Jinekoloji Kilodan dolayı mı gebe kalamıyorum?

rrevolutiionaryy

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
46
-3
286
Ankara
8 aydır bebek istiyoruz ve gerçekten hiç bir yumurtlama günlerini es geçmedik, iki kere kadın doguma gittim tahlillerim iyi çıktı sadece amh bakılmadı birde rahim filmi çekilmedi geçen sene evlendim balık etliydim ama daha sonra boşluga düştüm bir yılda 20 kilo oldum obezim yani, ama adetim düzenli gününü şaşmaz insilün direncimde yok, eşim bu cuma doktora gidecek sonrada ben amh ve rahim filmi çektircem ama ben kiloma baglıyorum sizce bu çok önemli bir sebeb mi?

Tabi ki onemli, zayiflaman gerek konu sahibesi. Doganin bir duzeni var, su kiloyla hamile kaldin diyelim ne olacak saniyorsun hamilalikte 100 kga vuracaksin, seker, tansiyon cok sayida saglik problemine yakalanacaksin, ustune de riskli dogum yapacaksin. 100kg olduktan sonrasi buhran ve mide ameliyati maalesef, ne cocuga bakmaya bedensel enerjin olacak ne de zihinsel enerjin. Bu tabloda vucudunun yapacagi en mantikli sey cocuk dunyaya getirmemek. Kadin doguma degil dahiliye doktoruna gitmen gerekiyor, muhtemelen insulin direnci ilacina ve diyete ihtiyacin var.

Bazen olmayınca olmuyor. Ne zayıflar var olmayan ne kilolular var hemen hamile kalan. Kilo tabi ki etken vermeye çalışın kendi sağlığınız içinde. Ben ilk gebeliğimde 90 dım 78 e düştüm kaldım.ikincide 63 düm ne yaptıysam kalamadım. Rahim filmi sonrası kaldım. 70im şuan 6..7 kilo alırım sağlıkla ilerlerse hamileliğim inş.

35 yaşta 8 ayda gebe kalamamak pek çok kadın için normal, hiç kilo vs derdi olmayan kardeşim 30 yaşta 6 ayda kalmıştı, bundan 40 sene önce annem 23 yaşta 6 ayda kalmış ilk, 45-50 kilo kadınlar bunlar
sebep illa kilo olmayabilir. zaten yaşınıza göre, 25 yaşındaki 6 ayda kalıyorsa 35 yaşındakinin ihtimali 1 seneye çıkıyor.

esas konu şu ki sizde ve eşte başka bir sorun yoksa her an gebe kalabilirsiniz mesela filmden sonra ya da çatlatma iğnesiyle filan kalabilirsiniz hızlıca

ve bu kadar fazla kilonuz varken gebe kalmak büyük sorun, şu anda veremediğiniz kiloyu gebelik süreciyle hiç verememe riskiniz var, bu riski almayın ne olur...

Kilolu hamile olmak çok zor önce onu söyleyeyim çünkü ben de kilolu hamile kaldım yıllarca denedik ama başka sorunlar vardı o yüzden olmadı kiloma rağmen 3 defa hamile kaldım 1 düşük bi dış gebelik geçirdim hepsi rahim anormalileri yüzündendi şimdi de hamileyim çok şükür doğuma az kaldı ama çok zorlu bi gebelik geçirdim verebiliyorsanız kilo verin hem hamile kalmanız kolaylaşır hem gebelik döneminiz daha rahat geçer hamile kaçamazsınız demiyorum kesinlikle kalabilirsiniz ben de benim ablam da 100 kilo üstü olmamıza rağmen hamile kaldım 3 defa hamile kaldım hepsinde 100 kilo üstüydüm ama dediğim gibi kilolu hamilelik geçirmek çok zor sizin için de bebek için de

Tabiki kiloda etken olabilir sağlıklı beslenmeye çalışın gerekirse diyetisyene gidin rahim filminde çektirin amhde baktırın yaşınız 35 sonucta

Ben çok çok kilolu hamile kaldım. Çok sıkıntılı geçti hamileliğim çok da zorbalığa uğradım :)
Bana senin nasıl çocuğun olsun vücudunda yağdan bebeğe yer mi var diyen bir doktor olmuştu ve ben o cümle yüzünden o kadar üzülmüştüm ki. Eşim de beni tatile götürmüştü kafam dağılsın diye ve ben o tatilde hamile kaldım :)
Öncelikle uğraşıp çocuk yapma fikrinden çıkın 8 ay çok normal stresliyseniz zor olur

Amh baktırmanız lazım belki rezervleriniz düşük sadece buda değil her ay adet olmak yumurtluyorum demek değildir adetin 21. Günü yapılamin progestron testinde değerler normal çıkarsa yumurtlama var denir.
Ayrıca kilo ciddi etken bazısı kalıyo mu kalıyo ama istisnalar kaideyi bozmaz. Kilo size hamilelikte şeker+tansiyon olarak döner

Öncelikle kiloyu çabuk bir şekilde verin yaşınızda beklemek için uygun değil..Birde rahim filmi çektirin..Rahim filmiyle tıkanıklar varsa açılıyor hamile kalmak kolaylaşıyor bende öyle olmuştu.

gittim insilün direncim çıkmadı. tahlillerim iyi çıktı yazmıştım aslında

teşekkür ederim kilo vermeye devam ediyorım 5 kilo verdim 3 haftada ama önümde biraz daha kilo var birde yaşım 31

31 yaşındayım ilçede kalıyorum gittigim hastane ilçe hastanesiydi amh bakılmıyor dediler 29 una üniversite hastanesine randevu aldım zor buldum biraz randevu
Amh çok önemli. 30 yaş altında bile düşük çıkabiliyor. Kadındoğuma gitmek gerekiyormuş baktırmak için. Ben de öyle baktırmıştım.Tsh baktırdınız mı?

geçen ay o kafadan çıkmıştım tatile gittik sizin gibi bugunde regl oldum üzüldüm sinir yoktu stres akılda cocuk belki demiştim

amh ve rahim filmi cekilmeden herseyin yolunda oldugunu bilemezsiniz ki. Keza ayni sekilde esinizin de sperm durumunu bilmiyorsunuz. Bunlar onemli

Merhaba
Kilo da eminim büyük bir etken olabilir ama sadece kilo sebep değildir. Muhakkak hormonlarına baktır tsh değerlerine baktır ve eşinde kontrol oksun bi süre bizde Dr olmuştu problem eşimden kaynaklı çıktı tedavi oldu düzeldi. Tek taraflı olmuyor bebek işi çünkü

Eşin ve sen tam bütün tahlilleri yaptirmamissin belki tüplerin tıkalı belki amh düşük yumurta sayın az. Belki eşinin sperminde sorun var sayı düşük belkide hiç sperm yok azosperm bunları bilmeden sadece kilodan demek yanlış. Bazen hersey yolunda olsa bile gebelik olmaz sebebsiz infertilite denen birşey var. Hem yaşında 20lerde değil hemen ha deyince gebelik olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…