kilo vermekten daha ötesi...

herkese merhabalar bismillahirrahmanirrahim diyerekten başlamak istiyorum.bu benim kilo vermek , fit olmaktan çok daha ötesi kendimi kendime kanıtlama ,kendime yeniden saygı duyma mücadelemin başlangıcıdır.

iki yılı aşkın bir zamandır kendimi tamamen salmış bulunmaktayım.sadece kilo dış görünüş olarak değil çoğu zaman ağzımı açıp konuşmaya bile mecalim olmuyordu.insanlarla görüşmek istemiyor resmen robot bir hayat yaşamaya başlamıştım.iş ev arası mekik dokuyan bir robot.son 3 aydır hayatımda zorlu dönemlerim beni ne kadar üzse de kendime gelmeme de sebep oldu.dediğim gibi bu günlük kilo vermekten çok daha ötesi olan kendimi bulma mücadelemin yansıması olacak inşallah.

işe ilk olarak nereden başladım ; psikolojimin çok kötü olduğunu ve etrafımdaki insanları da yıprattığımı düşünerek öncelikle Rabbimden sonrasında da tıp ilminden yararlanmak için bir psikiyatristen yardım almakla başladım.öyle özel muayenesi olan falan değil devlet hastahanesinde bir uzmana gittim.ilaç kullanmam gerekiyordu bu yüzden 27 aydır emzirdiğim oğlumu bir türlü bıraktıramadığım emzirme sürecimizi tahminimden daha kolay bir şekilde sona erdirdik.bu benim için çok büyük bir başarıydı artık iyice bunalmıştım.daha sonrasında sorunumun sadece ilaç tedavisi ile çözülemeyeceğini bildiğim ve altta yatan asıl kendimi değersiz görmekten vazgeçmeyen beni ortaya çıkarması için bir psikoloğa başladım.geçen haftalarda yaptığı testlerden sonra bu hafta inşallah sonucunu söyleyip benim hakkımdaki teşhisini koyacak.tüm bunlardan sonra gelişimindeki bazı sıkıntıları olan oğlumla ilgilenmemde gereken zamanı çalan ev işleri için haftada 1 yardımcı bir bayanla anlaştım.ev işleri çalışan bir bayan olduğum için benim için tahmininizden çok daha fazla kafamda yer eden bir sorun maalesef takıntılıyım bu konuda.işe en başta herşey darmadağan olan hayatımı düzene sokmakla başladım.ve sıra şimdi beni yavaşlatan enerjimi bitiren ve sağlığımı etkileyen kilolarımı vermeye geldi.bu günlük benim hayatımın günlüğü olacak.

bir noktada dur deyip kendini toparlan çok güzel. sen kendin için bir şeyler yapmazsan başkası gelip seni kurtaramaz.sana destek olmak için sen yazdığın sürece seni takip edeceğim

kendinden birşeyler bulan herkesi arkadaşlık yapmak ve birbirimize destek olmak için günlüğüme beklerim
destek bizim işimiz :KK5:
annesin ve evladın var rabbim bağışlasın bu süreci sıkıntıları önce dr sonra evladının o mis gibi kokusunu çekerek onun varlığını hissederek aşmaya çalış
evlat candır cannn :KK200: fırsat buldukça bende yazıcam

bir noktada dur deyip kendini toparlan çok güzel. sen kendin için bir şeyler yapmazsan başkası gelip seni kurtaramaz.sana destek olmak için sen yazdığın sürece seni takip edeceğim

çok teşekkür ederim.bunları buraya yazmak istememin asıl sebebi benim durumumda tükenmişlik yaşayan birilerine faydam olabilirse güzel örnek olarak bu beni çok mutlu edecek.her zaman beklerim

destek bizim işimiz :KK5:
annesin ve evladın var rabbim bağışlasın bu süreci sıkıntıları önce dr sonra evladının o mis gibi kokusunu çekerek onun varlığını hissederek aşmaya çalış
evlat candır cannn :KK200: fırsat buldukça bende yazıcam

çok teşekkürler her zaman beklerim günlüğüme kesinlikle öyle Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın olmayanlara da versin inşallah hayırlısından

mesai bitiminde bir bakayım dedim çok mutlu oldum destek veren arkadaşları görünce günlük açmakla bir kez daha doğru karar aldığımı anladım

bu arada yazmanın insan beyninde sorunları çözümlemede çok etkili olduğu bilimsel araştırmalarla ortaya konmuş eğer çözümleyemediğiniz bir şeyler varsa yazın sonra okuyun ve sonra yırtın yada yakın insanı rahatlatıyor bizzat denedim tavsiye ederim

akşam evime ve çocuklarıma vakit ayırmak istediğim için buralarda olamayabilirim yarın tüm gün ki menümü inşallah paylaşmaya çalışacağım okuyan kim varsa güzel bir akşam diliyorum :KK54:

dün ilk günüm çok güzel geçti ne yediğimden daha çok ne yemediklerimle daha çok ilgileniyorum.çünkü son zamanlarda fazlasıyla abarttığım için yemediklerim daha çok motive ediyor beni ne yemediklerime gelince;

her gün muhakkak içtiğim bol kremalı nescafemi içmedim

kahvenin yanında yemezsem olmaz dediğim çikolatayı yemedim

dolapta duran en sevdiğim ve bir gün önce aldırdığım beyaz çikolatalı yaş pastaya dayanabildim

komşumun getirdiği aşurenin tadına bile bakmadım

her akşam ailece yaptığımız çay , büskivi , patlamış mısır , cips keyfine asla yanaşmadım

kocaman bir maaşallah ve aferin diyorum kendime

öncelikle sağlıklı beslenmeye alışma haftasında olduğum için yemediklerim yediklerimden çok daha buyuk başarı benim için bilmiyorum nedendir ama böylesi daha çok motive ediyor beni

dün ki menü

sabah : yarım karışık tost

ara :1 mandalina

öğle : ızgara köfte-ayran

ara:3 ısırık haşhaşlı lokma

akşam :7 tane etli lahana sarma (2 yemek kaşığı pirinç )
4-5 yemek kaşığı biberli mantar
1 yemek kaşığı yoğurt

1.5 lt su
1 sade türk kahvesi

annemin sarması arkadaşımın haşhaşlı lokması derken ahh bu türk kadınlarının marifetli ve ısrarcı oluşları

dün sabah sayılmaz çünkü henüz daha karar almamıştım diyete bu sabah çok daha güzel ve sağlıklı bir kahvaltıya başladım günüme kahvaltı en sevdiğim öğün ve kesinlikle insanı çok mutlu ediyor :KK15:

kaçamaklar herşeyi mahvediyor nedense inandırmışım beynimi kaçamaksız yapamam diye ne çok şey var kendimi kandırdığım çok komik ya insan kendini nasılda şartlıyor bazı şeylere ve sanki bunlarda olmaza olmazlarımız oluyor.

mesala; küçükte olsa kaçamak yaparım ben ( ne alaka sıfır kaçamaksız diyet yapanlar nasıl yapıyor )

diyette olduğumu kimse bilmemeli yoksa irademe nazar değiyor( milletin işi yok nazar değdirecek)

2 lt su hayatta içemem ( içen nasıl içiyor)

spor yapamıyorum çok yoruluyorum ( kaç kere denediysem)

her yemeğin arkasında muhakkak ki tatlı birşeyler yemem gerek ( ekmek bulamayanların olduğu bir dünyada tam bir şımarıklık )

keyifli anlar = yemek ( başka türlü keyif alınabilecek faaliyet denedikte sanki )

Back
X