KİLO ALMASI DURMUŞ :( YARDIM LÜTFEN

melek ay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2016
72
12
38
41
33+2 de bebeğimin kilosu 2300 dü. Karın çevresi 10 gün ileride , kafası 3 hafta ilerideydi. Dün kontrolüm vardı kafası hala 3 hafta önde . Fakat bu defa kilosu aynı hiç almamış ve karın çevresi için 1 hafta geride dedi doktor. Çok sıkıldım. Bir hafta sonra tekrar kontrol var. Yardım edin lütfen . Benzer olaylar yaşadınızmı ? Kiloalması için ne önerirsiniz ?

33+2 de bebeğimin kilosu 2300 dü. Karın çevresi 10 gün ileride , kafası 3 hafta ilerideydi. Dün kontrolüm vardı kafası hala 3 hafta önde . Fakat bu defa kilosu aynı hiç almamış ve karın çevresi için 1 hafta geride dedi doktor. Çok sıkıldım. Bir hafta sonra tekrar kontrol var. Yardım edin lütfen . Benzer olaylar yaşadınızmı ? Kiloalması için ne önerirsiniz ?
Merhaba son aylarda bebege kilo aldiracak gıdalar tavuk göğsü pekmez ve muz.. Allah tamamina erdirsin

Tavuk göğsünün kilo aldırdığını bilmiyordum canım çok teşekkür ederim. Muz ve pekmezi arttırdım . İnşallah toparlarız

Benim bebeğimin kilosu çok düşüktü.
34.haftada 2100 çıktı, 37 de 2700 olarak doğurdum.
O 3 hafta günde 1 litre süt, 3 yumurta, 2 muz, bol ceviz, kırmızı et ve inanın ne bulduysam yemeye başladım.
Zaten o 3 haftada ben 5 -6kilo aldım ama iyiki almışım yoksa küvezlik olacaktı bebeğim.
Ha düşük kilolu doğdu da ne oldu diye sorarsanız, doğumum kolay oldu.
Ayrıca ilk ayınca 1700 gram alarak olması gereken kiloya ulaştı.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah.

Çok da evhamlanma canım yıpratma kendini. Arkadaşımın bebeğine 3 hafta geriden geliyo dediler yok kafası küçük dediler çok riskli desiler vs.. kız son 4 haftasında sürekli hastanelere taşındı. Sonuç : çok şükür gayet sağlıklı ve kafası hiçte küçük olmayan bir bebek doğurdu. Tek sorunu 2buçuk kilo doğmasıydı ama sorun da denemez aslında hiç problem olmadı. Ben de 2.250 doğmuşum mesela sıkıntı olmamış.
Demek istediğim doktorlara inanma aman boşver falan değil tabiiki de doktorunu dinle kontrollerini ihmal etme.
Sadece çok da üzülüp canını sıkma böyle şeyler söyleyebiliyolar. Elinde değil biliyorum ama bebeğinin sağlığı için kendini üzüp yıpratmaman gerek rahatlamaya çalış biraz. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bol bol dua et.

Bende hergün süt iki yumurta muz et balık tavuk d vitamini kullandım sonuç 3.380 gr bebek sezeryan di 2 hafta önce alındı merak etme seninde öyle olur inş daha 6 haftan var

Teşekkür ederim yorumlarınız için yazdığınız besinleri artırarak tüketmeye başladım 4 gündür . İnşallah ciğer gelişimi tamamlanana kadar içeride kalır. Küvöze girmek zorunda kalmayız. En önemlisi sağlıklı doğması. Benim için dua edin lütfen :(

Ekmek makarna vb tahil içerikli fazla yeme süt ve ürünleri pekmez bol protein içerikli tuket

Allah hayırlısıyla sagliklica kucağına almayı nasip etsin canim:anne:

nilgunuk nilgunuk arkadaşın söylediklerine ek olarak ceviz kaşar balık ye kilo yapar bebişine

Benim hamileliğimde de bebeğim iri giderken gelişim yavaşlaması olmuştu bir kontrolde hiç kilo almamış ama 2 hafta sonra almaya devam etmişti.
Sadece son hafta plesenta yaşlanması çıktı bende, kilo almadı kızım ve bebek alındı 38. Haftada. Sadece o kısmı araştırın, sorun.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

plasenta yaşlanması başladı bendede ama kordon kan akışlarım açık tıkanıklık yok canım . Kan akışları tıkandığında beslenme duruyor. Çok şükür ki tıkanıklık yok

lutfen uzulmeyın cunku bebegınız sızı hısseder.. bol boll faydalı seyler yıyın sut muz cevız zaten herkes yazmıs bol bol dınlenın bol bol yıyın suann cok daha fazlaa kılo alıcak sız ıyı beslenırsenız.. benım ablamın bebegıde kılo almıyordu pek fazlaa ve erken dogdugu ıcınde 2 kılo 100 gram dogdu ama cok saglıklı bır bebektı sukurr suandada 7 aylık oldu.. saglıkla kucagınıza alın ınsallah :)

Back
X