Kilolarımdan Kurtuluyorum

twince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
320
99
98
İstanbul
Merhaba ben 28 yaşında evli bir kadınım. Boyum 1,60 ve 86 kilo olarak diyete başladım.

Çok zayıf bir çocukluk dönemi geçirdikten sonra, ailemin açtığı bakkal dükkanından sonra hızla gelen kilolarla yaşıyordum. Polikistik Over hastası olduğum için, kilo vermenin benim için herkesten daha zor olacağının farkındayım. 10 yıllık evliyim kilolarım ve PKO hastalığım yüzünden çocuk sahibi olamadım. PKO hastalığı yüzünden abuk subuk yerlerde çıkan kıldan tüğden ve sivilcelerden bıktım... Neredeyse 30 yaşıma geldim hala ergen kızlar gibi koca koca sivilcelerim çıkıyor. Sebep ne olursa olsun her doktora gittiğimde kilo vermen gerekiyor demelerinden bıktım... Doktorlarda bulmuşlar işin kolay yolunu, bakıyor hasta kilolu kilo vermen lazım diyor gerisini sallıyor. Neyse artık kararlıyım 30 yaşıma ideal ve sağlıklı kilo ile girmek istiyorum.

Sevgili diyet günlüğüm 15 Nisan tarihinde eve yürüyüş bandı ve kondisyon bisikleti aldım. O tarihten itibaren yediğime içtiğime dikkat ediyorum ve hergün sporumu yapmaya gayret ediyorum. Kararlıyım gidecek bu kilolar.
Bugüne dek diyet konusunda çok araştırma yaptım ve diyetisyen doktora gittim bir liste vermişti.
İnsan kendisinin doktoru olmalı ve diyet hakkında ne kadar çok şey bilirsen bil... kararlı bir şekilde uygulamaya geçmedikten sonra hiçbir anlamı olmuyor bildiklerinin. Kilo vermek sabır işi, yolum çok uzun biliyorum ama bu sefer vazgeçmek yok. Diyete en güzel zamanda başladığımı düşünüyorum çünkü şimdi bahar önümüz yaz ve sonrasında sonbahar. Kışın soğuklarda insan biraz daha hantal oluyor malum soğuklar.

15 Nisan dan önce 86 kilo geliyordum.
Bundan sonra bu sayfada günlük yediklerimin listesini tutcam. Hadi hayırlısı :)

KİLO VERME BİLGİSİ
15 Nisan = 86,0
2 Mayıs = 83,1
15 Mayıs = 80,4
29 Mayıs = 77,8
1 Haziran = 77,3
10 Haziran = 75,5
7 Ağustos = 72,3

Son düzenleme:
Not: Kahvaltı saati 10:00 - 11:00 arası
Öğlen Yemeği Saati 15:00 gibi
Akşam Yemeği Saati 19:00

----------------------------------------------------------------
9 MAYIS - PAZARTESİ

SABAH
Çok erken kalktım acıktım. Yarım muz

Açken 1 kupa rezene çayı

1 domates - 1 salatalık - Yaklaşık 15 sap tere -
1 yaprak marul - 1 çarliston biber

3 zeytin - 2 kibrit kutusu beyaz peynir - 1 dilim kaşar peyniri
Bir büyük kupa siyah çay - şekersiz

ARA ÖĞÜN
Yarım Yeşil Elma

ÖĞLEN
1 Kase Sütlü Nesfit Fruit

AKŞAM

1 tabak kırmızı mercimek çorbası ( 3 Kepçe)
1 tabak Sebzeli Tavuk Sote
1 avuç limonlu az tuzlanmış roka

Not: Spor Yaptım - Yarım saat bisiklet sürüş
50 dk tempolu yürüyüş - 3 litre kadar su içtim.

Az önce bu sitede daha önce açmış olduğum konuyu inceledimde bir zayıflama günlüğüm daha vardı. O zaman tam 2,5 ay içinde diyet ve sporla aç kalmadan yaklaşık 12 kilo vermiştim. En son diyete 3 gün ara verip sınırsız yemek yiyerek kendimi ödüllendirceğimden bahsetmiştim. Evet ara verdim ama epeeeeey uzun bir ara olmuştu ve verdiğim kiloları fazlası ile almıştım. Şimdi onu okudum da kendi kendime gülüyorum. Bu sefer ara falan yok :)

Diyetimde nelere dikkat ediyorum belirtmek istedim. Belki bana katılmak ve aç kalmadan zayıflamak isteyenler olur.

- Günde 40 kere wc ye gidiyor olsam da en az 2 lt su içiyorum.
- Günlük 3 büyük kupa bardak Şekersiz Neskafe Gold içebiliyorum.
- Sınırsız sallama çaylar yine şekersiz ( Böğürtlen, Elma vb. çaylar)
- Günde en az bir büyük bardak sallama yeşil çay içiyorum.
- Haftanın 4-5 günü akşamdan büyük bir bardağa sıcak suyla ıslattığım 3 tane kuru kayısıyı sabah aç karınla içiyorum. Hem tatlı ihtiyacımı da gidermiş oluyorum.
- Haftanın 5 günü yaptığım yemeklere 1 gr bile yağ koymuyorum. Soğanları ve diğer malzemeleri nasıl kavuruyorsun diye sorarsanız su ile haşlıyorum onları.
- Salatalarıma yağ eklemiyorum. Limon ve tuz ile tatlandırıyorum.
- Ekmeği çok çok az yiyorum. Onu da yemeğin sonunda tabağımı sıyırmak için eccük ucundan :)
- Tuzdan vazgeçemiyorum ama az kullanıyorum.
- Kesinlikle vücudumu uzun süre aç bırakmıyorum. Açken metabolizma yavaşlar bu yüzden kilo veremeyiz.
Eğer yemek saati gelmeden acıkırsam Elma, Beyaz Leblebi, 1 Grissini, 1-2 Diyet form bisküvi hani şu saman gibi olandan...
yada 1,2 yemek kaşığı yoğurt vb... yiyorum.
- Günlük hem sebze çeşitleri, hemde az da olsa bir miktar süt ve süt ürünleri tüketiyorum.
- Yediklerimin kalorisini araştırıyorum. Her insanın alması gereken kalori miktarı var. Günlük almamız gereken kalorinin azını alırsak kilo veriyoruz, fazlasını yersek kilo alıyoruz buna dikkat etmek lazım. Bilinçli yaptığımız herşey daha başarılı olacaktır.
- Hergün spor yapmaya özen gösteriyorum. Önceden spor yapmamak için çok bahanem vardı misal;
Bugün temizlik yaptım çok yoruldum spor için dışarı çıkamam...
Bugün hava yağmurlu, dışarı çıkmak istemiyorum...
Bugün çok sıcak hem hava karardı spora gidemem...
Yok efendim bu haftayı da atlayım da önümüzdeki pazartesi spora başlarım...
Artık bahanem yok, eve yürüyüş bandı ve kondisyon bisikleti aldım.
İmkanı olan herkesin de almasını tavsiye ederim.
- Hafta içi diyetimde hiç kaçamak yapmadıysam haftasonu kendimi ödüllendiriyorum. Nasıl mı?
Mesela diyet menümü yağlı bir yemekle neşelendiriyorum. Hem vücudumu da şaşırtmış oluyorum.
Mesela eşimle dışarda iskender yada lahmacun yada dürüm yada yada... güzel bişeyler yiyerek :)
Tabi fazla abartmaya gerek yok yine de
- Zayıflayıncaya dek çikolata cips tatlı tuzlu bisküviler abur cuburu kesinlikle hayatımdan çıkartıyorum. 40 yılda bir misafirliğe gidersem ve ikram edilirse ecük yerim belki :)
Asıl önemli olan şu ki zayıfladıktan sonra da diyet yaparkenki beslenme şeklini bir alışkanlık olarak hayatımıza sokmak. Yani zayıfladıktan sonra da cips çikolata bunlara abanmak yokkkkk.

Son düzenleme:
10 MAYIS - SALI

SABAH
1 Domates - 1 Salatalık - 2 Yaprak Marul -
1 Kepekli Grissini - 1 Kivi
Yanında 1 Büyük Bardak çay

ÖĞLEN
5 Çorba Kaşığı Ispanak Yemeği
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Bol Yeşil Salata (Limonlu- Az Tuzlu) Yağsız

AKŞAM
2 Kepçe Domatesli Tel Şehriye Çorbası
3 Yemek Kaşığı Ispanak Yemeği
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
Bol Kıvırcık Salatası (Yağsız)

50 dk tempolu yürüyüş - 2 litreden fazla su içtim.

Önceden artmış olan biraz yufkam vardı. Biraz da eve aldığım ıspanağım fazla gelince, dün ıspanaklı sigara böreği yaptım. Kendimi kutlamam lazım çünkü sadece tadına bakmak için azcık ucundan kopardım. Yemiyceğğm

Bugün diyetimin 27. günü ve yaklaşık 1 aydır yaptığım diyet - spor sayesinde vücudumdaki aşırı yağlanmadan heryerimde çıkan sivilcelerden git gide kurtulduğumu farkettim. Evimde büyük bir mutfağım var diğer odalarım pek müsait olmadığından yürüyüş bandı ve kondisyon bisikletimi mutfağa koydum. Su içmek için girip çıktıkça spor aletlerimi gördükçe diyetimle ilgili daha kararlı oluyorum çok şükür. Yolum çok uzun belki aylarca diyetimi bozmadan kararlı bir şekilde ilerlemem gerekiyor. Beni düşündüren şey bu yeme şeklini kilo verdikten sonra da tüm yaşantıma uygulayabilecek miyim?Herşey benim elimde, Allah ında izniyle gidecek bu kilolar ve rahatsızlıklar. PKO hastalığından dolayı hormonal bozukluğa bağlı yüzümdeki aşırı erkek tipi siyah ve kalın tüğlenme moralimi çok bozuyor. Her gün onlarla iki saat ayna karşısında cımbızla uğraştım bunca yıl. Bu günlerde uzatıyorum onları ağda ile almak için. Aynaya her baktığımda uzayan o iğrenç şeyleri gördüğüm için ağlıyorum sinirlerim bozuluyor. Ama iyi tarafından bakacak olursam onları her gördüğümde yaptığım diyet ve sporda daha kararlı olmamı sağlıyorlar. Şu sıralar evden kapı dışarı adım atamıyorum. Evden dışarı çıkmayı geçtim camdan kafayı uzatmak istemiyorum. Allah kimseye yüzü ile ilgili sıkıntı vermesin. Vücudun diğer yerlerinde çıkan tüğler görünmüyor nasılsa ama yüz en kötüsü. Her şeye rağmen Allah a şükür her insanın farklı dertleri var. Rabbim daha büyük hastalık ve dertlerden korusun ve tüm hastalara şifasını versin inşallah.

Canım günlüğün hayırlı olsun, başarılar dilerim.
Naçizane fikrimi belirteyim ki saat 15:00 öğle yemeği için çok geç bence.

Azmini çok takdir ettim. Başarılar. 1 ayda kilo olarak ne kadar verdin?

Canım günlüğün hayırlı olsun, başarılar dilerim.
Naçizane fikrimi belirteyim ki saat 15:00 öğle yemeği için çok geç bence.

Teşekkür ederim. 4 saatte bir ara öğün yesem bile acıkıyorum. Bu sebepten dolayı sabah erken kalkarsam 11 e kadar yarım elma vb. şeylerle açlığımı yatıştırıp 11 e yakın kahvaltı ediyorum. Sonrasında saat 3 e kadar acıkmadığımdan 14:30 - 15:00 arası yiyorum. Eşim işten 19:00 da geliyor yine öğlen yemeğinden sonra 4 saat sonra yiyorum :) Akşam yemeğinden sonra yatana kadar hiç bir şey yememeye dikkat ediyorum.

Azmini çok takdir ettim. Başarılar. 1 ayda kilo olarak ne kadar verdin?

Teşekkür ederim. 15 Nisan dan bu yana tam bir ay olmadı. 15 Nisanda tartı 86 kiloyu gösteriyordu. Bu ayın 2 sinde tartıldım en son ve 83,100 geldiğimi gördüm yani 17 günde yaklaşık 3 kilo gitmiş. Tekrar ayın 15 inde tartılcam, yani diyetimde tam 1 aylık süre dolmuş olcak. 15 ini bende sabırsızlıkla bekliyorum. Evde tartım var ama her gün tartılıpta moralimi bozmak istemiyorum :)
Pazar günü tartılıp sonucu yazarım inşallah.

Sen daha iyi bilirsin tabi ama bana gec gibi geldi saatlerin :)

yüzüne cımbız ya da agda sürme. imkanın varsa igneli epilasyon yaptır. ama iyi yapan bir yere.
İğneli epilasyon ve lazer epilasyon bunların hepsini denedim ama faydasını göremedim. Zaten yaptırdığım insanlarda sahip olduğum hormon bozukluğu hastalığının tedavi edilmediği sürece epilasyonun tam faydası olmayacağını söylemişlerdi ve onlar bile kilo vermen lazım dediler doktor olmadıkları halde. Nereden araştırma yaptıysam PKO hastalığının çaresi sağlıklı kilonuza ulaşmanızdır diyordu. Epilasyonlara çok paralar harcadım ve şimdi bu hastalığı düzeltmeden yani kilo vermeden yeniden birsürü para dökmek istemiyorum. Şu kilolardan kurtulup hormon bozukluğumun biraz olsun düzeldiğini gördüğümde her türlü epilasyona yeniden gitcem. Ama bu süre içinde cımbızdan ziyade ağda biraz daha inceltir yada yok eder kıl köklerini diye düşünüyorum.

11 MAYIS - ÇARŞAMBA

Akşamdan 1 bardak sıcak suya 3 kayısı
ıslatmıştım aç karınla onu içtim.

Yarım Yeşil Elma

SABAH
1 Kase Sütlü Nesfit Fruit
2 Yumurtanın Beyazı

ARA ÖĞÜN
Yeşil Çay

ÖĞLEN
Sabahki yediklerim biraz fazla geldi.
Geçiştirmek ve akşama çok acıkmamak için

Yarım Haşlanmış Patates
Yarım Elma

ARA ÖĞÜN
1 Büyük Fincan Türk Kahvesi (Şekersiz)
1 Yemek Kaşığı Beyaz Leblebi

AKŞAM
2 Kepçe Ezogelin Çorbası
3 Yemek Kaşığı Ispanak Yemeği
Dardanel Tonlu Salata (Yağsız)
1 Dilim Ekmek

50 dk tempolu yürüyüş - 2 litreden fazla su içtim.

Akşam yemeğinden 4-5 saat sonra uyumazsam, yani daha geç yatarsam inanılmaz acıkıyorum. Yatağa girince çoğu zaman midem gurulduyo açlık hissiyle uyuyorum. Ama hayret ettiğim birşey var ki, eşimi tanıdığım günden beri söylediği bir söz var... "Aç Yatan, Tok Kalkar".

Sabah bir uyanıyorum ki hani nerde o akşam beni açlıkta kıvrandıran his. Sabah kalkınca 2-3 saat birşey yemesemde açlık hissetmiyorum

Akşam Yemeğime 3-4 parça yediğim kavunu eklemeyi unutmuşum

Günlüğünüz hayırlı olsun bol eksiler görürsünüz umarım Birşey sormak istiyorum kayısıları neden suda bekletiyorsunuz? Yeseniz daha faydalı değil mi? Merak ettim de...

Günlüğünüz hayırlı olsun bol eksiler görürsünüz umarım Birşey sormak istiyorum kayısıları neden suda bekletiyorsunuz? Yeseniz daha faydalı değil mi? Merak ettim de...

Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
Nedenini tam olarak bilemesemde şifalı bitkilerle ilgili bilgi veren birçok doktor böyle tavsiye ediyor. Benim de işime geliyor kayısılar sıcak suda bekleyince tadını suya salıyor hoşaf içmiş gibi hissediyorum. Hemde günlük ne kadar fazla su içersek o kadar iyidir açısından, 1 bardak daha fazladan su içmiş oluyorum.

Anladım. Kayısı bağırsak çalıştırır zaten bir de suyunu içince sindirime iyi geliyordur sanırım. İnşallah veririz kiloları. Görüşmek üzere kolay gelsin size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…