- 11 Nisan 2022
- 2.011
- 7.281
- 108
Görümceniz neden susuyor? İnsanlar boş konuşmayı çok sever. Çocukların kilosu, boyu, göz rengi, kime benzediği, hareketli oluşu konuşur dururlar. Onları susturacak olan biziz.
Kızım iki yasında filandı anneme misafir geldi, bizde gittik. Kızım evdeki annemin süs eşyaları ile oynuyor diye kadın ( kırılma ihtimali yok, içinde tesbihler vardı aktarma yapıyordu) " ayy ne biçim çocuk bu hiç durmuyor" dedi. " Benim kızım hayatı keşfediyor, meraklı bir çocuk " dedim.
Benim torunda aynı yaşta böyle yapmaz demeye başladı. Ev annemin, eşya annemin laf anlatsam anlamaz. Benim kızım böyle merak etme evine gelmem dedim. Çok üzülmüş ve sinir olmuştum. Netice de onları korumakla biz sorumluyuz.
Kızım yedi oldu. Çok konuştuğu zaman " ben çok meraklı bir çocuğum" diyor kendi kendine.
Maşallah çok tatlı.
Cevap da verdi zamanında ama yok millet espiri yapıyoruz ayağına konuşuyor boş boş.
Sinir oluyorum böyle insanlara. Çocuklara da zarar veriyorlar.
İşte sizi ilgilendirmiyor ki.Ben kiyas yapmiyorum ki durumu baslatan hic ben olmadim ama siz de benim yerimde olsaydiniz ayni seyi yapardiniz. Cunku siz ne kadar dikkat etmeye calistikca birilerine yanlis bir sey soylemiyim diye daha cok uzerinize oynaniyor benim cocugum bence normal mesela karsi taraf kilolu oldugu icin benimki zayif kaliyor ben de bu durumu anlatmaya calisiyorum. Yani siz de 17 kilonun 15 aylik bi bekte normal olmadigini gayet biliyorsunuz bi de cocugunuzun boyle cocukla karsilastirildigimizi dusunun ne yapardiniz siz de aynisini yapardiniz karsi tarafa yanlisini anlatmaya calisirdiniz. Onlara zaten cocugunuz obez fln demedim ki ama yasina ayina gore fazla kilosu oldugunu soyledim ki bu da dogru olan bir sey belki biraz dikkat ederler cocuklarina da hayrina olur yani.
Sizi çok iyi anlıyorum ben de o raddeye geldim normalde asla yapmayacagim seyi yapiyorum sirf anlamalari icin ama anlamiyorlar malesefBenim görümcemin torunu var.
Oğlum zayıf onunki kilolu.
2-3 kez lafı edildi ve kıyaslanmaktan nefret ederim.
Konu ne olursa olsun.
Yazık çocuğu hiç doktora gösterdiniz mi daha fazla kilo almaması için. Demiştim
O günden beri ses yok. Anca kendi aralarında konuşsunlar. Onda sıkıntım yok ben işitmediğim sürece.
(Normalde asla insanların fiziği hakkında yorum yapmam. Ama ne hissettiğimi anlamaları için mecbur kaldım. )
Çocukların yanında fiziksel özelliklerinden bu şekilde konuşmak cidden yanlış bir şey. Küçükler incinmezler, anlamazlar zannediliyor herhalde. Kimse yaşıtı birine söyleyemeyeceği şeyi çocuklara da söylemese keşke.
Siz 2 bucuk yas 12 bucuk kilodan bahsediyorsunuz ben 15 aylik 17 bucuk kilodan belki verir tum kiloyu belki vermez ki beni ilgilendiren kismi bu cocukla benim cocugumun karsilastirilmasi aslında cocugun kilosunu ailesi dert etmiyor ben niye dert edeyim ki ben sadece benim cocugumla karsilastirilmasini anormal buldum konuda onu anlatmak istedimSizin de söyleminiz yanlış. 15 aylık bebek yeni yürümeye başladığı için zamanla zayıflayacaktır. Benim oğlum 2 yaş 3 aylık, 18 aya kadar çok tombikti. 6 ay sadece anne sütü aldı, ondan sonra anne sütü + ek gida. Yürümeye başlayınca kilo alması durdu, aylardır 12,5 kilo boyu uzuyor, o yüzden şuanda zayıf gözüküyor. Ama yemesi normal, çok hareketli harcıyor.
Karsi tarafa obez ya da cok kilolu bu cocuk hic demedim cocukla oglumu surekli karsilastiran kayinpedere diger torununun da fazla kilolu oldugunu ve doktor kontrolunde olmasi gerektigini soyledim. Obez kelimesini burda anlatmak icin kullandim kimseye obez demem diyemem zatenCocuklari kiyaslamak zaten yanlis da,
15 aylik cocukla 3.5 yas cocuk kiyaslamak tamamen sacma.
Kilosu uzerine yorum yapmiyoruz. Beden sekilleri üzerine yorum yapmiyoruz vs vs genel konuşup cevap vermek daha önemli. Iki cocugun da bu konusmalardan kotu etkilenecegini bilmek için de doktora gerek yok diyeyim ben de madem.
Kilolu kisilere de doktor teshis koymadigi surece obez demiyoruz. Hatta obezi gunluk hayatimizda pek kullanmiyoruz, çünkü ne haddimize. Kilolu demek yetmiyor mu.
Senin diyeceğin tek şey benim çocuğumu kimseyle kıyaslamanızı istemiyorum.Kilosu gayet yerinde
Aslinda sevimliliginden de degil ailede kilolu kisi saglikli beslenmis izlenimi veriyor cok farklilar. Cocugum hic hasta olmadi diger cocuk surekli hasta ama benimki zayif diye hastalanirsa gucsuz olur kafasinda insanlar. Anlatirken bile sinirimi bozuyorKonuşur konuşur susar..
Gürbüz,semirmis çocuk seviyorlar demek ki..
Yani onlar için önemli olan sağlık değil merinos koyunu gibi kabarcık olması demek ki..
Tek art niyetim bu karsilastirmayi yapanlara kucucuk yavruya ne art niyetim olacak o halde oldugu icin onlara ayri sinirleniyorum. Bilgeyim demedim zaten zayifliklarim da var insanim sinirleniyorum.Kusura bakmayın ama sizdede bir bilgelik göremedim ...daha minik çocuğa ilerde obeZ olur demek te ne bileyim hemde böyle art niyetle
Salak salak yorumlar yapıyorlar benim oğlumada biraz boyu yaşına göre uzun 110 cm kilosu 14 yaşı 3 buçuğa yaklaştı. Geçenlerde bi komşu yemek vermiyon mu sen buna diyor güya espri? Sıkıcı muhabbetler lafı sokup bırakmak lazım anca öyle susuyorlar
Oyle tatmin ediyorlar kendilerini iste kiskanclik oldugu icin boyle bi durumu bile kendi basarilari saniyorlar. Iyi yapiyorsunuzAman amann en sinir olduğum şey. Benim boyum 150 kızimda minikBir akrabam şöyle dedi ben iyi besledim ya benim ki uzun.
Ne diyeyim güldüm. Ben artık salaklara gülüyorum
Ya zaten siz haklısınız karşılaştırmak yanlış. Bebeğin kilosu doğruysa gerçekten fazla, yürürken hareketlenir zayıflar biraz ama tabi anne sürekli ağzına yemek tıkmazsa.Siz 2 bucuk yas 12 bucuk kilodan bahsediyorsunuz ben 15 aylik 17 bucuk kilodan belki verir tum kiloyu belki vermez ki beni ilgilendiren kismi bu cocukla benim cocugumun karsilastirilmasi aslında cocugun kilosunu ailesi dert etmiyor ben niye dert edeyim ki ben sadece benim cocugumla karsilastirilmasini anormal buldum konuda onu anlatmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?