kilolarım mı daha büyük bi dert eşim mi?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
kızlar eşimin son zamanlardaki davranışlarını anlatmaya kalksam sabah olur. şuan öyle yorgun öyle kırgınım ki kısa keseceğim, hem de sizden tavsiye alacağım.

9 aylık bebeğim var kilolarımı veremedim. eşim son zamanlarda artık işi hakaret boyutuna vardırdı. "hayvan gibi göbeğin var, kı*ın patlayacak gibi." vs. demeler. sürekli bakışlarındaki beğenmezlik, tiksinmeli bakışlar, küçümsemeler, hakaretler. gerçi her halim her adımım adama batar oldu ya hayırlısı.

dün teyzesine davetliydik, yerde oturuyorum, teyzesinin de 6.sınıfa giden bi oğlu var. balonla oynuyordu balon bana geldi, ben de oturduğum yerde balona vurdum çocuğa gönderdim, çocuk bana tekrar attı, derken biz paslaşmaya başladık.
odada teyzesi, eşim, çocuk ve ben varız. eşim dur demeye başladı, teyzesi "bırak oynasınlar ne güzel işte her insanın içinde bir çocuk vardır" diyor, eşim hala pis pis bakarak dur diyor. neyse arabada giderken söyledi neden dur dediğini. balona vururken her tarafım sallanıyomuş, ayı gibiymişim, kollarım bilmem nasılmış, iğrenç görünüyormuşum.

daha başka kavga sebepleri de var öyle saçma ki ne benim yazmama değer ne de sizin okumanıza değer onları anlatmıycam.

işte böyle derdim. ben kilo vermek istiyorum ama eşim istiyor diye değil. gerçekten. uzun zamandır istiyorum. bi kıyafet beğenince bile "zayıflayınca alıcam" diye diye uzun zamandır kendime bişey de almıyorum. ikinci sebebi de tabiki gururumdan dolayı, bu lafları duymamak için.

eşimle zaten konuşmuyorum, uzunca bi süre de mecburiyet dışında muhatap olmayı düşünmüyorum. içimden de gelmiyor zaten. başka sorunlar da var belki başka konu açar anlatırım burda konu dağılmasın.

eşime olan düşüncelerinizi zaten yazacaksınız, sizden ricam yorumunuza ek olarak zayıflama tavsiyelerinde bulunun. özellikle de emziren anneler. çok çabuk acıkıyorum ve açken başım dönüyor kesinlikle aç kalamıyorum. öyle akşam şu saatten sonra yemek yemeyim olayını asla yapamıyorum, çünkü dermanım kalmıyor acıkınca. ve şekerli kahve bağımlısıyım. çözümlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

Sana kimse kilon yüzünden ayı gibisin diyemez
Kim olursa olsun
Hele eşin olacak terbiyesiz hiç diyemez
Sırtında mı taşıyor seni ona ne
Beden senin kilo senin
Ne zaman hazır hissedersen o zaman verirsin
Benim bebeğimde 6 aylık
Bende veremedim kilolarımı
Çok acıkıyorum
Midem kazınıyor resmen ama şu laflardan birini bana söyleyecek adamın ümüğünü sıkarım

Net boşan..senin kocan zayıflamakla ehlileşmez..yarın öbür gün yaşlanıyorsun diye hakaret eder hastalansan Allah korusun Hastasın diye..özetle sevilmiyorsun bir bahane bulur bu adam eziyet etme kendine derim
sözleriniz beni hiç acıtmıyor. çünkü özellikle de altı çizili kısmı uzun zamandır ben de düşünüyorum. haklısınız. bu gerçekle yüzleşmek çok zor.

sözleriniz beni hiç acıtmıyor. çünkü özellikle de altı çizili kısmı uzun zamandır ben de düşünüyorum. haklısınız. bu gerçekle yüzleşmek çok zor.
Seni acıtmak için yazmadım eşler birbirini kilo için uyarabilir ama hakaret edemez ya da kilo aldı hastalandı vs diye sevmekten vazgeçmez ancak hiç sevilmiyorsan ya da bir ruh hastasıyla evliysen bu boyutta hakaret duyabilirsiniz her iki durumda da elinde sonunda terk edileceğin için bu nankör adama gençliğini yetirtmemeni tavsiye ederim

Sana kimse kilon yüzünden ayı gibisin diyemez
Kim olursa olsun
Hele eşin olacak terbiyesiz hiç diyemez
Sırtında mı taşıyor seni ona ne
Beden senin kilo senin
Ne zaman hazır hissedersen o zaman verirsin
Benim bebeğimde 6 aylık
Bende veremedim kilolarımı
Çok acıkıyorum
Midem kazınıyor resmen ama şu laflardan birini bana söyleyecek adamın ümüğünü sıkarım

başkalarının lafından çok etkileniyor. en basitinden bana çorap giy dedi geçenlerde. çorap giymeyip çıplak ayakla gitmek ayıp falan dedi. ben de en son yine teyzesine giderken giymedim çorap. teyzesi gile girerken ayakkabıyı çıkarınca sadece kendisinin duyacağı şekilde çorap giymediğimi gösterip espri yaptım. güldü geçti. sonra ordan çıkarken teyzesi "neden çorap giymemişsin üşürsün bebeğe geçer" falan dedi. evden çıktık, hareketleri görmeniz lazım. sinirden kuduruyor. arabaya bindik bağırmaya başladı "ben sana çorap giy demedim mi, bak dikkat çekiyor" bilmem ne. ama ne bağırma ne laf sayma. teyzesi o soruyu sormasa o kadar celallenmeyecekti. o kadar etkileniyo ki milletin tek bi lafından. çok saçma çok yorucu...

Şuan benim bebegim de 5 ayı doldurdu. Ailemin yanında hamurişi o bu derken bende aldım biraz kilo ve çok acıkıyordum.
Şuan yaza hazırlık için şimdiden kilo vermem gerektiğini ve sıkılaşmam gerektiğini düşündüğüm için dur dedim kendime ve normal ekmek yerken tekrar tam bugday ekmeğine çevirdim, suyu arttırdım. Öyle az da yemedim günde 8 9 dilim tam bugday ekmegi yiyorum ama salata ve yogurt yiyorum akşamları gündüz de açıkçası bebekle ugraşmaktan yiyemiyorum kahvaltı olarak meyve peynir ve 1 dilim ekmekle geciştiriyorum. Ama sürekli emziriyorum bebegimi onun kilosu arttıkça benim kilom da gidiyor haliyle.

Siz de bunları yapabilirseniz şekeriniz dengelenir. Normal ekmek tüketirken geceleri dahi kalkıp yiyordum. Şuan açlık krizlerim geçiyor yavaştan.

Eşinize hiçbirşey demiyorum bile. Herşeyi önce kendiniz için yapın ve ertelemeden başlayın. Yürüyüş yapabilirseniz yürüyüş yapın. Ya da evde leslie VS yapabilirsiniz. Yeter ki isteyin.

Seni acıtmak için yazmadım eşler birbirini kilo için uyarabilir ama hakaret edemez ya da kilo aldı hastalandı vs diye sevmekten vazgeçmez ancak hiç sevilmiyorsan ya da bir ruh hastasıyla evliysen bu boyutta hakaret duyabilirsiniz her iki durumda da elinde sonunda terk edileceğin için bu nankör adama gençliğini yetirtmemeni tavsiye ederim
yo acıtmak için yazdınız demedim normalde bu sözler beni acıtır ama aynılarını ben de düşündüğüm için alışmışım, sindirmişim, onu farkettim...

Öncelikli ne güzel bebeğinizi sağlıklı olarak kucağınıza almışsınız, eşiniz tam bir odun hatta odun ötesi kütük falan.

Hani insan uyarır ama bunun da bir adabı var. Başka problemleriniz var mı bilmiyorum ama tek sorun buysa da eski halinize dönün ve onu siz beğenmediğinizi hissettirin , anlasın bir anyayı konyayı.
Evde de basit yapabileceğiniz hareketler var.
Spor mağazalarında hatta decatlon dan dambıl, pilates matı gibi uygun fiyata temel birkaç malzemeyi alın. Youtobe da videolar var ve önceliğiniz sıkılaşmak olsun. Zaten bebeğinizi de emziriyorsanız kilo vermeniz cok kolay olmayacaktır. Her gun 40 dk ayırsanız bir ayda değişimi hissedersiniz. Zamanım yok diye de düşünmeyin bebeğiniz uyuduğunda yapabilirsiniz. Aksam kendinizi zorlayın yatmadan uc dört saat once yemek işiniz bitmiş olsun, ekmegi kesin kesemiyorsanız azaltın ve beyaz ekmek almayın.
Gerekirse eve yaptığınız yemekleri pratik şeylerden seçin, evin temizliğini biraz aksatın kendinize ayırın vaktinizi. Kendinize güveniniz geri geldiğinde esiniz size yanaşacak ama siz bu sefer biraz burnunu sürtersiniz . Hatta şimdi bile kendi göbeğine bak falan diye iğneleyen de anlasın biraz.
Kendisi yedi icti yattı 9 ay siz o kadar kiloyu alıp doğurdunuz, biraz beyni olsa benim de çocuğum icin aldı bu kiloları bu kadın der size lafını bile etmezdi.

Keşke imkan olsa da böyle adamlara çocuk doğurma anı aynen hissettirilse. Aldığı kilolar düşüneceği en son şey bile olmaz herhalde. :sinirli:

Kìlo verme önerim: çay /kahve kesinlikle şekersiz çok çok daha lezzetli. Biraz sabredin sıkın dişinizi ve tamamen bıraktıktan sonra anlayacaksınız.

Eşiniz nasıl bir tip çok merak ettim, ne sanıyor acaba kendini... Çocuk doğurmuşsunuz, kilo almanız normal. Başka bir sebepten de almış olabilirdiniz. Yaptığı terbiyesizlik. Böyle bir adam için moralinizi bozmayın. Kendiniz için kilo verin ve bu adama pek güvenmeyin.

Kastettiğiniz şekerli kahve Türk kahvesi ise ben de şekerli kahve çok seviyordum, şekersiz içmek tam bir nefretti. Sütlü filtre kahveyle bırakmıştım şekeri. Çünkü filtre kahve (bence) şekerli güzel olmuyor ve sütlü olunca acılığı da rahatsız etmiyor. Bir süre ona alışınca nescafeyi ve Türk kahvesini de şekerli içememeye başladım. Şekerli olunca garip geliyor artık. Türk kahvesini de bir süre sütlü içip kendinizi alıştırabilirsiniz.
Günde birkaç fincan çay/kahve içiyorsanız şeker atmıyor olmak kilo vermenizi gerçekten kolaylaştırır. Ben normal kilomda olduğum halde şekeri bırakınca birkaç kilo verdim. Sizin için çok daha etkili olur. Gün içindeki açlık-tokluk durumunuzu ve beslenme düzeninizi de olumlu etkiler şeker tüketmiyor olmak.

Böyle adamları hayattan bezdirin lütfen madem ayrılmıyorsunuz. Öyle hakaret edip yerin dibine sokun ki kendi derdinden size bakamasın.
Aşırı pis bir insan eşiniz, ayıp ya insan böyle söyler mi yeni doğum yapmış bir anneye?
Benim oğlum da 7,5 aylık ben de çok acıkıyorum emzirince ama ben hamileyken 22 kilo aldım. 20 kilosunu verdim çünkü aşırı iştahsızdım o ilk dönemler su dışında hiçbir şey yiyip içmiyordum.
Öncelikle şekerli gıdaları bırakın. 2 gündür ben bir spor hocasıyla anlaştım. Sabah 8 gibi iniyorum sitenin spor salonuna ve özel ders alıyorum. eşim o arada bebeğe bakıyor ben de 1 saat yapıyorum sporumu çıkıp geliyorum. Siz de bir spor salonuna yazılabilirsiniz, belediyelerin bile ücretsiz salonları var diye biliyorum. Hem psikolojik olarak da iyi gelir.
Tatlı şeyler yağlı ve hamurlu şeyler tüketmiyorum. Siz de tüketmeyin ve ne kadar acıkırsam acıkayım asla akşam 6dan sonra hiçbir şey tüketmiyorum sadece bir hurma. Siz de böyle yapın.
Ve lütfen eşinizin sizi böyle aşşağılamasına izin vermeyin. Çok sinirlendim.

Öncelikle merhaba, bebeğinizle sağlıklı uzun yıllar geçirmenizi dilerim. Eşiniz asla beraber yaşanacak biri değil. Tabi ki kilo verin, canınız nasıl istiyorsa öyle yaşayın ama bu adamla değil. Haddini bilmez terbiyesizin teki. Tamam sevgisi kalmamış olabilir ama saygısı da yok. Hiçbir şey siz ve bebeğinizden önemli değil. Lütfen kendinizi kötü görmeyin ve öz saygınızı kaybetmeyin. Kabullenmek zor olabilir. Ancak kalan hayatınızı mutlu geçirmek için lütfen YALNIZ devam edin yolunuza.

kızlar eşimin son zamanlardaki davranışlarını anlatmaya kalksam sabah olur. şuan öyle yorgun öyle kırgınım ki kısa keseceğim, hem de sizden tavsiye alacağım.

9 aylık bebeğim var kilolarımı veremedim. eşim son zamanlarda artık işi hakaret boyutuna vardırdı. "hayvan gibi göbeğin var, kı*ın patlayacak gibi." vs. demeler. sürekli bakışlarındaki beğenmezlik, tiksinmeli bakışlar, küçümsemeler, hakaretler. gerçi her halim her adımım adama batar oldu ya hayırlısı.

dün teyzesine davetliydik, yerde oturuyorum, teyzesinin de 6.sınıfa giden bi oğlu var. balonla oynuyordu balon bana geldi, ben de oturduğum yerde balona vurdum çocuğa gönderdim, çocuk bana tekrar attı, derken biz paslaşmaya başladık.
odada teyzesi, eşim, çocuk ve ben varız. eşim dur demeye başladı, teyzesi "bırak oynasınlar ne güzel işte her insanın içinde bir çocuk vardır" diyor, eşim hala pis pis bakarak dur diyor. neyse arabada giderken söyledi neden dur dediğini. balona vururken her tarafım sallanıyomuş, ayı gibiymişim, kollarım bilmem nasılmış, iğrenç görünüyormuşum.

daha başka kavga sebepleri de var öyle saçma ki ne benim yazmama değer ne de sizin okumanıza değer onları anlatmıycam.

işte böyle derdim. ben kilo vermek istiyorum ama eşim istiyor diye değil. gerçekten. uzun zamandır istiyorum. bi kıyafet beğenince bile "zayıflayınca alıcam" diye diye uzun zamandır kendime bişey de almıyorum. ikinci sebebi de tabiki gururumdan dolayı, bu lafları duymamak için.

eşimle zaten konuşmuyorum, uzunca bi süre de mecburiyet dışında muhatap olmayı düşünmüyorum. içimden de gelmiyor zaten. başka sorunlar da var belki başka konu açar anlatırım burda konu dağılmasın.

eşime olan düşüncelerinizi zaten yazacaksınız, sizden ricam yorumunuza ek olarak zayıflama tavsiyelerinde bulunun. özellikle de emziren anneler. çok çabuk acıkıyorum ve açken başım dönüyor kesinlikle aç kalamıyorum. öyle akşam şu saatten sonra yemek yemeyim olayını asla yapamıyorum, çünkü dermanım kalmıyor acıkınca. ve şekerli kahve bağımlısıyım. çözümlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.
Bende emziriyorum canım diyet yapıyorum temmuzdan beri. Diyet diyet olalı böyle delik deşik edilmemiştir :KK53: üstelik tiroit hastalığım var çok yavaş kilo veriyorum emzirme dönemi açlık krizleri filan derken baya zorlandım. Abur cubur bağımlılığımm vardı kalktığım andan yatana kadar ağzım boş durmazdı. Diyetisyene gitmelisin verdiği listeye uyabildiğin kadar uy şimdiki yemene göre azaltsan o bile kilo verdiriyor ilk etapta. Başta zor oluyor evet aama sonra alışıyorsun emzirme döneminde çok güzel kilo verirsin istersen. Diyet delinir ama önemli olan diyeti bırakmamak. Bugün çok mu delindi 2 gün çok dikkat et dengele

Back
X