- Konu Sahibi kardelenumut49
- #21
Tabiki kendileri savunacaklar biz asla başka kliniğe gidicez demedik hatta dr beril hanım bize eğer içinizde şüphe varsa tedaviyi sonlandıralım ücret iadenizi yapalım ben bu durumda gerekirse yönetimle konuşalım dedi bizim aklımızdan bile geçmedi iade istemek doktor böyle diyince biz de evet bundan sonra nasıl güvenelim üç aylık süreci tekrar başa nasıl saralım doktor hanımın dediği gibi birbirimizi kırmadan ayrılalım dedik olaylar bundan sonra başladı zaten ücretsiz tekrar yapalım dediler eşim de haklı olarak yeni donörden nasıl genetik hastalık olmadığını anlayacağız başınıza bu olay geldi dediğimizde de bize 1000 Euro daha verin test yapılmış donörden seçelim dediler ayrıca bu testi hiç bir donör e yapmıyorlarmış olayın devamını da anlatayım size durunÇok geçmiş olsun. Yaşadığınız şey gerçekten sinir bozucu olmuş. Bende Ventusta tedavi görüyorum. Hatta birkaç kişiye tavsiye de bile bulundum. Bu sebeple
Sizin bu yazını görünce klinikle görüşme ihtiyacında hissetim kendimi.
Olayın doğruluğunu sordum. Klinik olayı doğruladı. Fakat bunun sizin yararınıza yapılan işlem olduğunu normalde bu testlerin prosedür dışında kliniğin ekstra yaptığı testler olduğunu söylediler. Başka kliniklerin bunları önemsemediği ve sağlık bakanlığının donörlerden istediği sadece 2 genel test dışında başka testleri yapmadıklarını söylediler. Ventus bu konuda titiz davrandığı için ekstra bu testleri de yapıyor dediler.
Sizin durumunuzda da bu testin sonucu maalesef pozitif gelince etik olarak bilgilendirmek ve size yeni bir donör bulmak için sizi aramışlar. Ve bu işlem için ektra bir para talebinde de bulunmamışlar. Anladığım kadarıyla siz yol masrafalarınızında karşılanmasını istemişsiniz sadece onu kabul etmişler. Bundan dolayı sinirler gerilmiş sanırım.
Telefonlarınıza cevap vermemek konusunda da siz oldukça hakaret vari ve sinirli ve tehditkar konuşuyormuşsunuz. Biraz öfkenizin dinmesini ve bu durumun aslında sizin lehinize yapılan bir işlem olduğunu anlamanızı bekliyorlarmış.
Ben şahsen yapılan bu açıklamadan memnun kaldım. Yalanlayıp sizi suçlayabilirlerdi. Ama bu şekilde anlattıkları için onlara teşekkürettim. Fakat sizi de anlayabiliyorum. Kliniğe bunu da anlattım. Biz donasyona karar verene kadar o kadar zor şeyler yaşıyoruz ki hem maddi hem manevi çok yıpranmış olarak son çare sizin kliniklerine geliyoruz dedim. En ufak olumsuz birşey bizim dibe çökmemize sebebiyet veriyor.
Burdan size ve diğer arkadaşlara bu açıklamayı yapmayı gerek gördüm.