- 28 Eylül 2014
- 169
- 206
- 53
Haydi bakalım al gel bebişlerimizi valla bende senin kadar heycanlıyım :) dualar seninle ve bu topicdeki herkesle her daim.Canım annelerim ve anne adaylarım,pazartesi inş bir terslik olmazsa kıbrısta olacağım.İnş transferim başarılı geçerde sizler gibi mutlu haberler alırım.Çok heyecanlıyım hem de çok... :)
CANIMSIN :) kuzucuklarına sağlıklar maşallah onlara .Ben bu topiği birtek şey için kurdum arkadaşlar.
Anne olma hasretiyle büyük sınavlardan geçmiş değerli anne adaylarıyla birbirimize destek olmak için.
İyiki de kurmuşum,anne adaylarımız çoğaldıkça,mutluluğum ve gururum artıyor.(Topiğin kurucusu olarak,kendimi topiğin annesi gibi görüyorum.)
27.haftaya girdik ikizlerle.Kızım ve oğlum iyi maaşallah,Çarşamba kontrolümüz vardı.1.020 gr.her ikisi de,boyları da 35 cm.olmuş.Karnım büyüdü,artık çok daha hareketliler,onlarla karnımı severken hep konuşuyorum ve beni duyduklarına,anladıklarına inanıyorum.
Anne adayı olmak bile dünyanın en güzel duygusu,ALLAH dileyen her kadına anne olmayı nasip eder inşallah ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eder.AMİN.
Kadir kıymet bilen,kalbi yüreği temiz,saygılı dostlara kapımız ve yüreğimiz her daim açık.
Pickupnorthcyprus bu adresi googlede yaz kıbrıs taşımacılık şirketi bu taksi şifarisi 2 kişi 40 tek kişi 20 tl rezervasyonu gideceğin bilet uçuş saatine göre ayarla telefon numarasini yaz sana dònecekler en ucuz bu heyecan telaş yapma bildiğin gibi abartılı bir yer değil kıbrıs canım benim hadi hayırlısıMrblar arkadaslar kibris hava alaninda inince firdevs hanimin merkezine en ucuz yolla nasil gideriz? Merkezin adi neydi? Kalmadan sadece hava alanidan merkeze git gel kac tl tutar? Neyi onerirsiniz tesekkurler
Paket gitmedik biz sadece gidiş dönüş bilet aldık 600 lira tuttu erken al bilet bayramda zor olur bulmak taksi de internette sipariş verdik 2 sefere mahsus toplam masrafimiz gidiş dönüş 1500 lira harcadım hastanede hicbir ek ücret vermedik fazla zaman kayb etmedik zaten transfer sonrasi 1 gece hastanede kaldık okadarcikkızlar eşimin pazartesi kıbrısta olması lazımmış bizde eşim gitsin sonrada biz gideriz diye düşünmüştük ama bu gidişle transferimiz bayrama denk geliyor uçak biletleri de çok pahalı acaba bu durumda paketle mi gitsek gidip gelen arkadaşlar nasıl yaptınız bana bir akıl verebilir misiniz
Belirtiler kişiye göre değişir bitanem takılma onlara çok ilaçlarını bol su içerek al beslenmene dikkat et bol protein yumurta ananas süt yoğurt peynir balık tavuk ye başka bişeyler bul oyalan evde biz senle 1 gün aralıklı transfer olduk benimde bu gün transferim in 6.günü hadi hayirlisiyla sonuca ulaşabilirizMaşallah arkadaşım darisi bizlere.sizde belirti varmiydi? Benim 5.gun ve agiz tadim hic yok.belirti olabilir mi.sicak basmasi var bide.hic nirmal hamilelik gecirmedim.dis gebelik gecirdim sadece agiz kurumasi vardi ??
Senin pazar di degil miBelirtiler kişiye göre değişir bitanem takılma onlara çok ilaçlarını bol su içerek al beslenmene dikkat et bol protein yumurta ananas süt yoğurt peynir balık tavuk ye başka bişeyler bul oyalan evde biz senle 1 gün aralıklı transfer olduk benimde bu gün transferim in 6.günü hadi hayirlisiyla sonuca ulaşabiliriz
Evet pazardı benim transfer ben doktora çok güveniyorum çok iyi biliyor işini içini ferah tut tabiki hamileyiz artık bikere embriyo kalitesi ve blastosist şansımız artırdı sansliyiz bixSenin pazar di degil mi
Ister istemez ariyosun yaaa beyin odakli.kendimi dinliyorum valla.umarim bizlerde hamileler kervanina katiliriz
Ben bu belirtilerin tamamını yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum.Tüp bebek tedavisi sonrası gebelik belirtileri nelerdir?
Tüp bebek tedavisinden sonra İlk olarak yapılan kan testinde gebeliğin pozitif olarak belirlenmesi gerekir. Bunun için beklenen adet döneminde gecikme yaşanmasına gerek yoktur. Embriyo transferi gerçekleştikten 12 gün sonra yapılan kan testi ile gebelik tespit edilebilir.
Kan testi pozitif çıksa bile değerlerde 1 – 2 gün sonra düşüş yaşanabilir. Bu tür durumlar biyokimyasal gebelik olarak tanımlanır.
Gebelik belirtileri arasında ilk olarak göğüslerde hassasiyet, göğüs damarlarında belirginleşme meydana gelir. Göğüslerde oluşan hassasiyet el teması ile giyinirken, soyunurken kendini belli edebilir.
Vajinada akıntı artışı
Nedeni belli olmayan ve bir müddet devam eden baş ağrısı ve halsizlik hissi, gebelik belirtileri içerisindedir
Daha çok sabahları belirginleşen mide bulantısı, mide kişiyi çok rahatsız edecek boyutlarda bulanabilir ve devamında kusma başlayabilir. Genellikle gebeliğin ilk haftası mide bulantısı kendini belli edebilir. Bazı gebe kadınlarda mide bulantısı sadece sabah oluşum gösterirken bazı vakalarda gebelik sonlanana kadar devam edebilir.
Rahim iç bölgesinde tıpkı adet döneminde ortaya çıkan ağrıya benzer sancı da gebelik belirtileri içerisindedir
Kasıklarda ağrı
Özellikle yüz bölgesinde akne
Sık aralıklar ile idrara çıkma isteği ve idrar yaparken acı hissi, gebelik başladığı andan itibaren idrara çıkma isteğinde artış yaşanabilir.
Ruh halinde farklılık, gebelik döneminde değişen hormon düzeyleri nedeni ile gebe kadın duygusal karmaşalık yaşayabilir. Bazen çabuk sinirlenirken bazı durumlarda yersiz bir şekilde ağlayabilir. Ruh halindeki değişimler gebelik belirtileri içerisinde belirgin olanlardandır.
Kabızlık, tüp bebek tedavisinden sonra oluşan gebelik, anne adayının vücut yapısında değişikliklere neden olan ve yeni bir vücut oluşumu olarak kabul edilmektedir. Bu tür farklılıklar arasında kabızlıkta ön plana çıkmaktadır. Gebelik hormonlarının etkisi, değişen beslenme alışkanlığı ve bazı ilaçları kullanmak zorunda olmak kabızlığa neden olabilmektedir. Gebelikte artış gösteren progesteron hormonu düz kas sistemi üzerinde rahatlayıcı bir etki sağlamaktadır. Dolayısıyla bağırsaklarda, idrar yollarında ve safra kesesinde gevşeme yaşanabilir. Anne adayının kullanmış olduğu bir takım vitamin ve demir ilaçları da kabızlığa yol açabilir.
Kabızlıktan korunmak için; gebe kadınların bol miktarda su tüketmesi gerekir. Su insan için yaşam kaynağıdır ve gebelikte daha önemlidir. Su tüketimi ile bağırsak hareketlerinde artış yaşanır ve dışkının daha da yumuşaması sağlanır. Şayet kabızlık çok şiddetli ise dışkı yumuşatıcı ilaçlar doktor tavsiyesi ile güvenli bir şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda bol miktarda tüketilen taze sebze-meyve ve lifli gıdalar yine kabızlığı önlemek için alternatifler arasında yer almaktadır.
Kaşıntı, olumlu sonuçlanan bir tüp bebek tedavisinin ardından gebelerde ortaya çıkan kaşıntı, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarına bağlı olarak gelişebilir. Aynı zamanda cilt kuruluğu ve ciltte oluşan çatlaklar sebebi ile de oluşum gösterebilir.
Yukarıda sıralanmış olan gebelik belirtileri, tüp bebek tedavisinden sonra gebelik belirtileri arasında yer alabilir. Ancak her anne adayı aynı belirtileri yaşayacak diye bir şey söz konusu değildir. Her belirti kişilerde farklı olabilir.
Fisay suan ben paket aldim carsamba transferim var paket aldigim icin memnunum herseyle onlar ilgileniyor hicbirseyi düşünmüyoruz otelmis taksiymis ilgilenmiyorsun o bakimdan iyi hem tatilde yapiyorsun otelin servisi cok güzel bir plaja götürüyor deniz süper kafan rahat tavsiye ederimkızlar eşimin pazartesi kıbrısta olması lazımmış bizde eşim gitsin sonrada biz gideriz diye düşünmüştük ama bu gidişle transferimiz bayrama denk geliyor uçak biletleri de çok pahalı acaba bu durumda paketle mi gitsek gidip gelen arkadaşlar nasıl yaptınız bana bir akıl verebilir misiniz
Amin canım,Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.[QUOTEYeni manbar, post: 41742482, member: 203877"]Ben bu topiği birtek şey için kurdum arkadaşlar.
Anne olma hasretiyle büyük sınavlardan geçmiş değerli anne adaylarıyla birbirimize destek olmak için.
İyiki de kurmuşum,anne adaylarımız çoğaldıkça,mutluluğum ve gururum artıyor.(Topiğin kurucusu olarak,kendimi topiğin annesi gibi görüyorum.)
27.haftaya girdik ikizlerle.Kızım ve oğlum iyi maaşallah,Çarşamba kontrolümüz vardı.1.020 gr.her ikisi de,boyları da 35 cm.olmuş.Karnım büyüdü,artık çok daha hareketliler,onlarla karnımı severken hep konuşuyorum ve beni duyduklarına,anladıklarına inanıyorum.
Anne adayı olmak bile dünyanın en güzel duygusu,ALLAH dileyen her kadına anne olmayı nasip eder inşallah ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eder.AMİN.
Kadir kıymet bilen,kalbi yüreği temiz,saygılı dostlara kapımız ve yüreğimiz her daim açık
Canim benim ne kadar guzel anlatmissin rabbim kucagina almayi da nasip eder insallah dort ay gibi kisa suren hamilelik olayindan sonra cok daha fazla istiyorum anne olamayi senin yazdiklarinda bir an kendimi buldum ve cok duygulandim rabbim insallah bana ve diger isteyen butun arkadaslara bu duyguyu yasatacak rabbim gonulden edilen dualari ve ona acilan elleri bos cevirmez
yaa canım ağlattın çok duygulu yazmışsınAmin canım,Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.
O gün dünyanın en mutlu kadını olacağız hepimiz.
O minicik ellerini tutup,o dünyanın en içten bakan gözlerine sevgiyle bakacağız.
O cennet kokularını koklayıp,kucağımıza aldığımızda,aramızda yaşam bağı sürecek bir bağ kuracağız.
Bir ''ANNE'' diyen evlat için yıllardır süren hasretimiz bitecek,biz de anne olacağız.Eşimiz de baba olacak.
Anneler gününde ve babalar gününde elimiz boş,içimiz hüzün dolu olmayacak.Mutlulukla o günümüzü kutlayan evlatlarımıza sarılacağız.
Tatillerde kovamız,küreğimiz,minicik terlikleri ve havluları olacak.
Karnelerini göreceğiz,sünnetlerini,mezuniyet törenlerini...
....Sonra gün gelecek evlenecekler,ve biz onları daima sevmeye,kollamaya devam edeceğiz.
ay sağ ol arkadaşım beni çok rahatlattın şu an uçak fiyatları o kadar pahalı ki bizde hesap yaptık önce eşim gitse sonrada beraber gitsek aynı fiyata denk geldi malum bayram olduğu için bizde paket aldık yarın allahın izniyle kıbrıstayız heyecan dorukta herkesten dualarını bekliyorum bu topikteki arkadaşların hepsinin yüreği çok güzel ben inanıyorum ki hepimizin duaları birbirimize kabul olacakFisay suan ben paket aldim carsamba transferim var paket aldigim icin memnunum herseyle onlar ilgileniyor hicbirseyi düşünmüyoruz otelmis taksiymis ilgilenmiyorsun o bakimdan iyi hem tatilde yapiyorsun otelin servisi cok güzel bir plaja götürüyor deniz süper kafan rahat tavsiye ederim
Buket dualarım seninle,sen de anne olma yolunda ilk ve en önemli adımı attın,gerisi bebişlerini alıp gelmeye kaldı,ben inanıyorum anne olacağına,hem de çok güzel bir anne olacaksın canım,iyi yapmışsın yaz aylarında yapılan transferlerde paket almak hem daha cazip,hem de öncesinde tatil yapıp moral ve motivasyon depolarsınız.Fisay suan ben paket aldim carsamba transferim var paket aldigim icin memnunum herseyle onlar ilgileniyor hicbirseyi düşünmüyoruz otelmis taksiymis ilgilenmiyorsun o bakimdan iyi hem tatilde yapiyorsun otelin servisi cok güzel bir plaja götürüyor deniz süper kafan rahat tavsiye ederim
Canım , zaten duygusaldım,hamilelikte hassasiyetin ona katlandı.İnşallah mutluluk gözyaşlarımız akacak melek kokulu evlatlarımızı kucağımıza aldığımızda.Hatta artık ağlamayalım,hep mutluluk dolu kahkahalarımız çınlasın.yaa canım ağlattın çok duygulu yazmışsın
Sağ-salim oğlunu kucağına alacaksın,az kaldı,9 ay geçti,2 hafta da geçer azıcık daha sabır,duayla,umutla,mutlulukla...kızlar güzel haberler umut dolu yürekler var.transferi bekleyenler pozitif için günü bekleyenler.hepsi olacak bence sayılı gün çabuk geçer diyorlar ama bende geçmek bilmedi son iki hafta geçseydi artık bende sag salim dogum yapsaydım bayramada az kaldı dua edin lütfen
Fisay senin de anne olacağına olan inancım tam.İşte senin için de en doğru zaman geldi Allahın da izniyle,inanıyorum ki senin için ,tüm anne adayları için ettiğimiz dualarımız bu mübarek Ramazan ayında kabul olacaktır.ay sağ ol arkadaşım beni çok rahatlattın şu an uçak fiyatları o kadar pahalı ki bizde hesap yaptık önce eşim gitse sonrada beraber gitsek aynı fiyata denk geldi malum bayram olduğu için bizde paket aldık yarın allahın izniyle kıbrıstayız heyecan dorukta herkesten dualarını bekliyorum bu topikteki arkadaşların hepsinin yüreği çok güzel ben inanıyorum ki hepimizin duaları birbirimize kabul olacak
Fisaycım canım benim,hem Ramazan ayı,hem de Kadir gecesi,bu ne mübarek bir zamana denk geldin sen,yüreğinin güzelliğinden Rabbim öyle denk getirdi demekki,ne mutlu.Erkek olacak ve Kadir mi olacak acaba adı,bak bu beni çok duygulandırdı,Allah senin de kalbine göre tek veya ikiz,kız veya erkek,ya da ikiz kız/erkek versin...bu duam hamile olan,transferi olan,tedavideki tüm arkadaşlarım,kader yoldaşlarım içindir.Rabbim dualalarımızı kabul etsin inşallah canyoldaşlarım,kızkardeşlerim.arkadaşlar yarın sabah allahın izniyle kıbrıstayız önce eşimin işlemleri var hayırlısıyla da bayramda transfer olur herhalde yarın kadir gecesi başta kanbar arkadaşım olmak üzere topikteki tüm yüreği güzel anne olan , anne adayı olan benim gibi sırada bekleyen arkadaşların dualarını bekliyorum müminin mümine ettiği dua en makbul olanıdır ben bu mubarek günlerde canı gönülden diliyorum ki allah hepimizi evlatlarına kavuştursun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?