Kilolulara bakis acisi

Boy en az 1.80 değilse 85 kilo fazladır, burası çok net. Kimse kendini kandırmasın. Bu kafayı anlamıyorum ben, vücudunuza hiç mi acımıyorsunuz, bir hastalık sonucu alınmış bir kilo değilse, fazla kilo ileride yaşayacağınız ya da yaşayıp da farkedemediğiniz bir çok sağlık sorununun sebebidir. Bunu normalleştirmeyin kafanızda, unutmayın, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

Fazla kilo konu sahibinin anlattığı gibi psikolojik etkilere de neden oluyor. 85 kiloyu normalleştirenler, 85 kilodayken mi, yoksa -atıyorum- 55-60 kilodayken mi daha mutlu olacaklar bunu sorgulasınlar.

Konuyla ilgili ekleyecek fazla bir şeyim yok aslında. Malesef insanlar ister istemez şekilci ülkemizde. Kuzeniniz ilaçla hormonal ve kan değerlerini kontrol altına alıp, daha kolay kilo verebilir. Doktor kontrolüne ihtiyacı var.

türkiye den mi söz ediyorsunuz

genç kızların büyük bir bölümü o kilolarda zaten

sıfır beden olan da var ama kilolular çoğunlukta

neden yemek vs yemesin ki dışarıda, yani tüm kilolular yiyor

önemli olan vücuduna uygun giyinmek

kiloları ve bedeni ile barışık olacak

örneğin 85 kilo ve skinny Jean giyiyorsa ister istemez bakışları üzerine çeker ya da yazlıkta kısacık şort giydiğinde

tamam isteyen istediğini giysin ama işte bakanlardan rahatsız oluyorsa kamufle etmeyi öğrenecek

aslında iyi bi diyetisyenle sağlıklı kilosuna kavuşabilir bizim milletin ettiği laflara gelince çözümü çok yok gibi yani sanane benim vicudum değil mi kahrını sen mi çekiyorsun demediğin sürece çok susmaz bizimkiler mesela ben kilo vermeden önce akrabalarımın hepsi kilo ver kilo ver diyodu bende ya bu vicut sizin mi sizene? ben bu halimle mutluyum demiştim en sonunda sonra onlarda hayır sen mutlu değilsin yalan söylüyorsun demişlerdi Allahım ilkokul çocukları gibi bikeresinde de aldığım bisküvi tarzı şeyi ikram ettiğim birisi yok almayayım o sana anca yeter demişti üstelik o kadar kilolu da değildim boyum 164 zaten kilomda 67 di falandı
uzun lafın kısası laf etmek isteyen insan için bahane çok kilo verirsin başka şeyinle dalga geçerler onu halledersin uydururlar vs vs o yüzden bunun gibiler için tek çözüm cazgırlık

Konunun Türkiye ile ne ilgisi var
85 kilo çok vatandaş var burda da
Acaba daha mı fazla
Uzaylı gibi bakıyolar deyince daha iri bi cüsse bekledim
100 kilo insan çok buralarda, ben hiç uzaylı gibi bakmıyorum
Yakınımsa sağlık için zararlı ekmekten kıs suyu bol iç diyorum, değilse diyemem ayıp olur zaten hiç bahsini açmam

85 kg ye uzayli gibi bakanlar 120-130 kg deki insanlara nasil bakarlar? Ayrica uzun boylu biri icin normal kabul edilebilecek düzeyde bir kilo yani rahatsiz olunacak bir sey degil

Ülkecek cok saglikli besleniyoruz,hepimizin kilosu 50-60 bandinda seyrediyor ya bu kiloda olmayanlara iyi gozle bakmiyoruz

Kesinlikle haklı edkiden kilolu olan biri olarak çok iyi anlıyorum. Bu arada insülin direnci şekeri olan kilo veremez diye bir durum yok. Gittiğim diyetisyene böyle birçok hasta geliyor. Tek fark ayda ben 4kg veroyorsam onlar2 veriyor ama buda hepsi için geçerli değil kimisi benimle beraber veriyor.

Eskiden gittiğim mağazada reyon görevlisinin ilgisi bile değişti. Cebimde paramla alışveriş yapmadan dönüyordum. İşin kötüsü kötü göründüğümün de farkındayım

evet Turkiyede kilolulara ve hatta engellilere kisaca normal kabul edilenin disinda cikan herkese tuhaf tuhfa aciyarak yada asagilayarak yada elestirerek bakan insanlar var. Kiloluya yemis yemis sismis gozuyle bakarlar, hastaligimi var, depresyona mi girdi, neden bu yasta bu kadar kilolu demezler. Insanlar vicdansiz ve acimasizca olabilir ama kuzenine bu insanlari ve bakislarini onemsememeyi ogretmelisin.
cunku o korkuo kactikca gizlendikce o insanlari hakli cikarmis olur, ayrici bir insanin kilosu kendinden baskasini ilgilendirmez kizi rencide eder akrabalarinada acik acik lafini versin bence.

İkinci sınıf vatandaş arıyorsanız bu ülkede, kilosu fazla olanlardır.
Kesinlikle öyle cok güzel dediniz
aynisini bende kuzenimin yaninda yasiyorum dediginiz gibi cok üzülüyorum rahatsiz oluyorum onun adina

Ah cok kötü bir laf etmis ya. cok önceleri bendede kilo vardi ve hatirliyorum o zamanlar biri yanimdan gecerken aynen sunu demisti "kizim kilo versene". cok canimi yakmisti

Burda bazi cevaplara inanin cok sasirdim sizinde bahs ettigim insanlardan hic bir farkiniz yokmus demek.
Kuzenim elbette kilo vericek doktoru ona özel diyet listesi yapacak.Ama bu onun sorunu.

Actigim konuda sorun insanlarin buna bakis acisi ve dikkatimizi cekti bu daha cok türkiyede oluyor
ikinci sinifdan gibi davraniliyor. Sonucta herkesin kilosu kendisine verip vermemesi kendisine neden insanlar bakiyor veya laf atiyor. Ayrica bu zamanda kilolu mankenler var onlar paralarini kilolarindan dolayi kazaniyorlar
yani kilolu olan biri mutsuzdur demek degildir

Hayatlarına baksan bir b.ka yaramayan insanlar kiloluyu eleştirir. Çünkü egosunu tatmin edecek hiçbir beyin fonksiyonu yok ortaya koymak için. Doktor bile olsa kiloluysa dalga geçiyorlar sanki o insanın başarısının onda birini yapmışlar. Donuç olarak bir tarafıma takmıyorum görselci insanşarı. Güzelliğine güvenme demişler bir kazaya bakar

Çok büyük bir sağlık sorunu olmadığı sürece kilo verilebilen bişeydir. Kuzeninizin aşılamayacak problemleri yok. Doktor kontrolünde, düzenli diyet ve sporla bir senede ideal kilosuna çok rahat kavuşur. Kilosundan bu kadar rahatsız olup kılını kıpırdatmayan insanları ben de anlamıyorum malesef. Kötü gözle bakmıyorum, küçümsemiyorum ama eleştiriyorum. Kilonla mutluysan bize halt yemek düşer, ama mutsuzsan bir çaresine bak be güzelim diyorum içimden.

Bir arkadaşım var, insülin direnci yüksek onun da. 123 kiloydu. Geçen kış başında bir doktor buldu kendine, doktoru ona bir spor hocası ayarladı. Hem insülin problemi kontrol altına alındı, hem her sabah ve akşam istisnasız açık havada spor yaptı, hem diyetini müthiş bir kararlılıkla uyguladı. Öyle ki eğlenmeye gittiğimizde koca grup su gibi içki içerken o sodayla idare etti, ağzına sürmedi. Şimdi 80 kilo civarı. Verecek daha 20 kilosu var. Azmine hayranız. Hiç bir problem çözümsüz değildir.

Evlendim 60 kiloya çıktım hamile misin bu ne dediler zayıfladım 50 kiloya düştüm çocuk gibi kalmışsın etli butlu iyidir dediler yani demem o ki kimseye bakmayacaksın kendin için yaşayacaksın ben sağlık için verdim orası ayrı tabiİnsanoğlu illa bir kulp bulur kendi mükemmelmiş gibi

Yani ben katılıyorum size ben de yorumları şaşkınlıkla okudum.

Sağlık sorunu olmasa bile herkesin kendi bedeni kendi keyfi şişman olmak isterse de olur, bu toplum tarafından küçümsenmeyi hor görülmeyi asla meşrulaştırmaz. İnsanlar zayıflaması için tavsiye yazmış size ne kardeşim belki hatun zayıflamak istemiyor , tembel, sağlığı umrunda değil; ahkam kesmek zorunda mı herkes?

Boşkafalı insanlar başkaları hakkında çok kafa yorar genelde. Toplumumuzdaki insanların çoğu boş maalesef, cep telefonu,araba,giysi vsyle hava atma peşinde, şekilci bomboş insanlar. Boşverin siz onları bence.

Ne güzel yazdiniz gercekten. Tesekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…