Kilobekçiliği online olarak işliyor, konuştuğun kişiyi görmüyorsun, sesini duymuyorsun, sadece yazışıyorsun. Yüzünü hiç görmediğin bir insanla tüm özel hayatını paylaşıyorsun, paylaşmak zorundasın, yoksa alışkanlıklarının derinlerine inemiyorlar. Yani sen onlara özel hayatını tüm detaylarıyla anlatmadıkça sistemde var olamıyorsun. Peki özel hayatını tüm çıplaklığıyla anlatınca ne oluyor? Gün geliyor, olur ya sistemle ilgili şikayetlerin oluyor, faydası olmadığını fark edince programdan ayrılmak istiyorsun, ödediğin ücretin bir kısmını geri alman gerekiyor, alamıyorsun. Çünkü özel hayatın onların elinde. Uzatırsan özel hayatını yayınlıyorlar. Belki sen görmüyorsun, gizli gruplarda yayınlanıyor ama gizli kalmıyor nihayetinde. Üstelik senin sıkıntıların adın gizlenip öyküleştilerek ziyaretçi çekmek için sitelere yükleniyor.
Kilobekçiliği hakkında neden olumsuz bir yorum bulamadığına gelince, durum böyle iken kimse kalıcı zayıflayamasa da sesini çıkartamıyor. Özel hayatlarının ortaya döküleceğinden korkuyorlar çünkü. Bakın aşağıda buna güzel bir örnek:
Ö.E.Ç ‘nin şikayeti
Bu firma internet üzerinden zayıflama programı satıyor. Kasım ayının başında 2 aylık program için 3300 tl aldılar. 18 gün sonra sağlık problemleri yüzünden hizmeti durdurmama izin verdiler. Ancak o zaman bana para iadesi için 15 günlük şartı söylemediler, herhangi bir kağıtta yazmıyordu, hiçbir şey imzalamadım. Şuan kullanmadığım hizmetin parasının iadesini istiyorum, “kullanabilirsiniz ama paranızı alamazsınız” diyorlar. Şirket kurucusuyla görüşmek istedim, “Halil Kargulu para işlerine bakmaz” dediler. Halil K. Kasım ayında beni aradığında “Biz bu işi para için yapmıyoruz” demişti. Paramı ödemiyorlar anlayacağınız.
Ve HK Performans’tan şikayete cevap
Müşterimizin yaşadığı sağlık problemi de, eşi ile ilgili ayrılma kararı sonrası maddi açıdan farklı düşüncelerle iade isteme nedeni de, aldığı hizmetle ilgisi yoktur.
Kişisel ve hiç bir şekilde haklı olmadığı nedenlerle çok yönlü kolaylık gösterilmesine rağmen iyi niyetimizi suistimal etmesi, yaşadığı ruh halinin boyutlarını gösterir. Dolayısı ile bu şikayet ile ilgili kim daha detaylı bilgi isterse şirkete ulaşabilir. bu şikayetin hiç bir tutarlı tarafı yoktur.
Yukarıda yorum yapan üyemize gereken her türlü kolaylık gösterilmiş ve geçmişte de bizden eğitim danışmanlığı alarak, bu işin bir kilo sorunu değil, genel algı ve alışkanlık sorunu olduğunu anlayarak başarı mektupları yazarak ve 80 kilodan 67 kg düşerek, her türlü memnuniyetini tarafımıza ifade etmiş bir üyedir.
Ancak bu son dönemde sorunlar yaşaması, kurumsal olarak zaten yapılması gereken her şey sınırsızca yapılmış bir üyenin, yaşadığı sorunların sorumlusu bizmişiz gibi faturayı bize kesmesine üzüldük.
https://www.sikayet.com/hk-performans-kilo-bekciligi-zayiflama-programi
“şikayet ile ilgili kim daha detaylı bilgi isterse şirkete ulaşabilir.” diyor. Yani gelin size anlatalım diyor. Gerisini siz düşünün.