- Konu Sahibi kirmizi_bukelemun
-
yanlız onun ödem olma ihtimali yüksek her yerim şişiyo diyosan. doktorun neyi yasakladı..Merhaba . Sorma ben dahada beterim 20 haftalığım ve 8.5 kilo almışımdoktor cok kıZdı birsürü sey yasakladı ama ödemde olabilir çünkü benim coğu zaman heryerim şiş ilk hamileliklerde genelikkle alınıyomuş ve zayıf hamile kalırsan . Bence takma veririz ilerde inşll
ya yüksek ihtimalle ödemin vardır senin. bende 20.haftamın içindeyim doktorun bişi önerdimi ne diyor.merhaba arkadaşalr ben 22 haftalık hamıleyım ve artık 8 kılo almısımçok moralım bozuluyo bu hafta 1 kılo almısım aslında çok yemıyorum arada kaçamaklarım oluyo amam nasıl bu adar hızlı alıyorum neyı yanlış yapıyorum varmı benım gıbı olan
canım tansiyon etkiliyomu ki ben arştırıyorum sürekli beslenmemi ona göre ayarlıyorum ama tansiyonu ilk kez duydum ne etkisi var bilgin varsa paylaşırmısın. gerçi benim bu güne kadar bu konuyla ilgili sıkıntım olmadı.her hastaneye gittiğimde ölçülür sıkınt yok normal deniyor ama bilmediğim bişi varsa bende bilgileniyim...Bence bir tansiyon takibi yapsan iyi olur benimde 34 haftaya kadar hersey normaldi. Sonra iki haftada 4 kg aldım. Bebegimin aldığını düşünürken o hic buyumemis ve ben almisim tansiyon ilacina başladım.
canım tansiyon etkiliyomu ki ben arştırıyorum sürekli beslenmemi ona göre ayarlıyorum ama tansiyonu ilk kez duydum ne etkisi var bilgin varsa paylaşırmısın. gerçi benim bu güne kadar bu konuyla ilgili sıkıntım olmadı.her hastaneye gittiğimde ölçülür sıkınt yok normal deniyor ama bilmediğim bişi varsa bende bilgileniyim...
tabi ... çok saol.. iyi oldu öğrendiğim.. ben hiç tuz kullanmıyorum neredeyse benim ailemde hiper tansiyon hastalığı çok olduğundan dolayı ergenlikten beri risk taşıyorumdur diye çok dikkat ediyorum.artık hayatıma adapte ettiğimden zorlanmıyorum ondan şu ana kadar şişmem olmadı bundan sonrasına bakıcam artık.Bende başıma gelene kadar farketmemistim. Iki haftada çok hızlı kilo aldım son haftalarda olduğum için bebeğin aldığını düşünmüştüm. Ama bebeğim hic kilo almamis ben almisim. Bende arastirirken tansiyon yukselince anne kilo alır bebek almazmis diye okudum. Odemlerden de bahsetmissin ya bende de vardı bu problem. Doktor tuzsuz ye demişti. Bende az tuzlu yiyordum. Tuz tansiyon gebelik zehirlenmesinin sebebi değilmiş ama tansiyon çıktıktan sonra kesinlikle alınmaması gerekiyormuş. Mümkünse günlük takip et tansiyonunu.
Ben hamile olmadan once çok rahat farkediyordum indiğini yada çıktığını. Hamileyken iki hafta farkedemedim.
Korkutmus olmak istemem sadece bilgin olsun...
Inşallah rahat bir hamilelik geciririsin... :)tabi ... çok saol.. iyi oldu öğrendiğim.. ben hiç tuz kullanmıyorum neredeyse benim ailemde hiper tansiyon hastalığı çok olduğundan dolayı ergenlikten beri risk taşıyorumdur diye çok dikkat ediyorum.artık hayatıma adapte ettiğimden zorlanmıyorum ondan şu ana kadar şişmem olmadı bundan sonrasına bakıcam artık.
saol canım ... tşk.. sende bebişe iyi bak..Inşallah rahat bir hamilelik geciririsin... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?