Tüp Bebek Merkezleri Kıbrıs Firdevs Uğuz Tip Hastaları Buraya...

Sagol kanbarcim darisi sana ve butun burdaki arkadaslarima

iyi dileklerin için teşekkür ederim az kaldı seninde müjdene sayılı günler inş bende çarşamba günü kalp atışını duyarım inşşş kanamam devam ediyor agrı olmazsa sıkıntı etme diyor doktorlar dua edin lütfen

Tuanam inşallah canım...
Yalnız lütfen başka şehirde de olsa kanamanı durduracak bir iğne yapacak doktora gider misin?
Olmadı Firdevs Hanımları acilen ara ve sana kanamanı durduracak iğne yapsınlar...
Ancak bence asıl önemlisi doğru dürüst bir muayene etmeleri seni ve kanamanın sebebini bulup,ona göre müdahele etmeleri,Tuana lütfen beni kırma,atlayın arabaya gidin bir doktora hemen,tüp bebek olduğunu söyle doktorlara,FirdevsmHanımların haberi var mı bu kanamadan,onlara haber verdin mi,sana ne söylediler?

Son düzenleme:

İnşallah canım herşey gönlünce olsun. Canım bende kanbara katılıyorum. Daha iyi bi doktora git. Çünkü sen o bebek için birçok sıkıntıya göğüs gerdin. Doktora açıkça tüp bebek olduğunu da söyle ona göre davransın. Şuan senin normal yolla hamile kaldığını düşünüyor ve düşme konusunu çok irdelemiyor belki. Kib...

Tuana seni merak ediyorum,lütfen buradan yaz nasıl olduğunu,umarım doktora gitmişsinizdir eşinle ve gerekli muayene ve müdahale yapılmıştır sana ve emin ellerdesindir,çünkü öncelik senin sağlığının iyi olması,önce sen iyi olacaksın ki,bebeğini de sağlıklı bir şekilde taşıyabilesin.
Lütfen haber ver durumunu canım..

firdev hanıma ulaşamıyorum telefonuna cevap vermiyor defalarca aradım geri dönüş yapmadı irem hanımda agrı olmadıktan sonra korkma proloton yaptır pregestoronu iç diyor....7.gün artık ne yapayım ben rabbim bilecek herşeyi kısmeti vardır inşallah yarın sabah randevu aldım bakalım ne diyecek doktor

canım bu hafta üç ayrı doktora gittim kese bütünlügü var kese kenarı temiz dinlen artarsa sancın olursa gel diolar yani hiç biri pregeston prolaktin seviyen nedir kanamayı kesmek için onlara bakalım nerden gelio bu kanama demiyor bilemedimki ben daha ne yapayım

irem hanım firdevs hanıma söylmiştir eminim ama firdevs hanımdan ses çıkmadı irem hanımada iki üç günde bir ben mesaj atarsam yazıo ben yazmadan sormadı nasıl oldun die

İnşallah canım hayırlısı ile kucağına alırsın bebeğini.. Sabretmekten ve dua etmekten başka şansımız yok. O iğne yi yaptırıp bekle bakalım canım. İnşallah bu dünyada kısmeti vardır da senle kalır bebecigin..

ne yapayım bacılarım dedimya rabbim ol derse oluverir ben elimden geleni yaptım tıbbın en son aşamasına kadar şansımı zorladım dilerim rahman olan Allahtan acısında bu evlatcıgı kucagıma versin amin
Canım dualarımız seninle Rabbim sağ salim kucağına almanı nasip etsin canım.rahat ol kotu düşünme ben buradan biliyorum çoğu kişinin kanaması oldu ama hiçbirşey olmadı sağlıcakla kucaklarına aldılar.sen de alacaksın.wc dışında ayağa çok kalkma proluton depotu yaptır.progesteronu iç ihmal etme bu durumda verilecek bunlar canım sen sakin ol.ayakta durma yat istirahat et canım.en kısa zamanda geçer inşALlah.yarın ki doktor ne diyecek bakalım bizi haberdar et

Tuana geçmiş olsun canım.korkma bişey olmayacak inş.vücut hemen hamileliği algılamiyor.adetin yaklaştığı o tarihlerde kanama olabiliyor tup bebekte....Bu aydan sonra vücut benimseyen inş göreceksin...g orumcemde de tup b ekte ilk ayında ibr hayli kanaması oldu.korktum ama dr kese iyi kanama başka bir yerden kaynaklanıyor dedi
Igne yapti ve 24 saat dinlen dedi.sonuç mu şükür şimdi ikizleri 5 aylik oldu.kalbini ferah tut

Tatlım proloton yaptırıp,progesteron içtin mi peki?
Rabbim bilir tabi ki de tatlım,hepimizinkini o biliyor,ama senin de tam teşekküllü bir hastanede muayene olman gerekiyor,o kadar emek verdin,maddi ve manevi,senin ve bebeğinin sağlığı için herşey biliyorsun.

Tatlım o zaman ilgilenen tam teşekküllü bir hastaneye ve doktora gitmen lazım birtanem.Bu bebekler bizler için çok değerli,doktora tüp bebek olduğunu ve senin için çok değerli olduğunu söylersin.
irem hanım firdevs hanıma söylmiştir eminim ama firdevs hanımdan ses çıkmadı irem hanımada iki üç günde bir ben mesaj atarsam yazıo ben yazmadan sormadı nasıl oldun die
Canım onlar yoğunlar,o zaman sen ara ve mutlaka Firdevs Hanımla konuşmak istediğini söyle,mutlaka ilgilenirler emin ol,geri dönerler tatlım.

ne yapayım bacılarım dedimya rabbim ol derse oluverir ben elimden geleni yaptım tıbbın en son aşamasına kadar şansımı zorladım dilerim rahman olan Allahtan acısında bu evlatcıgı kucagıma versin amin
Tatlım endişelenmemizin sebebi de işte bu yüzden...

Tuanam yarın doktora gitmen isabetli bir karar olmuş,buna sevindim.
Pozitif olduğumu ve herbirimize sürekli dua ettiğimi biliyorsunuz,ama en önemlisi bu gibi durumlarda anında doktorla iletişime geçip,en yakın doktora da etraflıca muayene olup,gerekenin yapılması olacaktır.
Ne senin,ne bebeğinin sağlığını tehlikeye atamayız,yarın kalp atışını duyduğunun müjdesiyle geleceksin inşallah,ben öyle hissediyorum..

TİLAVET SECDESİ
Tilavet Secdesi: Kur’ân-ı Kerim'de ondört yerde, secde ayeti vardır. Kur'ân'da ondört yerde geçen secde ayetlerinin okunması veya işitilmesi halinde yapılan secdeye tilavet secdesi denir. Bunlardan birini okuyanın veya işitenin, manasını anlamasa da, bir secde yapması vacibdir. Secde ayetlerini yazan, heceleyen secde yapmaz.

Hanefîlere göre vacip, Şafiî ve Hanbelîlere göre sünnet-i müekkededir. Bir mecliste, aynı secde ayeti birden fazla okunursa bir secde yapmak yeterlidir. Namaz dışında secde âyetini okuyan veya secde ayetini işiten kişi, tilavet secdesine niyet ederek tekbir alır ve secdeye gider.

Tilavet secdesinin yapılışı: Namaz dışında secde ayetini okuyan veya secde ayetini işiten kişi, tilavet secdesine niyet ederek abdestli olarak, kıbleye karşı ayakta durup, elleri kulaklara kaldırmadan "Allahü ekber" diyerek secdeye gider. Üç defa "sübhâne rabbiye'l-a'lâ" dedikten sonra tekbir alarak secdeden kalkar ve "semi'nâ ve ata'nâ gufrâneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr" der. (Bakara, 2/286)

Niyet şarttır. Niyetsiz sahih olmaz. Secde âyetini işiten cünüp veya abdestsiz kimse, temizlendikten sonra tilavet secdesi yapar. Bir oturumda, bir secde âyetini birkaç defa okuyan ve işiten, hepsi için bir secde eder. Bir oturumda ne kadar secde âyeti okunmuşsa, o kadar tilavet secdesi gerekir. Mesela üç secde âyeti okunursa, üç secde gerekir.
Namazda tilavet secdesi: Namazda okunan secde ayetini namazda olmayan bir kimse işitirse tilavet secdesi yapar. Namazda olan kimse, namaz dışından bir kimsenin okuduğu secde ayetini işitirse, namazını tamamladıktan sonra secde yapar. Namaz kılan kişi okuyunca, hemen ayrıca rüku veya bir secde yapıp ayağa kalkar. Okumasına devam eder. Secde âyetini okuduktan iki üç âyet sonra namazın rükuuna eğilirse ve tilavet secdesine niyet ederse, namazın rüku veya secdeleri, tilavet secdesi yerine geçer.

Kur'ân'daki secde ayetleri:
1- A'râf sûresinin 206,
2- Ra'd sûresinin 15,
3- Nahl sûresinin 49,
4- İsrâ sûresinin 107,
5- Meryem sûresinin 58,
6- Hac sûresinin 18,
7- Furkân sûresinin 60,
8- Neml sûresinin 25,
9- Secde sûresinin 15,
10- Sâd sûresinin 24,
11- Fussilet sûresinin 37,
12- Necm sûresinin 62,
13- İnşikak sûresinin 21,
14- Alâk sûresinin 19. âyetleri secde ayetleridir.
Bu âyetlerden sadece Sâd sûresinin 24. âyetinde "rükû", diğerlerinde "secde" kelimesi geçmektedir. Hac sûresinin 77. âyetinde de "rükû edin ve secde edin" denilmektedir. Hanefîler, bu âyeti secde âyeti saymamışlardır. İmam Şâfiî ve İmam Ahmed bu âyeti secde âyeti saymış buna mukabil Sâd sûresinin 24. âyetini secde âyeti saymamışlardır. Hac sûresinin 77. âyeti haric diğerlerinde secde âyetleri işaretlenmiştir.

A'râf, Ra'd, Nahl, İsrâ, Meryem, Hac ve Sâd sûrelerindeki âyetler okununca secde etmenin "farz"; Furkân, Secde ve Fussilet sûrelerindeki secde âyeti okununca secde etmenin "vacib"; Neml, Necm, İnşikâk ve Alâk sûrelerindeki secde âyeti okununca secde etmenin "sünnet" olduğu da söylenmiştir. (diyanet)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…