Kilo problemim- Çok üzülüyorum :(

magrur_prenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
132
10
38
Merhaba kızlar,

23 yaşında,174 boyunda,92 kiloyum. Durduramadığım bir kilo artışım var son bir yılda 10 kilo aldım ve nasıl aldım ne ara aldım hiç bilmiyorum. Kilo vermeyi o kadar çok istiyorum ki,son günlerde tek düşündüğüm şey kilo vermek. Bu beni psikolojik açıdan da olumsuz etkiliyor. Mutsuzum. Sosyal hayattan bile uzaklaşmaya başladım. Son gunlerde her şeyi kilo vermeye bağladım,kilo vereyim şöyle yapıcam kilo vereyim böyle yapıcam. Amaa nerdeee irademe hiç engel olamıyorum ki. Çevremdekilerle tek sohbet konum kilo-kilo vermek-diyet vs olmaya başladı. Psikolojim bozuldu resmen

Yani saglik probleminiz yok . Belki piskolojik olarak sIKINtiya girip yiyorsunuz. Kilo problemi yasamis biri olarak anliyorum sizi. Ama kilo vermek kolay bir sey sadece zaman alan birsey. Oncelikle gercektende realist olun, ayda 4 kilo verebileceginizi kabullenin ve kendinizi cok sIkmadan kilo verebileceginizi goruceksiniz. Eyer stres probleminiz varsa yardim almanizi da tavsiye ederim.

Evet yaaa sorma. O dert bende de var. Önceden hiçbirşekilde kilo alamıyordum. 48 den yukarı çıkamıyordum. Etrafımdaki herkes kilo almam gerektiğini çok kötü göründüğünü söylüyordu. Sonra 52 oldum. Bi daha da yukarı gitti aşağı gitmedi. Şimdi 63 kiloyum. Boyuma göre ve kemik ağırlığım olmadığı için çok şişman görünüyorum. Yediklerime dikkat ediyorum ama bir fayda göremedim hiç

Hormonel bir bozukluk olmadigi surece hersey yediklerimizle ve harcadigimiz kalori ileyani hareketimiz ile alakali. Saglikli yedigimiz surece ve kaloriler ihtiyacinizin altindaysa kilo vermemeniz ivin hic bir sebep yok. Ama sagliksiz yiyorsaniz kalorisi az olsa bile vucut metabolizmayi cok yavaslatacagi icin kilo vermeyi birak alabilirsiniz bile. Bir diyetisyene gidip verdigi listeyi harfi harfine uygulamanizi ve kesinlikle hayatiniza sporu koymanizi tavsiye ederim.

selam ayni problem bende de var ayni seyleri yasyioruz diye bilirim
benimde boyum 170
94.8 kiloyla 4 gün once diyete basladim 1,6 kilo verdim
4 gun icinde

gecen seneden bu seneye bende 10 kilo aldim ve suan cok mutsuzum hep kafamda kilo versem cok güzel olurum felan filnan

bu halimle yeni esyalar bile almak istemiyorum alisverise bile cikmak istemiyorum

halbuki ben bi 3 sne önce 65 kilolalardaydim suan bu hale geldim 3 lü sayilar gelmeden bi dur demenin zamani geldi

Ayda 4 kilo vermeye razıyım,sağlıksız bir şekilde kilo kaybetmek istemem zaten. Ama bir türlü düzene sokamıyorum kendimi,belki psikolojik olarak çok taktığımdan belki iradesizliğimden. bilmiyorum ki anlatamıyorum da. :S

Ne yapıcaz peki.

ya canim bak emin ol kafaya takarsan o seyin tam aksi hep istemedigin seyler oluyor. takma kafana ya. rahat birak zihnini, beyninde kiloluyum kiloluyum nasil vericem ah napicam ben deyim durma. kendini dusuncelerini serbest birak. kilo alip durmanin tek sebebi bu aslinda. karma yada the secret falan demiyorum, sen beynine ne sinyali verirsen vucut onu yapiyor. tamamen senin elinde.
bak cagla sikel e her yerde bas bas kebap lahmacun iskender yerim baska da bisey yemem diye bagiriyor. 7 gun olsa 7 gun yerim diyor ve nitekim yiyor da, ama kilo almayacagina emin bunlari yerken.

bi tanidigim dusa her girdiginde suyla birlikte oohh kilolarimda akip gidiyor , oh bee bu dusta da 1 kilo yagim suyla akip gitti diyordu ve o orta yasli kadin 15 kilo verdi.

hersey senin beyninde bitiyor, ne yediginde degil, sadece rahat ol. unutma uyurken bile kalori yakiyoruz aslinda :) hicte zor degil.

Son düzenleme:
Ilk baslarda zaten cok zor oluyor. Sadece irade meselesi deyil bu. o kadar kolay olsaydi kilo vermek kimse kilolu kalmazdi zaten. Bazen cok a iki aksin canin cok isticek filan hele ilk hafta ama sabredince vucudun da alisicak. O kadar istemiyeceksin baska seyleri. Sonra zaten kacamak hakkinda dogar ayarlarsin kendini ona gore. Ama onemli olan yardim alman. Bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim. Onun yardimiyla zayiflamaya calis. Basimdan gecti ve sizi cok iyi anliyorum. Kotu aliskanliklatimizin farkina bile varamiyoruz o yuzden ne zaman aldim bu kilolari diyoruz. Saglikli yedikce daha iyi anliyacaksiniz emin olun :) kolay gelsin bayanlar.

Evet yaa. Bence de birbirimize destek olalım. Ben bu hafta diyetisyene gidicem inşallah kızlar. Önce sağlık kontrolünden geçeceğim. Bir de bana uygun bir liste isticem. İş yerinde uygulaması zor olacak ama napim. Elimden geleni yapıcam. Özgüvenimi geri kazanmak istiyorum.

Ben de kendime hiç yeni birşey almıyorum. Kıyafetlerimin bir kısmını şu an giyemiyorum, bir kısmı da zor oluyor. Yeni kiloma alışmamak için, hem de ceza olsun diye almıyorum. Beni teşvik etsin diye

Ben de kendime hiç yeni birşey almıyorum. Kıyafetlerimin bir kısmını şu an giyemiyorum, bir kısmı da zor oluyor. Yeni kiloma alışmamak için, hem de ceza olsun diye almıyorum. Beni teşvik etsin diye

bende kendimi cezalandirmak amacli bide cabucak kilo vereyim diye
diyete sende basla azimli olmamiz lazimm
birakmaya sansimiz yok artik :S

Maaşallah senin boyun gayet güzelmiş.

Ben 165 ile 60 kiloydum 1 senede 15 kilo verdim şuan 45 im.

Bu diyetle olmadı zamanın spor yapmıştım ama pek etkisini göremedim.Sonra hayat düzenimi değiştirdim.

Ekmek,pilav,makarna türü şeyleri hayatımdan çıkardım.Bu hiç yemediğim anlamına gelmesin ayda bir kere makarna yerim ama ekmek kesinlikle hiç yok.

Akşam en geç 8 de genelde 7 gibi yerim gece yatana kadar hiç bir şey yemem ;akşam meyve yemem.

Şeker yok ama dediğim gibi bu hiç yok anlamına gelmiyor arada yiyorum elbette şekerli şeyler

Aslında diyetsiz çok basit önlemler bunlar sadece yeme alışkanlıklarını değiştirdiğinde kilo vereceksin hızla.

Son düzenleme:
Bu ara diyet yapıyorum diye kendini asla şartlandırma.
Hayat düzenimi değiştirdim sağlıklı yaşıyorum de.
Diyet pek sevimsiz bir cümle diyet derken bile acıkıyorum ben

Herhangi bir sağlık probleminiz olabilir mi,isterseniz önce bir doktora gidip hormonlarınıza baktırın,tiroitlerinize yani eğer tiroitleriniz az çalışırsa kilo alırsınız çok çalışırsa zayıflarsınız.

kilolu insanlarin kilolarindan sikayet etmesi bana hic mantikli gelmiyor
( tabi obezite vs gibi hastaliklari kastedmiyorum)

bir insanin kilo vermesi kendi elindedir arkadasim
bunun yoluda cok basit
hopur hopur yememek
neden kilo aliyorsunuz ??
cok yemek yediginiz icin
eger hastalik yoksa bunun baska bir nedeni yokk

ya keske kilo derdim olsa yaa
az yiyeceksin aksamlari yemeyeceksin bu kadar
ama aksamlari yemek yemek ne guzel degil mi ? hemde kocaman tabaklar yagli yagli yemekler
cikolatalar cipsler vs vs vs
hersey yemek ne guzel
hesapsizca
sonra disarda incecik kizlara imrenmek ne kadar mantikli bilemedim

bunlari konu sahibi icin degil genel olarak söylüyorum bu arada

konu sahibi icin sunu söyleyebilirim
sizin derdinizin cözümü sizin elinizde
Allah baska dert vermesin...

Son düzenleme:

bence bukadar emin konusmamalisin
tamam kendi elimizde kilo almak vermek ama bu sekilde yargilanmak olamaz yani
yasamin bize verdigi bazi problemler yüzünden
bazi insan stresse girer kendini yemge verir bazi insanlar stresse girer tamamen kilo verir
bende zamaninda cooook büyük konustum ve suan allah basima
verdi

NE ÖGRENDIM bu durumdan büyük konusmamayi !!!!!

yok arkadasim yargilamiyorum
ama kilo verme konusunda cok net düsünüyorum
düsüncem bu sekilde
dedigim gibi Allah cözümü sizin elinizde olmayan dert vermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…