Kilolarımdan Kurtuluyorum

Merhaba bu yaşıma kadar bilinçsizce yedikten sonra, şimdi günah çıkartmaya çalıştığım dertli defterim
Dün biraz halsizlik ve baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaşadım. Ne kadar yersem yeyim, sanki hiç birşey yememiş gibiydim. Böyle bir açlık krizi ve şekerli yeme ihtiyacı geçtiğimiz 1 ay boyunca hiç yaşamamıştım. Kendime inanmıyorum çünkü açlıktan gözüm dönmüş bir halde yine ve üstelik kendi evimde bozdum diyetimi. Dün bir ton şeyi yedikten sonra moralim çok bozuldu. Acaba bünyem haftasonu misafirlikteyken, rahat yeme düzenini mi aradı dün? bilemiyorum. 2-3 gün rahat yedikten sonra bir anda diyet programına alışamadı belkide. Neyse şimdi biraz daha iyiyim, ama kendime kızgınım. Böyle krizlerle başa çıkmanın bir yolunu bulmam lazım. Bu ay sonunu iple çekiyorum tartılmak için. Ak koyun kara koyun belli olacak inşallah.

Dün diyetimi bozdum diye hepten bırakmak yok. Şeytana uymuş olsam da onunla yürümeye devam etmiycem bundan sonra aslaaa!!!

Şimdi yeniden günah çıkartma zamanı...

25 MAYIS ÇARŞAMBA

SABAH

Aç karınla 1 bardak kaynattığım soğan suyunu içtim
sonrasında yine aç karınla kayısı suyunu içip kayısıları yedim.

Yarım Muz
1 Kivi

ARA ÖĞÜN
1 Galete
2-3 Tane Hurma

ÖĞLEN
1 Parça Haşlanmış Tavuk
3 Yemek Kaşığı Yoğurt

ARA ÖĞÜN

5 Tane Sigara Böreği
1 Çikolatalı Gofret
Yarım Paket İkram Bisküvi
1 Tane Haşlanmış Patates

AKŞAM
3 Kepçe Çorba

GECE
Akşam unuttuğum için yine gece içtim aç karınla soğan suyunu
3 litre kadar su içtim.

26 MAYIS PERŞEMBE

SABAH

sonrasında yine aç karınla kayısı suyunu içip kayısıları yedim.

1 Domates
2 Zeytin

ÖĞLEN
1 Elma

AKŞAM

2 Kepçe Tel Şehriye Çorbası
1 Çatal Karpuz
1 Dolma Biber

GECE
Yarım Kaynamış Mısır

Bugün Hormon Bozukluğum için doktora gittim. Birkaç tahlil verdim birde adetin 3. günü gitmem gerekiyormuş. Sonrasında doktor ilaç tedavisi verecek bu sefer kararlıyım, ilaçlarımı da düzenli olarak kullancam.

Dün itibarı ile PKO ya iyi geldiği söylenilen soğan kürü uygulamam bu ay için bitti. Şimdi yeniden adet olana kadar testere dişli aslan pençesi otu kürünü uyguluycam.

Ağustos ayından sonra epilasyona gitmeyi düşünüyorum. Sanki yüzümdeki aşırı rahatsız edici tüğlerle ömür boyu yaşamak zorundaymışım gibi hissediyorum. Ama herşeyin düzelip iyi olacağına da inanmak istiyorum. Bugün doktora derdimi anlatırken ağlamaktan konuşamadım bile. Allah bana ve şifa arayan tüm hastalara derman versin inşallah. Nefes aldığımız sürece umut vardır, buna inanmak istiyorum...

27 MAYIS CUMA

SABAH

3-4 Tane Susamlı Çubuk Kraker
1 Salatalık
2 Yeşil Biber

ARA
Tok karınla yemekten 2 saat sonra, Testere Dişli Aslan Pençesi suyunu kaynatıp İçtim.

ÖĞLEN
2 Kepçe Tel Şehriye Çorbası
1 Muz

ARA
1 Bardak Neskafe Gold şekersiz
3 Tane Galete

AKŞAM
4 Yemek Kaşığı Taze Fasülye Kavurması
2 Kepçe Kırmızı Mercimek Çorbası
Dardanel Tonlu Yeşil Salata

GECE
Bitmeyen ev işlerine daldım biraz geç yattım
Tok karınla yemekten 2 saat sonra, Testere Dişli Aslan Pençesi suyunu kaynatıp İçtim
Maydonoz suyu içtim
Biraz aç hissettim 1 yemek kaşığı yoğurt yedim
Böğürtlen çayı içtim

Not: Spor Yaptım - Yarım saat bisiklet sürüş
50 dk tempolu yürüyüş - 40 kere mekik.
3 litre su içtim.

Canım. Hem lazer hem İğneli denemiş biri olarak iğneliye gitmeni öneririm

İyi yapan uzman birini bulursan hiç iz kalmadan halleder

Lazer yüz için bence uygun değil

Sakal gibi çıkan sert kılları İğneli tek tek alır ve guzel olur :)

Bu arada başarılar bu yolda eminim vereceksin kilolari:)

Merhaba çok teşekkür ederim, güzel dileklerin ve ilgin için. İlaç tedavisi ile birlikte sonbahar, kış ayına doğru bana yakın iyi bir epilasyon merkezi bulup gitmek istiyorum. Yüzüm çok hassas olduğundan, yaz sıcakları cildimi kötü eder diye düşünüyorum. Hem biraz daha kilo vermiş olurum ilaç tedavisi de bir nebze işe yararsa yüzümdeki tüğlerden tamamen kurtulurum inşallah. Senin gibi arkadaşların ilgisi ve desteği oldukça ben daha da azim ve kararlılık ile devam ediyorum. Tekrar çook teşekkür ederim.

Çok mantikli kışın gitmek canım

Yazın çok çok iyi koruman gerekiyor ki umarım gerek bile kalmaz kilo ile birlikte onlarda gider :)

Ama dedigim gibi lazer yerine İğneli lütfen araştır özellikle yüz icin

Bu arada bugünkü menu bekliyoruz :)

Bi de ben birazdan spor yapacağım yine sabah yaptım ama evdeyken degerlendirmek istiyorum

Beraber kalkalim istersen

Bugünki menüm şöyle

28 MAYIS CUMARTESİ

SABAH
3 Zeytin - 1 Yumurtanın Beyazı
1 Domates - 1 Salatalık
1 Yaprak Marul - 3 Yeşil Biber
1 Tatlı Kaşığı Tahin Helvası - 1 Bardak Siyah Çay

ARA ÖĞÜN
Yemekten hemen sonra 1 bardak nefkafe gold içtim.

Tok karınla yemekten 2 saat sonra, Testere Dişli Aslan Pençesi suyunu kaynatıp İçtim.

ÖĞLEN
1 Kase Sütlü Nesfit Fruit

AKŞAM
Eşim mesaiye kaldığından dün yaptığım yemekler artmıştı aynılarını yedim.

4 Yemek Kaşığı Taze Fasülye Kavurması
2 Kepçe Kırmızı Mercimek Çorbası
Bol Yeşil Salata
2 Bardak Ayran

GECE

Tok karınla yemekten 2 saat sonra, Testere Dişli Aslan Pençesi suyunu kaynatıp İçerim
2 Gündür Türk Kahvesi içmedim. Gece yapar içerim.
Gece çok otururda acıkırsam onu da yarın yazarım.

Not: Spor Yaptım - Yarım saat bisiklet sürüş
40 kere mekik çektim
birazdan 50 dk yürüyüşüme başlıycam.
2 litre su içtim. Yatana kadar 3 litreyi bulur.

Bi de ben birazdan spor yapacağım yine sabah yaptım ama evdeyken degerlendirmek istiyorum

Beraber kalkalim istersen
Aklımı okudun resmen
Bende az sonra yürüyüşümü yapcaktım. Nette gezinirken 90 kilo veren bir kadının videosunu izledim. Aman Allah ım nasıl sarkmış orası burası. Çok korktum ben sarkmak istemiyorum. Spor şart az yada çok hiç yapmamaktan iyidir.

50 dk tempolu yürüyüşümü de yaptım ve yarı belime kadar terler içinde kaldım
Şimdi beni güzel bir duş bekliyor. Birde lifi bol sabunlayıp orama burama bastıra bastıra 2 saat sürmüyormuyum!
Belki o da kilo vermeye yardımcı olur, aman ne bileyim ben işe yararsa ne alaaa

Günaydın sevgili günlükcüğüm ve beni takip edipte destek olan, ya da okuyup ama yazmadan takip eden tüm hanımlar.
Dün gece duşumu aldıktan sonra Testere Dişli Aslan Pençesi suyumu kaynatıp içtim.
Sonra gece biraz oturdum Şekersiz büyük bir fincan Türk Kahvesi de yapıp içtim. Baktım midem kazınıyor acıktım bişeyler yemek istesemde yemeden yattım. Dünü kazasız belasız atlattım çok şükür.
Bugün yeni bir maraton başlıyor. Şimdi kalkıp kahvaltımı yapcam, sonrasında günlük yemeklerimi yaparım. Bugün eşimle evin kapılarını boyamak istiyoruz. Ama sporumu da yapmak istiyorum, inşallah yorgun olmazsam yapcam. Çünkü bu hafta için, bugünde sporumu yaparsam haftayı 4 gün sporla kapatmış olcam ve hiç yoktan süper sporlu bir hafta olmasa da eh işte idare eder diyebileceğim sporlu bir hafta geçirmiş olcam.

Az önce daha ay sonuna 2 gün kalmasına rağmen dayanamayıp tartıldım. İşte böyleee...

Sonuç fazlası ile sevindirdi beni. Çünkü bu ay sonu 78 küsürat bir rakam görmeyi beklerken, 77 li bir rakam ile karşılaştım. Yani 15 günde 2,5 kilo daha vermiş oldum. Allah a şükür yavaş yavaş emeklerimin karşılığını alıyorum, ama daha yolum çok uzun.

Henüz ramazan girmeden bayramda ne yapacağımı düşünüyorum. Bayram ziyaretlerinde umarım kendimi kaybedip çok çok yemem ve tatlılaaaar en çok onlardan korkuyorum.

Son düzenleme:
Günaydın günlüğüm ve destek veren arkadaşlarım.
Dün kapı boyama işi saatlerce sürdü ve hala da bitmedi, yorgunluktan ölüyorum ve spor yapmaya vakit kalmadı. Evde sadece 5 oda kapısı var, ama çok zor oldu. Bugün eşim işten gelince devam edeceğiz boya işine... Neyseki zoru bitirdik kolayı kaldı. Kapılarım krem renkliydi, beyaz olsun istemiştim... Ama çook zor oldu tek kat boya kapatmadı, ikinci katı da sürmek zorunda bıraktı bizi. Diyet günlüğüm şenlensin diye, dünki yemek menülerimin resmini çektim. Dünki yediklerim şöyle...

29 MAYIS PAZAR

SABAH
3 Yeşil Biber - 2 Zeytin
1 Domates - 1 Salatalık
1 Kibrit Kutusu Beyaz Peynir - 2 Zeytin
1 Kare Dilim Kaşar Peyniri - 1 Avuç Maydonoz
1 Büyük Bardak Yeşil çay

ÖĞLEN

4-5 Yemek Kaşığı Madımak Yemeği
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
Bol Yeşil Salata

ARA ÖĞÜN

Sonrasında 1 Kupa Bardak Şekersiz Neskafe Gold içtim.

AKŞAM

5 Yemek Kaşığı Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği
3 Yemek Kaşığı Arpa şehriye Pilavı
Salata - 1 Bardak Ayran

Selam canım spor nasıl gidiyor:)

ben bugün leslie 4 mil yaptım çok mutluyum:)

Selam canım spor nasıl gidiyor:)

ben bugün leslie 4 mil yaptım çok mutluyum:)

Selam fıstık, süpersin bende mutlu oldum senin adına çalışıyormusun sen kendinden bahsetsene biraz kaç yaşındasın, evlimisin, çocuk falan varmı, kaç kilosun, boyun kaç?
Bende dün spor yapamadım onun için üzülmüştüm ama... kapı boyama işinden dolayı, yemekti ev işiydi derken epey yorulmuştum. Belki spor yerine geçmiştir diye umut ediyorum. Bugün yaptım çok şükür. 40 mekik, 50 dk tempolu yürüyüş ve 30 dk bisiklet. Aynen şuan bende çok mutluyum...

Selam canım evet çalışıyorum 2 yıl olacak evliyim çocuk yok ama istiyoruz inşallah olur :)
boyum kısa bayaa o yüzden ideal kilo 48 ben 58i görünce başladım şu an 56.2 yim her Pazar sabahı tartı günüm :)

Günaydın canım Allah kolaylık versin hem çalışıp hem spor yapıyorsun maşallah . Senin gibi hanımlara bayılıyorum ben yaa koştur koştur elin işi, ev işleri, diyet spor harikasınız nazar değmesin. Bende çalışmak istiyorum ama bunca yıldır kilolarım artı yüzümdeki dert benim iş hayatımı epey zorlaştırıyor. Düşünsene cildim o kadar yağlı ki kremi her yerine boca ederek sürmüş bir insanınkinden 2 kat daha yağlı. Bu yüzden her gün sabah işe gitmeden duşa girip sabunlanıp heryerimi liflemeden gitmeyen bir yağ. Ayrıca hergün yüzümdeki tüğlenme sebebi yüzünden akşam işten gelince, 1 saat ayna karşısında oturup onları tek tek cımbızla alma derdi. Sabah kalkınca acaba yeniden çıkmışlarmı yada akşam iyi alamadığım göze batan bir tüğ varmı diyerek yeniden ayna karşısında harcadığım birton vakit... Ayrıca ev işleri yemek, ütü... temizlik ıvır zıvır...
Ev işleri neyse onlar yapılır ama kışın bile her sabah duşta birton vakit kaybetmek, ayna karşısında oyalanmak çok çok zor. Daha önce kısa çalışma hayatım oldu, bende bu rahatsız olduğum sorunlardan kurtulduğumda hiç beklemeden hemen işe gircem. Ne kadar güzel birşey bir kadının ekonomik özgürlüğünün olması, eşine evine maddi destek vermesi, çalışınca insan daha da sosyalleşiyor yeni arkadaşlar... Biraz yorucu olsa da ay sonu emeğinin karşılığını aldığında sonraki ay daha azimle devam ediyorsun. Bu kilolar benim hayatımı her türlü kabusa çevirdi anlıycağın hepsinden kurtulcam inşallah.

Daha çok yeni evliymişsin çocuğunuzda olur inşallah. Kilon fazla yokmuş ama inşallah en kısa zamanda dilediğin görüntüye kavuşursun canım. İdeal kilona yakın olduğun için sanırım senin kilo vermen biraz daha zordur. Ne kadar sürede verdin 2 kiloyu? Bende şimdi çok kilo olduğundan tıkır tıkır gidiyorlar. Duraklama dönemlerini nasıl atlacağımı, ideal kiloma yaklaştığımda o zor gidecek kiloları düşününce nasıl bir psikoloji ile devam etcem hiç bir fikrim yok. Biraz korkuyorum ama Onlarla da başa çıkmanın yollarını bulcaz inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…