kilo vermekten daha ötesi...

hafif beslenmeye başladıkça bağırsaklarımda düzene girmeye başladı çok şükür.biz insan oğlu mükemmel yaratılmış vücudumun ritmine göre davransak herşey daha güzel olacakta ah o nefis denilen düşman yok mu

yavaş yavaş yeme düzenim oturmaya başladı çok şükür.kaçamaklara hayır diyebilmeye aman ne olacak şimdi yiyeyim yarın yeniden başlarım düşüncesinden kurtulmaya başladım henüz yolun çok başındayım ama olacak inşallah biliyorum başaracağım neler yaptıklarıma gelince;

su içmeye özen gösteriyorum
beyaz undan, fazla tuzdan olabildiğince kaçınıyorum
bol kremalı kahvelerin yerine bitki çayları içiyorum ,
asitli içecek ve icetea gibi şekerli içecekleri asla içmiyorum
yağlı kaşar türü peynirleri yememeye özen gösteriyorum
proteine ağırlık verdim
abur cubura elimi uzatmıyorum bir tadımlık alınca arkasını getirenlerden olduğum için
şeker isteğimi kuru erik kuru kayısı gibi doğal şekerli atıştırmalıklarla bastırmaya çabalıyorum
geç saatte birşey yemiyorum
akşam yemek saatimin 19:30 u geçmemesine çabalıyorum

neleri beslenme düzenime geçireceğim planlarım

porsiyonları küçültme
hareketimi arttırma
sebzeyi daha fazla tüketme
katkı maddeleri olabildiğince hayatımdan çıkarma
süt ve yoğurt tüketimime özen gösterme

inşallah bunlarıda yavaş yavaş ama kalıcı olarak hayatıma yerleştirmeye çabalıyarak kendi bedenime en büyük iyiliği yapmış olacağım

dün akşam yaşadığım bir olayıda anlatayım belki okuyanlarınızın başından da geçmiştir buna benzer şeyler maalesef ki kilolu bayanlara nedense herkesin yorum yapma hakkı doğuyor gibi bir düşünce var insanlarda

akşam eşlerle birkaç arkadaş birimizde toplandık.bayan arkadaşlar resim çekildikten sonra nasıl görünüyoruz diye baktığımızda herkes aaa nasıl çıkmışım falan diye konuşurken diğer arkadaşta beni görmüyor musun senden bile kilolu çıkmışım dedi sağolsun :KK47:.ve bu arkadaş sürekli diyetten ve çıtır olmaktan bahseder.ayyy çok kilo aldım şiştim iyice dedikten sonra oturdu bir güzel pastalardan yiyip üzerine birde cola içti.sonra kafam dank etti işte aynı ben dedim sürekli kilolardan şikayet edip , iki dakika sonra herşeyi unutup, şuursuzca yemek bu yüzden sürekli hatırımızda hedefimizi canlı tutmalıyız nefsimiz maalesef ki çok çabuk kandırıyor bizi.akşam arkadaşımı ayıplamadım bilakis onda kendi yaptığım davranışımı gördüm kafama dank etti :confused:

bugünden itibaren düzenli olarak menü paylaşımı yapıp nerde hata yapıyorum yada ne yaparsam daha güzel oluyor görebilmek için bu şart

dün akşam yaşadığım bir olayıda anlatayım belki okuyanlarınızın başından da geçmiştir buna benzer şeyler maalesef ki kilolu bayanlara nedense herkesin yorum yapma hakkı doğuyor gibi bir düşünce var insanlarda

akşam eşlerle birkaç arkadaş birimizde toplandık.bayan arkadaşlar resim çekildikten sonra nasıl görünüyoruz diye baktığımızda herkes aaa nasıl çıkmışım falan diye konuşurken diğer arkadaşta beni görmüyor musun senden bile kilolu çıkmışım dedi sağolsun :KK47:.ve bu arkadaş sürekli diyetten ve çıtır olmaktan bahseder.ayyy çok kilo aldım şiştim iyice dedikten sonra oturdu bir güzel pastalardan yiyip üzerine birde cola içti.sonra kafam dank etti işte aynı ben dedim sürekli kilolardan şikayet edip , iki dakika sonra herşeyi unutup, şuursuzca yemek bu yüzden sürekli hatırımızda hedefimizi canlı tutmalıyız nefsimiz maalesef ki çok çabuk kandırıyor bizi.akşam arkadaşımı ayıplamadım bilakis onda kendi yaptığım davranışımı gördüm kafama dank etti :confused:

narin_nazenin, herkes aynı maalesef. Bende sürekli zayıflamak istiyorum diyip sevdiğim bir yiyeceği görünce de bu seferlik yiyeyim sonra devam ederim dikkat etmeye diyorum. Ama bu sürekli hale geliyor sonra. Çünkü yiyecekler ve onların verdiği zevk kilo vermekten daha güzel görünüyor o an. Oysa kilo verip her giydiğinin yakışmasının verdiği mutluluğu hiç bir yiyecek veremez işte bunu unutuyoruz.Bazen de tadımlık yersem bir şey olmaz diyorum. Ama tadını alınca duramıyorum daha da yemek istiyorum kendimi tutamıyorum. Bu durumlarda en iyisi su yada çay içip o tadı ağızdan silmek yada hiç tadına bile bakmamak gerisi kesin geliyor yoksa.

narin_nazenin, herkes aynı maalesef. Bende sürekli zayıflamak istiyorum diyip sevdiğim bir yiyeceği görünce de bu seferlik yiyeyim sonra devam ederim dikkat etmeye diyorum. Ama bu sürekli hale geliyor sonra. Çünkü yiyecekler ve onların verdiği zevk kilo vermekten daha güzel görünüyor o an. Oysa kilo verip her giydiğinin yakışmasının verdiği mutluluğu hiç bir yiyecek veremez işte bunu unutuyoruz.Bazen de tadımlık yersem bir şey olmaz diyorum. Ama tadını alınca duramıyorum daha da yemek istiyorum kendimi tutamıyorum. Bu durumlarda en iyisi su yada çay içip o tadı ağızdan silmek yada hiç tadına bile bakmamak gerisi kesin geliyor yoksa.

hiç tadına bakmamak en iyisi maalesef devamı geliyor.bugüne kadar yedik yeteri kadar.yiyecekten zevk almanın yerine başka şeyler bulmak gerek kendi kendimize irademizi güçlendirecek neyse önce onu keşfetmemiz gerek.inşallah hepimiz hedeflerimize ulaşırız aslında kilo vermek eğlenceli bir şey kilolar gittikçe insan daha mutlu oluyor

hayat koşturmacası içerisinde günlüğümü ihmal ettim ya kısa bir süre diyetim maalesef sekteye uğradı artıya geçmedim ama yerinde saymak bile kötü oluyor motivasyon için

9 kasımdan 30 kasıma kadar 3 haftada 2 kilo verdim yediklerime dikkat ederek ama anladım ki çok kolay gitmeyecek aralık ayında daha dikkatli adımlar atmalıyım

Merhaba,
Moralini bozma bence az azda olsa gitsin damlaya damlaya göl olur sonuçta.
1 yılın sonunda bakmışssın ki 20 kilo gitmiş bile. Yeter ki hiç pes etme.
Kolay gelsin :)

Back
X