Kıbrısta cinsiyet seçimi

izii

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2012
28
3
286
Adana
Kıbrısta cinsiyet seçimi yaptıran var mı? Çok kararsızım, lütfen yaptıran varsa tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Merhaba,
Evet yaptıran bir tanıdığım var. Kıbrıs'ta buna benzer birçok şey yapılıyor, cinsiyet seçimi, taşıyıcı annelik..vs.
Yalnız hazırlıklı olun bu forumda böyle bir soru sorduğunuzda hemen birileri hesap vermenizi ister ve başlarlar yargılamaya çalışmaya. Sorduğunuz sorunun cevabını vermek yerine, sorunuza soruyla cevap verirler. Mahalle baskısının, sanal versiyonu :) Kime neyse?

Merhaba,
Evet yaptıran bir tanıdığım var. Kıbrıs'ta buna benzer birçok şey yapılıyor, cinsiyet seçimi, taşıyıcı annelik..vs.
Yalnız hazırlıklı olun bu forumda böyle bir soru sorduğunuzda hemen birileri hesap vermenizi ister ve başlarlar yargılamaya çalışmaya. Sorduğunuz sorunun cevabını vermek yerine, sorunuza soruyla cevap verirler. Mahalle baskısının, sanal versiyonu :) Kime neyse?

evet canım yaa direk tepkililer... herkesin sorunu kendine... aşırı baskıcı bir kayınbabanın tek geliniyim, iki kızım var onlarıda çok seviyor ama bizim buralarda ilk erkek toruna kayınbabanın ismi verilir arkadaşları ee senin ne zaman diye soruyorlar ona... cehalet ama yapabileceğim çok bisey yok.. acıkcası iki cinsinde tadına bakmak istiyor insan.. allah olmayan herkese evlat nasip etsin ama benide anlamak lazım.. yurt dışında bazı ülkelerde aynı cinsten çocuğu olanlara üçüncüyü seçme imkanı tanıyorlar.. yani bu anormal bir durum değil.. ayrıca ablam iki oğlan annesi oda kız için düşünüyor. ne olur saldırmayın...

Merhaba arkadasim

ben seni kesinlikle yargilamiyorum ama, okurken bile sinirlerimi bozan sey kayinbabanin boyle bir diretmesinin olmasi. tamam boyle bir teknoloji kullanma imkanin varsa kimsenin birsey demeye hakki yok senin secimin. Ki herkesin buna maddi gucu yetmeyebilir. Kayinbaban ismini koyacak diye erkek cocuk istemesi gercekten cok abes birde arkadaslari ne zaman olacak diye sormasi, millete ne yaa kendi islerine baksinlar, belki cocuk istemiyorum belki yine kiz istiyorum belki baska bir isim secmek istiyorum. Aynen senin gibi benimde iki kizim var ve benim de senin gibi gonlumden erkek geciyor, dedigin gibi her cinsiyetten tatmak istersin, 9 haftalik hamileyim ucuncuye, rabbim hayirlisin versin diyorum ama merak etmiyor degilim. Hayirlisiyla erkek olursa ismini kendim esimle secmek istiyorum ve kayinbabamin ismini koymayi hic dusunmem, zaten ilk erkek torununa koymamislar ben niye koyayim ki, bana ne kayinpederim isterse bitane daha cocuk yapsinlar ona koysunlar. hayir kayinpederleri sevmedigimden degil cok da iyi anlasiyoruz ama boyle diretmelere gelemem ters teper inadina giderim

kusura bakma, yanlis anlama sakin Allah gonlune gore versin, senin soruna da cevap verecek bilgim yok ama dayanamadim duygularimi paylastim. hayatta herkes kendi secimini yapmaya ozgur,imkanin varsa istiyorsan tabiki gidip yaptirirsin ama SEN istedigin icin baskalarinin gonlu olmasi icin degil

Merhaba arkadasim

ben seni kesinlikle yargilamiyorum ama, okurken bile sinirlerimi bozan sey kayinbabanin boyle bir diretmesinin olmasi. tamam boyle bir teknoloji kullanma imkanin varsa kimsenin birsey demeye hakki yok senin secimin. Ki herkesin buna maddi gucu yetmeyebilir. Kayinbaban ismini koyacak diye erkek cocuk istemesi gercekten cok abes birde arkadaslari ne zaman olacak diye sormasi, millete ne yaa kendi islerine baksinlar, belki cocuk istemiyorum belki yine kiz istiyorum belki baska bir isim secmek istiyorum. Aynen senin gibi benimde iki kizim var ve benim de senin gibi gonlumden erkek geciyor, dedigin gibi her cinsiyetten tatmak istersin, 9 haftalik hamileyim ucuncuye, rabbim hayirlisin versin diyorum ama merak etmiyor degilim. Hayirlisiyla erkek olursa ismini kendim esimle secmek istiyorum ve kayinbabamin ismini koymayi hic dusunmem, zaten ilk erkek torununa koymamislar ben niye koyayim ki, bana ne kayinpederim isterse bitane daha cocuk yapsinlar ona koysunlar. hayir kayinpederleri sevmedigimden degil cok da iyi anlasiyoruz ama boyle diretmelere gelemem ters teper inadina giderim

kusura bakma, yanlis anlama sakin Allah gonlune gore versin, senin soruna da cevap verecek bilgim yok ama dayanamadim duygularimi paylastim. hayatta herkes kendi secimini yapmaya ozgur,imkanin varsa istiyorsan tabiki gidip yaptirirsin ama SEN istedigin icin baskalarinin gonlu olmasi icin degil

evet canım durum bu, yaşadığım ortamda ne yazıkki herkes böyle:((annemlerde böyle bir sorun yok, onlarada tuhaf geliyor.açıkcası benim isteğimde var ama kayınbaba baskısı olmasa vazgeçerdim.çunkü erkek çocuğun yeride ayrı ama bu devirde çocuk buyutmek zor.Allah gönlüne göre versin,umarım önce sağlıklı ve hayırlı sonra erkek evledın olur.

birde Allah aşkına forumda, çevremde birinci çocuğu erkek olan anne ikinciyi isterken insallah kız olur diye söyler kimse yadırgamaz! kızı olan ikinci oğlan olsun diyemez çünkü cinsiyet eyırımı yapmak günah! lütfen iki kere düşünüp konuşalım, kız evladın şevkati, merhameti, bağlılığı güzel erkek çocuğun mertliği, aile sahip çıkısı, dışarı işleri... istemek insani bir sey, içimizden geçeni dışa vurmak ayıp değil. babasız bir kız olarak abimin varlığı inanılmazdı...çocuğu olmayan arkadaşlar var, en çok tepki onlardan Allah herkese bir evlat nasip etsin, ama onlarda dahi birinci tüp bebeği tutan yakınlarım ikincinin diğer cinsten olması için dua ediyorlar...biride kuzenim. 10 sene sonra oğlu oldu şimdi herseyi unuttu insallah kız olur diye dua ediyor..

Kayınbaban ıstıo dıyee 3. cocugu yapmayı nasıl goze alabılıosun? Bız 4 kardesız karadenızlı bır aıleyız. KAradenızlılerın erkek manyaklıgı cok bılınır:) Annem abımı ve benı dogurduktan sonra bırdaha cocuk yapmayı hıc dusunmemıs. Ama anneme okdr baskı yapmıslrkıı annem bır kere daha hamıle kalmıs bu oglan kardessızmı kalck gıbı baskılarlaa. tabı ozaman boyle ımknlr yok gıdeyım cınsıyet belırlensın ıstedıgıme hamıle kalayım gıbı. NEyse kız kardesım olmus annem ozel hastnede dogum yapms babanem kuplere bınmıs hem erkek degıl hemde bosa para gıttı erkek olsydıda dunyalar feda olsydı gıbı manasız yorumlarda bulundu:47: bununla yetınmedıler anneme 1 erkek daha dogurtmayaa nıeytlendıler. tabı annem artık dogurmadı takıııı 9 sene sonraya kadr:) Yıne bır kız kardesım oldu ıykıde olmus 928938 tane erkege bedel. suan 12 yasında. Benım suan 1 oglum var ama ALLAH ıcımı bılıyor ben cok kız cocuk dılemıstım o bana bunu vermedıyse bundada vardır bır hıkmet. Yanı demem su kıı belkı 2. yı bıle dogurmayı goze alamıyacgım kadr cok zor cocuk buyutmek kayınbabanın adı yurusun dıyee 3. cocugu goze almak cok garıp geldı bana. Hee sen 3. yu kendın ıstıosundur ozaman ALLAH gonlune gore versın ınsallah.

akadaslar rica etsem KIBRISTA cinsiyet secimi hakkında tecrübesi olan ya da bilgisi olan yazsın..konuyu bu yuzden actım. tesekkurler

Kayınbaban ıstıo dıyee 3. cocugu yapmayı nasıl goze alabılıosun? Bız 4 kardesız karadenızlı bır aıleyız. KAradenızlılerın erkek manyaklıgı cok bılınır:) Annem abımı ve benı dogurduktan sonra bırdaha cocuk yapmayı hıc dusunmemıs. Ama anneme okdr baskı yapmıslrkıı annem bır kere daha hamıle kalmıs bu oglan kardessızmı kalck gıbı baskılarlaa. tabı ozaman boyle ımknlr yok gıdeyım cınsıyet belırlensın ıstedıgıme hamıle kalayım gıbı. NEyse kız kardesım olmus annem ozel hastnede dogum yapms babanem kuplere bınmıs hem erkek degıl hemde bosa para gıttı erkek olsydıda dunyalar feda olsydı gıbı manasız yorumlarda bulundu:47: bununla yetınmedıler anneme 1 erkek daha dogurtmayaa nıeytlendıler. tabı annem artık dogurmadı takıııı 9 sene sonraya kadr:) Yıne bır kız kardesım oldu ıykıde olmus 928938 tane erkege bedel. suan 12 yasında. Benım suan 1 oglum var ama ALLAH ıcımı bılıyor ben cok kız cocuk dılemıstım o bana bunu vermedıyse bundada vardır bır hıkmet. Yanı demem su kıı belkı 2. yı bıle dogurmayı goze alamıyacgım kadr cok zor cocuk buyutmek kayınbabanın adı yurusun dıyee 3. cocugu goze almak cok garıp geldı bana. Hee sen 3. yu kendın ıstıosundur ozaman ALLAH gonlune gore versın ınsallah.

tesekkur ederim dileklerin için ama bence bir çocuk az, kızımın kardesi ile paylasımı, oyunlarını izledikçe geleceklerini düşününce iyiki varlar diyorum..kızıma en buyuk hediye bir kardes oldu. bende çok kardesli bir ailede buyudum, süperler.hep yanımdalar, destekler, eglenceliler.......evet bakımını düşününce günümüzde zor, ünkü çalışan aileleriz.cahilce dedim ama hayatboyu bunu beklemişlerdar dünyalarında..bu yastan sonra onları değiştiremeyeceğimize göre mutlu etmek bana cok garip gelmiyor.

Kıbrısta cinsiyet seçimi yaptıran var mı? Çok kararsızım, lütfen yaptıran varsa tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

bana göre kayınpederinin sana bu konuda baskı yapması gereksiz cahilce ve günah, sen de belliki bu baskıdan bunalmışsın. nasıl yaparsın bilmiyourm ama bu baskıdan kendini kurtar.
cinsiyet seçimi yalnızca tüp bebekle mümkün olabilir.

kızma ama tüp bebek sürecinin ne kadar zor bir süreç olduğundan haberin olmadığını düşünüyorum. dün ilk tüp bebek denememin ardından negatif sonuç aldım. ruh halimi hiç anlatmıyorum anlatacak kelime bulamıyorum. bedenim mahvolmuş durumda. popom ve göbeğim morluklar içinde. bacağımın küçük bir bölgesi uyuyşuk gibi muhtemelen iğnelerden. ilaç kullanmaktan dolayı midem altüst olmuş durumda. vücudum şiş. kilo aldım....

gerçek bir sebebin yokken bedenine bunları yapmanın hesabını allaha nasıl vereceksin kayınpederin nasıl verecek. çevre baskısı hikaye insanlar kayınpederini görünce o soruları sorup senin huzurunu kaçırıyorlar ama emin ol kendileri ayrıldıkları anda unutuyorlar. kayınpederin erkek çocuk sahibi olurken kendi insiyatifiyle mi olmuş. verdiği spermleri seçerek mi vermiş. allah akıl fikir versin böylelerine. kayınpederin cahil bir adam olabilir ama lütfen sen de buna ortak olma. bak ne güzel iki kızın var. belki doğal olarak bir oğlun olur olmasa da allahın takdiri yapacak bişey yok. sen nereden anlayacaksın diye düşünebilirsin. ama ben kürt bir ailenin çocuk doğuramayan geliniym az çok anlarım durumunu.herkesin patır patır doğurduğu bir ailede çocuksuzum.üzerimde gözle görünmeyen somuta çıkmamış büyük bir baskı var ama allaha sığınıyorum. benm kayınpederime fikrini sorsan onun da saçma önerileri olabilir ama ona sormuyoruz. allahın takdiri de geç kulağnı da kapat elalemin lafına. çocuklarının kıymetini bil.

böyle saplantılı bi şekilde istenen erkek çocukları genelde ailenin imtihanı olur . iyi düşün..
allah yardımcın olsun..

evet izii, bunu yaptıran br tanıdığım var. 10 000 liraya yaptırmıştı 2 sene önce, ama tutmadı.düşükle sonuçlandı. seni anlıyorum arkadaşım, herkesin derdi kendine.. kolay gelsin.mutlu olacaksan dene sansını, bu dünyaya bir kere geliyoruz.

benim tanıdğım yok arkadaşım ama şuna inan bu uygulama tr de olsaydı çok tercih edilirdi..

evet izii, bunu yaptıran br tanıdığım var. 10 000 liraya yaptırmıştı 2 sene önce, ama tutmadı.düşükle sonuçlandı. seni anlıyorum arkadaşım, herkesin derdi kendine.. kolay gelsin.mutlu olacaksan dene sansını, bu dünyaya bir kere geliyoruz.

tesekkurler, nihayet pozitif bir yorum tekrar sağol:)

Canim forumda bebeklerimizin cinsiyetleri diye baslik var orayi arastirirsan bilgi edinebilirsin benim takip ettigim kadariyla olumlu sonuc alan yok Allahim gonlune gore versin benimde 3 kizim var bolca dua et

Back
X