Arkadaşlar çok sağolun desteğiniz için ama ben hala karar veremedim donasyon konusunda . Donasyon eşimin teklifi.gitti ve hala dönmedi .kararimi bekliyor. Ya ayrilacağiz ya donasyonu kabul edeceğim allahim yardim et çildiracağim.dinen caiz olmamasi düşündürüyor.evlatlikta daha önce söyledim kardeşim, ikiz yeğenlerim evlatlik olarak verilmiş çok problem yaşaniyor ona da casaretim yok .eşim bu hikayeye tanik olduğu için hiç bir şekide evlatlik düşünmüyor sabir yarabbim.önce yazilanlarla acayip korktum sanki dünyadaki bütün kötü şeyleri ben yapiyor muşum gibi hissettirdi arkadaşlarin yazdiklari .sonraki arkadaşlarla bu olayda yalniz olmadiğimizi da anladim aslinda
kizlarrrrrrrrrrrrr ne oluyor allah askina.
ayıplamak mı?kimin haddinedir ayıplamak ? buradaki hiçbir arkadaşın hohanyehi ayıpladığını sanmıyorum asla aklımıza bile gelmemiştir..ayıplamak ve kınamak haddim değildir asla ve burdaki hiçkimse hohanyehi ayıplamamaış kınamamıştır bunu neden böyle yorumladın ki arkadaşım..burada sadece fikir beyan ettik biz..o kadar..
anne olamamayı yaşamayan bilmez demişsin ya zaten bizler hep yaşıyoruz bunu.eğer anne olsaydım ben hiç yorum yazamazdım zaten.empati kuramazdım çünkü ama neredeyse aynı durumdayız biz hohanyehle.benim eşim böyle bir şeyi asla kabul etmez ben zaten olayın "çocuğa takıılma ve mutluluğu beraberliği çocuğua bağlama" boyutuna takıldım..buna üzüldüm en çok.neden diyorum neden ki evlilik mutluluk çocuğa mı bağlı?
hohanyeh arkadaşımız diyor ki eşimin ailesi sorunun ondan olduğunu kabullenemedi.eşim arada kaldı.ben de diyorum ki tahlil sonuçları ne güne duruyor? benim eşimin ailesi doğulu,annesi okuma yazma bile bilmiyor ..eşim onlara gösterdi tahlillerinin sonucunu bakın dedi sorun bendei karında değil.karıma laf etmeyin.ve olay kapandı.
yani diyorum ki aslında sperm donasyonuna karar vermişsen burda sormasaydın keşke arkadaşım.yüz kere de sorsan yüz kere de bence hayır diyeceğim..bu sadece fikir beyan etmektir ayıplama kınama olmadığını öncelikle allah biliyor
ne fetva vermek bize düşer ne de ahkam kesmek.biz sadece fikrimizi söyleriz
lütfen herkes öyle yapsın ve lütfen burda birbirimizin canını sıkmayalım.hepimizin morale ihtişyacı var.hojanyehe yazdıklarımıza diğer arkadaşlar yorum yapmasın sadece herkes kendi fikrini yazsın en doğrusu bua.s
Arkadaşlar kibristaki sperm donasyonu hakkinda bilginiz var mi? Bu konuda (sperm donasyonu)ne düşünüyorsunuz? Merkezler ve fiyatlar hakkinda durum nedir biliyor musunuz?dinen durum uygun değil sanirim:
arkadaşlar hepinizi dinledim hergün yazılarınızı okudum ve 35 yaşında anne olmak için çok uğraşlar veren biri olarak eşim ve ben donasyona karar vermiş bulunuyoruz. bundan sonra bu konu hakkında olur olmaz günah sevap taraflarını yorumlamadan merak eden arkadaşlara bulduğum bütün bilgileri vermek istiyorum hatta aşama aşama uygulamalarıda size anlatıcam benim durumumda olan arkadaşlara rehberlik edip onları biraz olsun rahatlatmak amacım
arkadaşlar bu klübün iki haftalık bir üyesi olarak ben buraya derdimi sizlerle paylaşmaya geldim. ama şunu gördüm. biz bu konuyu ancak ve ancak hiç şansı olmayan bir grup arkadaşla paylaşabiliriz. daha öncede belirtmiştim %1 şans ile 0 şans arasında öyle ümitler varki arkadaşlar. eğer benimde % 10 gibi bir şansım olsaydı inanın bu donasyon olayı bana da ters gelirdi. ve bir ömür ha oldu olacak ümidiyle yaşardım belki. ama ya tüm ümitler bittiyse neolacak. herkesin bebeğe bakış açısıda değişiyor arkadaşlar kimisi olmazsa sağlık olsun diyebiliyor kimisinin de hayatında çok büyük yer tutuyor. ben istiyorumki durumu bizim gibi olan azospermli ve yurtiçi ve yurtdışı tahlilleri sonucunda hiçbir ümidi kalmamış arkadaşlar bize yazsın sakın darılmayın ama bizi en iyi yine bizden olanlar anlar karşıt görüşü olan tüm arkadaşlarada saygı duyuyorum. ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
arkadasim ben,,,,,,,,,kizlar ne oluyor yazarken.........yani nicin birbirinize kirici yazilar yaziyorsunuz demek isdedim. hepimiz caresiz durumdayiz eslerimizin ailesi bu durumu kabul etmek isdemiyor sanki baska si ile evlense olcak ama olmuor iste sperm sifir,,onun icin derdimiz hep ayni birbirimizi incitmeyelim, yüzyüze bakmasakda,kalp olarak birbirimizi gördügümüze inanaiyorum rabbim hepimize anne ilmayi nasip etsin
Kahroldumarkadaşlar iki defa aşilama ve 6 defa tüp bebek denemesinin üzerene eşimin hiç bir şekilde çocuğu olmayacağini öğrendik üç ayri üniversitede ve yurt dişindada testleri yapildi. Sonuç negatif tekilifi eşim yapiyor kabul etmessem ayrilmak istiyorum eşimi seviyorum ve seçim yapmak zorundayiz beni buna mahkum etmemeliymiş ne kadar testek olamaya çaliştiysam benim için önemli olanin o olduğunu söylsemde olmadi ve gittiii karar vermemi istiyor 8yillik evliyiz ve hayatim kabusa döndü sadece fikrinizi sormuştum umarim siz benim yaşadiklarimi yaşamassiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?