Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınızı isteyeceğim.
Nişanlım eski işyerinden ayrılıp, yeni bir işe başlayacak.
Bugün iş görüşmesi vardı ve işe kabul edildi. Ancak eski işyerinde kesinlikle ayrılma sonunda tazminatını vermiyorlar.
10 yıllık bir geçmişi var , bu hakkını oradan nasıl alabiliriz.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
kendi isteğiyle ayrıldığı sürece hiçbir hak talep edemez.kıdem tazminatı hakkı yok.
eğer yanlışım varsa bilen arkadaşlar zaten düzeltecektir.
Tam emin olmamakla birlikte 15 yıllık sigortalılık ve 3600 gün prim ödenmesi halinde minimum 10 yıllık işyerinden ayrılması sonucunda kıdem tazminatını hak eder diye biliyorum. .Bunlarla ilgili iş mahkemelerine başvurması gerekiyor
Kendi isteği ile işten ayrıldığında alamayacağını ben de biliyorum.
Bazı firmalar kendi isteği ile ayrılmış olsa dahi verebiliyorlar , ya da bazı çalışanlar , bazı koşullarda bu haklarını firma istese de istemese de alabiliyor.
Teşekkürler
kendi isteği ile ayrılıyorsa kıdem ve ihbar alamaz. ancak iş yeri belli sebeplerle çıkarırsa alabilir. yada 10 yıllık geçmişi varsa oturup anlaşacak ancak öyle alabilir.
işi biraz yokuşa süren kişi ise şu şekilde alabilir. vaad edilen mesai ücreti almadığı ,
eksik sigorta yatırdığı,
fazla mesai yaptırıldığı,
yıllık izinlerini verilemediği,
iş yerinde sözlü tacize uğradığı( amirinden hakaret vs )
gibi nedenlerle delil göstererek istifa ettiği gün işyerine noter çekerek hangi nedenden istifa ettiği belirtip dava yolunu açabilir. ama bütün hepsi gerçek deliller sayesinde olacaktır. bu dava duruma göre uzayabilir1+ yıl gibi yada iş yeri anlaşmaya çalışır( tabi işyerinde gerçekten eksik durum var ise işveren geri adım atar)
evet bende aynen böyle biliyorum.ilk mesajımı düzeltme sebebimde bu yüzdendi.
delil olmalı elinizde mahkemeye sunacak.
sizin anlattığınız durumda alamaz.
evet ben yazarken siz yazmışşsınız pardon
ayrıca 3600gün 10 yıl var ise mahkemeye gerek yok direk alabilir tazminatını.
evet ben yazarken siz yazmışşsınız pardon
ayrıca 3600gün 10 yıl var ise mahkemeye gerek yok direk alabilir tazminatını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?