartışma oluşsun diye açmadım. Sadece bu konuda bilgisi olanlarla fikir alışverişi yapmak için açtım.
Allah senin ve senin gibi bekleyen herkesin kucaklarını benimde çocuklarıma tedaviyle sahip olduğumu düşünerek ve duygularınızı çok iyi bildiğimden bebeciklerle doldurması için dua ediyorum.

Tabiki bu sitenin adı kadınlar kulubü....Tabiki fikirlerini paylaşabilirsin...Ama sana tavsiyem canım tüp bebek veya gebelik bölümünde benim gibi çoçuğu olmayan insanların yazılarını,üzüntülerini ve yaşadıklarını okuman...Eğer okursan bu sorunun ne kadar gereksiz ve anlamsız olduğunu anlardın....Allahım gönlüne göre versin....

iki kizim olsaydi 3 .ye önce saglikli sonrada bir erkek cocugu isterdim böyle bir sansimiz varsa neden olmasin ki?? belki oglan cocugunu allah ogle nasip edicek anlina yazilan bu olamazmi:-)

valla herkes 1 veya 2 kızdan sonra erkek istiyor tersi de olsa yaptırırdım diyor ama bu başlıkta 3 kişinin de kızı var erkek istiyor. ben nedense 1-2 oğlu olup kız için soranı hiç görmedim. benim de bu durum içimi acıtıyor. fatih ürek 5 kız mı 10 kız mı ne ondan sonra doğmuş ve babası 40 adet kurban kesmiş. başka birşey demiyorum :roflol:allah kız veya erkek evladın hayırlısını versina.s

benimde bir kızım var ve ikincisi için 1 yıldır uğraşıyoruz .bir negatif aşılamam ve laparoskopi ameliyatım oldu.ve şuanda bir kızım var ikinciside oğlan olsun diye düşünecek bir lüksüm yok benim.neler ne ağrılar acılar çekmişim .varsın ikinciside kız olsun .yetrki sağlıklı hayırlı evlat olsun ama yeterki olsuuun.fikrine maalesef saygı duyamıyorum çünkü şaşırdığım bizim gibi sende tedaviyle kızlarını dünyaya getirmişsin.bu tür bir konunun burdaki insanların canını nasıl acıtacağını senden daha iyi kim anlayabilirdiki?

Ne kadar haklı ve yerinde tepkiler! beni en çok bu başlığı tüp bebek yöntemiyle evlat sahibi olabilmiş bir kadının açması şaşırtıyor... Kasımda bende tüp bebek tedavime başlıyorum ve bu ayrımı tek bir an aklımın ucundan geçiremiyorum... vicdanım el vermiyor... ya Allah hiç vermezse içimden neler neler geçiyor; ne fırtınalar... Benim çeşit isteme hakkım yok Allah'tan ne gelirse razıyım ki verirse her ikisinde de çok çok şanslı hissedicem kendimi... eminim burda benim gibi yıllardır bebek arzulayan arkadaşlarımla aynı hisleri paylaşıyoruz... bu başlığı burada açmak gerçekten büyük ayıp olmuş...

Hassas olmanızı anlıyorum ama tepkinizi anlamıyorum, ben de pcos hastasıyım ve doktorumun da söylediği çok büyük ihtimalle aşılamayla anne olacak olmam. Ben de düşünüyorum bazen yaşım ilerliyor, acaba anne olabilecek miyim diye, ama kimsenin söylediklerine de iç geçirmiyorum, bu tarz tepkileri yadırgıyorum, yakıştıramıyorum hanımlara :olmaz:
Cinsiyet seçimine gelince, yıllardır duyarız ama olabiliyor mu bilmiyorum. Umarım oluyordur, çünkü gördüğüm duyduğum kız doğumu çok fazla, erkek doğumları gerçekten az. Bundan 20 sene sonrayı düşünecek olursak kadınlar eş seçimi bile yapamayacak belki. Kıyamet alametlerinde de geçer ya, erkek ırkı azalacak diye :gitme:

Ben de düşünüyorum bazen yaşım ilerliyor, acaba anne olabilecek miyim diye, ama kimsenin söylediklerine de iç geçirmiyorum

Bazen yaşının geçtiğini düşünmekle, yıllarca bekleyip sabırsızlanmak aynı hassasiyeti ve hisleri vermiyor demek ki Sevgili TheShe...
ılginçtir bende erkek doğumlarına çok sık rastlıyorum... hatta arkadaşlarımla kıyamet alametlerinde ki büyük savaşları düşünüp; erkek bolluğunu buna yorar olduk... demek ki bunlar yersiz endişeler... yine demek ki bir yerler de bizim yerimize bunları düşünüp eşitleyenler var... ve yine demek ki bize düşene razı olmaktan ben her zaman mutlu olucam...

Bazen yaşının geçtiğini düşünmekle, yıllarca bekleyip sabırsızlanmak aynı hassasiyeti ve hisleri vermiyor demek ki Sevgili TheShe...
İlginçtir bende erkek doğumlarına çok sık rastlıyorum... hatta arkadaşlarımla kıyamet alametlerinde ki büyük savaşları düşünüp; erkek bolluğunu buna yorar olduk... demek ki bunlar yersiz endişeler... yine demek ki bir yerler de bizim yerimize bunları düşünüp eşitleyenler var... ve yine demek ki bize düşene razı olmaktan ben her zaman mutlu olucam...

Çok şey söyleyip başka arkadaşlarımı kırmak istemem.
Size mutluluklar o zaman..

Arkadaşlar herkesin düşüncesi vardır bu da benim düşüncem. Kimseye kabul ettirmek zorunda olduğumu hissetmiyorum. Ben Allah nasip ederse gene mikroenjeksiyonla bebek sahibi olacağım ve madem tıp imkan veriyor bunuda bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Olur yada olmaz bilinmez. Allah verebilirde vermeyebilirde. Eğer Allah izin vermeseydi tıp bu konuda bu şekilde ilerleyemezdi. Eğer öyle düşünürsek o zaman tüp bebekte günah deriz. Çünkü o da Allahın verdiği doğal yollarla yapılmıyor. Cinsiyetide farkında olarak veya olmayarak embriyologlar belirliyor. Ama genede Allah razı geldiği zaman gebe kalabiliyorsun.Allah razı gelmese bende gebe kalamazdım. Yani bizler sadece tıp ilmini kullanıyoruz, takdir sadece Allahındır. Neyse ben son olarak fikrimi söylemek istedim. Kimseyi de fikrimi söyleme özgürlüğümü kullanarak kırdığımı düşünmüyorum. Kimsenin de beni kırmak için uğraşmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Eğer insanlar bu konudan memnun değilse yazmasın birşey.
Son olarak, Allah herkese hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin ve bekletmesin.

Kıbrısta magosada var
tüp bebek merkezi
burada çok var bu yolla çocuk sahibi olan
tek bildiğim çok pahalıymış
032 3668600 telefon numarası
umarım işinize yarar
Arkadaşım selam, daha önce mecburi olarak birkaç yıl orada ikamet ettim. Tabi o zaman bu merkezler yoktu. Ben İnternetten bir sürü merkez buldum ama hangisi gerçekten iyi ve başarı oranları yüksek bunu bilmiyorum. Türkiyede sorsalar şu merkez iyidir diyebilirim ama malesef orası hakkında bilgim yok. Yardımın için sağol.

Slm kızlar

Benımde 7 senedır bebeğim olmuyor ve ozlem cekmekteyım üstelık şu anda 7. tüp bebek tedavıme başlıcam benım dr um Kıbrıs Tüp bebek hast Halil İbrahım bey kendısı kıbrısta cinsiyet secımı yapıyor sanırım istersen özelden telefon bıldılerını verırım sana haaa bu arada ist nişantasında muaynesı var

Allahım gönlne gore versın bizim bebeğimiz olmuyor ama olan arkadaşlarada yardım edebiliriz dımı ayrıca bu onun kararı eleştirmek bize düşmez sonucta mıkroenjeksıyon yontemıyle kızları olmus bu seferkıde mıkroenjeksıyon olucagı ıcın gayet iyi bit fikir zaten az çok transfer ettıklerı embryoların hangı cındsıyet oldugunu bılıyorlar dıye duydum ben açıkcası tüp bebekle 2 kızım olsa diğer denememde tüp bebek olucagı için cınsıyet secımı yapardım

Allahım bu yolda uğrasan herkese bebek , Anne olmayı nasip etsın inşallah

Slm kızlar

Benımde 7 senedır bebeğim olmuyor ve ozlem cekmekteyım üstelık şu anda 7. tüp bebek tedavıme başlıcam benım dr um Kıbrıs Tüp bebek hast Halil İbrahım bey kendısı kıbrısta cinsiyet secımı yapıyor sanırım istersen özelden telefon bıldılerını verırım sana haaa bu arada ist nişantasında muaynesı var

Allahım gönlne gore versın bizim bebeğimiz olmuyor ama olan arkadaşlarada yardım edebiliriz dımı ayrıca bu onun kararı eleştirmek bize düşmez sonucta mıkroenjeksıyon yontemıyle kızları olmus bu seferkıde mıkroenjeksıyon olucagı ıcın gayet iyi bit fikir zaten az çok transfer ettıklerı embryoların hangı cındsıyet oldugunu bılıyorlar dıye duydum ben açıkcası tüp bebekle 2 kızım olsa diğer denememde tüp bebek olucagı için cınsıyet secımı yapardım

Allahım bu yolda uğrasan herkese bebek , Anne olmayı nasip etsın inşallah
Sevgili Naz_bebek, Allahım 7 senedir boş kalan kucağını bu seferki tedavinde saglıklı bebek veya bebeklerle doldursun. Emeklerin boşa çıkmasın inşallah. Kim varsa bekleyen Allahım onlara annelik ve babalığı tattırsın.
Halil İbrahim beyin daha önce yaptığım araştırmalar sonucunda bağlı olduğu muayenehaneyi öğrenmiştim. Kendisinin ekibini falan inceledim, gayet iyi bir doktora benziyor. Inşallah bu sefer başarılı bir tedavin olur ve sonucta bebecikler.

arkadaşlar,
naçizane çenemi tutamadım ben de 2 satır karalayayım dedim.
mytweety nin arzusunu ilk okudupumda aklıma gelen allah evladın hayırlısını verdiyse ötesini kurcalamamak lazım oldu... hiç sahp olamayanları, tüp bebek yapacak hem maddi manevi hem de fizyolojik yetersiz arkadaşları düşündüm...onların canını acıtmak için yazmadığı ortada, sadece bilgi almak istediği bir soru sormuş neticede.. eğer bir de erkek evlat istemeseydi belki de başka bir mikro tedavisine başlamayacak bile.. bu sebeple onu yadırgamıyorum, zira ben ikiz balayan tüp bebek gebeliğimde evlatlarımda birini kaybetim ve yola diğeri ile devam ettim.. 22. haftaya kadar evladım kız sanıyordum , kız isimleri kız elbiseleri kız oda takımlarına bakıyordum... ok bir şekilde erkek olduğu ortaya çıktı..üzülmedim yalan olmasın ama hayal kırıklığı yaşadım 3-5 gün kız bebek çok istiyordum allah biliyor... sonra badireler geldi arka arkaya, skıntı dönemler ... şimdi 34. haftamdayım , her ane gibi sağlık olsun gerisi boş diyorum ve inanın can ı gönülden diyorum , ya rabbim bunu da nasip etmeseydi bana ???? Allah acısını göstermesin bundan sonra .. Ama mytweety e de hak veriyorum, erkek istediği ve toplummuzdaki bazı yanlış kanılardan dolayı olduğunu sanmıyorum, ben de 2. kere hamile kalır mıyımacaba , o da kız olur mu diye şimdiden düşünüyorum...bu da ne yanlış ne garip, her evlat isteyen bir kız bir erkek olsun , önce hayırlı akıllı sağlıklı olsun, sonra da her iki cinsten de olsun isteyebilir.. bu garip değil...

Olmayan arkadaşlarım tez zamanda en hayırlı evlatlara, olanlar da gönüllerindeki diğer murada kavuşsun inşallah !

bu yöntemle bir kız bir erkek ikiz bebek yapabiliyorlar mı?

işimiz garanti olsun yani lülülülülülü

Sevgili Serenanes, ben evlatlarım için canımı veririm bir sürü annenin yapmaktan tereddüt etmeyeceği gibi. Kızlarıma baktıkça gözlerim dolar ve sürekli Rabbime şükrederim. Kendi kendime Allah imkan verdiği sürece sadece 1-2 tane bebek yapılır mı derim. Bu kardeşler yarın öbür gün en büyük destekçileri olacaklar birbirlerinin. Çocuk yetiştirmek dünyanın en güzel şeyi. Ben kalabalık bir ailede büyüdüm. Kendime ve imkanlarıma güvenseydim şayet, tabi Rabbimde nasip etseydi 4 çocuk isterdim. Gerçi artık yaşımda müsait değil. Evet son kez mikroenjeksiyon yapacağım ve bu seferki son olacağından erkek istiyorum. Sonuçta ben tedavi göreceğim ve gene aynı sıkıntıları yaşayacağım, e o zaman neden olmasın. Benim derdim evlat ayırıpta illa erkek olsun değil arkadaşım. Sen beni anlamışsın. Inan bana erkeklerim olsaydı şimdide kız için çabalardım. Hepsinin yeri ayrı.
Bu arada çok üzüldüm bebeğini kaybetmene. Benimde malesef bir akrabamın başına gelmişti böyle talihsiz bir olay. Ama olsun Allahım bu bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Inşallah gene gebe kalırsın ama bu seferki doğal yolla olur.

NE ISTERSEN YAPIYORLARMIS SENDE ISTIYONMU ::: kac kilo olsun:--)))))))

kilosu mühim mi ki :roflol:
olmuşken 2si bi arada olsa iyi olur aslında dimi ama alkisalkisalkis
hazır garanti yöntemi de varmış:1shok:
ama daha çokkkk zaman varrr:lepi:
bana kadar daha çok yöntem gelişir-tatlicadiarzu-

inşallah evlatlarınız hayırlı olurlar sizin için
kız erkek bahane
hele bu yöntemlerle çocuğun cinsiyetine müdahele etmek bana göre pek etik değil
sağlıkla kucağınıza gelmesi yetmez mi
tabi erkek kısmının erkek çocuk hayalleri vardır ama yine de bu durum kabul edilebilir değil kendi açımdan
inşallah evlatlarınız hayırlı olurlar sizin için:Saruboceq:

benimde kızım olsa erkek isterdim doğru ama bunun için kıbrısa gidip özel olarak tedavi görmezdim....belki sende haklısın....ama ben yeni tüp denedim ve negatif sonuç aldım...evet bende 2 çocuğum olsun biri kız biri erkek olsun dedim...ama sadece dildeee..böle bişeyi kesinlikle yapmazdım....hatta ikiz olırsada bi daha denemeyi düşünmezdim heralde....rabbim hayırlısını nasip etsinnnn...bende bu topiği gördüm çok şaşırdım...çünkü burdaki çoğunluk sadece evladım olsun diye uğraşıyorr...bu uğurdada ömrünü bitiriyor....ama sen ne biliyim yaa çook şaşırdımmmm.....

Topic sahibi arkadaşım sen nasıl fikrini yazıp yardım istediysen diğer insanlar da fikirlerini beyan etmişler, ne var bunda, herkes birbiriyle aynı fikirde mi olmalı??? ınsanlar bir tane diye uğraşırken ve siz de aynı süreçlerden geçmişken şimdi erkek olsun diye cinsiyet seçimi istemeniz ters gelmiş çoğuna, bunda garip bir şey yok ki, bugün cinsiyetine yarın göz rengine, kişiliğine vs. karar veririz, aaa bi bakmışsın öbür gün işi daha ileri boyuta götürüp Tanrıcılık oynamışsız (tövbe haşa) Eğer bu seçimler normal ve etik olsaydı dünya genelinde izin verilen bir yöntem olurdu, bu konudaki etik tartışmalara bir bakıp insanların tepkisinin nedenini anlayabilirsin. Çinde ailelerin tek çocuğa izni var, eee ailelerde erkek çocuk istedikleri için kız olanları gidip küretajla aldırıyorlar, Çin hamilelerin bebeklerinin cinsiyetini öğrenmeyi yasakladı bu yüzden, nüfusun dengesinin ne yönde değişeceğini ve gelecekte çinli erkeklerin cinsel tercihlerinin mecburen nasıl olacağın tahmin et :)

Öfff ne çok yazmışım, kısacası bence de etik bir durum değil, sen nasılsa bildiğini yapacaksın, Rabbim hakkında hayırlısını versin diyeyim.

Back
X