• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kibrista spermdonasyunu hakkinda ne biliyorsunuzzz lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaşlar kibristaki sperm donasyonu hakkinda bilginiz var mi? Bu konuda (sperm donasyonu)ne düşünüyorsunuz? Merkezler ve fiyatlar hakkinda durum nedir biliyor musunuz?dinen durum uygun değil sanirim:

Arkadaşlar kibristaki sperm donasyonu hakkinda bilginiz var mi? Bu konuda (sperm donasyonu)ne düşünüyorsunuz? Merkezler ve fiyatlar hakkinda durum nedir biliyor musunuz?dinen durum uygun değil sanirim:

bu konuda düşünülecek bir şeymi var

hiç tanımadığınız bilmediğiz birinin spermi kullanılarak hamile kalınırmı ya:kızgın:

ha gidip hiç tanımadığın biriyle ilişkiye girmişin bi gecelik aşklar gibi çocuğun olmuş
ha bu şekli aynı tas aynı hamam..Töbe yarabbimm

DİNİMİZDE KESİNLİKLE GÜNAH GÜNAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ben sadece bunu biliyorum...

canım
hiçbir şekilde seni üzmek istemem.ve bil ki ben asla hiçbir konuda kestirip atmam.sperm donasyonu evlat sahibi olmak için bir çözümdür tabi.ve evlatsız kalmanın acısı öyle bir şey ki, insan her şeyi deneyebilir yani bekarken hacıya hocaya gitmeyi cahillik olarak görenler hocalara gidip okunmuş su içebilir, ya da asla doktora gitmem diyenler senelerini doktor muayenehanelerinde geçirebilir...
sperm donasyonu da öyle bir şey..bıçak kemiğe dayandığında "acaba bunu denesem mi "diyebilir insan
ama arkadaşım nolur bunu yapma.inan bana ben çok araştırdım bu dinen de ahlaken de sakıncalı bir durum.. ülkemizde de bu yüzden uygulanmıyor.düşünsene bitanem, başkasının spermi ile çocuk sahibi oluyorsun ve o çocuk gerçek babasının kim olduğunu hiçbir zaman bilmeyecek
fakat buna hakkı var..dünya öyle küçük ki hatta teknolojik gelişmelerle daha da küçüldü mesafeler kısaldı vs.. bu çocuk bilmeden gidip o adamın başka bir çocuğu ile evlenirse kardeşi ile evlenmiş olmayacak mı? ve bu evlilikten özürlü bi çocuğu doğarsa sorumluluk kimin olacak?
canım..anne baba olmak şüphesiz çok güzel bir şeydir..fakat biz bu dünyada geçiciyiz.baksana yıllara ne kadar hızla akıp gidiyor.bir bakacağz ölüm anımız gelmiş.hesap günü ne deriz allaha?bunun hesabı nasıl verilir arkadaşım?
bir daha düşün ve eşine sıkıca sarıl.veren allahtır o dilerse hiç spermsiz de verir..hz.meryeme babasız çocuk vermiş be arkadaşım..allahın yanında güç değil ki hiçbir şey..
vermezse de vardır bir hayır ..her şey çocuk değil.üzülüyoruz ağlıyoruz ama şükür sağlıklıyız eşimiz yanımızda..önemli olan sizsiniz gelmeyen çocuk değil.. gelirse ne ala..ama gelmezse yapabilecek bir şey yok
bu bizlerin imtihanı ve bu imtihanı kaybetmeyelim..

canım bende bu konuda mavi ay a ve nurtanesi arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum çok iyi düşün doğruyu bulacaksın.

benim tanidigim biri baskasinin yumurtasiyla hamile kaldi ve cocuklari var eger öyleolmasaydi esi ayrilacakti.simdi cocuklariyla cok mutlu anneligi tatti.Ben kesin yargida bulunmayacagim ,cünkü cocugu olmayan insanlarin neler hissettigini bilmiyorum.Sahsen ben evlat edinmeyi tercih ederdim Dünyada bakima muhtac okadar cok cocuk varki.Cokiyi karar vermelisiniz ve bence kimsenin etkisinde kalmadan tamamen esinizle sizin karariniz olmali bence.yüreginizin götürdügü yeri gidin sevgiler...

arkadaşım bence bu durum hem dinen hemde ahlaken çok yanlış.hiç tanımadığın bir adamın spermini kullanarak çocuk sahibi oluyorsun.eşinden olmuyor bu çocuk bu apaçık ortada.soyun bozulması demek buda.yarın birgün çocuk büyüyünce kardeşine falan aşık olsa evlense daha büyük bir günah ve ahlak bozukluğu çıkacak ortaya bu sefer.o adam sperm bankasına kimbilir kaç tane sperm verdi.ve haberi olmadan dünyanın her yanında kimbilir kaç tane çocuğu olacak.soyu sopu belli olan insanlarla evlenmemizi tavsiye etmiş dinimiz.hayatta herşey çocuk sahibi olmak demek değil.belkide olmaması daha hayırlı.o çocuk belkide anne ve babasına sürekli ızdırap veren onları hiçe sayan hayırsız bir evlat olacaktır da Allah oyüzden nasip etmiyordur.bunu biz bilemeyiz ki.bizim şer gördüklerimiz Allah katında bizim için daha hayırlı belki ama biz bunun farkında değiliz.ayrıca Allah tan ümit kesilmez.bizimde olmadı hep ümit ettik.evlatlık almayıda düşündük çok.bu daha mantıklı inan.her ikiside başkasının çocuğu.ama evlatlık dinen caiz.diğeri zina haram.Allah kolaylık versin.sakın yanlış bişey yapmayın.

arkadaşım bence bu durum hem dinen hemde ahlaken çok yanlış.hiç tanımadığın bir adamın spermini kullanarak çocuk sahibi oluyorsun.eşinden olmuyor bu çocuk bu apaçık ortada.soyun bozulması demek buda.yarın birgün çocuk büyüyünce kardeşine falan aşık olsa evlense daha büyük bir günah ve ahlak bozukluğu çıkacak ortaya bu sefer.o adam sperm bankasına kimbilir kaç tane sperm verdi.ve haberi olmadan dünyanın her yanında kimbilir kaç tane çocuğu olacak.soyu sopu belli olan insanlarla evlenmemizi tavsiye etmiş dinimiz.hayatta herşey çocuk sahibi olmak demek değil.belkide olmaması daha hayırlı.o çocuk belkide anne ve babasına sürekli ızdırap veren onları hiçe sayan hayırsız bir evlat olacaktır da Allah oyüzden nasip etmiyordur.bunu biz bilemeyiz ki.bizim şer gördüklerimiz Allah katında bizim için daha hayırlı belki ama biz bunun farkında değiliz.ayrıca Allah tan ümit kesilmez.bizimde olmadı hep ümit ettik.evlatlık almayıda düşündük çok.bu daha mantıklı inan.her ikiside başkasının çocuğu.ama evlatlık dinen caiz.diğeri zina haram.Allah kolaylık versin.sakın yanlış bişey yapmayın.
hohanyeh başlığını görünce okudum fakat bir yorum yapmadım yapamadım seni kıracak bir kelime kullanmaktan korktum düşündüğün şeyi ben yapmazdım ve hiç bir insana da önermezdim ama bilmiyorum belkide gülokun dedigi gibi müslümanlıkta bu haram fakat senin müslüman olup olmadıgını bilmiyoruz eger başka bir dine mensupsan ve dinin bunu onaylıyorsa yap bu senin hayatın yalnız çok iyi karar ver seni yargılamak degil maksatım kesinlikle ama sevdiğin insanın çocugunu taşımak başka hiç bilmediğin birinin çocugunu taşımak başka çocuk iki seven kalbin meyvesidir ben bencilce davranıp anne olmak istiyoırum diye herşeyi yok sayamam
eşin ne diyor bu duruma

Sevgili Hohanyeh,eşinin durumunu ayrı ayrı doktorlara gösterdiniz mi?Bugün tıp çok gelişmiş durumda,İstanbulda Amerikan Hastanesi gibi çok gelişmiş kurumlar var.Ama eğer bu da işe yaramazsa ben sana saygı duyuyorum.Hep şunu düşünmüşümdür.Evlatlıkta olabilir ama bu şekil en azından yarısı senin yavrun olacak,benim eşim bu şekilde düşünüp kabul edebilirdi sanırım.Bazı arkadaşlarım sert yorumlar yapmış.Tabiki dinimiz açısından sakıncalıdır.Ama Allah senin yardımcın olsun.Bende senin durumunda olsam belki yaptırabilirdik.Sonuçta dünyaya gelen senin yavrun olacak.Bence kimse seni yargılamamalı.Herkesin inancı kendisiyle ilgilidir.Kıbrısta yapılıyor ise internetten araştırsana.Boşver buralarda demekki deneyen yada düşünen yok canım.Telefon edip öğren .Tüm hayat ,tüm inanç senin.Sadece Allah yardımcın olsun...

Kahroldumarkadaşlar iki defa aşilama ve 6 defa tüp bebek denemesinin üzerene eşimin hiç bir şekilde çocuğu olmayacağini öğrendik üç ayri üniversitede ve yurt dişindada testleri yapildi. Sonuç negatif tekilifi eşim yapiyor kabul etmessem ayrilmak istiyorum eşimi seviyorum ve seçim yapmak zorundayiz beni buna mahkum etmemeliymiş ne kadar testek olamaya çaliştiysam benim için önemli olanin o olduğunu söylsemde olmadi ve gittiii karar vermemi istiyor 8yillik evliyiz ve hayatim kabusa döndü sadece fikrinizi sormuştum umarim siz benim yaşadiklarimi yaşamassiniz

Evlatlik konusunda da çevrenizde hiç evlatlik alan ya da veren var mi? Benim kardeşim verilmiş dayim ve yengem öldüğü için ikiz yeğenlerim şimdihepsiyle görüşüyoruz. Sonuç hiç de sizin zannettiğiniz gibi güllük gülistanlik değil ne acilarin yaşandiği içinde olduğum için biliyorum. çok yakin bir arkadaşim evlatlik aldi ve hergün ağladiğini biliyorum ..aslinda sonuç itabariyle herkes kendi dünyasini yaşiyor benim derdimi de sadece ben anlaşilan üzgünüm

Hohanyeh bu senin hayatın.doğurduğun zaman senin çocuğun oluyor.Sen annesi eşin de babası.Eşin babasıyım deyip bağrına basarsa problem olmaz.Eğer bebekle mutluluğunuzun devam edeceğini düşünüyorsan yaptır bence.Bence Allah o kadar büyük ki kullarının yuvasının yıkılmasını üzülmesini istemez ve o kadar güçlü ki kardeş evliliğine izin vermez. zaten çok zor bir ihtimal.Sen yumurta alırmıydın diye sorarsan almazdım.Ben benim olmayan bir çocuğu benimseyecek psikolojiye sahip değilim.Ona gereken sevgiyi gösterip gösteremeyeceğime emin değilim.Çocuk büyütmek çok zor iş. Yani iş beyinde bitiyor Sevgilerimle

Kahroldumarkadaşlar iki defa aşilama ve 6 defa tüp bebek denemesinin üzerene eşimin hiç bir şekilde çocuğu olmayacağini öğrendik üç ayri üniversitede ve yurt dişindada testleri yapildi. Sonuç negatif tekilifi eşim yapiyor kabul etmessem ayrilmak istiyorum eşimi seviyorum ve seçim yapmak zorundayiz beni buna mahkum etmemeliymiş ne kadar testek olamaya çaliştiysam benim için önemli olanin o olduğunu söylsemde olmadi ve gittiii karar vermemi istiyor 8yillik evliyiz ve hayatim kabusa döndü sadece fikrinizi sormuştum umarim siz benim yaşadiklarimi yaşamassiniz

slm arkadasin kader arkadasim seni benden iyi alayacak kimse yokdur vardirda belki ifate edemezler sperm almak dinen yasak günah biliyoruz elhamdürüllah dinimize düskünüz rabbim herseyin hayirlisini versin vermezse bi bildigi vardir süpesiz.ama diger tarafdan bakarsak cocugun olamz denildi benim esimede, sence ben hamile olsam nerden diye sorarmi, o habere o kadar ihtiyaci varki sence sprem baskasinin diye düsünürmü.15 senelik evliyiz 5kez tüp bebekle yikildik o daha cok yikildi bense ona nasil söyleyecegim diye kendimi birakdim onun psgolijsi icin cirbindim.acidan kivranirken canim olsun kismet degilmis dedim halbuki bir dagin tepesinde bagira bagira haykirmak isderdim ona teselli verirken, yani arkadasim günah,tabiki rabbim vermeyecekse zaten oda tutmaz bunu inan kader deriz belki ama bana sorarsan ben esim o tati tatsin baba olsn ve etraf artik soru sormasin diye kabul ederdim günahi ni bile bile

merhaba öncelikle durumuna üzüldüm allah dan hayırlısını iste ama bişeyi anlamadım bu yazında 2aşılama 6defa tüp bebek demiş başka bi yazındada 2aşılama 3 defa tüp bebek demişsin kafam almadı doğrusuCADIARZU

sevgili kader arkadaşım eşim 2004 yılında testis kanseri nedeniyle kemoterapi gördü defalarca tesa yaptırmamıza rağmen bir sonuç alamadık eşim bu donasyon konusunda çok ısrarlı. ben karar veremiyordum. ama dünden itibaren kararımızı verdikve donasyona evet dedik bu şansımıda yitirirsek pişman olmak istemiyorum. bende anne olamk istiyorum eşim benden çok baba olmak istiyor. ey buna itiraz eden arkadaşlar siz %1 şans ile 0 şans arasındaki o koca ümidi biliyormusunuz. evet belki günah ama inan şuanda dünyada işlenen günahların yanında çok masum kalır bu. tabi bunuda Allah bilir. ama bunun hesabını verecek olan da bizleriz. arkadaşım kararı eşinle beraber vereceksin kulaklarınıda tıka eksi ve artılarını düşün karar ver. gelişmeleri bilgilendirirsen sevinirim.bol şans.

arkadaşım bu konu hakkında bilgi alırsan bizimle paylaşırmısın biz henüz hiçbirşey bilmiyoruz. kaça mal oluyor.? oraya gitmeden önce burada kimlerle görüşmemiz gerekiyor? orada kaç gün kalınıyor? gibi

kızlar dinimizce günah olabilir haşa buna lafım yok ama benim başıma sizlerin yaşadığı gibi bi olay gelseydi ki şuan 2.tüp bebek denememiz de negatif...ben evlatlık alacağıma kesinlikle ve kesinlikle donasyon yaptırırdım bir kere o bebek sizin olacak babasını bilmeseniz de...siz karnınızda taşıyacak,tekmelerini duyacak ve onu doğuracaksınız...yani gerçekten 'anne' olacaksınız...tabi bu durumda en önemli şey eşinizin bunu kabullenmesi...Allah çok büyük kardeş ile evlenmek diyorsunuz ya da soyu sopu belli olmaması...aynı şey evlatlık aldığınız zaman da geçerli olmuyor mu? ne malum onun başka kardeşleri olmadığı ya da nereden bileceksiniz soyunu sopunu? çocuk büyütmek öyle kolay iş değil hele bir başkasının çocuğunu kabullenip ona o sevgiyi ilgiyi sabrı gösterebilmek...çevreniz evlatlık olduğunu bilecek bir de işin bu tarafı var...ama diğer yandan bebek sizin olacak büyüdüğünde annesi olduğunuzu bilecek...belki bencil olduğumu düşünebilirsiniz evet bu konuda bencilim...ama bebeğinizi de düşünün ilerde evlatlık olduğunu öğrenmesi mi iyi yoksa diğeri mi? eşiniz evlatlık almayı kabul ediyorsa bunu hayli hayli edecek...sizinle büyüyecek,sizinle doğum telaşı yaşayacak,sizinle ilk tekmelerini duyacak,hem bence bu durumu ikinizden başka kimsenin de bilmesi gerekmiyor...bu çocuğunuz için,onun geleceği için de önemli bence...Allah günah yazacak belki ama o günahı affedecek olan da yine O'dur...bu günaha gelene kadar bence herkesin düşüneceği çoook günahı var...dilerim Allah bu duruma muhtaç etmesin ama eşimden ayrılacağıma ya da evlatlık alacağıma kesinlikle donasyonu tercih ederdim,kesinlikle...

Canım istediğin özelliklerde sperm ile yapılıyor mikroenjeksiyon.(saç rengi,göz rengi,boy,kan grubu,v.s)
Birçok merkez var kıbrısta..
Dinen caiz mi konusuna gelince onun hakkında bir yorum yapamıyorum.Fakat bu yola başvurmak isteyen,eşinde sperm bulunamayan bir çok insan olduğunu biliyorum.

benim bildiğim azospermilere bunu öneriyor doktorlar.sizde sperm varsa belki kendiliğinden olur..hiç sperm olmayıp da vücut üretmiyorsa bu yolu öneriyor doktorlar.bana mantıksız gelmiyor.eğer hiç bir umut yoksa olabilir. bence yazan arkadaşların başına gelmemiş.bana da küfür gibi geliyordu eskiden.olur mu öyle şey diye..büyük konuşmayın arkadaşlar. allah kimseye donörü son çare göstermesin çok zor. aslında annesi babası belli olmayan bir çocuk olmasındansa hiç değilse annesinin belli olması bana daha mantıklı geliyor.kardeşine aşık olmak falan da biraz türk filmi vari geldi bana.. donör konusunu hiç bilmiyorum ama o da bi çözüm bence..tabii herkesin görüşü kendine.

merhaba öncelikle durumuna üzüldüm allah dan hayırlısını iste ama bişeyi anlamadım bu yazında 2aşılama 6defa tüp bebek demiş başka bi yazındada 2aşılama 3 defa tüp bebek demişsin kafam almadı doğrusuCADIARZU

arkadaşım 3 defa eşimin groblemini bilmeden tüp bebek denedik .problemi öğrendikten sonra
3 defa da PGT YÖNTEMİYLE TÜP BEBEK DENEDİK TOPLAM 6.VE EN SONUNDA ÜÇ TÜRKİYE BİR YURT DIŞI RAPORUYLA EŞİMİN HİÇBİR ŞEKİLDE ÇOCUĞUNUN OLAMAYACAĞINI ÖĞRENDİK SPERMİN OLMASI YETERLİ DEĞİL ÇÜNKİ HEPSİ GENETİK OLARAK BOZUK MAALESEF. ZATEN DR DONASYONDAN BAŞKA ŞANSIMIZIN OLAMADIĞINI SÖYLEDİLER

Back
X