Doğuma Hazırlık Kilolu gebelerde Perine masajı işe yarar mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

meccan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2020
64
35
38
36
Arkadaşlar
34+6 ncı haftadayım, perine masajına doktorumun öğretmesi sonucu eşime yaptırarak başlamayı düşünüyorum. Zaten doktorum da kedisiz ve normal Doğumu destekleyen bir doktor. Lakin 84 kiloyum ve 21 kilo aldım. Acaba bu masajı uygulayıp kilolu olsada kedisiz Doğum yapanlar var mı?

Benim bildiğim kesi ile anne kilosunun hiç ilgisi yok canım. Zaten etkileyen bir şey olsa doktorun söylemez miydi

Kesi kiloyla mi ilgili? Ben ilk kez duyuyorum bunu.
Bilmem ki hani derler ya normal Doğum için anne de bebekte çok kilo almamalı falan o sebeple demek ki zor oluyor ki kesi oluyor yada yırtılma, gibi düşündüm. Ama yanılıyor olabilirim

Benim bildiğim kesi ile anne kilosunun hiç ilgisi yok canım. Zaten etkileyen bir şey olsa doktorun söylemez miydi
Evet doktorum birşey demedi, bende kilo ile ilgisi var mı diye sormadım. Acaba perine masajını düzenli yapıp kesisi dikişi çok olan oluyor mu? Yoksa masajı düzenli ve başarılı yaparsak kesisiz bir Doğum mümkün mü?

Ben böyle bir masaj olduğunu ilk kez konunuzla öğrendim. Bu kesi işi bence tamamen gidişatla alakalı. Ve tabi vajinal doğum diye ısrarcı olunmasıyla. Çok işe yarar bi masaj olsaydı daha yaygın olurdu bilinirdi diye düşünüyorum.

Bilmem ki hani derler ya normal Doğum için anne de bebekte çok kilo almamalı falan o sebeple demek ki zor oluyor ki kesi oluyor yada yırtılma, gibi düşündüm. Ama yanılıyor olabilirim
Kontrolsüz ıkınmalarda yırtılma oluyor diye biliyorum ben.

Reactions: The
Benim annem bizim ebelerle doğurmuş, hastanesiz yani. O anlatıyor o ebeler saatlerce zeytinyağı ile perine bölgesine bastıra bastıra masaj yaparak açılmayı sağlarlarmış annem 3 müzdede dikişsiz Doğum yapmış ama çok kilolu bebekler değilmişiz ve kendide çok kilolu değişmiş. Ondan bu hikayeyi duyunca aslında orjinali olması gerekeni bu lakin bizim ebeler doktorlar bu uzun süre yağlama işini bırakın bir çoğu sancıları bile beklemek istemiyor sunni sancı veriyor. Kimisi direk sezeryana almak istiyor. Ben sadece bebek kilosu yada anne kilosu olayın seyrini değiştire bilir mi diye düşündüm. Bakalım 34.haftada 2.600 bebeğin kilosu çok çok aşırılara çıkmaz ama 3-3,5 arası kesisiz için yinede çok mu bunu bilemiyorum. En iyisi bunu doktora daha ayrıntılı sormak. Şuanki platese 10 square 30-45 dk yürüyüş önerdi doktorum. Sizde hamilesiniz siz herhangi bişey yapıyor musunuz

Ben ekstra bir şey yapmıyorum. Yürümeye çalışıyorum gün aşırı yarım saat civarı. 7 kilo aldım ama hepsi karnımda olabilir kocaman karnım var. Kendime hiç kilo almamış gibiyim. Boyum 157 kilom 66.5 şu an. Biraz daha fazla yürümek lazım sanıyorum. Benim de bebe hep 10 gün önden gidiyo.

Ne güzel çok güzel kilo almışsınız, ben kontrolsüz gittim galiba. Bu önde gitme olayı bendede hep vardı bu hafta dedi normal haftasına indi dedi. Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak peki kaç gr bebek

Bu masajı doktorunuz da önerdiyse yapın tabi ama. Bu kadar detay düşünmemek lazım. Nasıl gelişirse onu yaşamak lazım. Daha çok artmasın stresiniz?

Ne güzel çok güzel kilo almışsınız, ben kontrolsüz gittim galiba. Bu önde gitme olayı bendede hep vardı bu hafta dedi normal haftasına indi dedi. Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak peki kaç gr bebek
En son 27+1de gittim 1170 çıktı 28+5 uyumluydu. Bu hafta sonuna doğru tekrar gidicem. Karnım gözle görülür büyüdü 2.5 haftada bile bakalım kaç çıkacak. Sizin kilo da bana çok fazla gelmedi gibi boy kaç ki?

Bu masajı doktorunuz da önerdiyse yapın tabi ama. Bu kadar detay düşünmemek lazım. Nasıl gelişirse onu yaşamak lazım. Daha çok artmasın stresiniz?
Kendimi çok psikopatça bu duruma bağlamamaya çalışıyorum tabi, ama arada istemsizce de insan sonuçlarını merak etmiyor değil

Ne kadar kontrol edebilirsin ki
Hic deneyimlemedim ama şöyle yorumladim izlediklerimden. Kafasi cikana kadar ıkın diyorlar. Sonra durduruyorlar. Omuzlar cikarken ıkınırsan ya da sert ıkınırsan mı nasilsa artık kontrolsüz yirtilmalar oluyormus. Bir de bebek fırlıyor birkac kere de oyle gördüm.

Diyolar da işte o an nasil olur ne kadar dinlenebilir hiç bilmiyorum. Bakalım sen de ben de vajinal doğum denersek sonra konuşuruz

Diyolar da işte o an nasil olur ne kadar dinlenebilir hiç bilmiyorum. Bakalım sen de ben de vajinal doğum denersek sonra konuşuruz
Firlama cocuklar dogurmayalim biz yine de
Bende daha bebek mebek yok.
Cinsiyeti ne senin bebişin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…