- 8 Kasım 2018
- 5.769
- 13.858
- 248
Evet kendisi sinirlendiği şeyi başkasına yapmayı anlamıyorum.Yorumlara bakıp kimse niye yazmamış derken yorumunuzu gördüm ve dedim işte bu.
Konu sahibi nasıl ki sizin çocuğunuza zayıf dendiğinde rahatsız oluyorsanız sizde obez demeyin bence bebeğe. Benim oğlumda 15 aylıkken 16 kiloydu,şu an 3.5 yaşında 19-20 arası kilosu ,boyu uzuyor o tombikliğinden eser yok baya minicik oldu surati,karnı dümdüz falan. O bebekte öyle kalmayacak ki. Kızım hep zayıftı mesela,miniminnacık birşeydi,anaokulunda en zayif celimsiz olan oydu ama şu an 9.5 yaşında boyu arkadaşlarından uzun,kilosu da normal bence ama arkadaşlarından hafif toplu duruyor. Yediklerine dikkat ediyorum bu ara,abur cuburu kısıtladım,yazin bolca yuzme ve yurüyüşle kilosu da en azindan artmadan boyunun uzaması hedefim.
Kısacası çocuklar kilo alır,verir.
Öte yandan kimseyi ilgilendirmez bu konular.
Size bununla ilgili birşey söylerlerse gayet sağlıklı ,doktorundan iyi bilecek değilsiniz der geçersiniz.
Yorumlara bakıp kimse niye yazmamış derken yorumunuzu gördüm ve dedim işte bu.
Konu sahibi nasıl ki sizin çocuğunuza zayıf dendiğinde rahatsız oluyorsanız sizde obez demeyin bence bebeğe. Benim oğlumda 15 aylıkken 16 kiloydu,şu an 3.5 yaşında 19-20 arası kilosu ,boyu uzuyor o tombikliğinden eser yok baya minicik oldu surati,karnı dümdüz falan. O bebekte öyle kalmayacak ki. Kızım hep zayıftı mesela,miniminnacık birşeydi,anaokulunda en zayif celimsiz olan oydu ama şu an 9.5 yaşında boyu arkadaşlarından uzun,kilosu da normal bence ama arkadaşlarından hafif toplu duruyor. Yediklerine dikkat ediyorum bu ara,abur cuburu kısıtladım,yazin bolca yuzme ve yurüyüşle kilosu da en azindan artmadan boyunun uzaması hedefim.
Kısacası çocuklar kilo alır,verir.
Öte yandan kimseyi ilgilendirmez bu konular.
Size bununla ilgili birşey söylerlerse gayet sağlıklı ,doktorundan iyi bilecek değilsiniz der geçersiniz.
Ben karsi tarafa hic cocugu obez kilolu vs yorumda bulunmadim bu arada yani saptirmayin lutfenEvet kendisi sinirlendiği şeyi başkasına yapmayı anlamıyorum.
Kıyaslamasından rahatsız olurken de kıyaslıyorlar.
Ki o bebeği doktora götürseler doktor da obez diyemez. Obez denmesi için de çok ufak
Konunun özeti tamda bahsettiğiniz gibi.Evet kendisi sinirlendiği şeyi başkasına yapmayı anlamıyorum.
Kıyaslamasından rahatsız olurken de kıyaslıyorlar.
Ki o bebeği doktora götürseler doktor da obez diyemez. Obez denmesi için de çok ufak
Bende sizin hassasiyetinizi anlıyorum ama siz yinede kıyaslamayın,obez demeyin. Doktoru söylerdi bir sorun olsa. Bisküvi,gofret meselesi de kendi insiyatiflerinde. Tabi ki sağlıksiz. Oğlumda kurabiye canavarıdır,evde her zaman kurabiye bulundururum,buzlukta bile pişmeye hazır kurabiyem var,seviyor adam istiyor. Ben iceriğini güzelleştirmeye çalışıyorum,tereyağlı,ne bileyim badem/yulaf unlu hazırlıyorum. Yeri geliyor yatmadan önce kurabiye yiyor. Gönül ister otursun brokoli kemirsin,yogurt falan yesin akşam yatmadan ama işte hayaller hayatlar durumu. Yesinde onu yesin mantalitesine giriyorum bazen yemek yemeyince vs.Yazdigim kelimeyi herkes farkli algiliyor hassasiyetinizi anliyorum ama benim cocuguma da zayif deniyor mesela bana gore zayif degil o kadar. Obez kelimesinin tanimi kilonun ortalamanin cok uzerinde olmasi bu cocuk da oyle bilincli bir aileyle evet gecici bir durum olabilir ama bilincsiz bir aileyle durum daga vahim de olabilir sizin cocugunuz 15 aylik 17 kilo olsa gecenin goru elinde biskuvisi gofretinie izin verirmiydiniz? Ben vermezdim. Ins o da sasli olur kiloyu atar ama benim gordugum kadariyla zor cunku ailede bitiyor her sey beni kizdiran da bu durum zaten bu bilincsiz insanlarin yorum yapmasi senin cocugunun hakkinda inanin cok can sikici
Bu söylediğiniz ek gıdaya geçmemiş bebekler icin geçerli:) yani ilk 6 ayu kapsıyor ve sadece anne sütü alması gerekO kilo anne sütü kilosuysa obez denmiyor ama..
Boyle bi insan hic degilim Aslinda ama karsinizdaki size surekli bu kiyasi yapip ugrasinca bir sure sonra siz de oyle oluyorsunuz. Benim cocugumun hic bir anormalligi yokken anormal kabul edilip karsilastirinca karsi tarafa da baska turlu anlatamiyorsunuz hos anneye babaya hic soylemedim ama kayinpederime soyledim yani benim cocugumun anormal degil oteki cocugun kilolu oldugunu boyle insanlara kiyas yapmayin fln diyemezsiniz ki sizin dilinizden anlamiyorlar baska kafalar napim ben de kendimi cocugumu savunuyorum.Siz de gereksiz kıyas yapıyorsunuz ama.
15 aylık bebeğe de obez denmemeli. O çocuk da eminim öğlen dürüm akşam iskender yiyerek yapmamıştır o kiloyu. Abur cubur veriyor demişsiniz falan da 15 aylık bebek yani karşıdaki. Çekirdek kola yapacak değil. Araya elti ve kayının yeme alışkanlığını da sokmuşsunuz falan. Ne gerek var yani.
Benim kızım da zayıf ve uzun oldu 4 yaşına kadar. Şimdi 5,5 yaşında, baktım 26 kilo olmuş. Boyu da 120 cm. Kolu bacağı çöp gibi değil ama göbek vs de yok normal çocuk işte.
Demem o ki çocuğun kilosuna ebeveynin müdahalesi bile zorken ne zayıfa ne kiloluya laf söylememek lazım.
Ben kiyas yapmiyorum ki durumu baslatan hic ben olmadim ama siz de benim yerimde olsaydiniz ayni seyi yapardiniz. Cunku siz ne kadar dikkat etmeye calistikca birilerine yanlis bir sey soylemiyim diye daha cok uzerinize oynaniyor benim cocugum bence normal mesela karsi taraf kilolu oldugu icin benimki zayif kaliyor ben de bu durumu anlatmaya calisiyorum. Yani siz de 17 kilonun 15 aylik bi bekte normal olmadigini gayet biliyorsunuz bi de cocugunuzun boyle cocukla karsilastirildigimizi dusunun ne yapardiniz siz de aynisini yapardiniz karsi tarafa yanlisini anlatmaya calisirdiniz. Onlara zaten cocugunuz obez fln demedim ki ama yasina ayina gore fazla kilosu oldugunu soyledim ki bu da dogru olan bir sey belki biraz dikkat ederler cocuklarina da hayrina olur yani.Konunun özeti tamda bahsettiğiniz gibi.
Doktorlarda demiyor oglumdan biliyorum ki persentil olarak hep en son seviyedeydi oğlum, yine de demedi doktoru kilosu fazla diye. Ki zaten hareketlenince kilosundan eser kalmadı. Boya gidiyor şimdi de yediği ictigi.
Bende sizin hassasiyetinizi anlıyorum ama siz yinede kıyaslamayın,obez demeyin. Doktoru söylerdi bir sorun olsa. Bisküvi,gofret meselesi de kendi insiyatiflerinde. Tabi ki sağlıksiz. Oğlumda kurabiye canavarıdır,evde her zaman kurabiye bulundururum,buzlukta bile pişmeye hazır kurabiyem var,seviyor adam istiyor. Ben iceriğini güzelleştirmeye çalışıyorum,tereyağlı,ne bileyim badem/yulaf unlu hazırlıyorum. Yeri geliyor yatmadan önce kurabiye yiyor. Gönül ister otursun brokoli kemirsin,yogurt falan yesin akşam yatmadan ama işte hayaller hayatlar durumu. Yesinde onu yesin mantalitesine giriyorum bazen yemek yemeyince vs.
Bu sebeple sizde üzülmeyin, aile üyelerinin fikir beyan etmesi doğru değil bu arada yanlış anlamayın ama sizde kiyas yapıyorsunuz onlar gibi,bence bu hoş olmuyor. Her çocuk kilosuyla,boyuyla,tavriyla ,karakteri ile kendine hastır,haliyle kiyaslamak doğru olmuyor. Ben iki çocuğumu bile kıyaslamak istemem zira ikisi farkli birer birey.
Gecmis olsun sifa olsun insallahBu tarz baskılar yüzünden kızımı obez yaptım ve z15 yaşında tüp mide ameliyatı oldu sakın dinlemeyin ve takmayın sakınnn
Aman amann en sinir olduğum şey. Benim boyum 150 kızimda minikMerhaba 3 yaş 5 aylık oğlum var 3 bucuk nerdeyse boyu 100 cm kilosu 15 evet biraz zayif bir cocuk ama cok degil kayinpederim gorumcemin oglunun kilosuna bayiliyor benim cocugum gozunde cok zayif gorumcemin cocugu 15 aylik 17 kilo obez bir cocuk gorumcemle esi de keza oyle ama onlarin gozunde benim cocugum sikintili o cocugun obezliginden hic bahsedilmez ama benim cocugumun zayifligi konusulur.. bu arada cocugumn kan degerleri guzel boy gelisimi guzel cok nadir hasta olan bir cocuk ama gelin gorun ki bunu ben anlatamiyorum bu cehalet beni mahvediyor canimi sikiyor. Bir kac kez lafi tiktim cocuklarin genetikten dolayi kilolu oldugunu ve ilerisi icin buyuk sikinti oldugunu soyledim onlar duymamazliktan geliyor icimi dokmek istedim biraz da getcekten canimi sikiyor bu durum :/
ben de böyle düşünüyorum ancak aile normalse. anne baba obezse çocuk direkt o potada oluyor maalesef çünkü aile doğru beslenmeyi bilmiyor oluyorYani her çocuk farklıdır sizin de diğer çocuğa obez demeniz hoş değil.
Oğlum dört buçuk kilo doğdu. Bir yaşında 13 kiloydu. Biz de obez mi diye endişe ettiğimizde doktoru anne sütüyle beslenen çocuk da obezite denmez. Yürüdükçe atacak dedi. Keza dört yaştan sonra kemikleri sayılır hale geldi zayıfladı.
O dönemde zayıflık nasıl normalse boğumlu bebekler de normaldir
Siz de ciddiye almadan işi dalgaya vurun. Amaan ilerde kilo alır, hem aşırı kilo çocuklarda metabolik hastalık yapıyormuş, çok şükür sağlıklı sıhhatli.Allahtan daha ne isterim filan deyin, lafı ağızlarına tıkın. Belki de siz alındıkça üstünüze geliyorlardırMerhaba 3 yaş 5 aylık oğlum var 3 bucuk nerdeyse boyu 100 cm kilosu 15 evet biraz zayif bir cocuk ama cok degil kayinpederim gorumcemin oglunun kilosuna bayiliyor benim cocugum gozunde cok zayif gorumcemin cocugu 15 aylik 17 kilo obez bir cocuk gorumcemle esi de keza oyle ama onlarin gozunde benim cocugum sikintili o cocugun obezliginden hic bahsedilmez ama benim cocugumun zayifligi konusulur.. bu arada cocugumn kan degerleri guzel boy gelisimi guzel cok nadir hasta olan bir cocuk ama gelin gorun ki bunu ben anlatamiyorum bu cehalet beni mahvediyor canimi sikiyor. Bir kac kez lafi tiktim cocuklarin genetikten dolayi kilolu oldugunu ve ilerisi icin buyuk sikinti oldugunu soyledim onlar duymamazliktan geliyor icimi dokmek istedim biraz da getcekten canimi sikiyor bu durum :/
Kıyas, milletimizin has sporlarındandır haberiniz yok mu?
Benim ikizlerim var, aralarında 10 cm ve 5 kg var. Çok fazla kıyasa maruz kalan sıradan bir insanım
Boşverin gerçekten..
Obez ise o bebeğe diyet verirler ileride.
Ve inanın bir çocuğa "yeme" demek çok zordur. Bunu yaşayacaklar malesef. Boyla posla övünmek kadar abes bir şey daha yok.
Önce sağlık.
ÖNCE SAĞLIK
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?