- 6 Nisan 2015
- 1.331
- 1.572
- 133
Karbonhidrat sadece ekmekte bulunmaz. kuruyemiş ve sebzede de var.Ayca kaya nin kitabında diyor ki yağ yiyerek yağ yakilmaz. Ama karatay kahvaltisinda aynı anda hem zeytin hem tereyağı hem kuruyemiş var. Ve ekmek yoktu hatırladığım kadariyla. Vücudun karbonhidrata da ihtiyacı var. Ekmegin seçimi önemli. Çavdar tam buğday ekmeği yemek gerekiyor. Bunları seçince ekmek çok faydalı.
Ekmek , saf şekerden daha hızlı kan şekerini yükseltiyor ve pat diye düşürüyor. Üstelik tam buğday fln filan normal ekmekten daha da fazla yükseltiyor. Ve acikiyorsunuz sık sık
Karatay sisteminde 8-9 saat tok kalıyorsunuz , hatta bir süre sonra 10-12 saate çıkıyor tokluk durumu ve leptin hormonu vücutta birikmiş yağları yakarak gerekli enerjiyi sağlıyor. Yağ kısıtlayan , kalori sayan diyetlerde mecburen çok fazla öğün oluyor. Her öğünde yediğiniz şey insülin salgilatiyor , sürekli karaciğere yüklenme durumu oluşuyor. Hele ekmek ya da şeker yendiği zaman insülin fırlıyor. Vücudu yıpratmaktan başka bir şey değil.
Sadece durumu anlatmak için açıklama yaptım . amacım sizi ikna etmek değil. benim düştüğüm hatalara kimse düşmesin istiyorum
Son olarak....
Ekmek çok faydalı demişsiniz. Çok büyük bir yanılgı icerisindesiniz