Selam Arkadasim okudum üzüldüm ve iyiki burda paylastin insanlarin haberi olsun. Zaten son umut gidiyorlar Allah belalarini versin de yiyemezler o paralari insallah.BEN bağış yumurta ile tüp bebek tedavisi yaptırkmak içi yakın doğu Üniversite Hastanesini seçtim. Üniversite deye güvendim . Hastanenin kadın doğum doktoru Burcu Özbakır ile tüp bebek tedavi yapılmasına anlaştık. Yaşım gereği doktor Kıbrıs Türk cumhuriyeti Sağlık Bakanlığından izin aldı. Amma belli sebeplerden dolayı 15 ay sonra tedavi için Kıbrıs'a gitme şansım oldu. Doktor hanım izin süresi geçmesine rağmen yeni izin almadan ve en önemli sağlık testlerini yeniletmeden tedaviye başladı ve en önemlisi eşimin son sperm testi 17 ay önce yapıldığına bakmayarak yeni test istemedi. Tedavi uygulandı. 5 bin us doları alındı bizden. Ve bütün bu işlemler doktorun ekip arkadaşları tarafından çok kaba, usulsüz şekilde yapıldı. Doktoru ise tedavi süresinde toplam 15 dakika bile görmedim. Transfer öncesi doktor hanım embriyonları ikinci yeni düşük kalitede olduğunu ve bundan dolayı gebe kalma şansımın az olduğunu söyledi. Neden düşük kalite sürüme ise eşimin spermi kalitesi yetersizdi dedi. Eğer böyle se; neden doktor hanım son 17 ayda sperm testini yenilemedi eşimin 62 yaşı var. Bu yasada Belli ki her ay her şey deyişe bilir. Kalitenin düşük olduğunu bilip hiç tedaviye gitmezdim ve o kadar zaman. Para boşu – boşuna harcamazdım. 17 ay öncesi sperm testi için ise doktor hanımın yorumu – motalitesi düşük amma kalite yeterli, semen ciddi bir problem çıkarmayacak -.
Tedaviden 15 gün sonra gebe kalmadığımı bildik den sonra hastanenin hasta hakları birimi ile görüştüm. Bütün bilgileri tahlil sonucu ve yazışmalar dahil bize gönderin dediler hepsini yaptım. Sonrasında defalarca hasta hakları birimi M** hanıma telefon açtım, her defasında 10 kere aradıktan sonra kendisine zor ulaşa bildim ve her defasında size yazılı bilgi verilecek diye söyledi ama hiçbir bilgi verilmedi. Sonunda başhekim yardımcısına ulaştım. O benim haberim yok. Araştırıp size yazılı bilgi vereceğim dedi. Üstünden 1 aya yakın zaman geçmesine rağmen yine hiçbir haber yok. Hastanenin doktorlarının, baş hekim yardımcısının ve hasta hakları biriminin hedefi hasta memnuniyeti değil. Tek hedefi paradır. kesinlikle tüp bebek tedavisi için Yakın doğu Üniversite hastanesini seçmeyin.
Merhaba büyük geçmiş olsun hangi merkezde tedavi oluyordunuz acabaMerhaba canım. Öncelikle bu topigi açtığın için tşk etmek istedim.sonrasında ise bazı kötü deneyimlerimi paylaşmak istedim burdaki kimse mağdur olmasın diye...
Kıbrısı aradığınız zaman zaten hasta çekmek adına her soruya cevap veriyolar.Sonrasında gelip havaalanından almalar, otele götürmeler, baya bi yapılan otel indirimleri vs vs uzayıp gider..bunların çoğu göz boyama.. ben ölümden döndüm canım. isim vermicem, ama başka ilaç kullanırken bana transfer yapıldı meğer o ilaç kullanılırken kesinlikle yapılmaması gerekiyomuş. gözümü açtığımda aradan 15 gün geçmişti yoğun bakıma alınmışım ve ailem ölcek diye bekliyolarmış. ama çok şükür onlarında duasıyla toparlandım ayağa kalktım. Kendime gelmem nerdeyse 6 ayı buldu. eşimle tekrardan donasyon için karar verdik ama aileler karşı çıktı çünkü ölümden dönmüştüm. Bu kez daha sağlam daha iyi araştırmalarla yola çıktık.Halil ibrahim beyle tanışma fırsatımız oldu.Merkezi gittik, gördük gerçek bi hastane orası.böyle bi yerde tedavi görmek varken o barakaya kendimi nasıl emanet ettim çok pişmanım.Halil İbrahim bey sağolsun epey konuştuk başımdan geçenleri anlattım ona ve çok güzel konuştuk.tedavi süresindeki aksaklıkların ne olduğunu bana açıkladı.Bize tekrardan cesaret verdi ve Allahın izniyle nisanda tekrar gitcez.maddi olarak toparlanmak da kolay olmadı bizim için. hayırlısı ne ise o olsun.burdaki herkese tavsiyem sakın ama sakın gidip görmeden araştırma yapmadan kendinizi emanet etmeyin. Telefon görüşmeleriyle sınırlı kalmayın...
testin sonucun umarım gebelikle sonuçlanmıştır dönüş yaparsan sevinirim.arkadaşlar merhaba, halil ibrahim tekin de yani hit te yasadığım kötü bir deneyimi sizinle paylaşmak istiyorum. genelde merkezlerde olumlu olursa o merkez iyi, olumsuz olursa o merkez kötü diye bir düşünce var. sırf bu yüzden daha gebelik testimi yapmadan buraya yazmak istedim.,
merkeze gittiğimde aslında herşey yolunda gibi gözüküyordu, başta dediler 10 yumurta toplandı, sonrasında dediler 7 kaldı,sonra 5.. bunlara takılmadım, 5 de olsa benim için yeterliydi. ta ki transfer akşamına kadar. akşam diyorum, çünkü gündüz planlanan transfer halil beyin istanbula yetişmesi gerektiği için, gece yarısı 3 e çekildi. zaten o ayrı bir gerginlik yarattı o aksam transfer olacaklara, ki nerden baksanız benim sayabildiğim 7 transfer vardı.
ben onada takılmadım, benim asıl canımı sıkkan,transfer öncesi sanırım zerrin hanım emin değilim,gelip transfer edilecek embriyo hakkında bilgi vermek istedi. embriyonun kalitesini sorduğumda, saat erken olduğu için daha blast seviyesine gelmediğini, kalitesinin tranfere uygun olduğu gibi saçma bir açıklama yaptı. ben daha türkiyelerden geliyorum, o kadar ilaç uygulaması alıyorum ve o doktor müşterisi için uygun olmayan bir saatte, uygun olmayan bir embriyo transfer ediyor. peki dedim embriyolağa, dondurlmuş kalacak mı? " yarın bakıcaz, eğer donduralacak kalitede varsa, donduracağız!" dediği an, ben hiç birşeyin yolunda gitmediğini anladım. zaten hemşireninde bilgisi var muhtemelen onun suratta düşük! transfer oldu, ertesi gün merkeze gittik geriye donduralacak embriyo kalmadığını söylediler!!!! hemen her soruma cevap yazan hemşire, afedersiniz beni iplememeye başladı. benim moral tabi yerlerde. donduralamayacak kadar kötü kalitede de olan bir embriyo, nasıl gebelik getirecek. ? benim yumurtam kaliteli değil diye burda deneme yapıyorum, karşılaştığım şey yumurta kalitesizliği.! kimbilir kaç kişiye böldüler o yumurtaları? neye yanacağımı şaşırdım, paramın gittiğine mi yanayım, haybeye 10 gündür toplam hayatım boyunca alacağım hormona mı yanayım. ? acayip derece de gerginim. yarın test var ama gebelik olacağına hiç inanmıyorum.
malesef negatiftestin sonucun umarım gebelikle sonuçlanmıştır dönüş yaparsan sevinirim.
bana mı sordunuz anlamadım ama hitte denedim, yeni donör seçimi olmadıMerhaba secebildiniz mi ? Hangisiyle tedavi gordunuz ?
Merhaba arkadaşım, hitdeki ilgiden merkez dende hemşirelerin ilgisinden memnun kaldınızmıSelam arkadaslar, uzun zamandir foruma giremiyorum ama yazilarinizi okuyunca yazmak istedim. Cogunuzun heyecanini bende yasadim. Biz gecen sene hit'e yumurta donasyonu icin gittik ve ilk denemede ikizlerime hamile kaldim. Suan ikizlerim 7 aylik oldular. Hit gercekten dogru adres ve bu konuda cok ama cok basarili. Sayesinda anneligi dolu dolu yasiyorum. Tedavisi suren tum arkadaslarima bol sans diliyorum. Rabbim kucaklarimizi bos birakmasin insAllah. Darisi hepinizin basina!
Merhaba Hangi merkezi tercih ettiniz acabaMerhaba , ben haziran ayında merkez için karar vermeye çalışıyordum aklımda iki isim vardı biri Dr.halil bey di. Sonra 7senedir gittiğim İstanbul'daki doktorum bana diğer ismi önerdi. Bu yüzden bu konuşmada temmuzda tedavide yazıyor bilgisi yanlış oldu. Neyse sonuç olarak şuanda Kıbrıs dayım cuma günü yumurta toplandı ve şimdi transfer için bekliyorum. Her ne olursa olsun çok dua ya ihtiyacım var, Allah hepimizin kucaklarına minnak meleklerini versin inşallah.
ÜüKiremitsis hersey yolundami arkadasim.
Merhaba halil beyin hemşirelerinin ilgisi nasıl hastalarla ilgililermi,halil bey soğuk birimi yoksa tabiyatı mı öyleallah bağışlasın. tedaviye başlamayı düşünenlere fikir vermiş oluruz inşallah.gönül rahatlığıyla halil ibrahim bey'e gidebilirler.
merhaba kıbrısta tüp bebek deneyenler dr berk angün hakinda bilgi verimisinizmaşaAllah allah bağışlasın bebeklerini bende halil beye gitmek istiyorum inşaAllah bizde mutlu ayrılanlardan oluruz.
merhaba kıbrısta tüp bebek deneyenler dr berk angün hakinda bilgi verimisiniz
merhaba kıbrısta tüp bebek deneyenler dr berk angün hakinda bilgi verimisiniz
arkadaşım ne kadar güzel yazmışssın defalarca okudum yazdıklarını ailenle musmutlu yıllar dilerim bizde o dediğin yeşil gözlü dev adama gitmeyi düşünüyoruz inşaAllah bizde mutlu döneriz ..Sevgili anne adayları anneler tedavileriniz öncelikle hayırlı olsun.sizleri bizimgibi zor anne olanlar anlar bende çok iyi anlıyorum,öncelikle ben çok eski üyelerdeninim eski nicimde mucizem genelde firdevs hastalarında bulundum.hikayem çok uzun aslında fazlada uzun yazıp sıkmak istemem sizleri ama ara ara girip yazarım benimle alskalı konularda.sizlere tek tavsiyem asla vazgeçmeyin sadece drunuzu iyi şeçin ve ona inanın ben 3defa firdevs humda dns yaptırdım asla kötülemek istemiyorum onunda ona inanan hastaları var biz sadece kendimiz adına yanlış Dr seçimi yapmışız,sonra Halil beye gittik bende aynı sizler gibi ön yargılı davrandım soğuk diye ilgili deyil diye ist Dr hiti tavsiye edince gittik iki defa olumsuz oldu drum beni asla bırakmadı ben çok pes ettim hep bana olacak sadece denicez dedi diğer tedavimde çok gereksiz ilaçlar kullandığım için 6ay kadar ara verdim çok kilo verdim 18kilo karadar ,ayrıca haşimato hastasıyım tpolar yüksekti ve 4üncü deneme için yola koyulduk şimdi ise 16 haftalık hamileyim önce Rabb'ime sonra o yeşil gözlü dev adama sonsuz minnetarım..merak ettiginiz herseyi sorabilirsiniz arkadaşlar ben öyle bazı arkadaşlar gibi sürekli nic deyiştirip kaçmam:)bu siteden çok güzel degerli arkadaşlar edindik eşimle ailecekte Görüşürüz ..:)Rabbim sizlerinde yardımcınız olsun hep dualarımdasınız kimsenin kucağı boş kalmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?