Diyetimde nelere dikkat ediyorum belirtmek istedim. Belki bana katılmak ve aç kalmadan zayıflamak isteyenler olur.
- Günde 40 kere wc ye gidiyor olsam da en az 2 lt su içiyorum.
- Günlük 3 büyük kupa bardak Şekersiz Neskafe Gold içebiliyorum.
- Sınırsız sallama çaylar yine şekersiz ( Böğürtlen, Elma vb. çaylar)
- Günde en az bir büyük bardak sallama yeşil çay içiyorum.
- Haftanın 4-5 günü akşamdan büyük bir bardağa sıcak suyla ıslattığım 3 tane kuru kayısıyı sabah aç karınla içiyorum. Hem tatlı ihtiyacımı da gidermiş oluyorum.
- Haftanın 5 günü yaptığım yemeklere 1 gr bile yağ koymuyorum. Soğanları ve diğer malzemeleri nasıl kavuruyorsun diye sorarsanız su ile haşlıyorum onları.
- Salatalarıma yağ eklemiyorum. Limon ve tuz ile tatlandırıyorum.
- Ekmeği çok çok az yiyorum. Onu da yemeğin sonunda tabağımı sıyırmak için eccük ucundan :)
- Tuzdan vazgeçemiyorum ama az kullanıyorum.
- Kesinlikle vücudumu uzun süre aç bırakmıyorum. Açken metabolizma yavaşlar bu yüzden kilo veremeyiz.
Eğer yemek saati gelmeden acıkırsam Elma, Beyaz Leblebi, 1 Grissini, 1-2 Diyet form bisküvi hani şu saman gibi olandan...
yada 1,2 yemek kaşığı yoğurt vb... yiyorum.
- Günlük hem sebze çeşitleri, hemde az da olsa bir miktar süt ve süt ürünleri tüketiyorum.
- Yediklerimin kalorisini araştırıyorum. Her insanın alması gereken kalori miktarı var. Günlük almamız gereken kalorinin azını alırsak kilo veriyoruz, fazlasını yersek kilo alıyoruz buna dikkat etmek lazım. Bilinçli yaptığımız herşey daha başarılı olacaktır.
- Hergün spor yapmaya özen gösteriyorum. Önceden spor yapmamak için çok bahanem vardı misal;
Bugün temizlik yaptım çok yoruldum spor için dışarı çıkamam...
Bugün hava yağmurlu, dışarı çıkmak istemiyorum...
Bugün çok sıcak hem hava karardı spora gidemem...
Yok efendim bu haftayı da atlayım da önümüzdeki pazartesi spora başlarım...
Artık bahanem yok, eve yürüyüş bandı ve kondisyon bisikleti aldım.
İmkanı olan herkesin de almasını tavsiye ederim.
- Hafta içi diyetimde hiç kaçamak yapmadıysam haftasonu kendimi ödüllendiriyorum. Nasıl mı?
Mesela diyet menümü yağlı bir yemekle neşelendiriyorum. Hem vücudumu da şaşırtmış oluyorum.
Mesela eşimle dışarda iskender yada lahmacun yada dürüm yada yada... güzel bişeyler yiyerek :)
Tabi fazla abartmaya gerek yok yine de
- Zayıflayıncaya dek çikolata cips tatlı tuzlu bisküviler abur cuburu kesinlikle hayatımdan çıkartıyorum. 40 yılda bir misafirliğe gidersem ve ikram edilirse ecük yerim belki :)
Asıl önemli olan şu ki zayıfladıktan sonra da diyet yaparkenki beslenme şeklini bir alışkanlık olarak hayatımıza sokmak. Yani zayıfladıktan sonra da cips çikolata bunlara abanmak yokkkkk.