• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kilo vermek istiyorum..

ts050709

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
3
0
16
Bursa
merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında bayanım ve boyum 1,70 cm belki fazlası kilom ise 86 ve ben bu durumdan çok şikayetçiyim iri kemikliyim ve insanlar duyduklarında hiç göstermiyorsun diyorlar ama ben mutlu değilim bu kiloyla şuanda evdeyim iş arıyorum ve bu süreçte evde yattıkça dahada kilo alıyorum alıcam diyede çok korkuyorum çalışmadığım için sporada gidemiyorum çok aşırı derecede yemiyorum ama kabızlık ve adet düzensizliği çok çekiyorum oda beni çok etkiliyor zayıflama ve bu hastalıklarımla ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar..

merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında bayanım ve boyum 1,70 cm belki fazlası kilom ise 86 ve ben bu durumdan çok şikayetçiyim iri kemikliyim ve insanlar duyduklarında hiç göstermiyorsun diyorlar ama ben mutlu değilim bu kiloyla şuanda evdeyim iş arıyorum ve bu süreçte evde yattıkça dahada kilo alıyorum alıcam diyede çok korkuyorum çalışmadığım için sporada gidemiyorum çok aşırı derecede yemiyorum ama kabızlık ve adet düzensizliği çok çekiyorum oda beni çok etkiliyor zayıflama ve bu hastalıklarımla ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
canım ben yeni bir kitap aldım adı 17 gün diyeti sen de bi incele derim..
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-listeleri/531112-drmike-morenonun-17-gun-diyeti.html
burda bu konu hakkında bilgi var..
ayrılma ayrıntıları yazıcam 5 dk.ya

Son düzenleme:
adet düzensizliği için mutlaka bir doktora gitmen lazım bu arada..

ekşi sözlükten alıntı yapıyorum: (yazan da birilerinden alıntı yapmış)
diyet programı metabolizmayı hızlandıracak şekilde, günlük 17 dakika yürüyüşle destekleniyor. karbonhidrat, protein ve meyveden oluşan 4 ana evreye oturtuyor.

1- hızlandırma: ilk evrede kandaki fazla şekerin atılımıyla, yağ yakımı hızlandırılıyor ve yağ depolanmasının önüne geçiliyor. günlük en fazla 1200 kalorilik bir beslenmeyi kapsayan ilk evrede, genelde verilen 5-7 arası kilo, vücuttaki sudan gidiyor.

birinci evreye örnek günlük diyet:

- yağsız olmak kaydıyla bol protein
- nişasta içermeyen bol sebze
- 2 porsiyon düşük şekerli meyve
- 2 porsiyon probiyotik (az yağlı yoğurt gibi)
- 1-2 porsiyon doymamış yağ ürünü
- yeşil çay
- 2 litre su

2- çalıştırma: kalori tüketimini artırarak ve azaltarak kurulan zikzaklı dengeyle yağ yakımının sürekli hale getirildiği ikinci evre. günlük alınan kalori 1500’e çıkıyor fakat amaç en fazla 2-3 kilo verdirmek. yağlı ürünlerden bir porsiyon kesilerek, karbonhidrat 2 porsiyona çıkarılıyor.(baklagil, esmer pirinç, bulgur, kuskus, mısır, kabak, tatlı patates)

3- gerçekleştirme: istenen kiloya yaklaşma evresi. diyet, meyve, protein, yağ ve nişastadan zenginleştirilebilir. 2’nci evredeki diyetten farkı, protein miktarının azaltılmış olması ve 100 kalorilik abur cubura izin verilmesi.

4- varış ve devamı: istenen kiloya gelindiğinde bunu korumak için tüm hafta sağlıklı beslenerek, hafta sonlarında sevilen yiyeceklerle ödüllendirme stratejisini benimsemek.

dr. moreno, gece 2’den sonra meyve yenilmesine karşı çıkarak, içerdikleri şekerin yakılmamasından dolayı yağ olarak depolanacağı konusunda uyarıyor.

ilk 17 gün dukana çok benziyor okuduğum kadarıyla..
liste çok sınırlı ve acıktırıcı değil..
örnek diyet listeleri çok az gibi görünüyor ama kitaptan anladığım o kadar sınırlı değil..

adet düzensizliği için mutlaka bir doktora gitmen lazım bu arada..

ekşi sözlükten alıntı yapıyorum: (yazan da birilerinden alıntı yapmış)
diyet programı metabolizmayı hızlandıracak şekilde, günlük 17 dakika yürüyüşle destekleniyor. karbonhidrat, protein ve meyveden oluşan 4 ana evreye oturtuyor.

1- hızlandırma: ilk evrede kandaki fazla şekerin atılımıyla, yağ yakımı hızlandırılıyor ve yağ depolanmasının önüne geçiliyor. günlük en fazla 1200 kalorilik bir beslenmeyi kapsayan ilk evrede, genelde verilen 5-7 arası kilo, vücuttaki sudan gidiyor.

birinci evreye örnek günlük diyet:

- yağsız olmak kaydıyla bol protein
- nişasta içermeyen bol sebze
- 2 porsiyon düşük şekerli meyve
- 2 porsiyon probiyotik (az yağlı yoğurt gibi)
- 1-2 porsiyon doymamış yağ ürünü
- yeşil çay
- 2 litre su

2- çalıştırma: kalori tüketimini artırarak ve azaltarak kurulan zikzaklı dengeyle yağ yakımının sürekli hale getirildiği ikinci evre. günlük alınan kalori 1500’e çıkıyor fakat amaç en fazla 2-3 kilo verdirmek. yağlı ürünlerden bir porsiyon kesilerek, karbonhidrat 2 porsiyona çıkarılıyor.(baklagil, esmer pirinç, bulgur, kuskus, mısır, kabak, tatlı patates)

3- gerçekleştirme: istenen kiloya yaklaşma evresi. diyet, meyve, protein, yağ ve nişastadan zenginleştirilebilir. 2’nci evredeki diyetten farkı, protein miktarının azaltılmış olması ve 100 kalorilik abur cubura izin verilmesi.

4- varış ve devamı: istenen kiloya gelindiğinde bunu korumak için tüm hafta sağlıklı beslenerek, hafta sonlarında sevilen yiyeceklerle ödüllendirme stratejisini benimsemek.

dr. moreno, gece 2’den sonra meyve yenilmesine karşı çıkarak, içerdikleri şekerin yakılmamasından dolayı yağ olarak depolanacağı konusunda uyarıyor.

çok teşekkür ederim cnm.

kilo vermek gerçekten bir uzmanın kontrolünde olmadığında al-ver durumu yaşanıyor.insanlar kilo verirken yiyemedikleri şeyleri kilo verdiğinde yiyecek olma düşüncesiyle katlanıyorlar.istenilen kiloya ulaşıldıktan sonra yeniden verilen kilolar bir güzel alınıyor sonra ciltte sarkma,çatlak vs....bahsedilen 17 günlük diyet sonunda yine yanlış alışkanlıklar. yaşam biçimimizi diyet yapmak zorunda kalmayacak şekilde değiştirsek diyet modası da bitmiş olmaz mı?kan grubu diyeti,alkali diyet,dukan diyeti,karatay diyeti....ne kadar çok kitap var hepsi de birbiriyle çok fazla çelişiyor biri başka biri başka....bence diyet modasını takip edenlerin değil beslenme uzmanının desteğine ve tavsiyelerine ihtiyacın var ....seni kapsamlı muayeneden geçirip senin bünyene,ekonomik şartlarına ve yaşam tarzına göre planını ancak bir beslenme uzmanı çıkarabilir...

Back
X