Kibrista spermdonasyunu hakkinda ne biliyorsunuzzz lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar çok sağolun desteğiniz için ama ben hala karar veremedim donasyon konusunda . Donasyon eşimin teklifi.gitti ve hala dönmedi .kararimi bekliyor. Ya ayrilacağiz ya donasyonu kabul edeceğim allahim yardim et çildiracağim.dinen caiz olmamasi düşündürüyor.evlatlikta daha önce söyledim kardeşim, ikiz yeğenlerim evlatlik olarak verilmiş çok problem yaşaniyor ona da casaretim yok .eşim bu hikayeye tanik olduğu için hiç bir şekide evlatlik düşünmüyor sabir yarabbim.önce yazilanlarla acayip korktum sanki dünyadaki bütün kötü şeyleri ben yapiyor muşum gibi hissettirdi arkadaşlarin yazdiklari .sonraki arkadaşlarla bu olayda yalniz olmadiğimizi da anladim aslinda

evlatlik konusunda sana katiliyorum arkadaşim o çocuğun ailesi hakkinda ne biliyoruzki genelde de kötü bir aile gidişatinin sonucunda bu çocuklar veriliyor. Eşimin teorisi ise en azindan senden bir parça olcak ve kabullanmek daha kolay olcak seni taniyorum yetişirken de benden örnekleralacak ve bizim bize ait olacak diyor. Evlatlikta kendisi dahil herkes bilecek ve çoook zor. Bu arada evlatlikta 6 yaşa kadar uzmanlara göre evlatlik olduğu söylenmesi gerekiyor. Ondan sonra travma başliyor ailesini ne zaman aramaya başlayacak aile tekrar gelir mi alir mi çocuk alesine dönemr mi yakin bir arkadaşim bunlari yaşiyor şu anda

Bizede milyonda bir sans verdi doktor. Esim teklif etti bu olayi bana ama ben kabul etmedim. cunku o benim bebegim olacak esimle hic bir kan bagi olmayacak ilerde cocuga karsi en ufak bi soguklugunu sezdigimde cok uzulurum aynı seyı evlatlıktada dusunuyorum .Bunu kendine soyledigimde kesinlikle oyle bisey olamaz diyor ama ben yinede sicak bakmiyorum gunah oldugunu dusunuyorum. Dusunun arkadaslar niye Allahin isine karisiyoruz eger cocugumuz olmayacaksa Mutlaka vardir bir hayiri. Hatirliyorsunuz degilmi annelerini öldüren evlatlari boylemı olmalı. Rabbıme sıgınıyorum hayırlısı ıse bır evlat ıstıyorum. Dünyanın sonu degilya.....

Yani saftirkcim eşimin yaptiği gibi eşin ya donasyon ya ayrilmak deseydi ayrilamayi tercih ederdin öyle mi

Yani saftirkcim eşimin yaptiği gibi eşin ya donasyon ya ayrilmak deseydi ayrilamayi tercih ederdin öyle mi

Canım evet ayrılırdım.Kesinlikle yanlıs anlama lutfen sana ayrıl demıyorum kesınlıkle ama bu tek taraflı karar verılecek bırsey degıl esınde buna tek basına karar vermemelı bence ama sende sıcak bakıyorsan bu olaya tamamdır sızın hayatınız cunkı. Allah hakkımızda hayırlısını versın.

sevgili hohanyeh ban hala sana çok destek veriyorum.İnanç kişi ila Allah arasındadır.Buna kimsenin karışmaya ve en önemlisi YARGILAMAYA kimsenin hakkı yok,asıl bu günahtır.Senin bir parçanı eşinin sevmemesi gibi bir olayı düşünmüyorum.Zaten eşinin nasıl mentalitede bir insan olduğu belli.Ayrıca sadece biyolojik doğum sebebi olmak bir insanı ne anne ne de baba yapar.Bir anne veya bir baba olmak herşeyin ötesinde fedakarlıklar isteyen çok yüce bir duygudur.Anlıyorum ki eşin seni o kadar çok ama çok seviyor ki böyle bir toplumda yaşamanıza rağmen bunu sana öneriyor.Benim eşimde aynısını yapardı ve o çocuğu belki benden çok severdi.Evlatlık olayına gelince tabiki güzel bir düşünce ama ileride o kadar çok problem yaratabilir ki ...Herşeyden önce çocuk birgün gerçek anne babasını tanımak isteyebilir ya da olur ya bunu heryerde okuyoruz,anne ve babası onu bir süre sonra geri almak isteyebilir..Sen evlatlık olsa idin ve birgün bir şekilde bunu öğrenseydin seni büyüten anne ve babanı ne kadar çok sevsende gerçek anne ve babanı tanımak istemez miydin?Bu seni çok ama çok üzebilir yada üzmeyebilir.Bunu büyük bir metanetle karşılayıp hayatına devam edebilirsin.Ama senin bir anne olmak gibi bir şansın var.Hamileliği ve doğum gibi bir mucizeyi yaşamak...Sen gidip eşini aldatmıyorsun yada bu işlemi haysiyetsiz bir şekilde yapmıyorsun! Sen çok şanslı bir insansın ki eşin seni gerçek anlamda çok ama çok seviyor...Bazı erkeklerin ve bazı bayanlar bu olayın kutsallığını anlayamazlar ve anlıyorum ki anlamamışlar...Allah kimseyi bu durumda bırakmasın ama inan seni sonuna kadar destekliyorum.Bırak örümcek kafalar kendi çevresinde örsün ağlarını.Sen cesaretli ol.Kararın ne olursa evlatlık yada donasyan ....Bu hayat sizin....

"Arkadaşlar kibristaki sperm donasyonu hakkinda bilginiz var mi? Bu konuda (sperm donasyonu)ne düşünüyorsunuz? Merkezler ve fiyatlar hakkinda durum nedir biliyor musunuz?dinen durum uygun değil sanirim:"

SİYAMSİ dikkatini çekerim hohanyen bu konuyu acarken yukardakı şekilde yazmıs. 'Bu konuda ne düşünüyorsunuz' diye sormuş bu demek oluyorki bu konuda herkes ne düşünüyorsa onu yazar,iyi yada kötü.Bu YARGILAMAK yada ÖRÜMCEK KAFALILIK degildir.

Canım herkes düşüncelerini yazmakta serbest sen niye bu kadar üstüne alındın ki.Sen bu konuya bugün vakıf oldun,ben daha öncede aynı konuda yine hohanyehle düşüncelerimi paylaştım.Ne sen benim düşüncelerimi yazmama engel olabilirsin,ne de ben senin,o yüzden dikkatle tekrar oku,sen belkide daha önce yazılanları okumadın.İnsanlar o kadar acımasız şekilde yargıladılarki,,,ayrıca sen de düşünceni yazarak beni eleştirmişsin.Saygı duydum.Lütfen herkes düşüncelerini açıkça söyleyebilir arkadaşım.Bu kadar tepki vermen yersiz.Benim ayrıca yazımda bahsettiğim kişilerin hohanyehin çevresinde ve arkadaş grubunda olan kişiler olmadığını nerden biliyorsun ki üstüne alşınıyorsun Evet yazımı dikkatlice ve derinden anlayarak okursan sonunda bu hayatın onun olduğunu, evlatlık veya donasyan onu desteklediğimi yazdım.Sen bence abartıyorsun arkadaşım ....Sen yargılamamış olabilirsin,istersen formun başındaki bir kaç yazıyı iyice oku.Sözüm sana değil.Yanlış ve eksik anladın...

Ayrıca neden yazının sadece o bölümünü alıyorsunda,eşinin onu çok sevdiğini düşündüğüm bölüme veya onun çok ama çok şanslı bir insan olduğu bölümü okuyup değerlendirmiyorsun...Neden hemen tepki vermek zorundasın ki...Bu formun yada benim ana amacım bu arkadaşımıza evlatlık veya donasyan sonuna kadar destek vermek...Senin amacın nedir arkadaşım?

biz de sadece fikrimizi söyledik be arkadaşım.yani baız arkadaşların yazdıklarıyla hayatın en büyük kötülüğünü yapıyormuşsun gibi falan hissetmişsin ya ben şahsen şaşırdım benim sana yazdıklarım sadece fikrimizi sorduğun içindi yoksa deseydin ki " kıbrısta sperm donasyonu yaptıracağım " o zaman herhangi bir şey yazmazdım fikrimizi sordun diye yazdım
hem bu nedir şimdi ben anlamıyorum.hayatım kabusa döndü diyorusn SİZİN EVLİLİĞİNİZ VE HAYATINIZ ÇOCUĞA MI BAĞLI? ÇOCUĞUNUZ OLMAYINCA YAŞAMINIZ VE EVLİLİĞİNİZ Mİ BİTECEK BU NASIL BİR MANTIK?
bizim de çocuğumuz olmuyor ve olmayacak da..biz de 8 senedir evliyiz eşimde sperm yok denecek durumda.hızlı hareketli sperm ise hiç yok.çok düşük şansımız var tüpbebekte ve biz sadece 2003 te bir kez mikroenjeksiyon denedik bi daha da denemedik.bu sene sonu dğüşünüyoruz ama o da kesin değil vazgeçebiliriz de..bizim hayatımızda evliliğimizde ÖNEMLİ OLAN EŞİM VE BEN...
çocuk olmadı sen de başkasının spermiyle çocuk sahibi olmayı isteyemeyince (ki istememek en doğal hakkın)evi terk etti eşin ..nasıl bir şey bu? bence evliliğini de gözden geçir arkadaşım.siz pamuk ipliğine mi bağlısınız?sorun sende olsa ne olacaktı üzerine doğudaki gibi senin üzerine kuma mı gelecektİ??? allah allah..
ne dertler var sorunlar var arkadaşım yaa..çocuğu olup özürlü olan var, yatalak hasta olan var..
allah korusun..allah başka şeylerle imtihan etmesin. bu ne ki?
doğurunca en fazla 7 yaşına kadar yanında sonra okul başlayacak hayatı dışarısı olacak okuldur evliliktir derken gisip kendi hayatını yaşayacak bu kadar acı gözyaşı da yanına kar kalacak.nedir ki evlat aslında?kendimizi başkalarına bakın biz de anne baba olduk diye ispatlamaktan başka şeye de yaramayan bir şey.günümüzde kaç evlat ailesinin yanında yakınında oturuyor?
veren allah verir ya da vermez.sen fikrimi sorduğun için yazdım benim inancıma göre allahın verdiğine rıza göstermek gerekir ve rıza göstermezsek o allahla kul arasındadır
yarın mahşer gününde eğer yaptığun yanlışsa hesap gününde allaha "ben sordum oradaki yazımı okuyan arkadaşlarım beni teşvik etti "diyerek senin vebaline ortak olmak istemem.susmadım fikrimi yazdım o kadarşka amacım yoktur.bir daha da herhangi bir soruna yanıt yazmam arkadaşım madem kenini kötü hissetmişsin

şimaysi teşekkür ediyorum desteğin için insanların başın gelmeyince anlaması zor. benim yüzünden seni üzmelerine de çok üzüldüm. senin de işelmelerin yeni bitti ve sonuç bekliyrsun sanırım el-muallim le yazışmalarınızı okumuştum umarım bari seninki olu en az kendiminmş gibi sevineceğim ve adına dua ediyorum arkadaşım allah yardımcımız olsun.

nurtanem o kadar kolay değil tabiki ama o kadar çok yıprandıkki o benim annelik hakkımı elimden almak istemiyor aklınca fedakarlık yapıyor. başka bir meselede eşimin ailesi problemin eşimde olduğunu hiç bir şekilde kabul etmeyip resmen zulmediyorlar.çok kötü davranıyorlar ve ailesiyle kopma derecesinde onu ailesinden koparma hakkına da sahip değilimki sonuçta anne ve babası. hayatta yalnız değilizki sen unutmaya çalışsan birileri senin bu eksikliğini gözüne gözüne sokuyor.sahiden de zor durumdayım be arkadaşım.eşimi seviyorummm

çevreyi aileleri kafaya takmayın? gibi bir lüksümüz de yok hayatta sadece iki kişi değiliz ki

Canım yaa,beni böyle insanlar üzemezler,çok farklı frekanstayız bu insanlarla,ben hayata dümdüz bakan bir insan değilim,inancımda var ama bu sadece beni ve onu ilgilendirir,herşey var bu hayatta,ama birtanem senide üzmesinler,Bak böyle insanlar yorum yaptıkça kafan karışıyordur.Lütfen biraz ağır al bu olayı.Araştır.Bilimsel yönden .Allah sana hayırlısı ne ise onu versin,ama şimdi senin çok GÜÇLÜ olman lazım.Eşin ve kendin için...Aslında erkekler çok kırılgan oluyorlar bu konuda,benim eşimde de sorun çok..Ama ben hep ona şunu hatırlatıyorum,sen yada ben ne farkeder,Bence biraz kendine ve ona zaman tanı.Sıcağı sıcağına hemen üstüne gitme..yada zaman iste ondan,seni bu kadar çok seviyorsa eminim sana biraz zaman tanır,Anladığım kadarıyla aile baskısıda Canım inan ben senin için üzülüyorum.Allahım sana güç versin...Allahım seni başka dertlerle sınamasın,çok öpüyorum.:1hug:

sevgili hohanyehcim şu anda seninle aynı kaderi paylaşıyoruz ben 2 yıl bunun savaşını verdim eşim bu konuda çok ısrarcıydı. ben etik olmadğını düşündüğümden hep erteledim sonra birde baktımki 35 ime gelmişim bir ay sonra 36 olucam bu seferde paniklemeye başladım ya bu şansımıda kaybedersem diye. çok zor bir psikoloji seni çok iyi anlıyorum. bu ancak ve ancak yaşayan bilir. tüm ümitlerin bittiği yerde insan asla yapmam dediklerine sarılıyor. ben bunu deniyeceğim ve bunun hesabınıda ben vereceğim. aslında açıkçası bizim istediğimiz ne söyliyimmi sana biz kararımızı çoktan vermişizde destek ve onay arıyoruz birilerinden düşünsene istemiyor olsaydık konusunu bile açmazdık. sadece sen kararını ver.ki bana göre vermişsin zaten. ayrıca ŞİMAYSİ arkadaşımada çok çok çok teşekkür ediyorum yanımızda olduğu için

ben kesinlikle karşı değilim..bu durumu yaşamayan bilemez...anne olamamak ne demektir bunu ancak yaşayan bilir..ha benim eşim olsaydı asla kabul etmezdi biliyorum ama eşinden dolayı bir kadının anne olabilme ihtimalini kullanması bence çok normal...kuranda bile var ayıpladığın durumu yaşamadan göçmeyeceksin bu dünyadan diyor...kimsenin kimseyi ayıplaması doğru değil..ha sana ters gelebilir ama ayıplamak olmamalı...çünkü sen o durumda değilsin...onun gibi düşünemezsin..kaldı ki kimden olduğunu soyunu sopunu dünyaya nasıl geldiğini bilmeden(tecavüz,gayrimeşru,1 gecelik ilişki vs)bir evlatlık almak bana daha mantıklı gelmiyor...hadi soyunu bil diyelim,ama seninle alakası yok.kanı hücresi geni hep farklı,ama bu durumda en azından senin etin kemiğin olacak..aynı zamanda hiç baba olamayacak eşin dolaylı da olsa baba olacak..bir bebeği doğumdan itibaren emekverip büyütecek...hani emekti her şey....ee daha nee?ama eşinin almazsak boşarım demesi yanlış..fakat onu da şöyle düşünüyorum demekki o derece çocuk özlemiyle tutuşuyor ve seni zorlama yolunu seçmiş,,,bir de şu var evlat edinince 5 yaştan sonra sıkıntılı süreç başlıyor...çocuğa söylüyorsun aklı başına gelince anam babam diyor...gene de gerçek anam babam diyor...yetiştiren aile mükemmel olsa bile...ha demekki karşı koyulmaz bi içgüdü var...bunda da çocuğun suçu yok...evlat edinmek kolay önemli olan zorluklarına büyüttüğün evladı biyolojık anne babayla paylaşmaya katlanmak...artı ve eksi olayı....günahmış zinaymış...ne alaka?o adamla yatmıyorsun...zina aldatmaktır...o 1 tane hücre...o zaman kan almakta zina.....

ayıplamak mı?kimin haddinedir ayıplamak ? buradaki hiçbir arkadaşın hohanyehi ayıpladığını sanmıyorum asla aklımıza bile gelmemiştir..ayıplamak ve kınamak haddim değildir asla ve burdaki hiçkimse hohanyehi ayıplamamaış kınamamıştır bunu neden böyle yorumladın ki arkadaşım..burada sadece fikir beyan ettik biz..o kadar..
anne olamamayı yaşamayan bilmez demişsin ya zaten bizler hep yaşıyoruz bunu.eğer anne olsaydım ben hiç yorum yazamazdım zaten.empati kuramazdım çünkü ama neredeyse aynı durumdayız biz hohanyehle.benim eşim böyle bir şeyi asla kabul etmez ben zaten olayın "çocuğa takıılma ve mutluluğu beraberliği çocuğua bağlama" boyutuna takıldım..buna üzüldüm en çok.neden diyorum neden ki evlilik mutluluk çocuğa mı bağlı?
hohanyeh arkadaşımız diyor ki eşimin ailesi sorunun ondan olduğunu kabullenemedi.eşim arada kaldı.ben de diyorum ki tahlil sonuçları ne güne duruyor? benim eşimin ailesi doğulu,annesi okuma yazma bile bilmiyor ..eşim onlara gösterdi tahlillerinin sonucunu bakın dedi sorun bendei karında değil.karıma laf etmeyin.ve olay kapandı.
yani diyorum ki aslında sperm donasyonuna karar vermişsen burda sormasaydın keşke arkadaşım.yüz kere de sorsan yüz kere de bence hayır diyeceğim..bu sadece fikir beyan etmektir ayıplama kınama olmadığını öncelikle allah biliyor
ne fetva vermek bize düşer ne de ahkam kesmek.biz sadece fikrimizi söyleriz
lütfen herkes öyle yapsın ve lütfen burda birbirimizin canını sıkmayalım.hepimizin morale ihtişyacı var.hojanyehe yazdıklarımıza diğer arkadaşlar yorum yapmasın sadece herkes kendi fikrini yazsın en doğrusu bua.s

siz herhalde yazılanları okumadınız...ya da anlamak işinize gelmiyor!yorum yapıp yapmayacğıma siz karar veremezsiniz!fetva vermek bize düşmez diyorsunuz da maşallah çok güzel fetva vermişsiniz...ben şahsım adına fikrimi beyan ettim...ayrıca herkesin aklı fikri war bizim söylemlerimizle yada sizin hayır demenizle arkadaş karar verecek değil....madem beni muhatap alıyorsunuz ben de size ilk ve son şunu söyleyeceğim...burada herkes anne olmak yolunda mücadele weriyor ewet doğru ama erkek nedenli asla çocuğu olamayacak kadınlarımız burdaki herkesi temsil etmiyor...bu durumda ben arkadaşın anne olabilme hakkını sonuna kadar doğru görüyorum...

İran gibi şeriatla yönetilen bir ülkede bile donasyon yasak değil. Ama Türkiyede yasak. Olayı etik olup olmama konusu kimsenin vereceği bir karar değildir. Donasyona karşı değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…