kızlar dinimizce günah olabilir haşa buna lafım yok ama benim başıma sizlerin yaşadığı gibi bi olay gelseydi ki şuan 2.tüp bebek denememiz de negatif...ben evlatlık alacağıma kesinlikle ve kesinlikle donasyon yaptırırdım bir kere o bebek sizin olacak babasını bilmeseniz de...siz karnınızda taşıyacak,tekmelerini duyacak ve onu doğuracaksınız...yani gerçekten 'anne' olacaksınız...tabi bu durumda en önemli şey eşinizin bunu kabullenmesi...Allah çok büyük kardeş ile evlenmek diyorsunuz ya da soyu sopu belli olmaması...aynı şey evlatlık aldığınız zaman da geçerli olmuyor mu? ne malum onun başka kardeşleri olmadığı ya da nereden bileceksiniz soyunu sopunu? çocuk büyütmek öyle kolay iş değil hele bir başkasının çocuğunu kabullenip ona o sevgiyi ilgiyi sabrı gösterebilmek...çevreniz evlatlık olduğunu bilecek bir de işin bu tarafı var...ama diğer yandan bebek sizin olacak büyüdüğünde annesi olduğunuzu bilecek...belki bencil olduğumu düşünebilirsiniz evet bu konuda bencilim...ama bebeğinizi de düşünün ilerde evlatlık olduğunu öğrenmesi mi iyi yoksa diğeri mi? eşiniz evlatlık almayı kabul ediyorsa bunu hayli hayli edecek...sizinle büyüyecek,sizinle doğum telaşı yaşayacak,sizinle ilk tekmelerini duyacak,hem bence bu durumu ikinizden başka kimsenin de bilmesi gerekmiyor...bu çocuğunuz için,onun geleceği için de önemli bence...Allah günah yazacak belki ama o günahı affedecek olan da yine O'dur...bu günaha gelene kadar bence herkesin düşüneceği çoook günahı var...dilerim Allah bu duruma muhtaç etmesin ama eşimden ayrılacağıma ya da evlatlık alacağıma kesinlikle donasyonu tercih ederdim,kesinlikle...